Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
majdnem*: a fegyveres topikokban továbbra sem javasolt (értsd: engedett) a politikai eszmék futtatása, agitálás, győzködés! Ilyenekre ott van a politika fórumcsoport. Köszönjük megértésed!
Az egyéni érdek és a közösségi nem cseng feltétlen egybe.
0.22 tanmeséje helytálló - ha csak az egyén érdekét nézzük. Az ember magát védi,ha ez szerint jár el.
Van viszont, amikor - akár csak Luther anno - az ember kiáll, és kimondja amit kell, akár tetszik a sok idiótának, akár nem. Mert már nem tud csendben maradni, mert már nem tehet mást a saját belső értékei miatt.
Ez nem hálás feladat, viszont aki még a "régi" neveltetést kapta (és igen, abba bizony belefért egy-egy pofon is, ha nagyon hülye volt az ember kölyökként - ma ezért megköveznének engem vagy bárkit), az megszokta, hogy a tükörben maga magát lássa. Ne hol ezt, hol azt...
Persze ez idősödve azért könnyebb - ismerjük el.
És nem csak a neveltetés okán.
Egyre kevesebb dolog múlik rajtunk (könnyű hűségesnek maradni egy lakatlan szigeten egyedül), másrészt ahogy meszesedik a gerincünk, úgy lesz egyre merevebb is. Kevésbé hajlik. Ez az öregedés egyik (és nincs sok) előnye. Az ember leszarhatja, hogy mások mit gondolnak róla. Akinek tetszek így is : OK, akinek nem, azért meg nem kár...
Tehát a barátodnak is van igazsága. Sokat nem tehetünk már a világért, legalább ne tegyünk úgy, mintha minden a legjobb irányba menne. A király meztelen. A gyerek és vén bolond kimondhatja.
Az újságírók a hülyék vagy én keverem az időpontokat ? Az Index.hu írja : Hosszú Katinkát és párját Juniusban megtámadták és kirabolták Spanyolországban amikor egy úszó eseményen vettek részt . Valószínű közrejátszott az , hogy Katinka rosszul teljesített az olimpián . Hogy is van ez ?
Tanmesének kiváló - csak sajnos a mai világban nem szabad követni. :-(((
Facén aktív barátom cseszett le azért, mert szóvá tettem neki: " reggeltől estig azt hallom tőled, hogy a sok agyhalottal mit lebirkózol politika/kovid vonalon. Mi a bánatért állsz velük szóba egyáltalán?"
A válasz a következő volt: " ha senki nem mond ellent a nettó idiótáknak/fizetett bértollnokoknak, akkor egyre több ember nyeli be a cumit miattuk. Nincs ellenvélemény, tehát igaz az akármilyen hír! A végén meg tényként fogadják el az egész fekáliát."
Az idézet nem pontos, erősen cenzúráztam a moderációs, és közerkölcsöt sértő kifejezéseket.
Más is volt ott törölve nyugi , de ne élesszük újra a feszkót ha lehet . úgy nem stimmeltek itt ott a HSZ . sorszámok mint amikor itt pucoltatnak 1-2 írást , erről ennyit .
Itt van a politikus maki aki miatt tilt a Face . Úgy látszik álnéven bringatolvaj . A Facén találtam most ezt a képet . Ez nem tűnt fel a gyökereknek !
"A szamár azt mondta a tigrisnek:- "A fű kék". A tigris válaszolt:- "Nem, a fű zöld."A vita elmérgesedett, és mindketten úgy döntöttek, hogy döntőbíróság elé viszik, és ezért az oroszlán, a dzsungel királya elé mentek. A szamár már azelőtt kiabálni kezdett, hogy elérte volna az erdei tisztást, ahol az oroszlán ült a trónján:- "Őfelsége, igaz, hogy a fű kék?".Az oroszlán válaszolt:- "Igaz, a fű kék."A szamár sietett és továbbment:- "A tigris nem ért egyet velem, ellentmond és bosszant, kérlek, büntessétek meg."A király ekkor kijelentette:- "A tigris 5 év hallgatással lesz büntetve."A szamár vidáman ugrott, és elégedetten, ismételgetve folytatta útját:- "A fű kék"...A tigris elfogadta a büntetését, de előtte megkérdezte az oroszlánt:- "Felség, miért büntettél meg engem, elvégre a fű zöld". Az oroszlán válaszolt:- "Valójában a fű zöld."A tigris megkérdezte:- "Akkor miért büntetsz engem?".Az oroszlán válaszolt:- "Ennek semmi köze ahhoz a kérdéshez, hogy a fű kék vagy zöld. A büntetés azért van, mert egy ilyen bátor és intelligens teremtmény, mint te, nem vesztegetheti az idejét arra, hogy egy szamárral vitatkozzon, és ráadásul még idejön és ezzel a kérdéssel is zaklat engem."A legrosszabb időpocsékolás a bolonddal és fanatikussal vitatkozni, akit nem érdekel az igazság vagy a valóság, csak a hite és az illúziói győzelme. Soha ne vesztegessük az időt olyan érvekre, amelyeknek nincs értelme... Vannak emberek, akik, bármennyi bizonyítékot is mutatunk be nekik, nem képesek megérteni, másokat pedig elvakít az ego, a gyűlölet és a harag, és csak azt akarják, hogy igazuk legyen, még akkor is, ha nincs igazuk. Amikor a tudatlanság ordít, az intelligencia hallgat. A te békéd és nyugalmad többet ér."
Jajj! Nincs ezzel baj, csak az, hogy Zoli rögtön rávágta, hogy hiába gyakorlom agyon magam. Na erre írtam Bástya elvtárs mondatát :-) Egyébként meg nemsokára, jövőre már lesz 40-45 méteres lő távom, és ráadásul szabadtéri. Aztán ott kedvemre lőhetek mindenféle fém célokra, meg lőlapokra. Majd úgy csinálok mint a Gyuri bácsi, hogy nem megyek versenyekre, de klassz lőlapokat posztolok, és agyon dicsérem a puskáim! ;-) Legalább is azt a kettőt, ami van.
Az egész zöld fórum inkrementális mentéssel volt mentve Zoli. Egy olyan szolgáltatónál, amelyik éppen azt garantálja, hogy a back-up-ban nem lehet változtatni.
Egyetlen egy hozzászólás lett törölve: amikor az itteni Őrmester tenyeres talpas p...sztnak nevezte az Sch-t. Azt a törlést is csak azért lehetett megcsinálni, mert akkor még tesztüzemben volt. De a mentésben az is benne van, most is.
Amikor ott én rólad azt írtam, hogy képes vagy eltévedni - az nem lett törölve.
Rólad csúnya dolgokat ott egy olyan valaki írt, akivel később pusziba lettetek.
Te nem tudod, mert régen volt már. Létezett egy "zöld" fórum is. Ott az volt a szabály, hogy nincsen moderáció, az idők végéig ott marad, amit oda felírsz, tehát előtte gondolkodj.
Na, az még kevésbé felelt meg, mert ott meg csak névvel ( lakcímmel) lehetett fórumozni.
Kérte, fogadta el a fene. Be kell x-elned, mert különben nem enged tovább...
Vagy bármilyen honlapon a kukik. Nem hagy addig békén, míg el nem fogadod.
Kérte, akarta bárki is? Megkérdeztek?
Ez nem más mint hatalommal való visszaélés. Legalizálva, de akkor is az.
A facén meg robotok szűrik minden szavad. Ha lepötyögted a kereső kulcs-szavait - már tilt is. Ha vinnyogsz érte, esetleg ránéz egy ember is, de napi 10 órában olvassa a szarságainkat, tele van a töke rég, tőle nem várhatsz megértést, támogatást.
És ez még hagyján, mert mi "szórakozásból" megyünk föl oda (már akinek ez szórakozás és nem mérgelődés), de azokkal is ezt csinálják, akik fizetnek érte (reklám).
A jányomékat azért tiltották ki, mert laktózmentes terméket hirdettek! Fujj, micsoda kirekesztés! A nyomorult laktóz-érzékenynek tilos így ajánlani a terméket - mert mit gondol a többi!
Agyrém? Az.
Más:
Az LGR nyomókáját miből nyomtatod? Most riogatott valaki, hogy a napfénytől, a kezem izzadságától megeszi a fene hamar, ha PLA...
Tele van a Face a legitim magyar kormány és a magyarok szidásával meg O egy G-vel amikor lecigányozzák stb. Az maradhat mert nem egy Hamilton Lajcsiról van szó hanem egy országról . Szégyen .
Janika ! Ezt most komolyan mondtad ? Pont ezek pofáznak szólásszabadságról és hintik az igét csak az a baj , hogy náluk a szólásszabadság addig terjed ami nekik tetszik !
Segítsetek már ki mert feledékeny vagyok . Melyik nagy demokratikus állam polgára a Face tulaja Cukiberger ahol rettentő demokrácia és szólás szabadság van ?
Szar hely ez a Magyarország . Egyesek szerint itt diktatúra van és korlátozva van a szólás szabadság meg a sajtó . Az egyesek éppen most korlátozták a szólásszabadságomat a Facebukon egy hónapra mert a Hamilton Lajcsi nyilatkozata miatt azt írtam : Egy hülye maki . Nem értem a dolgot mert én csípem a makikat aranyos kis jószágok és nem politizál a 99,99 százalékuk.
