Pont ezt akartam én is írni, hogy ez elég ellentmondásos vélemény volt részéről. Sőt, még azt is írta, hogy "a Falco kúrvára nem emelkedik ki , sem állományban ,sem a mutatott játékban." Akkor meg miért lenne ciki, ha nem a Falco nyerné a bajnokságot?
Pár reagálás egyes véleményekre.
- Szerintem nem kell feladni az alapszakaszt, mert egyrészt ilyen sportolóknál és edzőknél sincsen, másrészt ebben az esetben a padlóról kellene felállni a playoffra, ami lehetetlen küldetés lenne. Valamint mekkora hőbörgés menne, ha mégis így tenne a csapat. Szóval ezt felejtsük el, a sport nem erről szól.
- A sérülések miatt a kulcsjátékosok valóban most meccsenként 7-8 perccel többet játszanak, de nem hiszem, hogy ezt a többlet időt pár nap alatt ne lehetne kipihenni.
- Bruinsma helyzete különösen érdekel engem. Azt nyilatkozta Gasper, hogy holnap megy (Lake-kel együtt) MRI vizsgálatra. Nem nagyon értek ezekhez a dolgokhoz, ezért kérdezem csak, hogy ez akkor azt jelenti, hogy eddig úgy éreztük csak kisebb sérülése van és rendbe jön, de mivel nem így lett, ezért következik holnap ez a vizsgálat? Mert , ha erről van szó, akkor ez nem valami fasza.
- Jelenleg én sem tudok sajnos hinni abban, hogy idén még fogunk teljes csapattal játszani. Persze egy-egy alkalommal egy játékos kiesés még nem szabadna, hogy megpecsételje a sorsunkat, de kettő (főleg, ha két kulcsjátékos) hiányzása már eldönthet az ellenfél javára egy meccset, ami pedig lezárhat egy párharcot is sajnos. Persze sérülés nem csak a Falconál lehet (és nem is kívánom, hogy bárhol legyen), de jelenleg nyilván mi látjuk pesszimistábban a helyzetet a jelen állapotok miatt.
Holnap se számítsunk könnyű meccsre, főleg, ha végül csak egy légióssal lépünk pályára (utoljára talán csak Benitez idején történt ilyen), ráadásul a Sopronnak is "élet-halál" kérdés ez a meccs.
Akkor meg miért mondtad, hogy a világ égése lesz ha kikapunk tőletek? Most akkor döntsd el. A Falco vagy kimagaslik a mezőnyből, bárhol legyőzünk bárkit és ezért égés lesz ha kikapunk az Olajtól. Vagy ez egy kiegyensúlyozott bajnokság ezért nem lesz égés ha kikapunk. Nem lehet mindkettő igaz, ugyhogy kérlek válassz ki egyet és azután csak az egyikkel érvelj. Meg nem tudom feltűnt e hogy hol vagy. Ez egy Falco szurkolóknak fenntartott oldal ugyhogy ne lepődj már meg ha mi a saját csapatunkat tartjuk esélyesnek. Én se szoktam Olaj fórumokra regisztrálni és osztani az észt meg szembe menni az autópályán.
Az hogy melyik csapat milyen formában lesz a playoffra megjósolhatatlan. De az biztos, hogy az ott mutatott forma lesz a döntő és nem a pályaelőny. Mert az idei rájátszásban a pályaelőnynek az ismerős gyűrű és környezet, illetve a kevesebb utazáson kívül semmi előnye nem lesz. Csak a nyomás kényszer marad meg a hazai csapaton mint minden rájátszásnál. Nincs nagy különbség a csapatok között , gyakorlatilag nyitott könyv mindenki. A taktikai fegyelem és a napi forma lesz a döntő, ha ez a kettő rendben lesz az Olajnál, akkor megtudjuk verni háromszor is a legerősebb összetételű Falcót ,ha nem, akkor kitudunk majd kapni a tartalékostól is....
Szerintem pedig az bődületes baromság, ha valaki két egymást követő hozzászólásban leírja, hogy:
1. A világ legcikibb dolga lesz, ha idén nem a Falco lesz a bajnok.
2. ez az utóbbi évek legkiegyensúlyozottabb Bajnoksága.
Már megszoktam, hogy az összes internetes fórumon ha a Falco a téma, jön a kettős mérce és minden Szolnoki és körmendi kolléga felül a magas lóra, csak nem szeretem, ha ezt a Falco saját fórumán beszéltek
Azért én nem úgy ismerem a fiúkat, hogyha van esély az alapszakasz elsőségre akkor csak úgy feladnák. Aki tud annak kell játszani.
