Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Jimmy76 Creative Commons License 2012.12.20 0 0 979

Köszi szépen!

Ha jól számolgattam, ez lesz a 13. Renault a családban, nekem a 10.

Az előzőekkel sok gondom nem volt. Remélem most sem csalódunk és nem vagyok babonás. ;D

Majd teszek fel képeket, ha elhoztam az autót!

Én 12 éve csinálgatom, terelgetem a renaultclub -ot, szeretettel látunk titeket is, a klub rendezvényein!

Dec. 29-én Hajdúböszörményen lesz egy minitalink. Ha esetleg valakinek lenne kedve csatlakozni, szeretettel várjuk.

http://www.renaultclub.hu/forum/index.php?topic=1153.0

Előzmény: eREr78 (978)
eREr78 Creative Commons License 2012.12.20 0 0 978

Az frankó. Azt hittem tempomat az alap minden LIII-asban, de akkor ezek szerint nem.

Jó használatot hozzá!

Előzmény: Jimmy76 (977)
Jimmy76 Creative Commons License 2012.12.19 0 0 977

Laguna 3 Grandtour

fekete, 130 lovas, manuális váltó, részecskeszűrőtlen

144e km, 2008-as gyártású, 2009.02 forgalomba helyezésű, magyarországi az autó

Felszereltség: expression. + tolatóradar elöl-hátul

Ami legfőképp hiányzik az a tempomat, mert sokat fogok pályázni vele.

A Renault Budakalásztól veszem a szekeret. Ha minden igaz pénteken tudom elhozni.

Előzmény: eREr78 (972)
MosFet_HDi Creative Commons License 2012.12.19 0 0 976

Ígérem én is csinálok majd a fejről! Másról kell esetleg?

Előzmény: danielvonjeee (974)
MosFet_HDi Creative Commons License 2012.12.19 0 0 975

Ha a fejegységeden az 1-es 2-es gombra rá van írva, hogy ALBUM akkor mp3-as. Én is azt hittem, hogy cd-s erre mp3 és áldom az Urat, hogy ilyet hozott a sors:)

Előzmény: Jimmy76 (970)
danielvonjeee Creative Commons License 2012.12.19 0 0 974

Dzsemsznek koszonom az alap fejegység képét, már be is illeszettem a helyére,sajnos mástól nem kaptam egyelore!

Srácok ,ha valaki majd talál valami hasznos infot a másik fórumon és megoldja a problémáját,vagy új gondot old meg,légyszi dobjon már oda egy 2 szavas visszajelzést,ha nem nagy kérés,a segítség legyen kolcsonos !

Törölt nick Creative Commons License 2012.12.19 0 0 973

Egy bizonyos parkolóban évek óta minden nap láttam egy 2008-as fekete Lagunát, az utóbbi időben ugyanott ugyanúgy egy vadi új fekete Laguna ácsorog. Azt hiszem ennél nem kell nagyobb elismerés:)

eREr78 Creative Commons License 2012.12.19 0 0 972

Remek. :) Milyen gépezet? Motor? Felszereltség? Kor? Km?

Renault audio box biztos megoldja az mp3-as problémát.

Előzmény: Jimmy76 (970)
eREr78 Creative Commons License 2012.12.19 0 0 971

Hogy érted, hogy kikapcsolni? Kiengedni? Vagy elindulsz és akkor automatán oldja (ez viszont szereti fogyasztani a fékbetétet és tárcsát), vagy rálépsz a fékre és lefele nyomod a gombját.

Előzmény: Következ (969)
Jimmy76 Creative Commons License 2012.12.19 0 0 970

A sok nézelődést foglalózás követte.

És még lehet, h. a héten Laguna 3 tulaj leszek én is! ;D

Már itt is az első kérdés.

Milyen megoldás létezik, hogy mp3-at szólaltassak meg a szekérben.

Alap CD-s fej van benne és szerintem nem kezeli az mp3-at (még nem próbáltam ki)

Láttam, hogy létezik hozzá többfajta, a CD tár vezérlésére csatlakozó doboz, de nem tudom, h. az én magnómhoz melyik kellhet.

Köszi

Előzmény: Jimmy76 (950)
Következ Creative Commons License 2012.12.19 0 0 969

Sziasztok!

Renault Laguna III-nál az automata kéziféket hogyan lehet kikapcsolni?

Üdv: Norbi

eREr78 Creative Commons License 2012.12.18 0 0 968

Audiobox, meg hátha szépen el tudom hallgattatni a klímavezérlő króm keretét. Ahhoz meg csak a rádió kiszedésével lehet hozzáférni.

Előzmény: MosFet_HDi (967)
MosFet_HDi Creative Commons License 2012.12.18 0 0 967

kiszedő nélkül rombolás és kármentesen kiszedte a szerelőm a fejegységet, amikor az erősítőhöz szökséges jelszintleszedőt és egyebeket szereltek. kérdezz rá valami hozzáértőt!

amúgy miért akarod kivenni?

