Mielőtt kérdezel valami alapvetőt, ezekre az oldalakra érdemes elnézned:
http://lokoszt.blog.hu/ illetve http://fapadosinfo.hu/
Bankkártyázzunk! - avagy bankkártyák és bankszámlák fapados utazásokhoz:
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9198150
offolni itt szoktunk: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9213519
Uraim! Gyors infó kellene: wizzair budapesti indulással vihetek külön duty free-t, vagy mindent be kell szorítani 1 csomagba? Brüsszelböl lehetett külön hozni, visszafelé fogalmam sincs. Köszönöm!
Amúgy az Easyjet is jópofa. Napok óta próbálok becsekkolni egy január 10-ei utamra, hátha itt is a kihirdetettnél (30 nap) korábban lehet, de nem. Ma végre kapok egy e-mailt, hogy Online check-in is now open for your flight, de amikor beírom az adatokat, kijön, hogy Sorry, boarding passes are not yet available for this flight.
Pénzért persze kiválaszthatnám az üléseket, de én kíváncsi vagyok, hogy a gép mit sorsol. Ezt most, a becsekkolásnál meg kéne kapnom, nem?
Ma délután egy ügyintéző nő szó nélkül áttette 12.22-re a (12.08) szombat reggeli törölt járatot, pedig szombaton még azt mondták, hogy csak 12.12-ig lehet már ki is nyomtattam a beszállókártyát az új időponttal.
Ti is láttátok, hogy a ryan egy újabb dolgot eszelt ki? Ingyen admin díj! Nagyon komoly. Ki van írva pl. 6140Ft BUD-BGY de ha rámész az összegre a végén kijön, hogy 1290 pénz. A poén, hogy a végén is csak a 20-30 forintot dobja rá mint bankkártyahasználat. Ez mióta van?
Volt aki juniusban egy hét esőt kifogott. Végig rossz időt. Februárban virágozhatnak már a mandulafák és az gyönyörű lehet, mert tele van a sziget vele. Legalábbis a fele, másik fele olajfa. Az ültetvényeknek.
Ma a Wizzair foglalásaimat böngészve feltűnt, hogy december végén WMI-ből WAW lett, de ennek még a menetrendjükben nincs nyoma, az ügyfélszolgálat azonban megerősítette ezt.
Elvileg folyamatosan fognak kimenni az e-mailek a módosításról, a szokásos 3 opcióval.
Hmm.. most hogy megnyírták a spanyol járatokat valóban nem a legjobb. Két hete jöttünk haza teneriféről 4 órás átszállás volt, szumma 10 óra alatt értünk oda-vissza.
Köszönöm a sok infót. Lanzarote-val két bajom van:
Az egyik, hogy a ryanair belerondított a menetrendbe(12 órát), így odafelé fél napot Barcelonában kellene töltenünk és éjfél körül érkeznénk Lanzarotera, amikor már a szállást sem tudunk elfoglalni. Így a hajnali indulás (ami vidékről egy átvezettet éjszakát jelent) után egy reptéri csövezős éjszakával kellene kezdenünk a pihenésnek szánt utazást.
A másik gond, hogy oda Barcelonából csak kétnaponta van járat, így összesen 5 nap és 4 éjszakát tölthetnénk ott, majd 2 éjszakát és egy napot Barcelonában. Barcelonát nagyon szeretem, de töbször jártam már ott, így az kihagyható.
Meg elvileg a még el nem fogadott menetrendváltozás miatt a Lanzarotei jegyeim árának a nagy részét vissza tudnám kérni Leveling kolega által.
Valaki írta ma, hogy Spanyol kiindulással még kikerülhető az admin díj. Tud ebben valaki segíteni, ha elszánom magamat?
Nyilván az időjárás (főleg az utóbbi időben) tud furcsa dolgokat produkálni ez nem vitás, de ha ott havazik, akkor itthon -20 foknak kell lennie, aminél a 0 körüli érték még mindig sokkal kellemesebb :D
Én az előző 4 január tapasztalataira építve mondom, hogy az eddig bevált.
még négy embernek kell lefoglalnom, ezért nem szeretném megosztani a pontos paramétereket ezen a nyilvános fórumon, 7500Ft körül lett odavissza, 3-4 órás átszállásokkal.