Most nem arra értettem, csak a magad eredményessége kapcsán írtam amit írtam . amúgy azoknak a csőtörősöknek van olyan a zárása hogy hazai , de nemzetközi távon se zavarjanak jelentős mennyiségű vizet .
Hát emberek, nagy az Isten állatkertje. Ez a szöveg egy tudományosnak mondható oldalról származik. Sajnos:
"Az Augustus-kor meghatározó építésze a tájolás és a zárt homlokzatok kialakítása mellett egy egyszerű, a kortársai által előszeretettel alkalmazott trükkel gondoskodott az épület temperálásáról: a kettős falazat közötti, zsalukkal szabályozható huzatú légcsatornák segítségével a meleg évszakokban a pinceszintről felfelé szálló hideg levegő hűtötte a ház nyáron lakott, északkeleti tájolású lakrészeit. Télen pedig, amikor a lakók a házak délkeleti, nagy ablakos szobáiba költöztek, ugyanilyen csatornákon át a konyhai tűztérben felmelegedő és onnan szétterjedő levegőt áramoltatták a helyiségekbe."
hiába gyakorlod magad xarrá a kb steril cirka 19 métereden ha versenyszituációt nem erőltetsz - és még ez se biztos dolog se rövid se hosszú távon , de a tapasztalás élethűbb jobban felkészít . És ezt most a legkevésbé rosszindulatból írom.
Hááát! Nagyon szép, és drága puskák. Az enyém egy szerényebb kivitel lesz majd, és vélhetően pontatlanabb, mivel még ilyen távolságra még nem volt kipróbálva. De ilyen puskák mellet, ha alul marad az én visszarúgásos HW 35-öm, akkor sem lesznek álmatlan éjszakáim! :-)
Most nem tudom mi a bajod velem. Voltam Miskolcon, de szerdán lejárt a mandátumunk. Majd, ha elkészül a projektem, elviszem egy megmérettetésre, miután szarrá gyakoroltam magam vele. Aztán lehet igyekezni! ;-)
Ez a mai "termésem".;-) Nem írom, melyik kié, mert a szakma úgy is tudja első blikkre! Az érdekes az az utolsó kis "csutak" Steyr légpuska, hétfélben.
Én vettem át a fegyvereket a versenyen: csuklás nélkül volt 7,5 J alatt a maga 172 m/s-val.
Tulaja, az ifjú tehetséges hölgy versenyző csak úgy adta ide próbalövésre/fényképezésre, hogy ha célzott lövést is leadok vele. 41 m-en a kos elsőre borult.:-)
Ha kész a projekted, azért kipróbálom, pontosabb lesz-e HW-d! :-))
És ezúton emelem kalapom mindazon lövésztársunk előtt, akik tegnap, vagy ma végig lőtték a tegnapi/mai Sziluett MK fordulónkat! A viharos erejű szél egy dolog volt (légfegyveres számokban nem állítom, hogy vicces lett volna a történet), de egy sorozaton belül a vakító napsütéstől az éjszakai sötétségen keresztül a villámlásig aztán minden (is)előfordult! ;-)
Amikor a versenyzők nem azért maradnak nálunk verseny lezárása után jó órát, hogy egy pofa hideg szponzori sör mellett beszélgessünk még egy kicsit, hanem azért, hogy 10 m-t szétázás nélkül meg tudjanak tenni a saját autójukig, az már jelez valamit a mai időjárásról Füzesabony környékén..;-)
Lacibá! Jégkár szerencsére nem volt! Bár én titokban reménykedtem benne: a jég lever jópár célomat....ha már önerőből lelőni nem tudtam őket! :-DDD
Fijjúg!Közvélemény kutatást bírnék rendezni köreitekben!Kérdésem:Szerintetek ki lehet az az IDIÓTA,aki még az ilyen politikától,észtől,felfogóképességtől és mindenféle erkölcsi,vallási és identitási gondolatoktól mentes hozzászólásokra is bőszen nyomja a mínuszokat? Valami besavanyodott barom,vagy csak egy lelki-szellemi toprongy?Esetleges nicktippek?
Győzd meg a kutyámat!Ne engem idegejjjjéééé!Dumáld meg vele,hogy mondjon le a fejadagjáról a hoteltulajdonosok javára!Szerintem Lizy,még a magyar szálloda tulajdonosok szövettségét is hajlandó lenne szponzorálni,még akár csontokkal is!Persze,csak ha akadna aki szót ért vele!
Neked még könnyebb, Te szinte nem is eszel :-) Múltkor néztem egy videót, amiben elmondják, hogy a jógik, haláluk előtt olyan kaját esznek, hogy ha meghalnak akkor könnyebben mumifikálódjanak. Azért olyan soványak. Ott már rég működik a tervezett avultatás :-)
Ehhez képest a Te libanyakas problémád kuttyafüle habbal! Most is a szállodások miatt aggódnak ezerrel, és nem a kutyaeledel árának növekedése miatt!! ;-)
Nyugdíjkorrekciót fogok kérni a kutyám okán!A 250-290 forint között mozgó(akciótól függően)kacsanyak sikeresen 400 pöngőre emelkedett egy év alatt.Nemtom,ha illen piti tételeket rendezünk,ki jön-e a Zsolti 3,6%-os emelkedése?Én aggódok a nemzetgazdaság egyensúlyáért!Nehogy ráfizessen kormányunk a kutyámra! ;-(
A Nemerét azért említettem meg,mert alighanem a legismertebb cirkáló a Balcsin.Egyébként 40-es volt az első és a NemereII lett a 75-ös.Én sajnos "csak" a Kabalán ügyködtem.A földvári Törley házhoz tartozott,amit a RIV tartott üzemben.A tulaj egy grófkisasszony volt,a félkarú élettársával.Ezért aztán minden útjához szükség volt vagy a fizetett "hajósra",vagy "képzett mancsaft"ra.(Az se volt baj,ha a csapat látott már vitorlást. ;-D)
A kicsi lányom kapcsán elméláztam.Tanári életutak között mekkora különbségek lehetnek az adott tantárgyak okán.
Mondjuk,egy matektanár unalomba fulladóan taníthatja évről évre ugyan azokat a képleteket,levezetéseket ,ugyan azt az anyagot.Ezzel szemben a történelem pár évente újra íródik.Sosem lehet bele unni!Újra és újra kell tanulniuk nekik is. Ügyesen kell szakot választani!;-DD
Srác kora óta ismertem Kenyeres Gábort, mint fiaim egyik barátját . Végtelenül rendes, tisztelettudó sportember volt.
Felejthetetlen élményem volt látni a Csanyik - völgyi lőtéren, amint a 10 m-s pályán a LOV 21-s légpisztolyával bármikor 25 mm-n belüli szórásképeket lőtt.
Szomorúan hallottuk ma a hírt egy közös lövésztársunktól: újabb - immár hetedik! - Kenyeres társunk, klub, és lövésztársunk kezdte meg tegnap este égi lövészkedését..... köszönhetően a ráknak.:-(((
Tavaly óta.....
Nesze neked pandémia! És még ne szálljon el az agyam a sok álszent süketeléstől, hazugságtól! :-((((
Fórumtársunk volt, többen ismerték személyesen is innét, a "törzsklubból".:-((((
Fricu Bácsi! A druszádnak adott borkülönlegességedet méltó módon, Gabi barátunk emlékének tiszteletére elfogyasztottuk ma Ferivel, zárás után, a lőtéren.:-((((
Örülök,hogy az a " majd' " szócska nem ütötte ki a szemecskéd!Most hogy kéne sajnálkoznom!De szerencsére nem!Te maradsz az igen földhözragadt,fantáziátlan gondolkodásmódodnál!Tisztelem benned ezt a vonalasságot!;-DD
Más:szerintem a propeller mögött semmivel nem rejtezik több titok,mint a szárnyprofil.
Ő az Alcyone,Cousteauék hajója.Tán 1980-valahányból.
Emlékeim szerint,még a 40fokot akkor tanultam,mikor azt,hogy a hajó nem képes gyorsabban haladni,mint a szél.;-)Azóta,már a Balcsin is megdőlt ez a tévhit.;-D
Costueau kapitány hajója,már hány éve,évtizede is "vert port" a "vitorlázatával"?
De-már rég leálltam volna,ha a "kisfiú"nem "utasít rendre",miszerint az csak egy terv,meg vidijó,meg illenek.
Sajnos közel húsz éve nem vitorlázok,de addig igen érdekelt a "téma" Hajóépítés szintig. Ma már csak irigyen "bámulom" a vizivilágot.Valamikor egy messze-messze galaxisban a Kabalát,az Antarest,meg mindnféle kis xarokat hajóztam.
Voltak dingijeim,meg néhány katamaránom.Mára már csak az irigységem maradt.;-)
A modern karbonszálas vitorlákkal lehet szorítani a szelet 3x- fokra, de ennyi.