Előzmény: eREr78 (965)
Dzsemsz Creative Commons License 2012.12.18 0 0 966

Üdv! Én 2 kopott dekopír fűtrészből való lapot köszörültem meg, a célnak tökéletesen megfelel :-)

Előzmény: eREr78 (965)
eREr78 Creative Commons License 2012.12.18 0 0 965

Nincs mit.

Közben tegnap megtömködtem szivaccsal a két A oszlop környékét és a műszerfal közepét a szélvédőnél, így szépen elmúltak a zörejek, rezonációk. :)

Azt nem tudja valaki, hogy honnét lehet rádiókiszedőt rendelni? Ebayen keresgéltem, de LIII-hoz valót nem találtam, csak a hagyományos 4 lyukast. Szalonban meg azt mondták nem rendelhető.

Előzmény: MosFet_HDi (964)
MosFet_HDi Creative Commons License 2012.12.17 0 0 964

faxás..

köszi

Előzmény: eREr78 (963)
eREr78 Creative Commons License 2012.12.17 0 0 963

Szalonban cserélve volt a zárral együtt asszem 35k (amiből 30k volt a zár).

Ha van szegecselőd, akkor szerintem meg (2 szegecset is le kell fúrni, aztán visszaszegecselni pár csavaron kívül). De ahogy látszik nem a szerelés volt nagyon sok.

Előzmény: MosFet_HDi (961)
MosFet_HDi Creative Commons License 2012.12.17 0 0 962

f@sza ;-)

Előzmény: moorepapa (945)
MosFet_HDi Creative Commons License 2012.12.17 0 0 961

a kattogó ajtózás dolog mennyiből orvosolható? házilag megoldható?

Előzmény: eREr78 (958)
danielvonjeee Creative Commons License 2012.12.16 0 0 960

Orulok,hogy ismét komoly gond nélkul oldódott meg a dolog!Koszi a hasznos infot!

Előzmény: royalty37 (959)
royalty37 Creative Commons License 2012.12.16 0 0 959

Jelzek, sikerült orvosolni a hibát, köszönöm a hsz.t :)

Következő történt/történhetett.

Az akksi, hogy totál lemerült (VARTA 60ah) 3. indításnál, ahogy beröffent kinyírta a jobb külső világítást/rendszámtáblákat + generált egy check ABS hibát. Minden más működött. Az utastérben kevés biztosíték van (LIII), az ABS/ESP működött, és a hibajelzés a 3. leállítás/lecsukás/kinyitás/indítás után eltűnt. Akksicsere (auto reset) megoldotta az indítási gondokat, a helyzetjelző hiba továbbra is fennállt. Hátul ugye gyári LED fénysor, nekem elől is LED van, a 2db rendszámtábla normál T10-es 5w.os sárgafényű izzó. Ezen oldalnak a motortérben található meg a biztosítéktáblája (?de miért?), ott ment ki a hozzá tartozó biztosíték + a 2db hátsó izzó, a LEDeknek semmi bajuk elől hátul. (Ami érdekesség, akksi csere után a rádió nem kérte a kódot, idő visszaállt GPS.ből, az ablakokat nem kellett tanítani, egyedül a kártya felejtett, de 10perc autózás után az is betanulta magát.)  Egyébként: Valószínű gyári 60ah.s akksim volt benne (2009-es 1.5dci) - a mostaniakba állítólag 85ah.sat tesznek. Nekem volt itthon egy 72ah.s, ezzel nem szarakodik most már indításnál...szerintem jó lesz bele. Amúgy megemlítem, Renault szakszervizbe vittem el, 4850ft.-ért csinálták meg vizsgálat+'alkatrész'csere (3óra alatt szombaton) Nekem ez teljsen korrekt.

Előzmény: eREr78 (943)
eREr78 Creative Commons License 2012.12.16 0 0 958

- rosszabb úton alacsony sebességnél finoman kopogó bal első futómű (különösebb problémát nem okoz, de alkudni jó :)

- első ajtózárak hajlamosak elhalni (nyitáskor valamelyik kattog párat, akkor közel a vég)

- ajtóhatárolók is szeretnek elfáradni

- kb 5 fok alatti hidegindításkor füstöl néha picit (vagy egyik izzítógyertya halt el vagy valami más gond van hidegben hidegindításnál, 5 fok felett viszont semmi füstölés nincs)

- gyorsan kopó váltógomb (km-ről árulkodhat)

- első ülések oldalfalán a műbőr szeret betöredezni, beszakadni (km-ről árulkodhat)

- "hangos" beltér (szeret sokminden nyöszörögni, nyekeregni, zizegni, pl légbeömlők környéke, kormány műanyag részei tekeréskor, klímavezérlő díszkerete, fejtámlák, stb.), problémát nem okoz, csak idegesítő

- többeknél (nem itt, hanem külföldi fórumokon, de pl nálam is csinálta) kuplung bedál benyomásakor nyekergő hang jön kuplungpedál mechanikájából (adtam mindennek wd40-et meg szilikonzsírt, úgy tűnik elhallgatott és télen csinálta csak)

Hirtelen ennyi jutott eszembe, amit én is tapasztaltam és külföldi fórumokon is sokszor előfordult.