Én évek óta járok vissza január közepe - február elején néhány napra Ibizára feltöltődni. Aki szeret kirándulni, élvezni a csendet, nyugalmat, annak szerintem jobb választás nincs a "környéken".
Mallorca idén márciusban májusban és júlisban volt csak. :D Vízhőmérsékletben nem nagy a különbség január és március közt azon a környéken, aki nem a termálvizes medencékhez szokott, az még élvezi is. Én 1-1,5 órát simán úszkálni szoktam, persze az első egy két perc kicsit csípős de után nem akarok kijönni :)
Január 20 körüli napok Ibizán menetrend szerint hozza a napsütést és kellemes 14-16fok körüli hőmérsékletet de a hőérzet sokkal több, kb. olyan, mint nálunk a március vége szokott lenni.
3-4 napra valóban,hacsak nem a repülés kedvéért megy valaki. Kanárira min. 6-7-8 napra "éri meg" annyit utazni /reggek indulsz késő délután vagy ott, vissza meg ált. az éjféli géppel érsz./ Mallorca,Ibiza tavasszal,ősszel még jó,és olcsó is minden nem csak a repjegy.
Budapest, 2012. december 10., hétfő (MTI) - Márciusban áll forgalomba a Wizz Air hetedik gépe Budapesten, ezzel az idei 1,8 millió utas helyett jövőre 2,2 milliót szállít Budapestről a fapados légitársaság - mondta Váradi József vezérigazgató hétfőn sajtótájékoztatón Budapesten.
A 29 ország 250 útvonalán az idén 12 millió utast szállít a Wizz Air, jövőre ez 13,5 millióra emelkedik. Ebben az utasszámban nem szerepelnek a tervezett oroszországi és törökországi járat utasai - tette hozzá a vezérigazgató.
A társaság jobban épít az üzleti utasokra, ezért mostantól - külön díj ellenében - az ilyen utasok igénybe vehetik a gyorsított biztonsági ellenőrzést, illetve a business utasváró szolgáltatásait is a Liszt Ferenc repülőtéren.
December 21-től a varsói járat a modlini repülőtér helyett a Chopin repülőteret használja - közölte Váradi József.
Az említett új repülőgéppel a Wizz Air már 39 Airbus A 320-as gépet üzemeltet, ezek beruházási értéke meghaladja a félmilliárd dollárt.
Engem nagyon érdekelne majd a Mallorcai beszámoló.
Más kérdés, hogy volt e már valaki közületek januárban Mallorcán vagy Ibizán? Mennyire élvezhető olyankor? Gondolkozok, hogy a januári Lanzarote-met átcseréltessem mallorcára, mert sokal jobb lenne a menetrend.
kösz! Kár, hogy ilyen macerás dolog ez a beszámoló írkálás. Legalábbis nekem az. Esküszöm ezzel is elcsesztem vagy három órát. És októberből/novemberből lenne még három, amit jó lenne megírni... Mallorca, Gdansk, Barcelona... Talán majd karácsonykor.
Hagi a Belgrádba/Skopjébe WizzAirrel utazóknak spórolt meg néhányszáz forintot. A honlapjukon ugyanis nem lehet a vízumadatok nélkül becsekkolni Schengenen kívülre, bár nekünk nem kellene vízum. Amíg sikerül kijavítaniuk a problémát, az áthidaló megoldás itt olvasható:
[...] Bővebben!Tovább »
ir, nemet, spanyol indulasnal meg kikerulheto feb 1, feb 15 illetve mar 21 -ig cash passportttal. retur utaknal kulon foglalva az admin dij fele kikerulheto.
Szia Tombat! De ugye a 49Ft-os jegyet még az előtt foglaltad, amikor még nem vezették be a "kikerülhetetlen" admin díjat? Mert ha jól sejtem ezt már nem lehet elkerülni. Vagy mégis? Köszönöm a válaszodeat előre is! Üdv.!
