Keresés

Részletes keresés

3gyuru Creative Commons License 2016.12.03 0 0 5927

Chipchip! Legfontosabb teendőnek elsòsorban a széklet rendezését tartanàm.Ezeregy oldalon lehet olvasni a megfelelő rostdús tàplàlkozàs mikéntjéről meg a vízivàsról. Műanyag kajâkat egyszerűen el kell felejteni.Alapanyagokból magad csinàld. Értem ezt pl.konzerv màjkrém helyett otthon csinàlni csirkemàjból mâjkrémet...stb. Ha így is nehéz a széklet a keserűsós  gyògyvizek egyènileg kitapasztalva a mennyiséget tutira segítenek. A teljes èletmódvàltàs a megoldàs  panaszaidra. Keress fel egy jó proktológust mert a nehezített székletürítès utalhat belső aranyeres megnagyobbodàsra.

Minden jót és tégy magadért!!!!!!!!

Előzmény: chipchip (5925)
winrita Creative Commons License 2016.12.01 0 0 5926

Sziasztok, egy közeli rokonom szenvedett aranyértől, volt, hogy a sebész meg is műtötte ambulánsan, mégis maradt a probléma, sőt egyszer elkezdett erősen vérezni. Bementek az ügyeletre és az ottani orvos detralexet vetetett vele, nem kell recept sem, az első napokban többet kellett szedni , azután csökkentve a napi adagot végigenni a doboz tartalmát (3-2-1 szem naponta). Ez fél éve volt, azóta semmi baja. Egy doboznyi gyógyszer volt.  Én most visszérre fogok egyet venni magamnak.

Jobbulást mindenkinek.

 

 

chipchip Creative Commons License 2016.11.25 0 0 5925

Sziasztok!A segitsegeteket szeretnem kerni, mert nem tudom, aranyerem van vagy se.Mar gyerekkorom ota kuszkodok a szorulassal, nagyon ritkan van nagydolog.Az utobbi evben csak teaval vagy hashajtoval megy, ehetek rostosat, gyumolcsot stb.Ha nincs tea, akkor volt olyan, hogy 15 napi nem mentem.Viszont igy csak hasmenes van, napjat sem tudom, mikor volt egy igazi rudas szeklet.Amibol azt gondolom, hogy aranyerem van, az, hogy a fenekem lyukan egy redo megnott, ugy "lifeg".nem verzik, neha szeklet utan ott picit csip.Ez aranyer? Ne nevessetek ki, de en ugy kepzelem el, hogy bent is lehet valami duzzadas es attol nem tudok, max.ceruzavekonyat kakalni.Mit tanacsoltok, menjek dokihoz vele, vagy ez nem aranyer problema? A hasam minfig olyan nagy, mint egy lufi, hisz alig jon szeklet.Nemetorszagban elek, meg csak el sem tudom rendesen magyarazni a dokinak a panaszom.Mar arra is gondoltam, nem-e valami komolyabb a baj, daganat stb.Nektek volt(van) olyan, hogy aranyer matt csak bogyos , vagy vekony a szeklet? Koszi a valaszokat.Bocsi a sok hulye kerdesert, de nem tudom senkitol megkerdezni.

apa_77 Creative Commons License 2016.11.21 0 0 5924

A kisebb szőlőszem szerű rugalmas bugyorból először kemény meggymag lett, ami lassan, nagyon lassan lett egyre kisebb. De most már alig érezhető. A Detralex szedését menet közben abbahagytam, mert elég furán éreztem a fejemet. Nem tudom, hogy a Deralex okozta-e. Köszönöm mindenkinek a tanácsokat. Ha még lesz kérdésem, jelentkezem.

Előzmény: apa_77 (5916)
Zajoncful Creative Commons License 2016.11.05 0 0 5923

Sziasztok, szép estét! :) 22 éves vagyok egy mozgássérült srác  mikor születtem nem kaptam elég oxigént, ezért picit nehezebben megyek mint mások.  Eddig soha nem volt még aranyerem.

 

2 eset van általában az utóbbi időben..

 

1. Vagy olyan helyen vagyok  hogy nem tudok elmenni wécére és tartom, aztán kemény, mikor végre kitud jönni.

2. Vagy pedig megy a hasam.

 

Kb egy hete jött ki, de még apró. ha úgy ülök, akkor bal oldalt picit fáj.