A listából látszik, hogy rettentő nagy bajok nincsenek az autóval, inkább kellemetlenek.

eREr78 Creative Commons License 2012.12.16 0 0 957

Nagyon nagy difi nem lehet a kettő között, max 2-3 deci (de lehet annyi sem), főleg, ha nem veszed ki belőle a teljesítményt, hanem csak töredékét, mikor mondjuk csak 130-at akarod tartani pályán.

Ami tudja növelni:

- széles nyári tappancsok

- automata váltó

- FAP

- nehéz jobb láb :))

2010. elötti magyar első forgalombahelyezésű (-> no FAP) manuális váltósat keress szerintem.

Előzmény: Jimmy76 (952)
Jimmy76 Creative Commons License 2012.12.15 0 0 956

Köszi.

A gyári értékrk általában város/városon kívül/ vegyes értékeket írnak. De az utópálya már általában nincs benne.

Pl. a táblázatból a 150 lovas kombi városon kívüli fogyija 5.3. Ez azért túl szép, hogy igaz legyen. De a 7l-t meg kicsit sokallom.

Előzmény: danielvonjeee (954)
Jimmy76 Creative Commons License 2012.12.15 0 0 955

Illetve gondolkodom még Laguna 2 kombin is.

Abból melyik motort érdemes választani?

danielvonjeee Creative Commons License 2012.12.15 0 0 954

Van egy rossz hírem,nyugodtan hihetsz a gyári értékeknek!:-))))

Az eddigi tapasztalatok alapján igencsak mérvadóak,minden ember máshogy vezet,de az átlag a gyári érték korul alakul.Nem tudom van e valakinek itt 130 lovasa,majd talán jelentkezik(remélem ott is beírja a megfelelo helyre hogy legkozelebb tudjuk)

Kovetem 1 éve 3 ország LIII fórumát ezért bátorkodom ilyet kijelenteni,persze lehetnek extrém esetek mind hibában mind fogyasztásban is,de az nem ide tartozik.

Ami nincs említve a másik fórumon,volt itt talán 2 embertol panasz az ajtózárakra,azokat esetleg érdemes korbefutni mindegyik nyit és zár e szabadkézfunkcióban.

Az elofordulo hibákat a felkiáltójeles topicokban találod!

Előzmény: Jimmy76 (952)
danielvonjeee Creative Commons License 2012.12.15 0 0 953

Srácok szeretnék kérni egy kis szívességet,hogy az újaknak segíthessek eligazodni!

Kizárólag saját készítésu képek kellenének a rádiókról illetve navikról kivéve a CNC navit(DVD-s)!

Tehát alap rádió,CD-s Carminat navi,illetve SD-s TomTom naviról,illetve a joystick helyérol vagy magáról a joystickról.Johet privátban is vagy kozvetlenul oda a fórumra,és én beillesztem a megfelelo topic elejére és lekonvertálva a megfelelo méretre!

Esetleg johet a nem xenon fényszórókrol is egy kozeli,vagy a motorokról 1.5dci,2.0dci 131lovas ,benzinesek motorburkolattal és nélkule.

Koszonom elore is a segítséget! 

Jimmy76 Creative Commons License 2012.12.15 0 0 952

Olvasgattam, de engem tapasztalati értékek érdekelnének. (ott vannak ugye a gyári értékek is, de nem nagyon hiszek benne)

Írt nemrég valaki 150lovas autópályás értékeiről. A 130 lovasé is hasonlóan alakul?

Előzmény: danielvonjeee (951)
danielvonjeee Creative Commons License 2012.12.15 0 0 951

Szia Jimmy.

Míg nem jon válasz,vagy ha nem kapnál,ott ahol ma regisztráltál,szinte mindenre megvan a válasz a megfelelo topicban,komplet fogyasztási táblázat minden Lagunára,illetve az elofordulo hibák is,és nem kell itt visszaolvasnod!  ;-)

Jimmy76 Creative Commons License 2012.12.15 0 0 950

Sziasztok!

Laguna III Grandtour dci vásárlásán gondolkodom.

Néztem is ma egy 2.0 dci-t 130 lovast.

Vásárlásnál mire érdemes odafigyelni? Úgy értem vannak-e jellemző betegségek?

Ennek a 130 lovasnak mi  a várható fogyasztása?

Esetleg, ha tudtok ajánlani autót, azt is megköszönöm!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!