Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Mi szerda óta iszunk, csütörtökön kicsit rákapcsoltunk, de már jól esik a fröccs és az asszony is szisszentett egy sört, de neki hivatalból innia kell.
Amúgy meg sógornő szar gépe helyett összeraktam egy űrtechnikát, legyen már karácsony neki is, erre ma közölte, hogy kihívta a PCDokit és az mindent rendbeszedett, újratelepítette Win10-zel és most minden jó(C2, 2G RAM). Meg mertem kérdezni, hogy azt a Dokit, aki előbb nem vette észre, hogy 3 vírusirtó van a gépen és ezek után registryben törölte a user profil bejegyzéseit, nagy nehezen temp profilba beléptette a sógornőt és fizetés után elhajtott?
Most inkább iszom, mert majdnem földhöz basztam az ajándékot...
Ja, kisebb megszakításokkal. Igaz előtte kedden és hétfőn is ittam. Meg ma reggel (reggel = 13 óra) óta IS. Holnapra meg is beszéltem a szemben szomszéddal (most kapott egy kicsit rendesebb gépet), hogy forralt borozunk. Ehhez kell némi hozzávaló, bor, rum, ésatöbbi, azt meg kell oldanom zárások előtt. Aztán iszunk is.
Nekem külsős anyázott a cégnél szerdán, hogy elfogyott a mobilnet keret, megállt az internet és csak mindenféle hibaüzenetek jöttek, de BIZTOS a géppel van a baj, és SZERINTE nem fogyhatott el ennyi idő alatt a keret, nézzünk rá. Behozni nem akarja a gépet, kimenni nem lehet, sorban toljuk rá a napi 1 gigákat és csak pöcsölünk. Úgyhogy inkább hazajöttem és iszom :-D
A tök tudja, nekem kedden reggel közölte 10 körül, hogy akkor most választhatok, leállítás+frissítést. Morcos voltam, siettem, és ahol elő kellett venni, ott sem volt kedvem épp azt nézni, hogy 35 %.
Én már nem tudom, más is megírta kerekperec, hogy jajjj de köcsög az a Win, mert be sem lehet állítani, hogy ne indítsa újra a gépet és csak úgy szó nélkül kivág, blábláblá. Közben benéz a frissítések beállításához, jéééé, időszak, húúúúú, és pont megadható. De olyan meggyőződéssel írja, hogy köcsög MS direkt kibasz velünk, mert ez nincs, hogy csak pislogok. Aztán ha saját stílusában kapja vissza, akkor meglepődik mert én vagyok a bunkó. Az olyan, ja, de mit kell ebből is hisztit csinálni?
A W10 uppdate néha nemtud minden frisitét egyböl letölteni konfigurálni ezt "részekbe" csinálja
a NETframework (van sok) elöforgulhat
és ha kéri a ujraindittást, amit lehetöleg megkell teni. hogy utánna folytassa a továbi ftissitést és ha kell a konfigurálást is. van kb 150 vagy még tüb oppdate, de ha ez levan töltve, akkor csak néha néha talál
van olyan fristés is ahol nemkéri a ujra indittást
Megnéztem a frissítési előzményeket. Átlag heti kétszer jön valami. Biztonsági frissítés, excel, word, office, powerpoint stb... valamit állandóan frissít.
Én arra vágyom, hogy egyáltalán ne csesztessen, hanem mint az előző verzióknál, csendben végezze el a dolgát a kikapcsolás után vagy a bekapcsolás előtt. Értem én, hogy haladnak a korral, és azt veszik alapul, hogy mindenféle eszközök éjjel-nappal működnek, valamikor meg kell frissíteni, de gondolhatnának azokra is, akik változatlanul kikapcsolják a gépet minden nap.
Ha ezzel csesztet, akkor a "Leállítás" menüpont helyett egy "Frissítés és leállítás" (és az Újraindítás helyett egy "Frissítés és újraindítás) szövegű pont jelenik meg. Ha előbbire kattintasz, akkor egyrészt frissítget, mielőtt lekapcsolna, másrészt frissítget, amikor legközelebb bekapcsolod. Ez (főleg a bekapcsolás után) kissé idegesítő, de kiiktatni (bár valahol biztosan ki lehet) aligha érdemes.
(Mondjuk az én esetemben a legújabb frissítést (2 napja) nem tudta befejezni valamiért, és félóra kikapcsolás előtti + háromnegyedóra bekapcsolás utáni szöszmötölést követően bevallotta, hogy ez besült, és újabb félóra alatt visszacsinálta az egészet ... de nem ez a jellemző.)
Sziasztok! A frissítések szempontjából a gép kikapcsolása nem egyenértékű az újraindítással? Úgy értem, minden este kikapcsolom a gépet, ilyenkor vagy a reggeli bekapcsolásnál nem tudná elintézni, ami a frissítésekhez kell? Csak mert amióta win10 fut rajta, azóta naponta, két naponta csesztet napközben azzal, hogy indítsam újra, vagy késleltessem vagy adjak meg valami időpontot. Nem lehet ezt valahol kikapcsolni benne? XP alatt nem csinálta ezt.
Igazán köszönöm a segítőszándékod, de komolyan. Azt elfelejtettem megírni, h a Win10es gép garanciális még, így nem igazán szeretném szétszedni. Anélkül meg nem tudom, hogyan tudnám rákötni a rendelkezésemre álló eszközökkel a másik vinyót.
(A szomszéd gyerek meg tényleg két nyelven beszél, németül és afrikaiul, sajnos egyikben se vagyok olyan jó, h elmagyarázzam neki a problémát)
Nem tudtam, hogy a másik, már próbált gép is azon a modemen van. Így persze más. De egy próbát azért megérhet, végülis tényleg nem kerül semmibe.
Hozzáértők majd (remélem) pontosítanak, de vannak homályos információim arról, hogy az egyik napról a másikra egyszercsak nem válaszoló weboldalak mögött olykor a modemben (gyorsítás végett) eltárolt, de időközben elavult adatok vannak.
A modemen két gép "lóg" ismerősőm gépe és az enyém. Ezért nem hiszem, hogy a nettel lenne gond.
Egy próbát megér, mégha nem tűnik logikusnak akkor is. Veszteni valóm úgy sincs.
Őszintén megmondom, annyira nem akarom újratelepiteni ezt a gépet. Elmegy egy csomó időm vele, a sok mentés, beállitás stb. Ha jól akarom (testre szabni) akkor 2-3 napot is elpöcsölök vele. Két éve volt telepitve és hihetetlen, hogy megint kell, mert semmi más okos megoldást nem találok a bajomra.
Bármelyik oldal simán megnyilik, google, facebook, hotmail, gmail, stb. csak kizárólag az ami nekem fontos lenne az nem akar.