 

Voltam házi dokinál nem mondott úgy semmit felírt valami D betűs krémet azzal reggel este kenegetve van.

 

Kedden szeretnék visszamenni hogy mondjon egy normális dokit  itt Szabolcs megyébe aki érti is a dolgát, nem kontár, és szeretne segíteni. :)

 

Vannak itt Szabolcsiak?

 

Mindennap nézem a fórumot, de a biztonság kedvéért ki írom a címem:  zajonc@gmail.hu

 

Saman88 Creative Commons License 2016.11.03 0 0 5922

Tisztelt Doktor úr!

 

Október 19-én és 26-án volt Barron féle ligatúra beavatkozásom.

Az lenne a kérdésem hogy mennyi idő míg teljesen felépülők, ugyanis még mindig vérzik.

Nem rossz a közérzetem, nincs semmi bajom ezen kívül hogy vérzik!

 

Üdvözlettel

DR. droID Creative Commons License 2016.10.23 0 0 5920

Pontosan, bár a külsőnél néha előfordulhatnak akár pár hónapos tünetmentes időszakok is illetve a külsőt nem lehet/szabad visszanyomni. A vége úgyis orvos lesz, én utólag saját tapasztalatból mondom hogy nem érdemes évekig kerülgetni a forró kását.

Előzmény: bonap arte (5914)
DR. droID Creative Commons License 2016.10.23 0 0 5919

Hagy csak, mindenki így kezdi :)

Előzmény: 3x_ (5917)
oyusop Creative Commons License 2016.10.22 0 0 5918

Tisztelt Banfalvi Peter Doktor Ur!

 

Eloszor is, kozel ket oras keresgeles es regisztralgatas utan, oromomre szolgal irni onnek, mert tul vagyok a ketsegbeesesen.

Kulfoldon elek, igy tortenhetett, hogy a terhessegem alatt kialakult, sokadfoku aranyer utan visszamaradt bormaradvanyt, tegnap hosszas varakozas utan lemutottek. 

Altatasban vegeztek, igy pontosan nem tudom mi tortent, abban viszont teljesen biztos vagyok, hogy akut aranyerem nem volt, ma pedig nincs olyan resze a fenekemnek ahol ne lenne. :o maga a mutet helye nem faj, vagy csak nem erzem az uj csomok miatt. Tukorrel megneztem, hasonlo meretu az egyik a rengeteg kozul, mint aminek a borzacskoja miatt a mutetet vallaltam. :( azt szeretnem kerdezni, hogy ez normalis, vagy nyugodtan folytassam a ketsegbeesest egy magasabb szinten?

 

Mielobbi valaszat nagyon koszonom.

3x_ Creative Commons License 2016.10.21 0 0 5917

...mert tutira nem fogom a fenekemet senkinek sem mutogatni.

 

1. De fogod, ha muszáj.

2. Esetleg az ellenkező oldalon álló emberre (az orvosra, a gyógyítóra) is gondolhatnál, amikor ilyeneket írsz: szerinted ő szereti nézni?

Előzmény: apa_77 (5916)
apa_77 Creative Commons License 2016.10.21 0 0 5916

Kedves Doktor Úr!

 

Elolvastam a cikket, ami némiképp megnyugtatott. Ezek szerint 2-4 hét alatt egy bőrlebeny marad csak belőle, ami nem okoz problémát. Remélem tényleg így lesz, mert tutira nem fogom a fenekemet senkinek sem mutogatni. Ma 4 napos a dolog. Nem fáj, nem viszket (talán enyhén bizsereg), nem vérzik, és nem is néz ki úgy, mint ami közel állna ahhoz, hogy vérezzen, talán csak ha extrém módon kidörgölődik. Semmi változás nincs vele. Egy bab méretű kis bugyor, amit az ujjaimmal meg tudok fogni. Most Liotonnal kentem, meg vettem Detralex tablettát is. A Reparon krémtől nem csak az alsógatyám lett zsíros, de még a nadrágom is foltos lett. El fogom olvasni a többi cikkét is, meg az ott található hozzászólásokat.

Előzmény: dr. Bánfalvi Péter (5915)
bonap arte Creative Commons License 2016.10.20 0 0 5914

Sajnos az aranyér nem fejlődik vissza, és a krémezés még ront is a helyzeten. A bőr bepuhul tőle és az aranyér jobban tud tágulni. Szedjél Detralex tablettát, vény nélkül kapható.

