Keresés

Részletes keresés

szijozsi Creative Commons License 2012.12.20 0 0 724

Ja, elég nagy választék van fire starter vagy szikravető címszó alatt. Van ami csak szikravető, és van olyan ami magnéziumtömbre van applikálva a szikravető rész. Ez azért jó mert ha lekaparunk egy kis magnéziumot, az mindent meggyújt. (feltéve ha a szél nem viszi el a forgácsot)

De ezen elég kevés a szokravető rész, hamar elkopik, érdemes venni hozzá egy nagyobb rudat.

http://www.hidegfem.eu/index.php?m=2&p=termek&tid=1217

http://kalandorbazar.hu/spd/VO8140/Virginia_szikraveto_firesteel_rovid
De mindig legyen nálad valami könnyen gyulladó anyag amit a szikrával begyújtasz.
Vannak tabletták ami hamar begyullad.
A gallyakat nem lehet csak a szikrával meggyújtani.
De tüzet lehet gyújtani fémszivaccsal és kilenc voltos elemmel is.:)

Előzmény: baboska (721)
Camo_BDU Creative Commons License 2012.12.19 0 0 723

Nekem csak egy kis túrzázó van, de egy jobb minőségű magnéziumrúd sokkal előnyösebb lehet. Én is akarok majd egy olyat venni, annyira nem is drága.

szijozsi Creative Commons License 2012.12.19 0 0 722

Amelyiken van magnézium, az szerintem jobb, mert a magnézium ha begyullad, még a vizet is begyújtja, hidrogénre és oxigénre bontja.

baboska Creative Commons License 2012.12.19 0 0 721

Tűzgyújtók (szikravető) között milyen különbségek vannak? A szikra hatékonysága között lehet lényeges eltérés? Ha igen, mik a bevállt modellek?

szijozsi Creative Commons License 2012.12.14 0 0 720

:)))

Előzmény: Camo_BDU (719)
Camo_BDU Creative Commons License 2012.12.14 0 0 719

Mert a világ vége nem feltétlenül világ vége. Esetleg egy földrengés, vagy szökőár, vagy napkitörés néhány napos áramkimaradással, vagy akármi hasonló. Gondolom hogy aki ételt vesz, az nem arra készül, hogy felrobban a Föld és ő meg majd lebeg a világűrben és eszi a konzervbabot. :-P

Előzmény: Törölt nick (717)
tobell Creative Commons License 2012.12.13 0 0 718

Nekem nagyon bejön az egyszerűsége.Néztem néhány videót a használatáról.

2 éve vettem egy MINIWORKS EX MIKROFILTER-t (30000 Ft), kint terepen egy használhatatlan.... A látottak alapján fogok vásárolni egy lifestraw personal-t.Köszi az ötletet.

Üdv.

Előzmény: Törölt nick (716)
Törölt nick Creative Commons License 2012.12.13 0 0 717

Ez jóóóóóó. Óóóóókosak a zemberek. Ha vége lesz a világnak, minek bespájzolni? Hogy három nappal tovább éljenek - jó esetben - mint a többiek? :)

Előzmény: Camo_BDU (707)
Törölt nick Creative Commons License 2012.12.13 0 0 716

Elvileg időnként lehet itthon is venni egy szervezetnél, a neten érdemes rákeresni. De sajna drágább, mintha kintről venné az ember. Legalábbis nekem olcsóbban jött ki ámerikábul, igaz nem csak egyet vettem. Itt volt 10 napon belül.

Előzmény: Mr.VaZo (695)
Törölt nick Creative Commons License 2012.12.13 0 0 715

A szimpátia fontos:)

Neked az szimpi, nekem meg az nem. Természetes dolog.

Attól mert te nem hallottál a lifestraw-ról, attól még minőségi termék (ellentétben a noname csájna valamicsodával). Nyugodtan segítségül hívhatod a guglit, hogy hallj róla.

Vitázni ezen nem érdemes, én ezt viszem magammal ha kell, te meg azt.

"Hogyan szívsz vizet, ha a vízszint 1 méterre van a parttól. Ha a vízparton minden tiszta sár (ez elég gyakori), akkor is belefekszel?"