Eddig rendben, de ha nem írja, hogy nem lehet vinni ingyen, akkor pénzér van, vagy nem vihető, nem? Gondolom szabályzatban azt írja le, ami jár, vagy ami tilos. Többek közt az sincs benne megtiltva, hogy ingyen lehetne vinni elefántot vagy 40 karton sört...
Keresgéltem de sem wizzairnél, sem ryanairnél nem sikerült olyan szabályzatot találnom, ami egyértelműen leírná, hogy 2 év 1 hónapos gyereknek ne lehetne babakocsit vinni ingyen. Csecsemődíj semmiképp nem vonatkozhat rá, az nyilvánvaló, hiszen elmúlt 24 hónapos.
Úgyhogy én csak arra tudok hagyatkozni, hogy gyakorlatban ezzel semmi gond nem volt, hiszen láttam. Lehet, hogy elvileg szabálytalan(ez se biztos!), de működik.
Viszont ha szerinted tényleg szabálytalan, akkor gondolom tudsz idézni például ryanair szabályzatából, ahol le van írva konkrétan, hogy ilyet nem lehet. (Mert ha tényleg így van, akkor ezt se a magyar, se az olasz földi kiszolgálás nem tartotta be esetünkben.)
Hiába van ott a pryoriti, ha jó szorosan zárnak az utastársak, kis gyerekkel nehéz átvergődni, ha maguktól nem lépnek félre, csak többszöri felszólításra. ( De ez nem lényeg, úgyis mindenki feljut a gépre.)
A csecsemő "jegyhez" tartozó vonalkódot teszik a babakocsira, így lesz ingyenes a babakocsi, ha nincs csecsemőjegy , akkor lehet, hogy ezt egy elnézőbb személyzet rugamasan megoldja, csak nem tudom hogyan, mert a babakocsit a lépcsőig tolhatják, ott pedig a vonalkóddal együtt a személyzet teszi be a csomagtérbe ( nem az utastérbe, a fejünk fölé). Leszálláskor pedig már a lépcső alján várja a kocsika a gazdáját. Nem tudom nem próbáltam, de a kettő együtt szerintem nem fog menni. Vagy csecsemőjegyet kell venni (kb 10. 000) és nem lesz gond a kocsival. Vagy gyerekjegyet 250-ért, de gyereknek alapból nem jár az ingyenes babakocsi szállítás.
"Az csak egy lehetőség, hogy általában nagyon kedvezményesen utazhat"
Hát ebben a topicban inkább az a jellemző, hogy a csecsemődíj jóval több, mint a felnőtt (és gyerek) jegyár lenne. :))
A gyakorlatban meg az se feltétlen igaz, hogy nem engednek előre (nem kell senki más utasnak sehova engedni igazából, mert ott a priority). Illetve az se feltétlen igaz, hogy 2 és fél éves gyereknek ne lehetne babakocsit vinni ingyen. Láttam már ugyanis ellenpéldákat.
Nem is tudom, hogy a szabályzatban egyáltalán benne van-e, hogy babakocsi csak két év alattinak ingyenes?
Semmi nem történik, a két éven aluliakért fizetendő összeg tulajdonképp nem a jegy ára azért is kevesebb általában mint a felnőtt jegy, azaz neki nem is veszünk jegyet, hanem a babakocsi és egyéb kellemetlenségeket takar az ár.
Teljesen szabályos, ha veszel neki jegyet és gyerekként adminisztrálod. Ebben az esetben azonban minden további is a gyerekre vonatkozó szabályok vonatkoznak rá.
Azaz nem lehet ingyenesen babakocsit felvinni. Külön ülése lesz ( ettől még ülhet az öledben), de nem kapsz bébinek való biztonsági övet (hacsak nincs nekik feleslegben).
Nem állhatsz a sor elejére.
Én már többször utaztam így és nem volt semmi probléma, általában az utastársak úgysem engedtek előre, hiába mondta a személyzet , babakocsit meg nem vittünk, vagy vettünk helyben, ha olcsó volt, vagy kaptunk kölcsön. Nem is akartak benne maradni itthon is cipelhettük a gyerekeket is meg a kocsit is, na ezt nyaraláskor nem akartuk eljátszani. Ágyat meg végképp nem vinnék, inkább ágyneműt , azt is csak a higénia miatt.