A Reparon krémtől vajmi keveset várhatsz javulásban viszont álandóan zsíros lesz tőle az alsógatyád. Fürdés közben próbáld visszanyomkodni finom mozdulatokkal, mert a külső aranyérnek látszó duzzanat is belülről jön kifelé.

Az aranyér is olyan mint a lábon lévő visszérduzzanat. Ha kialakul akkor már nem múlik el hanem idővel egyre nagyobb lesz. Korai szakaszban lehetnek tünetmentes időszakok. Van, hogy visszahúzódik és nem tapintható, de időről-időre előbukkan. Az erőlködés a sok gugolás, a kemény széklet nagyban befolyásolja a kialakulását.

 

Sok folyadék, rostdús étel naponta, a lágyabb széklet a lehető legrövidebb idő alatt, csodát tesz. De az biztos, hogy ha egyszer előjön akkor az már ott van, és pusztán az életvitelre való odafigyeléssel lehet ideig-óráig kordában tartani.

Előzmény: apa_77 (5913)
apa_77 Creative Commons License 2016.10.20 0 0 5913

Le szerettem volna adni pár kilót, ezért biciklizésbe fogtam. 5 nap után észrevettem egy csomót. Nem tudom, összefügg-e a biciklizéssel. Fürdésnél kitapintható, kakkantás után meg zavar a papírmunkában. Azt hiszem, külső aranyér. Így néz ki, mint ezen a "Before" feliratú képen:

Itt a forumon olvastam, még a legelső hozzászólásban, hogy a tejsavófehérje is kihozhatja. Nem tudom, ez mennyire igaz, de én azt is fogyasztottam. Nem fáj, nem vérzik, normál esetben még nem is viszket, inkább olyan érzés, mintha az alsógatyám a farpofáim közé szorult volna. Biciklizéskor viszont zavar, érzem, hogy dörzsölődik. Bemerészkedtem egy gyógyszertárba aranyér kenőcsöt venni. A patikus hölgy megkérdezte, hogy használtam-e már ilyent, mondtam hogy nem, megkérdezte külső vagy belső, mondtam külső, és a Reparon nevű kenőcsöt adta. Remélem olyan lesz tőle, mint az "After" feliratú képen, és soha többé elő nem jön. Mondjátok, hogy ez fog történni, kérlek.

Pizsuford Creative Commons License 2016.10.19 0 0 5912

Visszatérve a leírásomhoz, Detralex, Venoruton tablettát szedek. 

Pizsuford Creative Commons License 2016.10.19 0 0 5911

Sziasztok kedves fórumozók! 

 

Szeretnék egy kis segítséget kérni tőletek, mert ahogy olvastam a hozzászólásokat, sajnos van bőven tapasztalata mindenkinek. Ha lehet ilyet mondani kezdő aranyeres vagyok. A doktornőm diagnózisa, vizsgálata szerint belső aranyerem van. Egy ideje már éreztem, h vmi nem stimmel ott. Nálam ez "csak" egy belső kellemetlen nyomással kezdődött. Eleinte csak egyszer egyszer éreztem, mostanára viszont állandósult.Nekem nincs más panaszom "csak "ennyi.  Ezért is kerestem fel egy orvost. Külföldön élek, viszont jobbnak láttam először otthon megvizsgáltatni magam, egy félig-meddig ismerős doktornővel, mint egy vadidegennel. Benzokainos kúpot írt fel, hát...az ára brutális és valahogy annyira nem is használt. Már a 4.napon éreztem,h éget, csíp. Szóval még használtam egy ideig de tovább nem bírtam. Viszont 2hétig elvoltam fájdalom nélkül. Most újra itt van. Szerintetek használham tovább a kúpot vagy keressek inkább egy másikat. Ja, ez egy szteroidos kúp? Ha még van vkinek tapasztalata arról, h itt Németországban mit tudnék használni hát az külön jó lenne! Köszönöm! Gyógyulást mindenkinek!

FankaZozo Creative Commons License 2016.10.18 0 0 5910

Köszönöm, felhívtam, de sajnos csak december 21-től van időpont. Ajánlották az ottani kollégákat, de közben már kaptam az Aestheticába időpontot péntekre. Nem tudom, hogy el merjek e menni.. 