A szárnyhatás nem mindenható, a jókora erőnek ( amit a negyedszél kelt a vitorlán, repülőgép esetén ez a felhajtóerő),csak a töredéke hat menetirányba, a nagy része csak dönti hajót.
Az illúzió majdnem tökéletes: a szélsebesség és a menetszél összeadódik,fütyülnek a kötelek, a hullámok majdnem szembejönnek, a hajóval,a szerkezet nyikorog, rendesen dobálják is, csak a sebességmérő illúzióromboló 😁
Ha már így....A modernebb sport vitorlák mindegyikével lehet majd' 100%os széllel szembe haladni. Ez semmi másból nem adódik,mint a rongyok repülőgépszárny szerű szabásából.Mint tudjuk,a szárny fölött is felhajtó erő képződik.SZIMIZSO felvetése az autógiróval kapcsolatban,vagy a helikopter autorotációra való kapcsolása esetében sem használunk ki más erőt.
A hajóról meg annyit,hogy ez a ménkűnagy dög valóban terv,de ugyanezen elvek felhasználásával, két árbócosban már évtizedek óta kódorognak a tengereken és nem csak a Greenpeace tulajdonában. Olvass,láss a világban!Az szokott segíteni!
Teljesen szemben a széllel nem tudnak haladni, a versenyhajók ( nem ez a bálna) kb 40 fokra közelítik meg a szembeszelet amikor " élesen" vitorláznak. Egyébként cirkálva kell haladniuk( cikkcakkban) és akkor az eredő irányuk
lehet széllel szemben. Viszont a sok fordulóváltás miatt kilöttyenhet az úri közönség martinije 😄
Ez a video azért tettszett meg nekem, mert nem csupán egy elmélet, ami majd csak 2025-ben fog megvalósulni, ha minden jól megy.
Egy átlag újságíró szívbaj nélkül leír cikket egy olyan hajóról, ami még csak papíron létezik ( CGI-vel készült fényképpel) - a megtévesztett júzer meg hozzáteszi - ma már mind ilyen.
Úgy forog mintha " húzná" a kocsit( pedig a film szerint a légcsavar által hajtott kerék mozgatja )Ha a hátszél forgatná ellenkező értelemmel kellene forognia.
Az teljesen mindegy, mert van jobbos, és balos emelkedésű propeller. A lényeg az, hogy a hátulról jövő szél, a propellert kényszermozgásba indítsa, és a propellerről érkező nyomatékot a meghajtó lánc, a kerekeket előre forgassa. A szél fúvásával megegyező irányba.
Ez úgy működik mint az auto giro propellere. Az a kényszer mozgásból nyer felhajtóerőt. Ez pedig a hátulról fújó szélből, egy gyorsító áttétel segítségével. Ezt a poént csak a hülye amcsikkal lehet megetetni! ;-)
Aztaqvaxarokbele! Most operásztam vissza a tetőre az antennát.Próba-nyomkodom:Mindigis TV. M1. M2,......DIKH TV !!!!!!!! Hama-hama mekkvizsgáltam,nem valami UFO sugározza ide nekem drót nélkül? ;-(
Biztos annyira gagyi volt a málnalé, hogy végeztetek egy nap alatt vele. Hát én most a whisky után kezdtem el kortyolgatni az alma levet. Biztos, hogy össze ráztad az üveg tartalmát, mielőtt kitöltötted nekem? :-) Majd én is küldök képet a projektről. Most még csak fejben dőlt el, hogy merre mennyit szedek le a feleslegről! De kétbalkezeseknek nem lesz ideális :-DDD
Ma még nem volt fent az eredményjegyzék az Egyetemi versenyről. A saját versenyzői profilomban már látom a sajátjaimat, de pl. nálad semmit nem találni. Lehet, túl friss hús vagy még a lövészetben! :-D
"Én most juszt sem fogok politikai okokat keresni arra, miért alakult ki brutális alapanyaghiány szinte egész Európában, és nem fogom "kedvenc" témámra, a pandémiára sem a termelés kiesést a bezárt/kapacitás csökkentett feldolgozó üzemekre. Véleményem ugyan van, de most kivételesen megtartom magamnak."
Egyrészt most tényleg nem akarok hergelni senkit ebben a fene nagy hőségben, másrészt belefáradok néha a folyamatos önismétlésbe. Százszor elmondtam a véleményemet, százszor megkaptam érte az ufóember, konteókészítő jelzőt...bármit jelentsenek is ezek a szavak.;-)
Amúgy a két ok szervesen összefügg, ha az van a háttérben. (Most nem állítom kivételesen, csak feltételes módban mondom ;-)) ) Csak nem holmi szemétdombi tanyasi szinten...
Egyébként Ukránból nem konténerhajókon jön a fa, hanem közúton. Látom a rendszámot a kamionokon, amikor lerakodnak róla . Arról is felvilágosítottak múltkor, miért nem szeretik az 5 m-es szál hosszt rendelni a nagykerek, fatelepek....
Pedig a pandémia a fő ok. Pontosabban, az elmúlt két évben nem befejezett és vízre nem bocsátott nagyhajók. Amikre már 5 évvel ezelőtt lekötötték a szállítási kapacitásokat.
- ha igaz az, hogy összesen csak 30.000 beteg van az országban, akkor mégis milyen értékhez képest tudott emelkedni a szint? Mert a 30.000 az a gyakorlatban nullát kell jelentsen. Vagyis inkább azt kellett volna írni, hogy "ismét megjelent"
Írok neked egy tényleg politikamentes, a megelőző cikkedhez kizárólag gazdasági szempontból kapcsolódó szösszenetet!
Év elején szűkebb hazámban 89 ezrest kóstált az építő minőségű luc (palló, gerenda, deszka, szárítás nélküli) köbmétere.
Ez drasztikusan, viszonylag hamar, és több lépcsőben felment 209.000.-re
Pár hete visszament 160 környékére. Hétfőn kértünk a Fateleptől ajánlatot: 219.00.-Ft jelenleg az ár, de nem garantálják, hogy olyan keresztmetszet lesz a nemsokára beérkező kamionokon, amit rendelnénk.
Nem szeretek hülyézni senkit, de múlt héten két agyhalottat küldtem el telefonon a jó édes anyjába, aki a cikkedre/híredre hivatkozva osztotta az észt nekem, meg fenyegetőzött a napi áras/nem garantált anyagdíjunk kapcsán.
Nyugodt szívvel állíthatom: ha valaki elhiszi azt, hogy egy épeszű vállalkozó bevállal egy esetleg több mint 100 %-os anyagár emelkedést, attól azonnali hatállyal el kell venni a szavazati jogot, és kirendelni mellé egy gondviselőt - nehogy kárt csináljon magában roham alatt!
Ősrégi barátnőm évtizedeket húzott le az ominózus fatelepen "pultosként". Nem csak a rendeléseket vette fel, hanem tárgyalt a beszállítókkal, kamionosokkal: ukránul!
Merthogy a fa alapanyagipar nem úgy működik, hogy megveszem a fa árut a helyi Obiban méregdrágán, és adom a cégemben olcsón! Csak úgy éri meg nekik, hogy közvetlenül a forrástól veszik ipari mennyiségben az árut.
Ami jelenleg hol van, hol nincs! Ilyen kifosztva még nem láttam a fatelepünket az elmúlt 20 egynéhány év alatt!
Én most juszt sem fogok politikai okokat keresni arra, miért alakult ki brutális alapanyaghiány szinte egész Európában, és nem fogom "kedvenc" témámra, a pandémiára sem a termelés kiesést a bezárt/kapacitás csökkentett feldolgozó üzemekre. Véleményem ugyan van, de most kivételesen megtartom magamnak.
Ezen új infók alapján próbáld meg átgondolni: milyen hatása lesz egy szájkaratés látszatintézkedésnek az elszabadult alapanyagárakra?
Nemcsak hiszem (sajnos), hanem tudom is, hogy vannak okádék vállalkozók elegen, akik bármit is megcsinálhatnak ebben az országban. De a nagy többség nem élvez érinthetetlenséget, így ez az "intézkedés" nem fog minket érinteni, mert a probléma gyökere tőlünk eleve független!
És most ha azt mondom: a kialakult globális helyzet messze túlmutat Győzikén, nem is őt okolom érte, akkor azt hidd el nekem! ( Mielőtt rákérdeznél: Sebaj Tóbiást sem okolom ezért - ő is kis pont lenne ehhez....)
ez a Modik írása én csak idézek tőlük , nincs benne semmi izzadtság - ez a dolog megint olyan hogy az Értelmesebbje: A- 1szerre megérti B-Nem személyeskedik ha nincs igaza C- nem azzal jön hogy sokan szólnak hozzá D- ha egy 30 fős osztályból 10 Lop akkor az már legális mert sokan csinálják ? ez is csak az érvelésed minősíti (LE)
Nincs csajom , nem is a te dolgod ezzel foglalkozni, és nem is releváns azt tekintve hogy állandóan ide hurcibálod a Politikát , ahelyett hogy mennnétek az arra való topikba .
" agitálás, győzködés! Ilyenekre ott van a politika fórumcsoport. Köszönjük megértésed!" olvass és értelmezz ne csak lekezelően vagdalózz , mint azt mindig teszed.