Előbb említették a Szegedet. Nálunk a négy légiós, Govens, Dickey, Brown és Dzeletovics egész szezonban annyit átlagolnak mint a mi kulcsembereink ebben a pár hétben. De aztán ott van még a Szolnok, a Sopron stb. A legtöbb csapatban a 4-5 kulcsember hasonló számokat produlkálnak mint most. Ugyhogy szerintem Zozó-ék nem rettennek vissza, ha most néhány meccsig nekik kell többet játszani a hiányzóio helyett. Vagy ha ennyire félsz a sérülésektől, akkor ilyen alapon bárhol lehetnek sérülések. A Szolnoknál is simán lesérülhet mondjuk Cakarun. És azért nekik nehezebb lesz pótolni ha az egyik légiósuk kiesik. Szóval szerintem ne adjuk oda ilyen könnyen az alapszakasz győzelmet a Szolnoknak
közben azért Szegeden valahogy csak nem sérül meg senki a csapatból, pedig kurva sokat játszanak, szóval azért nem csak a játékpercek döntik ezt el, főleg, hogy a rájátszásra szűkiti be szinte minden csapat az aktív rotációját 8 főre (még az nba-ben is)
Végre nem repülőről játszunk már meccseket, nem hiszem, hogy Zozó vagy Beni mondjuk ma még bármit érezne abból, hogy mennyit játszottak szombaton...
Szerintem holnap és hétvégén az Olaj ellen meg így fog menni, bár holnap már lesz Benke így valamennyit csökkennek ezek a számok. Amíg van esely az alapszakasz első helyre, addig nem Fogjuk elengedni. Kérdés, hogy ez mennyit fog szamitani, meRt ugye a szezonban már nézők nem lesznek, így a hazai pálya nem lesz annyira lényeges.
Ha most sérülések miatt a maradék pár kulcsembert csapágyasra járatjuk, akkor semmi sanszunk nem lesz. Engedjük el alapszakaszt aztán pihentessünk gyógyuljunk a dolgok érdemi része később lesz. Egyszerűen nincs más választása Gaspernek. Ha most mégis minden meccsen Beni Zozó Ákos Anderson lenyom 36-37 perceket, mérhetetlen károkat okozna. Remélem ennél több esze van....
Sajnos nincs rendben, de ha Benke családjában nincs ez a tragédia, akkor nem jatszanak ennyit a mezőnyjátékosok. Evan sérülése pedig borítékolható volt, hogy nem tudjuk megoldani, kivéve ha Kovács nem kap nagyobb szerepet.
De ettől meg a legfontosabbb időszakra rendben leszünk szerintem, csak előtte kell ido gyakorolni.
Na én meg egyáltalán nem szoktam, de erre azért kell reagálni. És ki állítja, hogy ez "bődületes baromság" volt? Ja, csak Te? Bocs, ha mi máshogy gondoljuk...
Figyelj ez a keretunk december vege óta. Sztem idén egyetlen meccset sem jatszottunk teljes kerettel, 3 hónapja minimum 1 hianyzonk van de inkabb 2. na most ilyen szűk kerettel jogosan teljesen hullámzó a jatekunk viszont azt gondolom hogy inkabb az lesz a valósann kep teljes kerettel, ami 15 ponttal vezetett Debrecenben ill kevesebb mint 40 pontot kapott Körmenden a második felidoben
Valamiert elhiszem Badernek aki finyomán fogalmazva sem kedvel minket hogy a keret ereje és tapasztalata a rajatszasban fog kijönni
persze ehhez teljes keret kell, ha folyamatosan lesz 1-2 hianyzonk akkor el fog fogyni a csapat fixen az elodöntőre már hiszen nekünk nem
volt lehetosegunk osszeszokni ill pihenni februarban mint mindenki masnak
Akkor szoktam ide írni ,ha valami bődületes baromságot hoztok össze. Ez neked most sikerült. Mert azt gondolni ,hogy ezt a bajnokságot, ha nem lesznek sérültjeitek,csak ti nyerhetitek meg.... miközben az eddigieket látva a játékotok finoman szólva is több sebből vérzik, hogy téged idézzelek "pofa kell"
Rendelkezésre fog állni. Persze. Úgy hogy egy éve már nem lépett pályára, és az első edzéseken be szedett egy olyan sérülést ,amitől kórházi kezelésre szorult. Nem lesz teljes értékű játékos a playoffra, sem a kupára, innentől fogva az u23-as szabály is teljesen irreleváns,mert egy Rudner használhatóbb lesz nála.