Előzmény: 5LET-es (5909)
5LET-es Creative Commons License 2016.10.17 0 0 5909
Előzmény: FankaZozo (5907)
Levelente Creative Commons License 2016.10.15 0 0 5908

Sziasztok!

Kezdő aranyeresként egy sztorit szeretnék leírni.

Túlerőltettem magam biciklizéssel, valami megpattant odalenn. :(

Magánrendelés, a Főorvos Úr diagnózisa:

"Egy kisebb külső, több belső. A külsőt már most le lehetne műteni.

De egyenlőre próbálkozzunk meg a gyógyszeres kezeléssel"

Detralex, Plerudin forte visszérkrém.

Próbáltam életmódi tanácsot kérni, semmi.

"Ezzel együtt kell élni, műtét, gyűrűzés"

.

Rákérdeztem a Kriston féle intim tornára.

Szoktam figyelni az emberek testbeszédét beszélgetés közben.

Itt felesleges volt.

Olyan heves rángatózást kapott a doki, hogy minden végtagja járt :)

Két eset lehetséges. 

a., Az intimtorna nem ér semmit, ezt próbálta tudtomra adni.

b., Nagyon félti a zsíros bevételét.

 

Ha valaki jártas a természetes gyógymódokban, kezelésekben, kérem írjon pár sort, nagyon hálás lennék érte.

 

Köszönöm, hogy elolvastátok :) 

 

FankaZozo Creative Commons License 2016.10.13 0 0 5907

Sziasztok,

 

Az lenne a kérdésem, hogy a pesti Med-Aesthetica központról vannak-e tapasztalatok valakinek? Megköszönném, mert eléggé félek, hogy jó helyre menjek. 

 

Köszönöm előre is.

dbalazsg Creative Commons License 2016.10.12 0 0 5906

Szia

 

Köszi az infót. Igazából, mivel 1 hete "bedurrant" az egyik aranyér, és folyamatosan bő vérzés jelentkezett, ma sürgősen felkerestem a kezelőorvosom.

Bár 1-2 héten belül voltam első gyűrűzésre kiírva, rögtön elvégezte, mivel már nagyon időszerű volt, kb 10 perces művelet volt az egész, és nálam olyan szinten semmi fájdalom vagy egyéb érzet nem volt, hogy a végén visszakérdeztem, hogy tudom hogy hülye kérdés, de akkor most már fent is van, tényleg ennyi az egész ?

 

Ez pár órája volt, azóta néha idegen test érzet, kisebb fenéktájéki nyomás érződik - kb mintha elcsúsztam volna a jégen, és seggreültem volna, annak az utóérzése - de egyelőre semmi fájdalom, vagy egyéb. Saját lábon simán hazajöttem, pedig elég nagy távolság, több tömegközlekedési eszközzel.

 

A többit majd holnap meglátom, de igazából van betárazva gyógyszer :)

 

Előzmény: NotAmused (5905)
NotAmused Creative Commons License 2016.10.08 0 0 5905

Szia Balázs,

 

Én most vagyok a gyűrűzés végén, szóval megpróbálok segíteni neked.

 

A helyedben számolnék betegszabadsággal, bár nem tudom milyen munkát végzel. De megemlíteném azt is, hogy nálam mindhárom beavatkozás különböző élményekkel ajándékozott meg. Szóval az első után hazafelé menve majdnem elájultam, ez az én hibám volt, gondoltam majd álva szépen megteszem azt a fél órás utat. Ez hülyeség,mindenképpen ülj le, sőt ha teheted vitesd haza magad valakivel. Vezetést nem javaslom után, én legalábbis legelöszőr kicsit traumának éltem meg a dolgot, mivel az érzést úgy tudám leírni mintha valaki a végbelemet és a prosztatámat szorítaná. De egy kis fájdalom csillapítóval bőven túlélhető a dolog. Az első napon kell túllenni, és utána tényleg csak kellemetlen a WC-re járás pár napig.

 

A fájdalom azonnal beüt, de rögtön szoktak adni Cataflamot, ami amúgy szerintem csak egy kicsit csillapít, lévén a fájdalom forrása és jellege nem egészen a megszokott. Példaként azt tudnám mondani, hogy ha megcsípnek vagy húzzák a hajad, akkor a fájdalom csillapító szintén nem sokat ér. Én beavatkozások után kettő fájdalom csillapítóval bőven kihúztam hajnalig, utána az alvás és az evés helyre rázott.