Khmmm !!! ""majdnem*: a fegyveres topikokban továbbra sem javasolt (értsd: engedett) a politikai eszmék futtatása, agitálás, győzködés! Ilyenekre ott van a politika fórumcsoport. Köszönjük megértésed!""
Na épp ezt mondtam, csak annyi különbséggel, hogy a páromnak önállóan bekapcsolt a telefonja és úgy nyomta a reklámot, nem kellet még hozzáérnie sem. Na erre nyílt kerekre a szemünk, hogy hogyan.
2. 200USD-ért bárki vehet magának "kémprogramot" amivel lehallgatja a célszemély adatforgalmát, billentyű leütéseit, képernyőképeit, stb. - de nem a közvetlen telefon beszélgetéseit.
3. természetesen olyat is vehet bárki, amelyik közvetlenül az eszköz 3 mikrofonjáról küldi el tömörítve a felvett hangot - de ez nem valós időben történik, hanem később.
Te ezt el is hiszed? :-)))
Már csak azért mert már vagy 10 éve létezik, sőt akkor hívod és veteted fel automatikusan az illető telefonját ha úgy akarod, amikor te akarod, úgy, hogy ő észre sem veszi.
Meg ugye az is csak véletlen, hogy ha beszélgetsz valakivel pl. a pároddal kikapcsolt telefon mellett és a telefon magától bekapcsol és nyomja a reklámot arról amiről épp beszéltetek. Nem egyszer megtörtén már ismerősökkel, és velünk is.
Jól mondod! A 95 éves jóanyám is szokott néha hümmögni, hogy ugyammá ... ő sem felejtett el dolgokat és ismer még pár libapásztort a világtörténelemben aki most Dr. xy polgármester "úr".
Neki nem lehet mindent beadni, tudja hogy volt, megélte. Elmesélt pár történetet, ki hogy forgatta a köpönyegét a helyzettől függően. Lehet más köpönyeg van rajta, de ahogy írtad, kutyából nem lesz szalonna.
Hát ő sem felejti a mai napig amit tettetek vele, hogy semmizték ki, fogatták ki a vagyonából (vették el) 48 óra alatt. Most is azok ülnek a bársony székben. (Csak az 1. millát ne kérdezd honnan van)
A kolléga faszbukozik? Ha otthon egy másik gépen is szokott és nem lép ki, arra a gépre is menni fognak a satu ajánlatok. Kérdezd meg! Nemrég mi is kísérleteztünk hasonlóval. Működik.
Ugyanezen témából kifolyólag, támadt vita néhány kollégám között a tegnapi nap.
Egyikük azt állította, hogy nem csak a kormány erre szakosodott apparátusa, de maga a telefonos rendszer valamelyik eleme is folyamatosan lehallgatja a készüléket, mégpedig akkor is, ha nem használják sem beszéd hívásra, sem adatforgalomra, csak úgy, nyugalmi állapotában, de bekapcsolva ott van mellettünk.
Ha nem bukok rajta 10 ezer forintot, soha nem hittem volna el, hogy így igaz.
Bátran és magabiztosan fogadtam, hogy ez nem lehetséges, de veszítettem mégpedig teljesen leellenőrzött és felügyelt módon, a csalás és átverés kizárva.
Telefontól távol megbeszélve a teendőket, a kolléga letette az asztal közepére az okos telefonját, egy nemrégiben vásárolt csúcskategóriás készüléket, semmiféle internet, vagy hívási funkció nem volt rajta bekapcsolva, mintha csak éppen a zsebünkben volna a megszokott állapotában, készenlétben.
Majd hatan körbeülve az asztalt elkezdtünk mindenféléről beszélgetni, össze-vissza zagyva módon, ügyelve arra, hogy minden mondatunkban valahogy szerepeljen az öntöttvas satu kifejezés.
Épp ráértünk, többünknek semmiféle fontos dolga nem akadt, így feszülten vártuk az eredményt.
A készülék tulajdonosa egy teljesen ártalmatlan és más témájú internetes oldalt nyitott meg úgy 20-25 perc múlva és onnantól kezdve lépten-nyomon jöttek az öntöttvas satu ajánlatok.
Nem, nem volt előtte a kolléga részéről ilyen keresés, mert mi magunk, ott és akkor találtuk ki a tárgyat, amiről majd gazsulálunk.
Még most sem hinném el, ha ezt más mesélné, ha nem fájna 10 ropiba a dolog.
Minél nagyobb a hatalom,annál nagyobb a felelősség ! Naná,hogy azt a brigádot ostorozza,amelyiknek éppen módjában áll "tisztán tartani az asztalt",ha az az asztal mocskos.A többit minek?A többi viselt dolgaival mit kéne foglalkozni? Arra ott a törvény,a bíróság,a végrehajtó gépezet,(no meg a főszügyész.;-( )És látod -foglalkozik is vastagon.A minap unokaöcsém küldött nekem egy listát,amely a balos visszaélések bírói ítéletekkel alátámasztott megtorlásáról szólt.Tehát,a hatalom teszi a dolgát.Egy demokráciában pedig mindenki másnak az a dolga,hogy megfigyelje,lássa hogy az éppen aktuális hatalom,valóban teszi-e és jól teszi-e a dolgát.
Milyen öngólokat? Zsóti,sztem Ti el vagytok tévedve,ha nem esett le,várom az igazságot.és azt nem a szaros nyelvű mandínertől fogom megkapni.majd idővel tán kiderül,hogy kik,és miért,hogyan.....Tv- m nincs évek óta, netem 3 hete csak mobilon,az meg lassú,nem tudok rendesen tájékozódni.
Mivel ez abszolúte az én területem, hát hozzászólok.
1. Olyan "kémprogram" nem létezik sem androidon, sem windows-on, sem semmilyen operációs rendszeren, aminek nem marad nyoma, ha egyszer fel volt telepítve.
2. 200USD-ért bárki vehet magának "kémprogramot" amivel lehallgatja a célszemély adatforgalmát, billentyű leütéseit, képernyőképeit, stb. - de nem a közvetlen telefon beszélgetéseit.
3. természetesen olyat is vehet bárki, amelyik közvetlenül az eszköz 3 mikrofonjáról küldi el tömörítve a felvett hangot - de ez nem valós időben történik, hanem később.
4. A valós idejű lehallgatáshoz szükséges infra struktúra kiépítését és rendelkezésre bocsátását a távközlési törvény, már több mint 15 éve előírja a távközlési szolgáltatóknak. Ehhez tehát semmiféle "kémprogramra" nincsen szüksége a kormánynak, mert a Pannonia utcában a harmadik emeleten minden megvan hozzá ami kell.
5. A vírus veszéllyel kapcsolatos átmeneti rendelkezések szerint jelenleg semmiféle engedélyre nincsen szüksége a rendvédelmi szerveknek bárki lehallgatásához, vagy titkos eszközökkel történő megfigyeléséhez. A rendvédelmi szerv vezetője elrendeli és a beosztottak foganatosítják. Ennyit a "törvénytelen " lehallgatásról. M. o-n ma nincsen törvényi felügyelete a lehallgatásnak. Kb. mint az NDK-ban 50 éve.
Mivel ez abszolúte az én területem, hát hozzászólok.
1. Olyan "kémprogram" nem létezik sem androidon, sem windows-on, sem semmilyen operációs rendszeren, aminek nem marad nyoma, ha egyszer fel volt telepítve.
4. A valós idejű lehallgatáshoz szükséges infra struktúra kiépítését és rendelkezésre bocsátását a távközlési törvény, már több mint 15 éve előírja a távközlési szolgáltatóknak. Ehhez tehát semmiféle "kémprogramra" nincsen szüksége a kormánynak, mert a Pannonia utcában a harmadik emeleten minden megvan hozzá ami kell.
5. A vírus veszéllyel kapcsolatos átmeneti rendelkezések szerint jelenleg semmiféle engedélyre nincsen szüksége a rendvédelmi szerveknek bárki lehallgatásához, vagy titkos eszközökkel történő megfigyeléséhez. A rendvédelmi szerv vezetője elrendeli és a beosztottak foganatosítják. Ennyit a "törvénytelen " lehallgatásról. M. o-n ma nincsen törvényi felügyelete a lehallgatásnak. Kb. mint az NDK-ban 50 éve.
Egy pillanatra vonatkoztassunk el attól, mi, és mennyi a valóságalapja ennek az újabb 12 egy tucat sz...akásnak.
Szerintem az, aki ma azt hiszi, hogy a gengszterváltás óta kizárólag dilettáns, alulképzett, de kirívóan gerinces emberek tevékenykednek kis hazánk nemzetbiztonsági műintézményeinek minden szintjén, és a legnagyobb technikai apparátuk a Sokol rádió, meg a falba fúrt kukucskáló lyuk, az sürgősen sterilizáltassa magát! Ilyen géneket vétek tovább adni, mert csak tovább romlik az amúgy sem fényes nemzeti IQ átlagunk.:-((
Az alaphírtől függetlenül: tényleg van olyan mély sötét elme, aki elhiszi azt, hogy a titkos ügynökeink kizárólag pasziánsszal, és a kirgiz fókapásztorok megfigyelésével múlatják dolgos hétköznapjaikat?
