nézegettem különféle oldalakat, meg van egy régi elektrotechnika szakkönyvem, azt is az ólom aksikról, és az az ötletem támadt, hogy meg lehetne próbálni egy extra elektródát behelyezni az aksiba, azzal pedig fordított polaritást kötni a pozitív elektródára
ha jól vettem le a dolgot, a szulfátosodás azt jelenti, hogy a pozitív lemez pórusait eltömíti az ólom szulfát, és mivel az a pozitív lemezen van, töltéskor sem tud onnan visszakerülni a szulfátion a kénsavba, ehhez ellenétes irányú potenciál kellene, ha viszont ellentétes irányú potenciált kötök a cella mindkét sarkára (már a teljes kisütése után), akkor a negatív pólus elektródája tönkre fog menni
viszont elvileg, ha a karbantartó nyíláson bedugok egy grafit elektródát,és a szomszédos cellán keresztül adok negatív feszültséget a pozitív lemezre, akkor azzal a szulfát lehajtható, és az visszakerül a savba
ezt ki kéne próbálnom valamin ami feláldozható, most van is pár akksim amik dögrováson vannak, de mégsem annyira...
Nyugogtan használhatod ezt a kütyüt, nem fog semmilyen problémát okozni. Sem az autó elektronkájában sem pedig máshogy. Ezen kis szerkezet belső áramköri kialakítása olyan, hogy emiatt nem léphet fel belső zárlat sem üzemképes, sem üzemképtelen állapotában.
Bár a mai korszerű autók már jócskán tele vannak pakolva minden féle fedélzeti computerrel, meg igen érzékeny elektronikákkal, de ez nem zavarja (és ez vissza felé is igaz) az akku aktivátor működését. Mivel az autód akkumulátora akkora nagy fuffer, hogy könnyedén elnyeli azt a néhány miliszekundumos hullám impulzusokat. Ezért azok nem jutnak/juthatnak vissza az autó elektronikája felé. Voltmérővel nem is mérhetők ezek az impulzusok, csak oszcilloszkóppal.
Én négy évig használtam a dizel fiestámban és nagyon rendben volt. Úgy is adtam el, (vele együtt) az autómat.
A mostani Toyota Auris 2.2 D-4D autómban, a nejem KIA C'EED 1.6 CRDi-jében és a lányom Honda Jazz-ében is beszereltem egyet-egyet rögtön az autók megvásásrlásakor, és ott is kifogástalanul teszik a dolgukat már közel két éve.
Háát ez benne van a pakliban, akis dobozkában nem hinném hogy lenne biztosíték üzemzavar esetére.:-) Én többet biztosan nem veszek ilyen készüléket, találtam egy sokkal jobb módszert az akku karbantartására.
Köszi a választ. Há ez nem jó hír. Mármint, hogy csak ilyen rövid ideig bírja. Most akarok venni éppen. Mindjárt vegyek belőle kettőt?
A gondot egyébként arra értettem, hogy mivel az autó akkumulátorának a pozitív és negytív sarkai közé van bekötve ez a kis elektronika és ha netalán behalna, akkor nehogy olyat tegyen, hogy esetleg rövidre zárja a két pólust, mert abból nagy égés lehet. Szó szerint értve.
Azt szeretném megkérdezni, hogy ha ez elromlana akkor nem okozhat olyan hibát, hogy (mivel az autó akkumulátorának a két pólusára van kötve) rövidre zárja az autó akksiját?
Nekem van egy 4,5 éves autóakkum. Télen ment tönkre, egyik cellája zárlatos. Fekete színú lett a pozitív pólusa. Nem tudom, mi okozza.
Azt olvastam egy oldalon, hogy érdemes kiönteni az akksiból a löttyöt és kimosni. Na én ezt meg fogom próbálni kelló óvatossággal. Aztán feltölteni elektrolittal.
Van egy akksim, ami tegnap szállt el, valószínűleg zárlatos lett, mert rohamosan veszíti a töltést.
