const byte btnPin = 2; //(konstans) Ide van kotve a nyomogomb const byte ledPin = 10; //(konstans) Ide van kotve a led const int analogInPin = A0; const int analogOutPin = 10; byte btnState = HIGH; //(valtozo) nyomobomb allapota byte btnPreState = HIGH; //(valtozo) nyomobomb elozo allapota byte ledState = LOW; //(valtozo) led allapota int sensorValue = 0; int outputValue = 0;
void setup() { // egyszer fut le (beallitasok)
pinMode(ledPin,OUTPUT); // LED kimenet pinMode(btnPin, INPUT); // Nyomogomb bemenet
}
void loop() // vegtelen ciklus {
btnState = digitalRead(btnPin); //beolvassuk a nyomogomb allapotat
// most feldolgozzuk a nyomogombot // megnezzuk hogy nyomjuk es nyomtuk e, valamint hogy mikor nyomtuk utoljara // millis() belso fuggveny megmutatja az eszkoz futasi idejet
Köszönöm a jótanácsot! De már vagy 3 délútánt rászántam, és nem akar úgy működni, ahogy leírtam. Most kezdten el foglakozni az arduinoval, és még nem látom, még nem értem, hogyan tudom összegyúrni öket jól, ezért kértem a segítséget.
Van három alap mintaprogram az Arduino IDE oktatási anyagában (Button, Fading és AnalogInput). Ezeket kell összegyúrni. Sokkal többet érsz vele, ha rászánod ezt a délutánt (estig meglesz), mintha valaki megírja helyetted 10-15 perc alatt.
Szeretnék segítséget kérni arduino programozáshoz. Egy egyszerű programra lenne szükségem, de sehol nem találok ilyet.
A következő lenne : A nyomógombbal bekapcsoljuk a ledet. Amikor világít az 1 db led, akkor 1db potméterrel szabályozzuk a fény erejét( PWM). És amikor a nyomógombbot újra nyomjuk, akkor a led kikapcsol.
Ha jól emlékszem, akkor egyszerűen nem, de lehet írni kis programokat erre a célra, vagy esetleg soros terminált, vagy ahhoz hasonló programmal megoldhatod.
A serialprint utasítások a sorosportra írnak, szóval a mai VS rendszerben pl elég könnyen lehet íni olyan programot, ami figyeli a megadott portot, és ha jön adat akkor rögzíti.
Mérek egy hőmérsékletet, van egy beállított hőmérsékletem ha alá megy a mért meg húz egy relét x ideig, majd elengedi és vár hogy menjen feljebb a hőmérséklet.
Ha letelik a várakozás és nem ment feljebb a beállított fölé megint meg húz. Ez így megy addig míg el nem éri a beállítottat. Hogy lehetne azt megoldani, hogy ha nem érte el a beállítottat de emelkedik a hőmérséklet akkor ne húzza be a relét?
Sketch uses 26414 bytes (81%) of program storage space. Maximum is 32256 bytes. Global variables use 1367 bytes (66%) of dynamic memory, leaving 681 bytes for local variables. Maximum is 2048 bytes.
1.6.4
Sketch uses 29 490 bytes (91%) of program storage space. Maximum is 32 256 bytes. Global variables use 1 357 bytes (66%) of dynamic memory, leaving 691 bytes for local variables. Maximum is 2 048 bytes.
Tetszik az 1.8.0, vajon miért jeleníti meg az I2C lcd-n a karaktereket?
Library gond nem lehet, mindkettő ugyan azt használja.
Setup-on belül: SD.begin(A0); if (!SD.begin(A0)) {
Felesleges az eslő SD.begin, csak egyszer kell meghívni.
Ezek után NANO-ra: 1.6.12v: Sketch uses 26 012 bytes (84%) of program storage space. Maximum is 30 720 bytes. Global variables use 1 365 bytes (66%) of dynamic memory, leaving 683 bytes for local variables. Maximum is 2 048 bytes.
1.7.11v: Sketch uses 29 530 bytes (96%) of program storage space. Maximum is 30 720 bytes. Global variables use 1 355 bytes (66%) of dynamic memory, leaving 693 bytes for local variables. Maximum is 2 048 bytes.
1.8.1v: Sketch uses 26008 bytes (84%) of program storage space. Maximum is 30720 bytes. Global variables use 1363 bytes (66%) of dynamic memory, leaving 685 bytes for local variables. Maximum is 2048 bytes.