És: lóf..t fog kiderülni bármi is! Mire az ükunokáid megérik a titkosítás lejártát, már a kutya se lesz kíváncsi az egészre - talán néhány doktoranduszt leszámítva, aki a doktorijához kutatja a történelmi anyagokat.
Emlékezz a pufajkás időszakra: mire nyilvánossá válhattak volna az akták, már a fele hiányzott a szigorúan őrzött irattárból...
Csak finoman jelzem: amikor eonokal ezelőtt az az ominózus fodrászbotrány tombolt az országban, a Miskolci Készenléti Rendőrség telephelyén hegyekben álltak a lefoglalt kamionok. Pár hétig. Olyan kiemelkedően eredményesek voltak a rendőreink, hogy az egész bagázst szétzavarták, és sóval hintették be a laktanya udvarát. Két barátom akkor szerelt le elkeseredésében, amiért naívan hittek a jogrendben.
Mondanám, hogy a rablóból lesz a legjobb pandúr, de inkább a realitásnál maradok: kutyából nem lesz szalonna.
Sajnos, az évek múlásával egyre csak romlik a legendás memóriám. De ahhoz, hogy a szégyenletes 30 évünket elfelejtsem, legalább is lobotómiára volna szükségem.
Úgy látszik, egyeseknek elég pár év, pár "újsághír", és minden megszépül.
Két gólya beszélget: - Mit eszel? - Csak. - Ez meg milyen válasz? - Tömör. Te megkérdezed mit eszek, én mondom hogy békát. Erre te megkérdezed finom-e, én azt mondom igen. Aztán megkérdezed, hogy adok-e belőle, én azt mondom hogy nem. Erre te megkérdezed miért nem, erre én azt mondom, csak.
Ha "titkosok" akkor is azt csináltak,amit akartak és most is,akkor mi a túró a különbség a "csúnya diktatúra" és ez a mai "szép boldog mivilágunk" között? A létbizonytalanság?Na azt aztán ponty megbakhatod ! Ezért érdemes volt!Hurrá!Fijjúg!Tapsoljatok hozzá!;-)
Érdekes,hogy Fohszt csak szép csendben kiutálták,agyonhallgatták,de nem titkosították.Mondjuk rendeskék vele,mert nem engedték el teljesen a kiskezecskéjét.Hálás népek.
Ha emlékeim nem csalnak,Pegasus hátán lehetett legkönnyebben felszállni a művészetek,múzsák,irodalom hegyének leghegyibe!;-) Jó.Pegasust már tudjuk. De akkor kit,vagy mit takar a "parnasszus"? ;-)
nyomod a szokásos süket dumát, milyen lehallgatási botrány? ahhoz kellenének tények és bizonyítékok h ügyről beszélhessünk. na erről linkelj már lécci valamit ami komoly is. na ugyehogyugye.
Miért a facéról?Mert a TV1-ben illesmikről nem hallok ebéd közben;-(
akkor RTL v Atv, csak ettől zeng. :-)))))
Tőled is megkérdezem,tényleg kíváncsian:Ki a hökköm ez a "katka" és főként,hogy mi az "ügy",amit ismernem kellene?
erre viszont pont az m1 a megfelelő hír forrás. :-))))
Szerintem,ha ez a lehallgatás igaz és tényleg ennyivel intézik el emberek,hogy "ilyen a világ manapság!",
félre értettél, az ilyen a világ az arról szolt h a nixon lemondott a barack meg nem, és nem is követelték tőle. amúgy szerintem nem igaz a story, de mint minden jó kavarásban ebben is lehetnek rész igazságok. ami biztos hogy sosem fog kiderülni és ezzel a kirobbantók is pontosan tisztában vannak.
akkor nem demokráciában élünk,hanem visszaballagtunk az "átkos"mosottagyú világába.Azt a rendszert,pont az ilyesmik miatt utálta-aki utálta.Pont az ilyesmik miatt kergette el a világ!!Tényleg!Már megint ilyen a világ?
szerintem semmi köze a demokráciához ennek, a tiktokosok mindig is állam voltak az államban és mindezt tették/teszik, te meg értem ;-)
Miért a facéról?Mert a TV1-ben illesmikről nem hallok ebéd közben;-(
Tőled is megkérdezem,tényleg kíváncsian:Ki a hökköm ez a "katka" és főként,hogy mi az "ügy",amit ismernem kellene?
Szerintem,ha ez a lehallgatás igaz és tényleg ennyivel intézik el emberek,hogy "ilyen a világ manapság!",akkor nem demokráciában élünk,hanem visszaballagtunk az "átkos"mosottagyú világába.Azt a rendszert,pont az ilyesmik miatt utálta-aki utálta.Pont az ilyesmik miatt kergette el a világ!!Tényleg!Már megint ilyen a világ?
Csak halkan:Barátom faterja intézte az átkosban mérnökezredes ként a telefon lehallgatás műszaki részét."Jenőbácsit" az akkori Postától "csalták át".Szakmai véleménye a következő volt:a telefon,az telefon.Csak nem mindegy mire használják;-DDD
"A világ leglegesebb demokratikus országának legesleglegesebb Nixonja belebukott egy irodalehallgatási botrányba,olyannyira,hogy szégyenszemre lemondott"
A világ leglegesebb demokratikus országának elnöke (Obama) és akkori alelnöke (Biden) meg nem bukott bele egy több százezres lehallgatási ügybe (Snovden) ahol még a saját szövetségeseiket is lehallgatták. Merkel Mutti meg a Francia elnök pl.
ilyen a világ manapság...
amúgy miért a fész kommentelők írásaiból akarsz bármi igazságot ki bogozni? :-))))
én spec azon morfondírozok hogy
- 50000res lista (halom országból) ebből 300 as a Magyar és ebből 5-6 név van és ebből 2 akikre elvileg bizonyíték is van.
- egy kém progi ami elvileg nem hagy nyomot, de azért egy civil/újságíró brigád csak megtalálja.
- a mi "lehalgatottjaink" meg ilyen sokadvonalas igazából senkik. 6an megnevezve :-))
komolyan ezeket elhiszi valaki?
biztos a diktátorunk pont 2nímand újságíró emiljeire kíváncsi. hahaha
de legyen. és hol a többi 290 név?
ez a leggonoszabb trükk, mert sem pró sem kontra nem lehet itt bizonyítani semmit... erre mondja az öreg Khon, ügyes.
és hogyhogynem pont a Katka ügy közben, ugye nem tűnik előcsapásnak?
Elméláztam egy apróságon.Az "arckönyvemen" a viccek poénok nélkül,vagy valamellik hasonló "humoros"oldalon való kutakodásom közepette belefutottam egy hozzászólás folyamba,bizonyos lehallgatási botránnyal kapcsolatban.Természetesen két hangvételben folyt az ugatolás.:-( A kettőből próbáztam valamiféle képet összelapátolni magamnak.
Azért döbbenetes,hogy egyes szavak értelmezése mennyire oldalfüggő.A világ leglegesebb demokratikus országának legesleglegesebb Nixonja belebukott egy irodalehallgatási botrányba,olyannyira,hogy szégyenszemre lemondott.(a világ vezető embere?)Ezzel szemben közös barátunk "vihart akarnak kelteni egy biliben",vagy valami erősen hasonló kommentet eresztett el a mi kis sárga is,savanyú is demokrácinkban. Kíváncsi lennék tőle az "őszintére".Tényleg nem érzi a bajt,vagy csak fájna tudomásul venni?
Köszi a +jelet,neked és Python-Gyurinak:)))És a 6 mínuszt az uraknak:D.(nem érdekelnek a jelek)
Ismerősi/baráti körömben,vannak jobb és bal oldaliak,és hááát bizonytalanok.Nem politizálunk,illetve néha,DE,ez a barátságot számunkra nem befolyásolja,és ez érvényes itt a fórumon IS,bárkivel elbeszélgetek legyen jobbos vagy balos,tiszteletben tartom.
Nem igazán érdekel a politika,DE,a jobb(oldal)is lehetne jobb,baloldal sem az IGazi,balnak csúfolt Gyurcsány NA meg a Klárája húzzanak......................ott lehet télen/nyáron/éjjel/nappal hazudni,szóval ők NEEEEEE!Ne rúgjanak LAbdába,ha rajtam múlik nem is fognak,inkább marad EZ!!!
Nem láttam.Miért láttam volna.Nem érdekel.Ő sem,a másik sem,de a harmadik sem igazán. Sokkal inkább érdekel és zavar a rengeteg "nagytudású" kommentelő,aki fossa az agyament "igazságait".;-(
Nem elég nekem,hogy 72 párt sok ezer hülyéje "politikát csinál?Még az ismerőseim,barátaim,rokonaim is átmennek goromba baromba,birkába,ki mibe?Naphosszat tudják ordítani a maguk hülyeségeit.Kinek kell ez?;-(
Tényleg félelmetes pali a Fletó . Nem csak köz- de önmagára is veszélyes . Biztos láttad a múltkor , hogy a hátával be akarta törni a kirakatüveget , hogy összevagdoshassa magát .