Hát mondjuk úgy, hogy belemerítem a poharat, kulacsot a vízbe és utána abból szívom a vizet a lifestraw-n keresztül:)

Előzmény: Lex Icon (686)
szijozsi Creative Commons License 2012.12.13 0 0 714

A Conradnal érdemes körülnézni időnként.

Előzmény: baboska (711)
szijozsi Creative Commons License 2012.12.13 0 0 713

Napelemes nem jó?

Camo_BDU Creative Commons License 2012.12.13 0 0 712

Biztos van olyan külföldi bolt ami szállít Magyarországra. Nem nehéz és nagy, de komolyabb rendelésnél megéri.

baboska Creative Commons License 2012.12.13 0 0 711

A tactical store nem mil-spec paracordot forgalmaz. Azok a paracordok, amiket eddig a hazai üzletekben láttam, szép színesek, de eddig mindegyik commercial-grade-nek bizonyult. Hasonló árban a hegymászó zsinórok valóban hitelesített (és nagyobb teherbírású) termékek. Ha valaki tudn esetleg hazai forrást, megoszthatja.

Indukciós, generátoros "elemlámpát" tud valaki? Általában szar műanyag 500 Ft-os kínai vacakkal van teli a piac, de gyárt vki normális, megbízható minőséget? Ahol már tényleg van értelme élettartamról beszélni? Alu test, rendes ledek, stb...

szijozsi Creative Commons License 2012.12.09 0 0 710

Az ötlet jó, ahogyan ezt már nem is régen megállapítottuk:)Gondolkodjunk a dolgon!:)
Majd én is megtesztelem az ismerősi köreimet.

Előzmény: SárkányHarcos (709)
SárkányHarcos Creative Commons License 2012.12.09 0 0 709

Lex, én már egy hónapja ezt próbálom szondázni a barátaim, ismerőseim körében és úgy tűnik, mindenki nagyon nyitott lenne egy ilyen klub létrehozására. Sőt, igazából több klub lenne jó, valamiféle közös tematikus programmal, amin mindig átbeszélünk egy-egy területet. Mit szólsz? Mit szóltok?

Előzmény: Lex Icon (706)
Lex Icon Creative Commons License 2012.12.09 0 0 708

Nekem már egy ideje az a gondom, hogy mikor túlélő cuccot veszek, szinte mindenki azt hiszi, 21-ére készülök. Pedig nem.

Szoktam mondani: fogadjunk 1 millióba, hogy 21-én nem lesz világvége.

Én tutira megyek. :)

Előzmény: Camo_BDU (707)
Camo_BDU Creative Commons License 2012.12.09 0 0 707

Készülnek a világvégére a bolgárok

Konzervek, gyertyák, tészták, zacskós levesek, leveskockák és ásványvizek a legkelendőbbek.

http://www.kisalfold.hu/kitekinto/keszulnek_a_vilagvegere_a_bolgarok/2310245/

Lex Icon Creative Commons License 2012.12.04 0 0 706

No, meg ezért kell összefogni, mert pl. 15 ember (terep cuccban) már jóval nagyobb erőfölénnyel indul és lehet, a fegyvert elő se kell venni, elég a létszámfölény. :)

Előzmény: szijozsi (704)
Lex Icon Creative Commons License 2012.12.04 0 0 705

Hááát, egyrészt az operatőr nem egy Zsigmond Vilmos, másrészt nekem gyanús, hogy nem gáz töltény volt benne, hanem riasztó. Simán átmászkáltak a felhőn. Azért még egy gyenge paprikával se lehet ezt megcsinálni. De persze, lehet nem jól láttam, mert már a kamera rángatás is gyomorforgató volt. Ha meg még a kaliber se volt elég nagy, az is gond lehet. 9mm-es CS azért elég jól elintézi a népet. Azt mondják. :)

Előzmény: szijozsi (704)
szijozsi Creative Commons License 2012.12.04 0 0 704
Előzmény: Lex Icon (700)
szijozsi Creative Commons License 2012.12.04 0 0 703

Ez jó ötlet, majd lépek ez ügyben.

