Keresés

Részletes keresés

miki_ng Creative Commons License 2007.05.07 0 0 2409
összefoglalnám:
tehát ha te állítasz valamit, amit nem lehet bizonyítani (mert csak elmélet, amit te is elhiszel), akkor az igaz
ha mások állítanak valamit, akkor az nem

azt már értem, hogy a "tudomány"-nak mindent bekajálsz, bizonyíték nélkül, de sajnos még mindig nem értem mi az a "tudomány"
hiszen ott is vannak olyan dolgok, amik tapasztalatilag nincsenek alátámasztva (ezek az elméletek), de olyan is van ami tapsztalatilag alátámasztható (pl. ezek az atomok cáfolása, vagy a TVk földre esése), mégsem mondják, hogy ez így van

nem értem, hogy van ez?
Előzmény: gyurika31 (2408)
gyurika31 Creative Commons License 2007.05.06 0 0 2408
Evolúció: Ezt az elméletet millió meg egy megfigyelés támasztja alá. Fosszíliák, a baktériumok alkalmazkodása az antibiotikumokhoz... és még sorolhatnám.
Van erről egy idióta topik is a Val-Fil fórumcsoportokban.

Ősrobbanás: Ez is csak elmélet, mint az öszes többi. Van egy rakat megfigyelés, ami alátámasztja. pl. Háttérsugárzás. Viszont eddig még nem találtak semmi olyat, ami ennek az ellenkezőjére utalna. Ha találnak, akkor el fogják vetni ezt az elméletet.

Húrelmélet: Eddig még nem találtak a húrelméletnek olyan következményét, amit kísérletileg vizsgálni lehetne. De ha lesz, akkor azt kísérleti körülmények között fogják vizsgálni. És a kísérleti tapasztalat fog dönteni az elmélet helyességéről. És az nem igaz, hogy elfogadták a húrelméletet. Ez egy vitatott elmélet. (Pont azért, mert nincs kísérleti tapasztalat). Lehet, hogy szar ez egész, és akkor a fizikusok elvetik. De az is lehet, hogy az eddigi lejobb elmélet. Eddig azt senki sem tudja.
Előzmény: miki_ng (2406)
gyurika31 Creative Commons License 2007.05.06 0 0 2407
Az atomokat nem baltával kell keresni te nagyon okos.

Az atomok létezése olyan hipotézis, aminek a következményei nagyon pontosan egybevágnak a tapasztalatokkal. Ezért fogajduk el létezőnek az atomokat.

"...és ha én nem hiszek nektek, akkor mi a helyzet?"

Komolyan azt hiszed, hogy számít bármit is az, hogy mit hiszel?
Előzmény: miki_ng (2405)
miki_ng Creative Commons License 2007.05.06 0 0 2406
(amúgy bizonyára tuudtad, hogy e z a "tudomány" tele van olyan elméletekkel, amiket nem tudnak bizonyítani, mégis elfogadják (evolúció, ősrobbanás, húrelmélet)
ez szerintem kissé ellentmondás, de hát neked biztos erre is frappáns válaszod van...)
Előzmény: gyurika31 (2404)
miki_ng Creative Commons License 2007.05.06 0 0 2405
köszönöm györgy
akkor ezek szerint te tudományos módon (baltával) bizonyítottad, hogy nincsenek atomok, waix pedig, hogy a TVk a földre esnek
és ha én nem hiszek nektek, akkor mi a helyzet?
Előzmény: gyurika31 (2404)
gyurika31 Creative Commons License 2007.05.06 0 0 2404
Én válaszolok.

Tudományos: Olyan elmélet, amit tapasztalatilag lehet ellenőrizni. Ellenőrizték, és úgy van (bizonyos tűréssel, és persze vannak az elméletnek működési tartományai).

Áltudományos: Olyan elmélet, amit tapasztalatilag lehet ellenőrizni. Ellenőrizték, de nem úgy van, és ez a tény nem érdekli az elméletben hívőket.
Előzmény: miki_ng (2403)
miki_ng Creative Commons License 2007.05.05 0 0 2403
Mulattat, amit be szoktatok írni.
Minhta Dumb és Dumber-t néznék.

Elmondanád, akkor, hogy mi az, hogy "tudomány"-os, ha számodra annyira nyilvánvaló?
Előzmény: Törölt nick (2402)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.05 0 0 2402
Te csak azért szólalsz meg, hogy ne a Téged frappánsan zavarba hozó megszólalások legyenek legfelül a topikban?
Előzmény: miki_ng (2401)
miki_ng Creative Commons License 2007.05.05 0 0 2401
egy bizonyos szinten biztosan
mint ahogy az is, hogy a Föld csak lapos lehet
Előzmény: Törölt nick (2400)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.05 0 0 2400
"Attól tartok, sosem fogom megtudni, mi az, hogy "tudományos"."