Na ezért van nagy arc, mert elhiszitek hogy ez egy kétpólusú bajnokság. Miközben az utóbbi évek leghomogémebb szezonját látjuk. Szinte kb bárki megtud verni bárkit, bárhol. De ti higgyétek csak azt, hogy ez csak rátok igaz. Miközben teljes csapattal égtetek Sopronban, ez majdnem sikerült oroszlányban ,és otthon a Szeged ellen is. Akkor mire ez a kincstári optimizmus? " Ha majd teljes csapattal leszünk" hát persze.... csak attól még egy Anderson nem lesz jobb védő, vagy Lake használhatóbb játékos.. Minden csapatnak meg van a maga keresztje amit cipelnie kell ,nem kell azt gondolni hogy ti most hánnyatatotabb sorsúak vagytok az átlagnál.
A szezon legfontosabb részére, a kupara és a PO-ra rendelkezésre fog állni, ahol már nem kell fiatalokat kötelezően jatszatni. A szezon igazából akkor fog elkezdődni, ami addig történt, az semmit sem fog számítani. Bármi megtörténhet. Persze nyilván fontos az alapszakasz első hely, de hányszor láttuk már, hogy nem garancia semmire.
Ha már egybol szemelyeskedsz, azért kell ahhoz pofa hogy idejossz és a saját legiosaitoknal kihagyod, hogy a legiosaitok milyen csapatokban jatszottak az elmúlt evekben (volt ott Serie A, Bajnokok Ligája, Cibona, Manresa) elfelejted a 2 valogatott és az egyik legjobb U23-as jatekost
Szolnokról meg eljatszani a szegeny gyereket az elmúlt 13 év után, na ehhez pofa kell
Tok elismeri mindenki itt is hogy egy szerethető csapatotok van, de mi rengeteget erosodhetunk azzal hogy nem lesz u23 szabály, bár jelenleg 2 centerunk van összesen lehet hogy a Szezon végéig max 3 lesz...
Sok sikert Nektek és nyugodtan gyere máskor is ha ugyanolyan normalisan szólsz hozza mint a mostani előtt.
sztem nem nagyképűség az hogy nehezen képzelem el hogy bárki megverjen minket 3/3 alkalommal ha teljes a csapat. Ha lesznek serultek ahogy eddig rengeteg volt akkor meg természetesen itthon is kikaphatunk az Olaj, Alba, Paks, Szeged negyestol. Debrecentől én nem tartok annyira.
Oszinten elődöntőBen jobban is orulnek egy Debrecennek mint sztem egy Albanak, akik bárkire barhol veszélyesek lehetnek
Lake nem a sok játékidőbe serult bele, tehát erre nehéz lenne fogni, ahogy Benke is személyes okok miatt volt távol. Evan szépen lassan visszatér és Barac is talan játszhat. A legfontosabb időszakra teljes lesz a keretunk, reméljük. A kérdés inkább az, hogy lesz-e időnk kialakítani addig egy megfelelő szintű csapatvédekezést. Mert ahhoz bizony idő kell, meccsről meccsre pedig nem fog sikerulni.
Én azt tartom elképzelhetetlennek, hogy ez a csapat még fog idén teljes kerettel játszani - ld. Okorn mai nyilatkozat. És azért legyünk őszinték, covid és szerencsétlen körülmények ide vagy oda, ezért ő is tett szépen a néha teljesen érthetetlen 6 max 7 fős, második félidős rotációval. Tökéletes példája volt ennek a múlt hét, amikor Kecskeméten csapágyasra járatta a kezdőt a második félidőben, Körmenden már muszáj volt a fiatalokat is betenni pár percre, mégsem dőlt össze a világ. Egy olyan sérülés spirálban vagyunk, amiből kb. lehetetlen a kupadöntőre/play-offra kikeveredni.
Arc az van csak nem tudom hogy mire? Ez a bajnokság minimum 4-5 pólusú, vagyis a Falco kúrvára nem emelkedik ki .Sem állományban ,sem a mutatott játékban. Mondjuk ha a végén egy négy légiósos, meghatározó magyar nélküli Olaj előbb fog végezni, az valóban irtó ciki lesz rátok nézve.
Szerintem teljes felesleges ezt egy bajnoki döntőnek felfogni. A teher a Szolnokon van szombaton szerintem, mégpedig azért, mert ők ha nincsenek sérültjeink, akkor soha az életben nem nyer itt ebben a szezonban még egyszer, viszont mi teljes csapattal elképzelhetetlennek tartom, hogy 3 meccsből 3x bárhol kikapjunk idegenben.
Izguljanak ők azon, hogy elbukhatnak mindent a héten