Előzmény: Lex Icon (699)
szijozsi Creative Commons License 2012.12.04 0 0 702

Errefelé még a sportlövészeknek sem lehet sportfegyvert otthon tárolni, van hely a lövészklub őrzött páncélszekrényében.
De nem is ezt ajánlottam, hanem vadásztanfolyamot.

szijozsi Creative Commons License 2012.12.04 0 0 701

Ühüm, sejtettem hogy valami ilyesmi lesz a vége, de ez az ideális pozíció: nincs szél, nyílt terep, van hely eltávolodni a támadótól.
Zárt térben, szélben már megváltozik a helyzet.

Az ellensztoriról hirtelen nem tudok mellékletet produkálni, de közismert videóról van szó: behajtók támadtak egy kisebbségi telepre, a nagy futkorászásban és durrogtatásból-visítozás-óbégatásból az derült ki hogy a támdókat féltéglákkal-ütőeszközökkel megfutamították, tán még az autót is legyalázták.

Lex Icon Creative Commons License 2012.12.04 0 0 700

Az önvédelemhez: az éles fegyvertartás valóban macerás, mert folyamatosan tagja kell legyen az illető valamilyen lőklubnak, fizetni a tagdíjat és járni kell lőni, ami nem olcsó.

Viszont tévedés azt hinni, hogy gázpisztollyal nem lehet védekezni.

Itt egy kis melléklet ehhez.

Előzmény: szijozsi (698)
Lex Icon Creative Commons License 2012.12.04 0 0 699

Nem kell, hogy a klub létrehozója mindent tudjon. Pont az a lényeg, hogy tapasztalat cserére van szükség. Mindenki "beadja", amije van, így mindenki tanul. A létrehozó is.

Lehet szórólapot készíteni (A4 = A6*4 méretben) és megfelelő helyeken (vadász/fegyver/katonai ruházati boltokba kirakni (persze a boltos engedélyével), de a sokféle túlélő oldalakon is ki lehet írni. Először, hogy ne kelljen egyedül ülni egy helyen, érdemes a jelentkezőket a neten összegyűjteni. Pl. itt az Indexen jelentkezzen az, akit érdekel és a létszám függvényében lehetne személyes találkozókat megbeszélni. Itt az Indexen lehetne külön topikot nyitni neki pl. "Túlélő Klub Kukutyinban" címmel.

Persze ezek csak ötletek, lehet máshogy is. A lényeg, hogy össze kell fogni, mert egyedül nem megy. Egységben az erő! :)

Előzmény: szijozsi (693)
szijozsi Creative Commons License 2012.12.03 0 0 698

Jó kérdések.

Panelban nem is lehet ebben gondolkodni, csak valami eldugott ingatlanban. Ami a dolgot bonyolítja, mert akkor kellene elhagyni a lakóhelyet amikor

1: zavargások, ex-lex időszak van;

2: kijárási tilalom vagy más hatóasági intézkedés, vagy ha valami humanitárius gyűjtőtáborba irányítják őket, esetleg karantén, vagy dekontaminációs célzattal, stb.
Végül is ha valami közonti ellátóhelyre van lehetőség akkor ott adnak ellátmányt, orvosi ellátást, vizet. 
De mint kiderült az alábbiakból, csak a lakosság cirka 10 százalékának jut valami óvóhely.

Tartalékolni magánterületen lehetne föld alatti üregben, feltéve ha nem találkozik a dolog a szomszéd élénk érdeklődésével.

Önvédelem: a jelenlegi körülmények között legálisan csak egyféleképpen  lehetséges hatékony fegyvert tartani, el kell végezni egy vadásztanfolyamot, le kell vizsgázni, az után  lehet venni.

Amúgy meg íjat-nyilat lehet vásárolni.

Előzmény: Törölt nick (697)
Hummer72 Creative Commons License 2012.12.03 0 0 696

Szolnokról vki?

Előzmény: Lex Icon (692)
Mr.VaZo Creative Commons License 2012.12.02 0 0 695

Ezt a lifestraw personal-t Magyarországon hol lehet beszerezni?

Vagy honnan érdemes rendelni?

szijozsi Creative Commons License 2012.11.30 0 0 694

az ötlet jó egyébként..

Előzmény: Lex Icon (692)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!