még semmi :( és már kicsit kezd bosszatani, hogy nem fogok beleférni a február végi 25-29 -ig tartó szabimba! utánna meg csak március végén tudom megint átvenni! mert nem vagyok magyarföldön. Közben meg felmondtam az albim, szal onnan meg jó lenne elcucolni feb végéig, de kocsi nélkül kicsit érdekes lesz! mikor októberben megrendeltem nem gondoltam volna hogy azon fogok izgulni feb. végére ide ér-e a kocsi! pedig semmi extra! 1,6CRDI SW, ECS+, oilblue (+tradar amit meg úgyis a Lurdyék raknak bele) szal nemértem hogy miért olyan különleges a kocsit amiért ennyit kell várni! szal ha ezekután nem lesz szönyeg a kocsiban, pl kresz doboz meg tranzisztoros herelimbáló a kocsiban akkor dzsihádot rendezek..........ez már kicsit röhejes! még az elején jó volt a merkúrral viccelődni....de ez már nonszenz.....
Nem kaptál semmi új hírt a kocsiról? Egyenlőre én is csak várok-várok, de már nagyon unom ezt a várakozást!! Néma csönd és hullaszag. Még két hét és letelik a vállalt 3 hónapos szállítási határidő.
Úgy látszik a KIA jóistene mégse olvassa a fórumot.
Egy valóban gáz szitunál, én nem valószínű, hogy a kormány tekerése, tükrök fürkészése, egyéb menekülő utak keresése és persze minimum anyázása közben a már alapban halk (megy közben a zene is) motorom hangját, fordulatszámát figyelném. Ha meg alacsony a sebességed, akkor meg méggyorsabban esik a fordulat.
Ez tény, de ez vezetértechnikai tanács, nem saját. Egyébként a mostani kocsik motorféke 4-5-ben jelentéktelen. De ha véletlenül későn nyomod ki a kuplungot és a motor tényleg lefullad, akkor oda az összes szervód.
Azért ezt kiegészíteném, mert vészfékezéskor szerintem egyáltalán nem jó, ha a fékkel egyidőben taposod a kuplungot is. A legjobb, ha a kuplunghoz csak akkor érsz már, ha nagyon leesett a fordulat.
Leghatékonyabban lassulni csak motorfékkel kiegészített fékhasználattal lehet!
elég gyengusz érvet hoztál fel az autómata válto mellé! ha nem tudsz kuplungolni ill. ilyeneket állítani hogy fészvékezéskor nincs idő kuplungolni, csak egy kérdés morajlik fel bennem : hogy van neked jogosítványod??????
Üdv
Haetes
u.i: egyébként azon meg kár vitatkozni melyik jobb kézi vagy aut, szerintem mindkettő egyformán jó! én vezettem mindkettőt! városban jó és kényelmes dolog az automata! csak egy a baj vele az ember elfelejt vezetni mint a mellékelt komment is mutatja!
Tegyük fel tényleg megcsináltatta ötvenért mert balek vagy mert nem jár utánna.
Szerintem (főleg ha balek) nem is megy többet évi húsznál.
Szóval egy 20-assal többet fizetett.
DE.
SZal szerintem akármelyik új autó tulajdonost megkérdeznénk, hogy fizetne-e 20E forintot minden évben, hogy kapjon egy év garanciát, mosolyogva megtenné.
Ha így is van, akkor sem olyan drága az a garancia. Ingyen semmi nincs!
Köszönöm a két nappal ezelőtti kérdéseimre a válaszokat/tanácsokat. Huh. Nehéz döntenem, mert eddig nem volt még új kocsim és nem tudom, hogy melyik típussal járnánk jól. Még tetszik más típus is OFF Astrán kívűl, pl. Focus Kombi vagy a Cmax, de ki is kéne próbálni, mert a forma az egy dolog :-)
Kértem én is a Ceed-re ajánlatokat innen-onnan, valóban érdekes hogy vhol nagy árkedvezmény máshol meg jobb THM.
A futamidő is igen nehéz döntés, mert tényleg sok a 10 év, az ingatlanhitelben az a jó h nem bukik rajta az ember hanem az befektetés (pláne albihoz képest) mert ugye tartja az árát.
Az új kocsi meg majdnem hogy már luxus, olyan sokat fizetsz be, szóval nehéz...
Érdeklődnék kinek milyen THM és mennyi önrész, futamidő, no és vételár mellett sikerült esetleg EX limitedhez jutnia, vagyis hogyan lehetnék én is "olcsón" egy boldog SW tulaj? :-)
Valaki kérdezte, hogy mekkora fordulattal megy az 1.6 diesel automata i30-as, amikor az 1,6-os benzines Cee'd 4000-et pörög. Számítás alapján: (+/- 50 ford/min) 1,4i Cee'd: 129,5 km/h (4000) 1,6i Cee'd: 132,5 km/h (4000) 1,6i aut Cee'd: 3600 1,6 Cee'd crdi: 2900 i30 1,6 aut.crdi: 2800
Most olvastam a legfrissebb népítéletet. Az első szervíz 50.000 Ft???? Veletek aztán megfizettetik a garanciát. Ez már maga a pofátlanság, hisz csak szűrőket kell cserélni meg olajat. A 7 év garinak azért ára van látom...
Bocs Jocó, de ez nagy butaság, méghogy vészfékezéskor nem lehet kuplongolni....valszeg te azért nem tudsz mert mint írtad csak autómata váltós kocsid volt eddig :o))) Sajna nekem már volt részem ebben és hidd el a motor nem áll le olyan hirtelen, van idő kuplongolni.
Azért egy jó automatásat szívesen vennék, valami duplakuplungosat....
A fórumon olvasott ajánlások alapján (is), bebőröztettem a kormányomat Gyálon Marcsival! Nagyon szép lett! Ajánlom mindenkinek, korrekt és profi! Az autóba beszerelve még nem láttam, mert csak pénteken veszem át. A kereskedővel sikerült megbeszélni, hogy átvétel előtt vegye le a kormányt, így később nem kell letennem a kocsit.
Holnap megnézem, mennyi van most 4gigásból, mert azt a topiktársak elkapkodták. (de valamilyen megint jött) Egyébként a címet és a részleteket inkább emilben beszéljük meg. greghozta@gmail.com
Szerintem láttam ma az autódat (a leendőt és a régit is)! Tényleg szép! Mármint az új! Én is ott vettem autót, pénteken veszem át és úgy tűnik korrektek!