Nyugodtan lehet venni a bébinek is jegyet, fordítva nem lehet: gyereket, felnőttet két éven alulinak mondani. Az csak egy lehetőség, hogy általában nagyon kedvezményesen utazhat a két éven aluli, de nem kötelező. A babakocsi miatt éri meg, ha mindenképp ragaszkodtok hozzá.
Off: Nem szoktak a két éven aluliak sírni (az én unokáim már megnőttek), de kicsinek se sírtak. Utaztam olyan gépen ahol kb 50 baba volt a 180 utasból, ők voltak a legcsendesebbek, de minden utamon volt egy két felnőtt, aki az összes utast bírta zavarni.
Nagyon korrekt leírás. A szállásos sztori tetszett, elképzeltem ahogy megjelentek decemberben egy ilyen apartmankomplexumban, nem csodálom hogy senki nem volt ott rajtatok kívül.:-) Ennél már csak a decemberi fürdés jobb, lazák voltatok, biztos volt egy hangulata.
Na elökotortam régi beszállókártyát a gépen és megnéztem: a Wizznél van az ADULT felirat zárójelben közvetlen a név után, de csak az utas pédányán, az airline copyn nincs. A Ryannél sehol semmi erre vonatkozó adat.
Mondjuk nem arra gondoltam (meg itt szerintem senki), hogy felnöttként csekkolja a kisgyereket :-P
Attól is függ, hogy mekkora a bébi - ha mondjuk másfél éves, akkor sztem semmi gáz, nem lesz feltünö, ellenben ha csak néhány hónapos, az nyilván feltünik!
Ez amúgy mennyivel legálisabb/etikusabb dolog, mint mondjuk nagy kézi poggyászt fotoboltolni a wizzair beszállókártyára? Kb. 99.99% mindkét esetben, hogy nem lesz belőle gond.... de azért én nem merném megpróbálni akkor sem.
Még annyi a különbség, hogy a két éven aluli gyereknek nem jár külön ülés, mindeképpen valakihez csatolva kell lennie fel- és leszálláskor (persze ha van üres hely köztetek akkor utazómagasságon ülhet külön is), a nagyobbnak pedig külön kell ülnie. Gondolom a sztyuvik megkapják az utaslistát és ott látszik, hogy mekkora gyerekeknek kellene lennieük a gépen, de nem tudom mennyire veszik szigorúan.
Én is néztem, hogy igazából az okmány paramétereit is meg kell adni, de általában addig foglalkoznak vele, hogy a név stimmel, oszt jónapot. Persze sosem lehet tudni.
Valaki mostanában tervez a flibconál foglalni, az szóljon. Van 10€ a flibco számlámon, és akkor le tudnám foglalni.Nem szeretném ott parkoltatni a pénzem. ( 1 €-t 250Ft-al számolnám ) , email publikus.
Mi Mallorcán,Port Alcudiában találtunk ilyeneket,úgy néz ki mint a "lócitrom". Németek bottal piszkálgatták,én meg felvettem egyet,és úgy tettem,mintha beleharapnék,és jóízűen "rágcsáltam." Gondolom később ők is megvizsgálták közelebbről. :D
Köszi! Nem kavicsok, hanem valami vizinövény elszáradt rostjai. A tenger kimosta és millió számra teniszlabda méretű, tömör, kemény gombócokat formált belőle. A parttól kicsit távolabb több méter vastagságban gyűlt össze, mint valami brutál szőnyeg. Az egyik már az irodámban díszeleg az asztalon. A kollégák meg gyanúsan méregetik...
Ez az utazás is egy nagyon kedvező áron elcsípett Budapest - Charleroi jeggyel indult. Az éjszaka közepén a többiek megkérdezése nélkül foglaltam 4 darab 49 Ft-os jegyet december elejére. Gondoltam később csak sikerül továbbszervezni. Sok minden képbekerült: továbbrepülni Manchesterbe, Dublinba, Nimes-be, vagy maradni Brüsszelben. Aztán végül bízva a jó időben és látva az elfogadható árú jegyeket végül Cagliarit választottuk.