Elég öreg, 2002 óta mostanáig bírta az autómban, már vettem helyette másikat.
Arra lennék kíváncsi, hogy meg lehetne-e szüntetni a zárlatot és valami nyufgdíjas állásban egy tönkremet ups akksi helyére benyomni, vagy lámpát, egyebet működtetni róla.
Mi a sorrend, ereszem le a savat és fokoljam be, vagy először próbáljam tölteni, hogy a szulfát visszaalakuljon savvá?
gondoltam át kéne mosni, az javíthatna valamit rajta?
Addig ne vegyél semmit, amíg ki nem derítetted, hogy a 3. érintkező mire van. Lehet, hogy funkciója van, de lehet, hogy csak a töltéshez kell, akkor pedig elhagyható, de akkor esetleg nem tudod USB-ről tölteni.
és ehhez egy tokot, amibe ezt berakom (olyat hol tudnék kapni mert a fenti bolt csak akkukat árul, belevaló tokot nem) és a tok két érintkezőjét valahogy rákötném a minikamerámra akkor működhet a dolog szerinted?
2 ceruza nem elég, az nem 1.5V, csak 1.2V. Abból 3-at kell használnod, a gyáriban is 3 db cella van, fogadnék.
Hogy a lábak hogy vannak bekötve, méréssel, ha úgy nem, akkor szétszedéssel (a régi akkut) Lehet, hogy nem hőmérő, hanem 2.4V van ott.
Az Ah-szám mindegy, az csak a kapacitását jelenti, de sokkal nagyobb nem fér be az erdeti helyére, csak kívül tudod rákötni. 2500 mAh-s ceruzával (3db) elmegy 6-7 órát is.
Én nem matatnék idegen akksival a kamerában. Hamar elfüstöl az elektronikája. Majd minden kamerán van egy külső tápcsati. Nézd meg, hogy a tápcsatin milyen áramnak kell bemenni, és a jármű elektromos rendszeréről alakíts át olyan feszültségre, amit a gép megkíván. Akkor aztán annyit videózol vele, amennyit akarsz.
Tudnátok-e segíteni hogy hogyan lehetne megoldani az akku gondomat.
Van egy kis minikamerám 3,7 V 200mAh Litiom ionos gyári kis akkuval.
A kamera ezzel kb 40 percet működik teljes töltés esetén, utána lemerül.
A Gond az hogy én ezt a kamerát kerékpárra/autóra szerelve szeretném használni kb 1,5 - 2 órán keresztül, ugyanilyen méretű akksit nem kapok bele ami nagyobb kapacitást bírna, viszont a kamera érintkezőire elvileg rá tudnék forrasztani két vezetéket (a 3ik állítólag az akku hőmérője - ez lehet középen???) és ezt kivezetném egy 2db ceruzaelem tartó boxba.
Kérdésem az lenne hogy ez így vajon működhet-e?
Nem nagyon értek hozzá, így meg tudnátok-e mondani hogy milyen ellemet/akkut kellene vegyek hogy ne kapjon túláramot/túlfeszt?
Elvileg létezik olyan elem ami 3,7V és 2000 mAh-t tud? Ha ezt beteszem akkor nem fog "leégni" a kamerám, és akkor lehet hogy 3-4 órát is bírna?
vagy ez túl nagy Amperszám, vagy hogy kell ezt kiszámolni?
Kellékeket hol tudnék kapni hozzá?
ha 2 ceruzaellemet veszek akkor még mindig csak 3V feszültségem van, úgy fog működni, vagy ha 3-at kötök sorba akkor az már 4,5 V ki fogja bírni?
A használt 155Ah -s akkut feltöltöd külön-külön .Ha esetleg valami áram-idő grafikont is felvennél kb láthatnád mennyire lehasználtak (kb. hány Ah-t tudhatnak. ?)utána kisütés , majd töltés , s már használhatod is őket.....................
De ,ha irsz adatokat ;akkor pontosabban is saccolok..........