 

A harmadik után most viszont volt pár komplikáció, egy apró vérzés WC után, viszont volt egy nagyőbb friss vérzés ami csak úgy a semmiből jött. Ettől be is pánikoltam picit és rögtön felhívtam az orvost. Azért lepődtem meg főleg mert már több mint egy hét eltelt az utolsó beavatkozás óta, de annyira nem estek pánikba, kezeltem a dolgot és most nagyon remélem már a gyógyulás útján vagyok.

 

Mindent összevetve eddig kb 2 hónapot vett el tőlem, és az aktív testmozgástól. Nem bántam meg, a kiadott pénzt sem. Amit mégegyszer elmondanék, a fájdalom és az hogy mennyit vesz ki belőled, az egyénenként változó. Én csak az utolsót élem meg katasztrófaként, a másik kettő kifeküdhető volt. Nálad ez lehet még ennyi sem lesz, vagy még rosszabb lesz. Semmiképpen ne görcsölj rá, ezt én is elrontottam elöszőr.

 

 

Előzmény: dbalazsg (5904)
dbalazsg Creative Commons License 2016.10.07 0 0 5904

Sziasztok

Hosszas vivodas utan a honapban elkezdem a gyuruzes folyamatat. Ehhez kapcsolodoan mik a tapasztalatok, kell betegszabadsaggal szamolni, 1-2 nap pihenovel? Illetve kozlekedni mennyire lehet, ha pl beut a fajdalom utana es mennyi idovel jelentkezik ?

 

Jelenleg belso aranyereim vannak, am neha, ritkan megjelenik egy kulso kisebb duzzanat is ezert szantam ra magam. A belsok gyuruzese mennyire van hatassal a kifele dudorodo reszekre, ilyenkor altalaban az is visszahuzodik?

Illetve tapintassal eszreveheto, hogy pont a zaroizom kornyeken is van egy hosszanti er, erre kenocsozeskor kupozaskor lettem figyelmes, de ez feszesebb, nem duzzadt, mint pl a kulso belso csomok, inkabb olyan mint amikor valskinek a csontos kezfejen tapinthato a bor alatt egy er. Ezeket is gyuruzni szoktak, vagy inkabb sak a feljebb, vagy kiljebb levo reszeket ? 

bonap arte Creative Commons License 2016.10.02 0 0 5903

Nem kell, hogy fájjon egy aranyér. Általában akkor fáj ha kifelé intenzálódik és feszül. A vérzés nem elhanyagolandó mert ez azt jelenti, hogy el van vékonyodva az érfal és a felette lévő szövet. Nyomáskor így kifakadhat, ezért jelentkezik vér a székleten.

A színe vér színű ha közvetlenül az aranyérből szivárog. De mélyrehatóbb vizsgálat kell hozzá, hogy kiderüljön a vérzés valódi helye. Ha a vastagbél felsőbb szakaszából jön a vérzés akkor sötét színű.

Előzmény: György Galambos (5902)
György Galambos Creative Commons License 2016.09.30 0 0 5902

Sziasztok!

 

Mindenképpen van fájdalom aranyérnél? Én néha vérzek székeléskor (havonta, kéthavonta), de fájdalmaim nincsenek. Van mikor enyhe viszketést , vagy csípést érzek, de nem vészes. Ha kifakad, akkor a vér színe milyen? Köszi a válaszokat!

sunshine;) Creative Commons License 2016.09.23 0 0 5901

Sziasztok! 