Jó döntésnek bizonyult
Budapest - Charleroi Cagliari Charleroi Budapest
BUD-CRL FR: 49 Ft
Most először próbálhattam ki az új sátras beszállítást. Különösebb problémám nem volt vele, de megértem, hogy sokaknak nem tetszik. Egy kb. 80%-os telítettségű géppel mentünk Crl-be, ahol baromira alacsony felhőzet fogadott. Szép napsütésben ereszkedtünk alattunk hófehér sivatag és egyszer csak kiáll a felhőkből néhány magasfeszültségű villanyoszlop. Egy pillanattal később már a földön voltunk. Jó lett volna fényképezni, de nem volt időm előkotorni a gépet.
Volt 4,5 óránk a következő gépig. Én már voltam itt egynapos kiránduláson, így nem erőltettem volna a programot, de a többiek be akartak menni, mert korábban elég rossz színben tüntettem fel a várost és látni szerették volna. Jó is volt ez így, mert legalább gyorsan eltelt az idő, ihattam ugyanott egy ugyanolyan jó kávét ugyanannál az idős úrnál egy belvárosi kávézóban és láthattam, hogy Charleroinak azért van szebb arca is. Meglepően tiszta volt minden, nyoma sem volt a múltkori dzsuvának. Kicsit mintha már a karácsonyra készültek volna.
CRL-CAG FR: 24€
Beszállásnál nem kellett nagyon helyezkedni, mert kevesen voltak a gépen, úgy kb. fél ház lehetett. A csomagokat kartondobozzal végignézték. Az új Dunlop bőrönd csont nélkül átment. A hátsó ajtónál álló kedves sztyuvi örömmel olvasta a magyar neveket a beszkártyán. A széles mosoly és a Jó napot kívánok mellé még két vészkijárati sort is kaptunk.
Cagliarit délről közelítettük meg és mivel a jobb oldalon ültem pazar kilátás nyílt a városra.
15 óra körül már az Europcar pultnál voltunk. Rövid procedúra után már gurultunk is a városközpont felé egy dízel Grande Punto-val (73€/3nap). Az idő rövidsége miatt csak ezt a pár órás délutánt szántuk a városra. Leparkoltuk a kocsit és körbesétáltuk a város központi részét. Megnéztük a kikötőt, a Saint Remy-bástyát, az Elefánt tornyot, aztán sötétedés után nézelődtünk még egy kicsit a sétálóutcán.
A szállásunk a Hotel Baia delle Ginestre kb 70km távolságra volt Cagliaritól a semmi közepén. Vaksötétben kanyarogtunk vagy másfél órát a teljesen kihalt, tengerparti szerpentinen mire odaértünk. Az óriási komplexumban csak mi voltunk vendégek. Este 11-kor érkeztünk és a recepciót zárva találtuk, de ki volt írva egy telefonszám. Itt kezdődtek a problémák, ugyanis három nyelvvel próbálkoztunk (angol, német, és kínunkban magyarul is), de csak véget nem érő olasz választ kaptunk. Az úr nagyon kedvesen és elszántan próbált valamit elmagyarázni sikertelenül. Némi töprengés után eszembe jutott, hogy valahol a cuccaim között van egy kis lista néhány hasznos olasz szóval, mondattal. Így a következő próbálkozásnál el tudtam mondani, hogy: Foglaltan apartmant és Kérem a kulcsokat. A válasz egyszerű volt: cinque minuti. És úgy is lett. Pár perc múlva hozták is a kulcsokat és kaptunk egy 8 ágyas apartmant buja-zöld környezetben, hatalmas tengerre néző terasszal. Mindezt 4főre, 3estére 136 €-ért.
Másnap szikrázó napsütésre ébredtünk. A sziget délnyugati részét szerettük volna bejárni, de az egész délelőtt elment a hotel udvarának és saját partszakaszának felfedezésével. Látva a jó időt és a még épp elviselhető hőmérsékletű vizet eldöntöttük, hogy mi bizony fürdeni fogunk. Az első úti cél amúgy is Porto Pino volt, ahol egy gyönyörű homokos öböl található nagykiterjedésű homokdűnékkel.
