Miért ne vehetnél tízszeres áron jegyet? Ha neked megéri, hajr Az általános jegyek, bérletek mindig érvényesek, a felülbélyegzett vonaljegyek csak aznap. A pótdíj maradna annyi, amennyi, aki 30 Ft-ot nem hajlandó kifizetni, az már tényleg megérdemli. Pont. Nem bonyolult ez. á.
Ha minden ingyenes, az az egyszeri pógárnak úgy jön le, hogy a szmogriadó jó, mer' ingyé' van a békávé. Nem-nem, ez egy kényszermegoldás, amit a lehető legjobban kell kezelni, de tarthatatlan állapot.
A forgalmival leírtam mi a bajom (nem rossz, csak kevés), az általános ingyenességgel a fenti.
- Egy jogosítvány kellene. - Húszezer - Van egy kis gond - Na már megint. Féllábú? - Nem. - Félkarú? - Nem - Epilepsziäs? - Nem - Süket? - Nem - Akkor, akkor, csak nem. - De. Vak.
,,...megálltunk minden útbaeső buszmegállóban, hogy feltöltsük a hátsó ülést két emberrel, 'zuhogó esőben nem jó álldogálni' jelszóval. Nem akartak jönni, inkább vártak a buszra! (Skoda Felicia, nem egy mai db, de fűtött, és jó állapotú, férjem is, én is konszolidált kinézetű, nem túl félelmetes egyének vagyunk :))" Nem lehet az,hogy kissé megrémültek,amikor a kormány mögül kiszállt a férjed,hogy kinyissa nekik az ajtót ? :-)
Errefelé az egy lépcsőházban lakók sem igen ismerik egymást. Vadidegen embereket meg furikázzon a görcs. Másrészt meg jönni kell ott visszafelé is. Ez max. úgy működik hogy a cégnél a bejárókat valaki összeszedi ha egy faluban laknak. Ez pedig már megy vagy 1000 éve...
Az már ellenőrizhetetlenné válna, bemondásra mindenki ingyenkedne. Ezért jobb a jelképes összeg, és lássuk be, az én általam javasolt tarifa tényleg jelképes.
Jóvan, egy dátumbélyegző van vagy max. ötezer forint, kb. 10 évig használható, tán nem hal bele senki ebbe a beruházásba. Az automatákat meg legfeljebb nem használják aznap, amúgy sem láttam még működőképes példányt.
,,Miért más nem utazhat az autóban?" Naná,hogy utazhat más is. De akkor már bemondásra járna a szomszédnak is,meg a havernak is. Aztán ha mindenkire így kiterjesztenék,akkor meg lószart sem érne az egész kedvezmény. Ennyi erővel akkor legyen mindenkinek ingyenes.
Az összefogás mégsem olyan kézenfekvő, mint hiszed. Pl. a férjem reggel hatra jár dolgozni a fővárosba, én reggel kilencre. Ő 4-kor kegyetlenül befejezi (bezárja a boltját), én éjfélig is maradok, ha kell.
Amikor vasutas-sztrájk volt, én korábban keltem, hogy vele bejussak (most is így teszek, sztahanovistának is tartanak), haza meg ő várt rám órákat, majd aludt 4 órát, másnap így ült újra autóba. Ez hosszútávon tarthatatlan lenne (és életveszélyes, ha így vezet).
Szintén vasutas-sztrájk alkalmával, megálltunk minden útbaeső buszmegállóban, hogy feltöltsük a hátsó ülést két emberrel, 'zuhogó esőben nem jó álldogálni' jelszóval. Nem akartak jönni, inkább vártak a buszra! (Skoda Felicia, nem egy mai db, de fűtött, és jó állapotú, férjem is, én is konszolidált kinézetű, nem túl félelmetes egyének vagyunk :))
Ha van a családban autó,akkor csak a család tagoknak adnám a kedvezményt,nem a férőhelyek száma alapján. Vannak 2-4 személyes autók is,de szgk.-nak műszakiztatható a 7 személyes kisbusz is.
Hát szerintem egy autósnak sem lenne gond 30 Ft-ot kifizetni egy vonaljegyért, ha van nála forgalmi, ha nincs. A BKV részéről sem kellene nagy beruházás a bevezetéséhez, minden pénztárba kell egy zöld tintás dátumbélyegző, és kész. Úgyis csak a vonaljegyeket és a napijegyeket lehetne így árulni.
Szerintem MissParkeré még jobb a 10%-os jegyárakkal. Erre az időszakra szvsz kibírná a BKV és a MÁV - ugyanakkor valóban mindenki élvezhetné a dolog előnyeit, az utasok is nem csak a sofőrök. De mivel az autók nagy részében úgyis egy ember utazik egyszerre, így lehet hogy a forgalmis módszer is beválna.
,,....ezt az egészet civilizált módon nagyon egyszerűen meg lehetett volna oldani: amikor szmogriadó van akkor BKV jegy vagy vonatjegy helyett legyen elég a forgalmi engedély. Azaz akinek autója van és nem jár vele, az mehessen ingyen a tömegközlekedésen."