Jóféle én csinálta málnaszörpöt iszom reggelente, meg napközben. Vasárnap megyünk Tapolcára szerdáig. Majd viszek egy kis kóstolót, meg egy kis gyalulni valót ;-)
Akkor abban az "ima malomban" rézfán fütyülőt fényesítesz? :-)
Volt egy osztálytársam szakmunkásban. Nem volt dagadt, de inkább hájból, mint izomból állt össze a srác. A kötélre nem bírt felmászni, húzódzkodni.
Senki nem tudta lenyomni szkanderban!
Az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy ő sem tudott lenyomni senkit. Valami "érdekes" ízülete lehetett könyéktájban. Egy szint után nem bírták tovább lenyomni a karját....
A CZ-m évek óta a lőtéren prosodott. Naívan azt hittem, legalább örömködni lesz időm néha vele. Még a távcső kottát/belövést sem volt időm megcsinálni....
Fejleszteni sosem akartam 1 M/S alá. Nem értem, miért kérdezed.
Nekem az egy jó kis örömködős puska volt mindig. Versenyezni vannak tőle sokkal jobbak a szekrényemben...
A flóberttel a hülyéi jól beszopták! Ha "csak" megvámolták volna a tulajokat némi sáppal, lett volna némi bevételük, és nem kerül sokszázezer illegális cucc a sötét zónába.
Tőlem sokkal okosabb, és világlátottabb emberek állítják: a mindenkori fegyvertörvényből le lehet venni, egy adott kormány mennyire paranoid, mennyi a félnivalója.
Ha nem vadászna szinte az össze élősködő, már az összes sportfegyvert beolvasztották volna....
Ez egy félkész fejlesztésem. Még erősen teszt üzemmódban, és kézi hajtással.... Kitalálod? ;-) A zserbónak, meg az islernek köze van hozzá némileg.:-DDD
Azért valld be:Ha Te tudod,hogy a Medgyessy kormány idejében szülték,dehogyis említed! Felétek momentán már megint(még mindig)Gyurcsányt KELL emlegetni.
A cseheknél alkotmány módosítás volt . Bekerült az alkotmányba , hogy a polgárnak joga van a törvényi feltételeknek megfelelően fegyverrel megvédeni saját vagy mások életét . Ez részben az EU fegyvertartást szigorító tervezete miatt van nagyon helyesen . Csak úgy eszembe jutott erről , hogy a Gyurcsány kormány megelőzte az EU-t anno a szigorításban de csak részeredményt ért el . Két jellemzően dilettáns jogszabályt szültek 1. a 7,5 Joul alatti Flobert fegyverek engedélykötelessé tétele . Ez bejött nekik . 2 . Sportcélú lőfegyverek tartását csak első osztályú minősítéssel rendelkezőknek engedélyezik ezzel akadályozták volna a kezdők fejlődését . Ezt megtorpedózta az MSSZ azzal , hogy olyan alacsonyra tette a mércét , hogy mindenki meg tudjon felelni ennek .
Én arra lennék kíváncsi, menyien voltak azon urak akiket így bészopikáztatott a bíróság a rongy javára, és utólag mennyire rúgna a kárr térítés összege.
(1)Aki mástól fogant gyermeke apaságának vélelmét idegen férfira ruházza, vétséget követ el és hat hónaptól két évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.
(2)A büntetés, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha a cselekménnyel jelentős értékű, másképpen be nem következő kár jár együtt a apaként hamisan megnevezett hátrányára.
(3)A büntetés, bűntett miatt öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a cselekményt fondorlattal, előre megtervezetten, a tényleges apával akarati egységben követik el.
Az új jogszabály megvitatásának időpontja még nincsen kitűzve. Ami nem is csoda, figyelemmel arra, hogy várhatóan nagyon meg fogja osztani a honatyákat és honanyákat. A törvény tervezet előkészítésében részt vevők elmondták, hogy a jogszabály beiktatására a tudomány fejlődése adta meg a lehetőséget, bár a szabályhelyen nevesített cselekedet bűntethetőségének igénye egyidős az embereiséggel.
Python Gyuri bátyánknak is ajánlom a figyelmébe, ezt a művész urat! Lehet, hogy tud valamit az idegenekről! :-) Valahol van egy cd-m amin több ezer kép van különféle fantasy festők képeiről. Még az 50-60-as évek beli orosz művészek képei is megvannak. De ez a Gieger visz mindent :-)
Urakok!Segíjjetek! Minden rohadtkodás nélkül kutakodok.
Él bennem egy régi emlék.'970valahányban motoroztam-tunk Bíkíscsabáról Gyulára.Beérve a városba majd kiverte a szemem egy cégér:BUZI SÜTÖDE.Tud erről valaki valamit?Emlékezik rá más is,vagy csak az én memóriám illenkis szelektív?Mikor faggattam ez ügyben helybéli ismerőseimet,megemlítették,hogy van náluk ilyen nevű cukrászda is.Most el kezdtem netszerte keresgélni,de se hírük,se hamvuk.
Az biztos, hogy a Mad Maxban a Tina Turner játszott. De most elbizonytalanítottál, és lehet, hogy az Arthur király című filmben volt a jelenet. :-) Mindegy is, hogy melyikben volt, a lényeg, hogy volt! Majd valami okos úgyis kijavít biztosan.
Az megvan, amikor a Tina Turner a Mad maxban a kígyót kiegyenesíti, és az íjával valakit valakit lenyilaz vele? Na az a kígyó is kunkori volt, de értő kézben merev vessző lett belőle. Hát valahogy így lehetett régen is ;-)
Na! Hogy megvilágosodjál! Ugyan nem 4 ékes a felület, de a smirgli papír két húzásra leviszi a szőröket. Még állítok a rádiuszon, de szerintem már elmegy egy 30-as csőnek. Egyébként nem rezeg a 4 mm-es fogásban sem a szerszám! ;-)
Nagyon nem!Itt egy rakat a valóságtól elrugaszkodott,környezetéből ,összefüggéseiből kiragadott,azaz elvont témákat szajkózó pali gyűlt össze.Mindenki jobban is tud mindent.Gondoltam,hátha erre a teljesen természetes,mindennapi,kutyaközönséges témában való ismerethiányomra is mekkmonnyátok a tutit.;-D
Azon gondolkodtam a pedofil törvény okán, hogy az Árvácska című filmben a Czinkóczi Zsuzsa szinte végig teljesen pucér volt a filmben. Akkor ez most pedofilm, és büntethető az egész stáb az íróval együtt ennek a filmnek az elkészítéséért? Laci bácsi! Te szoktál gondolkodni is! Te hogy látod ezt?
Szerintem kár volt egy tized másodpercig is .... nemtudom mit csinálnod, hogy ezeket leírd nekem. De azért rendes Tőled, hogy foglalkoztál a dologgal! ;-)
Csak mellette meg tudom különböztetni, a kereslet kínálat hatásait is.😉
Ez kb. olyan, mint amikor hugyoznom kell, -de hamar- és nem találom hirtelen a pisilőmet, -mert olyan kicsi- és bepisálok a gatyámba :-)
Ez a kereslet, és a kínálat, majd a hatása ;-)
Ma beszéltem egy építő mesterrel, és elmondta, hogy szerkezet kész építésre vállalt munkát. A falak már állnak, de a faanyagra előre elkértek tőle 3 millát, -de nem garantálták, hogy kijön belőle az árváltozások miatt- és majd hat hét múlva tudják leszállítani a rendelt faárut, amire majd rá is kell fizetnie valószínű. Akkor ez hogy a tökömben van kéremszépen? :-I
Sz.tem csúnyán durván bé fog rezonálni az a véknya pájszer
a helyedben majd azonos vastagságban csényálnám mint a bélső átméret-1,5mm, és abba 1 v.betétkés gyémántal élezve.
az valszínű már szép felületre lenne képes, de gépfüggő-csapágyazás-merevség, és biztosan nem lesz olyan sosem mint1 honolt felület-prec.csővel azonos 4ékes.;-)
Emlékszem,mikor a Fecske című füstszűrős cigi ára három forint harminc fillérről,négy negyvenre emelkedett,mi piszok Kádárról beszéltünk,nem pedig"piacgazdaságról" Ha gondolod,helyettesítsd be a szavakat!;-)
Na!!!Örömmel látom,hogy egészen könnyen megadtad magad a szomorú realitásnak! ;-)Ha lassan-lassan még a "köd" is felszáll,újra lehet veled akár még beszélgetni is!(no persze nem a 3,6%-odról. ;-D )
A szőke nőhöz egy veszekedés hevében így szól a barátja: - Neked biztos vákuum van a fejedben! A nő gondolkodik egy kicsit, majd gúnyosan így válaszol: - Hah, az még mindig jobb, mintha semmi sem lenne benne!
Egy ötvenes, őszülő férfi, karján egy szép fiatal nővel, sétált be pénteken este egy ékszerboltba. Azt mondta az ékszerésznek, hogy egy különleges gyűrűt szeretne a barátnője számára. Az ékszerész végigtekintett az árukészletén és egy 5.000 dolláros gyűrűvel tért vissza. A férfi azt mondta, "Ön nem értett meg, egészen különleges dologra gondoltam." Erre a kijelentésére, az ékszerész a különleges árukészletéhez ment és egy újabb gyűrűvel állt elő.