Azt gondoltam, hogy kínzás lesz ez a fürdőzés decemberben, de csak az első egy perc volt kicsit kellemetlen. Maradtunk is vagy két órát strandolni. Később még szétnéztünk Santantioco szigetén, Portoscuso-ban és Carbonia-ban. Többre már nem is volt idő, mert újra ránk esteledett. Carbonia-ban találtunk egy igazi helyi pizzériát. Mindent ott készített a mester a szemünk láttára. A falakon látható képek, cikkek és oklevelek szerint többszörös pizzasütőbajnok vagy mi volt az illető. A környék lakói sorban álltak az ajtóban és vitték az előre megrendelt pizzákat. Hatalmas volt a forgalom. Először nem is akartak kiszolgálni, csak ha rendelünk és később visszamegyünk, de látták a tétovázásunkat és inkább megcsinálta az adagunkat a főnök soron kívül. Kértünk két Margheritat és három Calzone-t. Jó volt mindkettő. A végén 40 € fizettünk.
A következő napot a szállástól nem túl messzire található Nora romjainál kezdtük, amit még a föníciaiak alapítottak, majd útban a sziget délkeleti része felé megálltunk Cagliari legnagyobb strandján is nézelődni egy kicsit. A délutáni cél a sziget csücske volt: Villasimius és környéke. Nehéz volt haladni, mert sűrűn meg kellett állni a tengerparton magasan kanyargó úton fényképezni.
Hosszasan elidőztünk a Cava Usai nevű partszakaszon, ahová csak egy földút vezetett. Az este végül Santelmo-nál ért utol minket. Innen fordultunk vissza Cagliari felé. Ismét bementünk a belvárosba és kerestünk egy éttermet. Grillezett tengeri halat és pizzát ettünk, valamint kipróbáltuk a jellegzetes helyi desszertet is a Katalán krémet. Mindhárom perfetto volt.
CAG-CRL FR: 16€
Az utolsó napba a korai indulás miatt program már nem fért. Az idő elromlott, így szakadó esőben autóztunk ki a reptérre. Kb. egy órás késéssel indultunk, amiből nem sokat dolgoztunk le. Legalább kevesebbet kell dekkolni Crl-ben.
Mire felszálltunk az idő is kitisztult. Átrepültünk Szardínia felett, aztán balról kerültük Korzikát. Elképesztő látvány volt
CRL-BUD FR: 1€
Ismét volt vagy 4 óránk a gép indulásáig, de most már senki nem kívánkozott a városba. Próbáltunk valahogy bejutni az induló utasok közé, de sehogy sem sikerült. Ahol lehetett volna ott emberek álltak. Így újra át kellett menni a szekun, ahol elvették a 120 grammos konzerv szardíniámat, ami Cag-ban simán átment. Gondoltam, hogy akkor felbontom és úgy dobom oda a kukába J , hogy illatozzon egy kicsit, de már nem adták vissza a kezembe. Mindegy végül is igaza volt.
Hazafelé a gép szinte tele volt és mivel az utolsók közt szálltunk fel kicsit szétszóródtunk, de legalább végig tudtam aludni.
Ennek a jó kis útnak az egyetlen kellemetlen része a -3 fokba való megérkezés volt.
Van tapasztalatunk arról, hogy hogyan viselkedtek a légitársaságok BUD leállásakor? Pl. BTS/DEB/VIE indulás esetén az induló transzfererek meg voltak oldva?
Próbálok ryanair jegyet venni és el akarom kerülni, hogy ők váltsák nekem az Euro-t. Próbálom a "További információk" menüpont alatt kiütni a pipát, ahogy a lokoszt.blog posztja is írja, de egyszerűen nem ugrik föl semmi. Megpróbáltam IE9-cel, Mozillával és Chrome-mal is, semmi. Felugró ablakok engedélyezve vannak. Vagy ez magyar nyelven nem működik?