Látod,mégsem olyan egyszerű ötlet,mert rajtad kívül senkinek sem jutott ez eszébe. Gartulálok, az eddigi legjobb ötletet olvashattam tőled. 5********
Fizeti azt mindenki, és mégsem lesz jobb tőle semmi. Azért szvsz az adófizetők és az autósok halmaza nagyobb metszetet ad mint mondjuk a segélyezettek és az autósok.
Egyébként a forgalmis BKV-s utazással csak annyi bajom van, hogy csak a volán mögött ülőnek jó, az utasainak nem kedvez, pedig ők is lemondtak a komfortról. Én szmogmentes napokra külön jegyrendszert vezetnék be a BKV-n, mondjuk az eredeti ár 10%-át. Ha azért, mert ilyen olcsó, pluszban még vesz pár megrögzött bliccelő is, az külön jó. Ebben látod nagy igazságod van. De alapvetően a lényeg az hogy ilyenkor nem kényszeríteni lenne ildomos hanem vonzani az olcsó tarifákkal (ha már a sűrű járatokkal és a tisztasággal nem lehet).
Nézd, ha Demszky elvtárséknak az a célja hogy vonatra/bkv-ra tereljék a népet akkor ezt vonat és bkv járatok nélkül azért elég nehéz lesz megoldani.
Józan paraszti ésszel én is így gondolnám, aztán reggelente a harmadik 4-6 vilire férek csak fel, kettő elmegy az orrom előtt. Ezután legfeljebb majd a negyedikre-ötödikre jutok fel.
Persze ha csak az a cél hogy ismét jót büntethessenek a rendőrök az más Naná, hogy az, bevétel kell! Az objektív felelősség a hülye helyre tett 30-as táblákkal nem hozta meg a kívánt hatást.
És a tömegközlekedés ma is nagyrészt adóból megy - amit egyébként szvsz úgy 90%-ban szintén az autósok fizetnek. Fizeti azt mindenki, és mégsem lesz jobb tőle semmi. De hihetetlen, hogy az autósokról hány bőrt lehúztak, és még mindig terhelik őket.
Egyébként a forgalmis BKV-s utazással csak annyi bajom van, hogy csak a volán mögött ülőnek jó, az utasainak nem kedvez, pedig ők is lemondtak a komfortról. Én szmogmentes napokra külön jegyrendszert vezetnék be a BKV-n, mondjuk az eredeti ár 10%-át. Ha azért, mert ilyen olcsó, pluszban még vesz pár megrögzött bliccelő is, az külön jó.
Viszont ebben az esetben miért csökkent mégis a légszennyezettség? Avagy tegnap kitört a kánikula és nem kellett fűteni? Valamelyik zseniális tán a HírTv-n azt mondta, hogy a tegnapi forgalom megegyezett az egy héttel korábbival - azt viszont már elfelejtette elmondani, hogy aznap valamennyi közlekedési infóban azt lehetett hallani, hogy meglepően kicsi a forgalom.
Nézd, ha Demszky elvtárséknak az a célja hogy vonatra/bkv-ra tereljék a népet akkor ezt vonat és bkv járatok nélkül azért elég nehéz lesz megoldani. Persze ha csak az a cél hogy ismét jót büntethessenek a rendőrök az más, bár ettől persze nem lesz jobb a levegő. És a tömegközlekedés ma is nagyrészt adóból megy - amit egyébként szvsz úgy 90%-ban szintén az autósok fizetnek.
Egyébként nem tudom elhangzott-e már, de szvsz ezt az egészet civilizált módon nagyon egyszerűen meg lehetett volna oldani: amikor szmogriadó van akkor BKV jegy vagy vonatjegy helyett legyen elég a forgalmi engedély. Azaz akinek autója van és nem jár vele, az mehessen ingyen a tömegközlekedésen. Ezzel egyből nem egyoldalúan tennék rá a társadalom egy (amúgy is agyonterhelt) részére a további terheket a szent Közösség érdekében hanem bizony a kölcsönösség jegyében történne a dolog - egyrészt az autós ha úgy gondolja lemond az autó használatáról a köz javára (annak ellenére hogy a kötelező biztosítás, autópálya matrica, amortizáció, stb erre a napra is ketyeg), cserébe pedig a köz addig amíg szükség van rá addig ingyenes tömegközlekedést biztosít nekik. De kis hazánkban sajnos a "köz" hajlamos a más farkával verni a csalánt. Különösen igaz ez a ballibes politikusokra.
Azt nem, de a befolyó helyi adók volumene csökkenésének elkerülésének végett a polgármesteri hivatal minden manikűrös tevékenységgel foglalkozó vállalkozáshoz díjmentesen kiküld egy erős fogazatú kisegítő munkatársat aki díjmentesen és abszolút környezetbarát módon lerágja a vendégek körmeit :-D