Volt pár éve kizáródott aranyerem,amit felvágtak,rá 2 évre ismét kizáródott 2 egymás mellett,de picik voltak,nem vágták fel,csak Detralexet szedtem. Megfigyeltem,hogy -bocsii a kifejezésért-, de nem tudom kitörölni a fenekem,mindig olyan marad a papír,ahányszor csak törlöm. A nedves törlőkendő sem ér semmit,egyedül az,ha lefürösztöm. Sajnos munkahelyen erre nincs lehetőség,ezért ott sokszor még órák múlva is törölnöm kell magam egy nagy wc után,mert olyan a végbélnyílásnál,ha nem,akkor váladékos. Most rászántam magam s megnéztem tükörrel,egy nagy lila csomó van kint,ami a régebben megnyitott thrombotizált aranyér maradványa fölött van,kvázi eltakarja a végbélnyílást is teljesen. Nem fáj még,csak érzem,hogy ott van. Van valami módszer,hogy legalább higiéniám teljes legyen? Igyekszem úgy időzíteni a nagy wc-t,hogy zuhanyzás előtt legyen,szerencsére jólnevelt beleim vannak s ez beválik sokszor. Ha zuhanyzok,utána nincs szivárgás,meg semmi,akkor üde s tiszta vagyok egész nap. :)

Ti mit tesztek ilyen helyzetben ?

Köszi

bonap arte Creative Commons License 2016.09.21 0 0 5900

Kizárólag csakis szikés műtétben gondolkodj. Súlyosabb esetekben nem mehetsz haza egy nap után. Nem tudom, hogy az a doktornő akit itt sokan ajánlanak hol rendel.

Előzmény: Ribizli88 (5898)
PETYUS Creative Commons License 2016.09.20 0 0 5899

Itt balra a "Keresés" mezőbe írd be, hogy Ars Medica, majd nyomd meg a "Keresés" gombot!

A megjelenő hozzászólásokat pedig olvasd el!

Előzmény: Ribizli88 (5898)
Ribizli88 Creative Commons License 2016.09.20 0 0 5898

Köszönöm válaszod! Budapesten élek a párommal, így könnyebb lenne "helyben" megműttetni, autó hiányában kicsit macerás lenne haza vonatozni. Az Ars Medica klinikájára gondoltam, csupán azért mert csábító, hogy haza mehet az ember egy nap után. De ez mind mit sem ér, ha utána elviselhetetlen fájdalmaim lesznek. Ha jól tájékozódtam, a lézeres műtét nem javallott és erős fájdalmakkal jár. Mindenesetre több orvost is felkeresek majd, kiváncsi vagyok mennyire lesz a diagnózis hasonló.

Előzmény: bonap arte (5897)
bonap arte Creative Commons License 2016.09.20 0 0 5897

Ne halogasd tovább és csináltasd meg. Győr megyében tudok ajánlani kitűnő orvost aki TB-re is megcsinálja. Ez már csak rosszabb lesz, elhiheted nekem. Tudom, hogy nehezen szánod rá magad, de inkápp pár hétig tartó elviselhető fájdalom, mint hosszú évekig tartó kínlódás. Megéri, hidd el.

Előzmény: Ribizli88 (5896)
Ribizli88 Creative Commons License 2016.09.20 0 0 5896

Sziasztok!

 

Pár napja olvasgatom csak komolyabban a topikot, előre is elnézést ha már sokszor körbejárt kérdéseket teszek fel. 

31 éves nő vagyok és körülbelül 15 éve küzdök a panaszaimmal. Én úgy gondolom, egyelőre látatlanban, hogy külső és belső aranyereim lehetnek. Évente kétszer ha sokat mozgok, sportolok, terhelek, iszonyatosan begyullad. De ami a legzavaróbb így nő létemre, hogy kizáródásaim vannak, két nagyobb bőrdarabka lóg ki belőlem, ami esztétikailag nagyon csúnya. Kérdésem az volna, hogy nyílvánvalóan hamarosan műtétre adom a fejemet, némi körültekintés után, de addig is ha van némi elképzelésetek arról, hogy hogyan lehetne ezeket a "kakastaréjokat" eltüntetni, azt megköszönném. Azt is olvastam, hogy ez már plasztika, az orvosok csak a meglévő csomókkal foglalkoznak. Természetesen az elsődleges célom az, hogy ezeket kiműtsék. Minden napom abból áll, hogy próbálom ezeket visszanyomkodni illetve székelés után sem tudom alaposan megtisztítani, csak fürdéssel, ami nem minden élethelyzetben megoldható. Egy nagyobb wc-zés után szinte az egész kifordul és több óra mire újra helyre áll ott lent minden. A másik ezzel kapcsolatos problémám, hogy az ebből fakadó szivárgások, évek óta hüvely gombát és egyéb nem kívánatos folyásokat idéznek elő. Ilyennel már találkozott más is?

 

Előre is köszönöm válaszotok!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!