Ez Wizz vagy Ryan volt? Mert nekem a Ryan nem akarja átrakni jövő szombatra csak maximum szerdáig hajlandók. Lehet ha másik embert fogok ki a vonal végén az segítőjészebb lenne?
Én is reggel mentem volna EIN-be de törölték,vagyis pozsonyból indították a járatot,viszont a visszafelé gép már Bud-ra jön....
Ilyenkor mi van ha mondjuk valaki felkocsikázik Pozsonyba,és visszafelé meg Budon teszik le? :D az szívás olyankor?
Amugy simán egy szó nélkül átrakták egy héttel későbbre az egész foglalást.
Ami az egészben a legnagyobb GÁZ, hogy egy emailt,vagy sms-t sem kaptam az egész balhéról!!!! Ha mondjuk nem hallgatok rádiót illetve semmi olyat ahol erről infót kapok,akkor simán elindulok a reptérre és ott szembesülök a ténnyel hogy nincs is járatom.
tavaly a wizz simán egy 3órás késésről is küldött sms-t, ezt most hiányoltam, az email-t meg pláne...
Ez most sokaknak kérdés: 1 foglalásban volt a CRL reggel oda, vasárnap reggel vissza, mind a kettőt rögtön vissza tudtam mondani interneten.
Úgyhogy nem tudom mit szenvedtek itt a visszaúttal. :)
Holnap reggel menne a gépünk (6.25-kor) Barcelonába. Azt írják ugye, hogy 10-ig le lesz zárva a reptér. Szerintetek kimenjünk korán a reptérre, mintha indulna a gép vagy csak később? Köszi!
Egy kis Azuonos helpet kérek, a ferihegyi balhé miatt itt ragadtunk BCN-ben s a Wizz csak 11-ére rakott át minket. Ha 8-9-én lenne olcsó hazjutás akkor nem dekkolnánk itt. CRL-es éjszakázás jó opció, ott van szállásom. Köszönet!
Én még 18 óra előtt hívtam a 25 forintos számukat és elvben átfoglalható a dolog, de azzal ráztak le, hogy hivatalosan nincs törölve és majd 1 óra múlva hívjam őket. Ja igen, de 18 után már csak egy 500 forint közeli percdíjú számot lehetne hívni. Marad a holnap de. 10 óra.
"FIGYELEM! Amennyiben az Ön foglalásában az egyik járat nem került törlésre, nem fogja tudni díjmentesen átfoglalni a meglévő foglalását! A díjmentes járatáthelyezéshez kérjük vegye fel a kapcsolatot a telefonos ügyfélszolgálattal "
Holnap reggelig nem fog kiderül, mert csak 18:00-ig volt telefonos ügyfélszolgálat.
most mondták hogy megpróbálják kijavítani a hibát reggel 10 re, de nem ígérnek semmit. csak én gondolok összeesküvéselméletekre, vagy tényleg egy európai ország megteheti hogy egyes infók szerint beázik, másik szerint kigyullad, marmadik szerint eltörik valami, és emiatt lezárnak egy repteret? volt már ilyenre példa a történelemben? hihetetlen számomra, ha nem magyarországon lenne, akkor el sem hinném
Ha ott leszel meglátod, hogy miért !! Arról a szintről kb. 5 percenként indulnak gépek és rengeteg az utas/csomag, MINDENT röntgeneznek de csak két óriás "hordó" van, előtte még 6 biztonsági kapu is van. Röntgen után van a személyes kérdőív és esetenként csomagvizsgálat. Bármennyi, bármilyen folyadék megengedett a kézipoggyászba is.
visszafele egyedul jövök 3 euro volt, tokkal vonoval a jegy frankfurt - bp, ami reggel mastercard nélkul 9 euro volt a wizzair oldalán, odafele nem számolgattam ki valóban a klub tagsági díjat, de utalással az ár 48.000,- Ft lett volna borond nélkül, viszont a momodo -rol eljutva a bravoflyra 2 börönddel 80 euró-ra jött ki..