"Ez egy káprázatos gyűrű, potom 40.000 dollárért," mondta az ékszerész.
A fiatal hölgy szemei felcsillantak, s izgalmában egész testében remegni kezdett. Ezt látván, az ötvenes őszülő férfi azt mondta, "Ezt szeretnénk."
Az ékszerész a fizetés módja után való érdeklődésére, az ötvenes őszülő férfi azt válaszolta, hogy csekkel fizet.
"Tudom, hogy ön biztos szeretne lenni benne, hogy a csekkemnek van fedezete, ezért megírom most, és ön hétfőn felhívhatja a bankot, hogy ellenőrizze, majd hétfőn délután beugrok a gyűrűért," mondta.
Hétfőn reggel, egy nagyon lehangolt ékszerész telefonált az ötvenes őszülő férfinak.
"Uram azon a számlán nincs pénz."
Tudom felelte az ötvenes őszülő férfi, "De el tudja képzelni micsoda hétvégém volt?" :))
Szőke bombázó elmegy a szerelőhöz, mert autóját elverte a jég és tele van horpadásokkal. A szerelő úgy dönt, hogy megvicceli, és így szól: - Menjen haza, kapja be a kipufogót és fújja teljes erőből. A horpadások így ki fognak simulni. A szőke haza is megy és eszetlen nagy erővel fújni kezdi a kipufogót, de még órák múlva se történik semmi. Arra jön egy másik szőke barátnője, és csodálkozva kérdezi, hogy mit csinál. - Azt mondta a szerelő, hogy ha erősen fújok a kipufogóba, akkor kisimulnak a horpadások. Erre a barátnő: - Te hülye, az ablakokat előbb fel kell húzni!
A tolvaj belopózik egy házba éjjel, s a zseblámpája fényénél kutatni kezd valami érték után. Ekkor a sötét háttérből egy hang szólal meg, mondván: - Jézus tudja, hogy itt vagy. A tolvajon eluralkodik a rémület, eloltja a lámpát, megmerevedik. Vár egy ideig, semmi hang. Megrázza fejét és folytatja a kutatást. Ekkor a hang ismételten mondja neki: - Jézus figyel téged. Teljesen megfélemlítve kutatja a lámpája fényénél, hogy honnét jön a hang. Végül a szoba sarkában megpillant egy kis papagájt. - Te beszéltél az imént? - kérdi. - Igen, válaszol a papagáj. Csak figyelmeztetni akartalak, hogy Ő figyel téged. A tolvaj felszabadultan mondja: - Szóval te figyelmeztetsz engem, mi?! Ki a fene vagy te? - Mózes vagyok - válaszol papagáj. - Mózes, mi?! - szól a tolvaj röhögve. Ki az az idióta, aki Mózesnek nevezi el a papagáját? - Ugyanaz az idióta, aki a Jézus nevet adta a mögötted álló rotweilerének.
Én is megkaptam már tőle ne izgulj nem csak Te vagy szálkeresztjében. Nem veszed észre hogy senki nem vevő rád, ki a bakfitty vagy meg ilyenek. Csak azt nem tudom ő ki hogy csak itt pöffeszkedik a szemétdombján mint egy kiskakas és közben osztogat mint egy rossz kupié. Annyi hogy nem a nyereményeket hanem az eszét ami ha pénz lenne 1kg kenyérre nem futná.
De! úgyis elrontod! Így azt tippelném: horgonyzsinórhoz vezető cső a hajódhoz! Ha el nem rozsdál addig, míg egyszer valamikor vízre nem kerül!
Már a második hármas kankós prosti brigádot mondom le miattad, akiket tavaly óta szervezgetek a vízre bocsátási bulidra!
Azóta már harmadszor gyógyultak ki a kórságból, hála a fejlett orvostudománynak! Ha így folytatod, egyszerűbb lesz megrendelni egy garnitúra guminőt az Aliról! Az jó eséllyel eláll 4-5 évig árnyékban.. :-DDDDDD
A két éve ígérgetett Dunai q..ázás túrára készülve havonta gyantáztatom a bikinivonalamat - hiába! :-(
El mondanád nekem,hogy te mi a faxért provokálsz itt folyamatosan?Lételemed a viták generálása?Esetleg erre élvezel?Gondolod,hogy ettől neked valami jobb,vagy más, lesz? Mekkváltoztatsz valamit a kiscsapat hangulatán kívül,Azon túl,hogy begyűjtöttél magadnak néhány újabb útálót? (Egyet biztosan)
Erzsébet is vastagon kapott az "égi áldásból";-( Kiváncsi leszek,hogy lép e Gergő;-)Egyszer már az eredetileg tervezett lomtalanításnál IS szivatta Csepelt. Ezek az "okos"politikai játszmák. Aztán megkapta az egészségügyre vonatkozó ígérvényt és máris lett kukázás.Igaz,nem akkor és már nem úgy,de valami azért volt.Én csak azt nem értem,hogy az ilyen polgár szivató akciókkal mikor kiket akarnak éppen leköpködtetni?
Tudnak csinálni még rovarhotelt, méglegelőt, értenek a bitcoinhoz, csomót feszbukoznak, és a közbeszerzésekből is csak a legdrágábbat választják a lehető legalacsonyabb ellenértékben.....
Igen, valószínűleg nehéz dolga lesz a Fővárosi vezetéssel illetve annak cégével az Fkf el.
A főváros mostanában nem nagyon szeret dolgozni, max akkor kapja össze magát ha valahol azonnal kell csinálni egy újabb idióta biciklsávot.
Aztán ott van még, h kifizeti majd a cehhet. Ugye a kifosztott önkoriknak ez nehéz. Lehet tényleg forduljon inkább egyenesen a kormányhoz, ott pénz, paripa,fegyver és valódi akarat is van.
Gondolom két nő lehetett éjszakás a kúton. Vagy aki kimenekült a kútról, az a csaj pasija volt. Mentette mindkettőjük életét, és még az időt is tudta húzni. Aztán lehet, hogy neki is jól esett egy kis potya pippantás :-D És a raboló is jól járt. Én eddig csak az orosz csajokról tudtam, hogy előszeretettel cummantják le a pasikat, de most a szlovákokról is kiderült. :-)
Képviselő úr indítványozta,hogy a jég által agyonbakkott városrészben rendezzenek egy soron kívüli lomtalanítást!Nagyon ránk férne,mert minden kertben "hegyekben áll" a törött cumó.Kiváncsi leszek a fejleményekre.A képviselő úr ugyanis ellenzéki.;-(
A kultúrák közötti különbség:A TV székházban is levették(parancsra)rendőreink a sisakot.Hálából a "hősök"szét is bakták emeletek szerte az épületet. Ott nem volt együtt taps,meg szavalás!A xarszag terjengett a levegőben.;-(
Jó ötlet ez fugázás, mert aludni nálunk nem tud akkora a felfordulás. De mint, ha a határ le lenne zárva. Nyüszögnek is a szlovák ismerőseink, hogy nem tudnak átjárni vásárolni olcsóért. :-)
Ennél csak a németben vannak vadabb szavak . A kedvencem : Hochleistungschnellarbeitstahl Így egybeírva . Ezt Magyarországon úgy hívják , hogy gyorsacélkés .
Persze , hogy halandzsa úgy mint a nyikto nye szalami is . Egy humorista szövege amikor a tót nyelvet parodizálta aminek egy-két szavát nem egyszerű kimondani pl. zmrzlina .
"...Pár óra alatt ott vagy. M1-esen Budapestig, utána az M3-ason Miskolcig...."
Aha, értem. Aztán ül mellettünk kint a sörözőkben, és farkasosat játszik: vonyít kínjában, hogy ő nem ihat velünk...
Jobb ötleted nincs?
Mondjuk: feljön előtte hozzád, a szállás fejében kifugázza a nagyszoba padlódat, ( ami úgy sem lesz addig kész;-))) ) aztán reggel felültök arra a vonatra, amire mi is felszállunk majd Miskolcon. Este ugyanúgy vissza.
Addig kijózanodik annyira, hogy kifugázza neked az előszobát is, és mindenki boldog.
Na, hogy tetszik? :-DDD
Persze ez elméleti kérdés, mert amíg határzár van, meg korlátozások odaát, addig csak álmodozás van.
Az a "kis utcában van" egyébként konkrétan Kassa főterén van. Nem egy olcsó hely, de a juhtúrós sztrapacskájuk isteni volt legutóbb. Szokott jó sörük lenni - változik néha a kínálat - és van, hogy némelyik csapos beszél még magyarul is.
Aztán van, hogy angolul sem. De étlen-szomjan még nem maradtunk ott! :-))) Mivel csak délután nyit ki, máshol kell megalapozni a hangulatot...
Felfedeztünk múltkor a pályaudvar emeletén egy jó kis sörözőt - éttermet. Lehetett többféle sörválogatást rendelni. Mindegyikből csak egy két decis pohárral kaptál kóstolónak. Így végig tudod kóstolni azt az 1-2 liter választékot, és utána már csak célzottan azt rendeled magadnak nagy mennyiségben, ami a legjobban ízlett. Aztán a gravitáció segítségével vett lendülettel már csak el kellett négykézlábazni a peronokig...