Ez - valljuk be - elég nyilvánvaló.
Előzmény: miki_ng (2398)
miki_ng Creative Commons License 2007.05.04 0 0 2399
és még egy gonosz is fenyegeti!
http://www.sg.hu/cikkek/52036/a_gonosz_tengelye_fenyegeti_a_kozmologiat
miki_ng Creative Commons License 2007.05.04 0 0 2398
Attól tartok, sosem fogom megtudni, mi az, hogy "tudományos".
Életem végéig azt fogom hinni, hogy valami ostobaság lehet.
asta Creative Commons License 2007.04.25 0 0 2397
Az asztrológiát sem cáfolni sem bizonyitani eddig nem lehetett és valószínűleg még sokáig nem is lehet.
És ezzel pont. - Lehet tovább vitatkozni a levegőbe:O))))
Előzmény: gyurika31 (2394)
miki_ng Creative Commons License 2007.04.24 0 0 2396
nagyvonalúan elsiklom, afölött az apróság felett, hogy amit állítasz, az hazugság/valótlan, hiszen igazából nem is lehet tőled mást várni
elvégre senki nem cáfolta meg az asztrológiát, erről már volt szó, de hát ezt persze a korlátolt elméd miatt nem voltál képes megérteni...

hanem arra lennék kíváncsi:
a ti olvasatotokban mit jelent az, hogy valami tudományos?
tehát ha gyurika baltával szétver mindent és nem talál atomot, akkor az a tudományos bizonyítás?
vagy az, hogy waix TV-ket tart 1m-rel a föld felé, azok mind leesnek és összetörnek, akkor ő tudomáynosan cáfolta, hogy minden test nyugalomban marad?
mit értetek ti tudományos alatt? csak azt, amit magatoknak be tudtok beszélni?
Fido Dido Creative Commons License 2007.04.24 0 0 2395

Vagy így:

A tudomány a mai szintjén csak cáfolni tudja. :)

gyurika31 Creative Commons License 2007.04.24 0 0 2394
Így kell érteni:

Az asztrológiát tudományosan cáfolták.
Előzmény: Fido Dido (2393)
Fido Dido Creative Commons License 2007.04.24 0 0 2393

Konkrétan hogy is kell érteni a felvetésedet? Nem lehet tudományosan igazolni, vagy a tudomány nem tudja igazolni? Nem mindegy!

Előzmény: Törölt nick (2391)
miki_ng Creative Commons License 2007.04.23 0 0 2392
csodálkoznék, ha valamit te tudnál tudományosan igazolni
nem tudom honnan ismered ezt a szót, hogy logika, mert az bizots, hogy még életedben nem használtad
Előzmény: Törölt nick (2391)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.23 0 0 2391
Az asztrológiádat nem lehet tudományosan igazolni, ellentétben Simonyi lebegésével, ugye?
Nálad jobban kerek e világon senki nem hagy jobban figyelmen kívül olyan dolgokat, mint például öööö... logika?
Előzmény: miki_ng (2390)
miki_ng Creative Commons License 2007.04.23 0 0 2390
Én amúgy elhiszem, hogy TV-k képesek lebegni.
Láttam is olyat, hogy egy ember (igaz nem TV) lebegett. Persze mondhatod, hogy az ember nem TV. De én a TV-kről is elképzelhetőnek tartom, mert voltak mellette tárgyak is, és ebből le tudok vonni következtetéseket...
Vagy azt mondod, hogy ez a Simonyi Károly, biztosan maga hamisította a képeket (meg a videókat) és valójában nem lebegett...
Ez is lehetséges, ennek ellenére én továbbra is elhiszem azt, amit láttam.
Persze én csak egy egyszerű (mindent el-)hívő vagyok, és nem olyan bölcs (és fanatikus) tudományhívő.
De hát nem is megyek gyökerek közé. Ha lehet...
Előzmény: Törölt nick (2389)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.21 0 0 2389
Az asztrológus szakma neves képviselői összeegyeztethetőnek tartották ezen értékeket, mikor tucatnyi tudományos kutatásban vettek részt. Ők is így látták bizonyíthatónak azt, hogy a dolog működik. Aztán kiderült, hogy nem működik.