Nem akarom kétségbe vonni, hogy olcsóbb volt, de ha az egyik utasnak megveszed az XClub-tagságot (ilyenkor az összesre vonatkozik, ugye), és banki átutalást választasz, ne adj' isten, megkérsz valakit, hogy foglalja le Wizz-kártyával, még annál is biztosan olcsóbb volt?
Vagy legalábbis akkor azt hitted úgy az olcsóbb. :) máskor keresd fel ezt a topicot foglalás előtt :)
amúgy email szerintem csak ryannél kell, wizz foglalási kód és név alapján azonosítható ha az van.
Most hívtam a Ryant a 25 forintos számon (ez 18-ig hívható ma), hogy átfoglaltassam 1 héttel későbbre az egészet. Erre azt mondja a leányzó a túlfélen, hogy nem érti miért ment ki az email/sms, mert még nincs törölve a járat és hívjam őket 1 óra múlva... Ja mondom klassz, akkor már csak a drágábbon lehet hívni őket... Ki érti ezt?
Bravofly akkor van, ha közvetítőtől, pld. a skyscanner oldalról veszed. Ha ryanair.com-ról közvetlenül, akkor az emailban kapott foglalási kóddal lehet megoldani.
Amikor egy munkatársamnak próbáltam segíteni hasonló ügyben, a következő jött ki (bár az asszem, Ryanair volt, de mindegy). Valami elb.szott bravoflyos e-mail címmel tudott végül belépni, de ez ügyben a Bravoflyjal kellett beszélnie, hogy mi is ez a cím.
A bőrönd meg az ingyenes reptéri check-in valószínűleg benne van az árban, mert ezt olvasom:
A csoportokra érvényes viteldíjaink mindegyike all-inclusive viteldíj. Így magukban foglalják az alábbiakat:
Az a Ryan gép, amelyik priority landinget kért, mert kevesebb mint 30 percre elegendő üzemanyaga maradt, mit csinált volna, ha történetesen köd lett volna BUD felett és nem tudta volna vizuálisan megközelíteni a repteret?
RYAN-nek az a bázisa, mármint Pozsony, a "nagyok" jobban ismerik VIE-t, illetve Debrecenben 5 gép egyidejű kiszolgálása még megoldható, de utána már körülményesebb.
egy bérfoglalást intéztem tavaly nyáron burgaszba, éppen akkor, mikor a robbantás volt. mivel én foglaltam, engem értesített a wizz-ha nem is hívtak, de több sms-t is küldtek.
A2412/12 NOTAMR A2411/12 Q) LHCC/QFALC/IV/NBO/A /000/999/4726N01916E005 A) LHBP B) 1212071327 C) 1212080700 EST E) AERODROME CLOSED DUE TO TECHNICAL REASON. CREATED: 07 Dec 2012 13:28:00 SOURCE: EUECYIYN
nem ertek hozza, de e szerint dec 8, 07:00, EST, ami UTC -6, azaz helyi idoben delutan kettoig lesz zarva a mostani tervek szerint. de egyreszt ertelmezhetem rosszul, masreszt valtozhat.
Vannak ismerősök a reptéren, BSLbe mentek volna, az easy áttette holnap 3ra, de akkor már nem akarnak menni, mert hétfőn amúgy is jöttek volna haza.
Milyen jogai vannak ilyenkor az utasnak? Vissza lehet kapni legalább a repjegy árát? (az egyéb költségekről nem is beszélve, vidékről fel busszal, taxi, elfecsérelt szabadság, stb...)
és a ryan utasai egész nap a sátorban fagyoskodnak, vagy beengedték őket az épületbe? bár lehet, hogy ha nincs áram, akkor fűtés sincs, de azért csak barátságosabb, mint a kempingezés.
12:50FR 8553Budapest - Baden-Baden14:40 CANCELLED cancelled due to atc radar failure at budapest airport - passengers to accommodated on next available flights eta 18:20
Na EZ a szívás... Baden Badenbe next available flight lol.
Bakker egyre másra törlik a járatokat... Egyik csak a normál társaságok, de most már a Ryanair is... mi lesz itt... Persze a nyakamat rá hogy a 400eurot nem lehetlesz rájuk verni, mert ez a reptér hibája..