Ha nem kellene kötelezően ruszlit, meg knédlit venni a boltban, el sem hagynánk a pályaudvar területét! ;-)))
Pár óra alatt ott vagy. M1-esen Budapestig, utána az M3-ason Miskolcig. Onnan már csak egy macskaugrás az egész ;-) Kassán van az első Szlovák söröző egy kis utcában, nem messze a vasútállomástól. Van egy fotóm is róla :-)
Nem látok Komárno környéki versenyeket idén. Neked Kosicébe van valami közvetlen, és gyors tömegközlekedésed? Két éve halogatjuk az agymenés vírus miatt a szokásos nemzetközi kapcsolatépítő teréningünket Kassa főtere exkluzív serfőzdéinek látogatásával egybe kötve, de ha törik-szakad, idén már szeretnénk végre újra folytatni kinti barátainkkal!
Mi felülünk reggel Miskolcon a Budapest Keletiből induló Nemzetközire, és de. 10-től este hatig miénk a pálya! ;-) Csatlakozhatnál egyszer a csapathoz!:-)
1 L - lehetőleg semleges ízű - pálinkához szól a recept. Azért nem almát írok, mert az elmúlt 10 + év alatt volt olyan két év, hogy Gönci barackért nem cseréltem volna el az almámat!
Amíg a zöld diót át tudod szúrni tűvel/konyhakéssel el tudod negyedelni, de már nem folyós, egybe kocsonyás a belseje, 10 szem átlagos méretű diót bele vágsz a pálinkába.
5 hétig napon tartva rázogatod, naponta legalább 1x.
5 hét után leszűröd.
Ezután fűszerezed!
- 0,5 dkg szegfűszeg (én mindig csak a felét rakom bele, mert nekem nagyon erős az íze, elviszi az egész harmóniát)
- 1,5 dkg egész fahéj
- 1 evőkanál szárított citromhéj (a fehér belső héj nélkül lehetőleg)
- 0,5 kg cukor (én évek óta kizárólag repce mézet használok helyette, mert savmentes, és viszonylag semleges az íze. Az akácméz kifejezetten nem jó, mert túl karakteres az íze.
Az évek alatt arra is rá kellett jönnöm: fűszer és fűszer között drasztikus különbségek vannak! Van úgy, hogy ugyanaz a termék más-más forgalmazótól vásárolva drasztikusan gyengébb ízt ad, vagy vagy sokkal aromásabbat.:-(
Ezt is naponta rázogatod. Nem kell feltétlenül tűző napon tartani. Én is lakáson belül, napos helyen tartom első perctől az utolsóig.
4 hét urán leszűröd. nem kell mikroszűrő hozzá: ha az utolsó üvegbe kerül egy kis "seprő", a bánatot nem érdekli....
Összesen 9 hét meló, de szerintem megéri a törődést! Bár likőrnek nevezzük, édes, és a Karácsony hangulatát idézi minden kortya, de mégis egy 48-50 fokos alapból indulunk ki!
Minimum 6 éve ápolom a gyakorlatát, van benne tapasztalatom. A fórumról jópáran már kóstolták (;-) ) - bár kétszer ugyanolyan végterméket nem sikerült összehoznom.:-(
Egyik finomabb, mint a másik! :-DDD Ha összejön végre idén a búcsú precíziósunk, és ellátogatsz hozzánk, kapsz egy kóstolót az ideiből is! :-))
Te az a kaliberű fórumozó vagy, akinek látatlanban is elhiszem, ha kijavítja a tárgyi tévedésemet...nem utolsó sorban arra alapozva, hogy ismerem a saját, erősen időhiányos, és ebből adódóan meglehetősen kapkodó, slendrián életemet.:-(
Mindazonáltal, a lényegen ez érdemben nem változtat. Hazudnak/tak/fognak mindőnknek éjjel, nappal, és nem tudni, hol a tényleges, vegytiszta igazság.:-(
Mondanám azt, hogy a pálinkás ötletedet lopom, de mégsem: én nem tudok szar pálinkát csinálni, mert a főző - ahová hordom a cefrét - technológiája nem engedi lekozmálni.
Gyurinak különösen a figyelmébe ajánlom, többek között ezt is, és az előtte-utána szereplő néhány mondatot: "Ezek a B középnek szóló nyilatkozatok, és meg vagyok róla győződve, hogy egy szűk választói rétegen kívül ezt senki nem veszi komolyan."
Nagy az Isten állatkertje és mivel az állatok zöme is kétnemű vannak benne nőstények is . Csak arról jutott eszembe , hogy egy menekültügyi aktivista M. Zsuzsa azt nyilatkozta , hogy az Egri Csillagok című könyv olvasása idegengyűlöletet kelt , muzulmán ellenességet okozhat . Nos én elolvastam a könyvet vagy 20 x anno és valóban nem lopták be a szívembe az akkori törökök aki a becslés szerint 4 millió magyarból 2 milliót hagytak életben de a maiakkal nem vagyok haragban max a kurdok miatt .
A legkülönösebb és legpusztítóbb jéggel Pár éve Sajónémetiben találkoztam . Három pingponglabda nagyságú jégből összeragadt jegek estek amik külseje ráadásul tüskés volt . Szerencsére a szélét kaptuk el és a ház melletti nagy akácfák valamennyire tompították a dolgot csak a redőnyöket verte lyukasra A régi vastag tetőcserepek bírták . Bánréve kapta a közepét ahol a házak 99 %-a tető nélkül maradt .
Az a szép nagy, meg a gombásak magasabbról jöttek, mint az eső. Szerintem a jég, ahogy átment az esőfelhőn, még szedett magára egy kis vizet ami ráfagyott. Az alakja, és a mérete miatt gondolom. Nem semmi! Csoda, hogy nem vert agyon senkit sem :-(
Vájár! Mikor már úgy minden elcsendesült,(kb egy óra)a markomba kaptam két ilyen nagyobbacskát és beballagtam a csajokhoz "egy italt keverhetek?"felkiáltással. Valahogy egyiknek sem volt őszinte a mosolya. Hogy miért?
Van egy villányi mesterpárlat, vagy mi, nevű szőlő vagy törkölypálinka, az is 70 fokos, de kifejezetten selymes ízű, abszolút nem lehet az erejét az ízén érezni.
Hát, nem tudom. Néha néha veszek a boltba egy kis 80 fokos stroh rumot, de ittam már tátra teát hasonló szeszfokon, és litván méz pálinkát. Én úgy vettem észre, hogy kevésbé b.szik be az ember ilyentől, mint a 37 fokos "hőemelkedésektől" :-)
Bammeg, az a cucc oldotta a mandulámat. 50 fokosra hígitva pont jó volt. A pályinkát másodszorra amúgy is 70+ fokra desztillálják, és deszt/ioncserélt/RO vízzel állítják be a kívántra.
Köszi!Privátban is ,itt is kaptam tippeket.Kipróbázom mindet,(amihez tudok kaparintani kellékeket)van "alapanyag" rendesen.Mindenkinek köszönöm a "törődést",aki vette a fáradtságot!!!!!;-)
Pirosnak nem nevezném az SZK - 1-2 -3 -4 - 5 - 6 -os kombájnok színét . Vörösesbarna míniummal le voltak fújva azt kész . A két utolsó az 5-ös Niva és a 6-os Kolosz már kapott napellenzős fehérre festett fülkét .
Kicsit félreértelmezed az itt folyó cicaharcokat,hiszen itt vírushelyzetről vallási kérdésekről gazdasági lépésekről beszélgetünk,-cserélgetünk eszmét!..
Semmi politikai uszítgatás gyűlöletkeltés nincsen,hiszen azt kiszűri a moderáció!
Az hogy neked mi tetszik itt,vagy mi nem,az a vásári halaskofa kutyáját se érdekli!..☝😉
"Ha eszed lenne"....Emiatt a beböfögésed miatt töröltethetném a hozzászólásodat,-de nem teszem,-mert ékes bizonyítéka a pallérozottságtalanságodnak!...
Ha nem tudnád,-hogy mit jelent a "pallérozottság",-szívesen elmagyarázom!..☝🤣
😊...Én nem hergelődőm fel Pisti,-mert a barátság nem enged meg nekem ilyen indulatszint emelkedéseket Veled szemben!.😉
Egy biztos,-különbözően látunk bizonyos dolgokat,-dehát jól van ez így,mert ha mindenkinek mindenben azonos véleménye lenne,akkor nem lennének izgalmas viták, csörték,-és langyos unalomba fulladna az ittlétünk...
Sokan itt személyesen ismerjük egymást a lővészet szeretete által,versenyeken találkoztunk,látogatjuk-tuk egymást,vannak akikre szeretettel gondolok,-van akikre nem!..
Dehát politizálni szeretünk,-férfi sajátosság,-nem szabadna ennek okán egymás torkának esni még virtuáluisan sem!.:)
Éljen a világbéke,-és a szivárvány,-de csak eső után az égbolton szépen átívelőn!...😊