Tegyük fel azt mondod, hogy felfedeztél egy erőt, ami a mai tudományos ismereteink alapján kimutathatatlan, mégis bizonyos televíziókészülékeket a levegőben tart, ahelyett, hogy azok leesnének. Évtizedeken keresztül írsz erről az erőről, a működéséről, ideológiát gyártasz mögé, és a tv-ket elkezded ez alapján a szempont alapján osztályozni.
Aztán jön valaki és azt mondja Neked, hogy ez ugyan mind szép, de ugyan próbáljuk már ki, hogy tényleg leesnek-e a tv-k, vagy nem. Kipróbálja ezer tv-n, és mindegyik leesik, egyik sem marad a levegőben.
Erre Te megvádolod, hogy persze nem a könyveid alapján szelektálta a tv-ket, ezért nem működött a dolog.
Ekkor azt mondják Neked, hogy jó, válogasd ki azokat a tv-ket, amik nem esnek le az általad felfedezett erő hatására. Te BELEMÉSZ, hiszen tudod, hogy az erő (aminek persze a természetét még senki nem ismeri) nem engedi az erre érdemes tv-ket leesni. Kiválogatod a tv-ket, és mindegyik leesik, összetörik.
Mi a következtetés? Hogy nincs semmiféle erő, vagy pedig az, hogy a (idézet tőled) "a "tudományosság" mércéje és cimkéje, nem mindenben és nem mindenkinek érték..." ?
Ugyan már.

Nézd! Bizonyos esetekben a mellébeszélés nem működik. A fenti példához hasonlóan, a kísérletek maradéktalanul bizonyították, hogy az asztrológia nem bír azokkal a tulajdonságokkal, amiket Ti, meg a könyveitek írói, meg az egész "szakma" legnevesebb gyakorlói tulajdonítotok neki, és éppen azáltal bizonyította ezt, hogy ezekben a kísérletekben ők is, a bennfentesek, az ebben hívők is részt vettek, a feltételeket elfogadták, a tételeik valódiságát ezzel igazolhatónak látták. Elfogadták, hogy ezek a jelenségek emberi szemmel is vizsgálhatók. Hogy meg lehet nézni, le lehet írni, vajon bejön-e, amit mond, vagy nem. Mint kiderült: nem.
Ennyi. A többi ezen felül már csak humbug, mellébeszélés, ésatöbbi.
Előzmény: Törölt nick (2388)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.21 0 0 2388
Lehet hogy azt kellene elfogadni, hogy a "tudományosság" mércéje és cimkéje, nem mindenben és nem mindenkinek érték... Nem az egyetlen fokmérője a létjogosultságnak.

Előzmény: Törölt nick (2383)
miki_ng Creative Commons License 2007.04.21 0 0 2387
Némileg több, mint neked.
Előzmény: gyurika31 (2385)
asta Creative Commons License 2007.04.21 0 0 2386
Valamit nagyon belemagyarázol a hozzászólásaimba. Semmiféle védekező állásba nem vonultam. Mindig is az volt a véleményem az asztrológiáról, amit leírtam.
És azt a véleményemet tartom most is - nem tudtál megingatni:O)))
Az én véleményem pedig lényegesen rugalmasabb, mint a tied, amely egy merő tagadás.
Nálam az ilyen gondolkodás nem nyerő.....
Előzmény: Törölt nick (2383)
gyurika31 Creative Commons License 2007.04.17 0 0 2385
És mi köze ennek az asztrológiához?
Előzmény: miki_ng (2384)
miki_ng Creative Commons License 2007.04.17 0 0 2384
Érdekesség
http://index.hu/tech/tudomany/holo0626/
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.12 0 0 2383

"Azt lehet mondni, hogy az asztrológia működőképessége vagy az ellenkezője a tudomány mai állása szerint se pro se kontra nem bizonyitható."

Olyan védekezőállásba kényszerültél, ami teljességgel tarthatatlan.

Alább olvashatsz egy linket, ami felsorolja mindazon tudományos kutatásokat, amelyek TÉTELESEN BIZONYÍTJÁK, hogy az asztrológia azon hatásai, melyeket Ti tulajdonítotok neki, és amely az egész áltudomány alapját képezik, egytől egyig TÉVESEK.

Mindezt az asztrológiai ismeretek birtokában, sőt neves, asztrológus szervezetek ajánlásával kiválasztott asztrológusok közreműködésével, az ő általuk ellenőrzött, az ő általuk jóváhagyott feltételek mellett végezték!

Hibás állítás, hogy az asztrológia hatékonysága mérhetetlen, mert mérhető, és ezt maga a "szakma" is elismeri, amikor az ezzel kapcsolatos, statisztikai alapú tudományos kutatásokban részt vesz!

Előzmény: asta (2377)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.12 0 0 2382
Hajrá!
Előzmény: Fido Dido (2380)
szomorce Creative Commons License 2007.04.12 0 0 2381
Előzmény: asta (2025)
Fido Dido Creative Commons License 2007.04.11 0 0 2380

Kedves Waix!

Ha a gőgös, lenéző személyeskedésed mögül megpróbálsz kikukkantani, akkor láthatod, hogy én sem istenben, sem az asztrológiában nem hiszek. Viszont az általad képviselt tudománybuzzancsok makacs vakegér hozzáállásán kénytelen vagyok mosolyogni. Csak így tovább! :)))

Előzmény: Törölt nick (2373)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!