De nem baj, sokat tanultam belőle...főleg azt tanultam meg, hogy senkit sem kell irányítgatni, akinek erre szüksége van az úgyis megtalálja magának a megfelelő lehetőséget...akinek meg nincs, azt 6 ökörrel sem tudod erre rávenni.
Sajnos sajna az állandósult támadások is szerepet játszhattak ebben, de nem akarom másra kenni a trutyim. Nem baj, most nem anyuékkal lakunk, nincs aki folyamatosan adagolja belém az ideget, hogy ez így nem normális....
Persze, nem normális, hiszen már az őskorban is volt Mc Donalds és az a normális:-))
Eddig nem mondtam, mert több próbálkozásom is volt, de 3 nap után kampecolt a dolog:-))
Most Május 26.-án jött el a nagy nap:-))
124 kg.
Most ma 114.8kg:-))
Mondhat bárki-bármit, ez az egész fejben dől el. Ha nem gondolod komolyan, akkor nincs az az isten, hogy ne a hűtő előtt találd magad éjszaka izgalomtól remegő kezekkel:-)))
Pedig kellene keresni és felelőségre vonni. Hiszen ha valami nem jó, ha valami nem megfelelő, akkor annak felelőse is van. Speciel ebben az esetben nem biztos hogy az orvos az. Globális probléma, de valahol el kellene kezdeni a rendrakást.
A tej valóban nem olyan egészséges mint sokan gondolják és valóban nem éppen az embernek való az állati tej.
DE itt sok azért a ferdítés itt. Ha valaki ezeket végig olvassa, akkor azt hihetné, hogy "több évtizednyi tejfogyasztás után csoda, hogy élek"!
Itt azért sok olyan dolog be lett magyarázva ami megalapozatlan rémület keltés. Pl.:
1, "...Míg 1950 és 1975 között Japánban az egy fõre esõ tej és tejtermékek fogyasztása 38%-al nõtt, addig a szívrohamok száma 35%-al nõtt, a mellrákos esetek száma 77%-al emelkedett, a vastagbél rák is 77%-al nõtt, a tüdõrákos megbetegedések száma pedig 300%-al növekedett. Természetesen minden nem írható csak a tej számlájára, de az adatok valóban megdöbbentõek...."
Valóban megdöbbentőek, de egyben azt is bizonyítja, hogy a tejenk nincs köze a dologhoz. Ha esetleg növekszk a tejfogyasztás 35%-al és 4 felsorolt betegség is körübelül 35% növekedne akkor azt mondom gyanús, de a 35% plusz fogyasztásnak semmi köze se lehet a 300% tüdő rákhoz! Ezt szerintem te is érzed.
2, Virusok betegségek...
Hallottál már a pasztörizálásról???
"... benne levõ kémiai anyagok, permetek..."
Vannak benne kémiai anyagok???? Jéééééé!!!
Milyen permetekről beszélsz itt????
Ez egy tipikus olyan áltudományos dolog amit a bulvársajtóban nyomatnak előszeretettel.
Erre jó válasz lehetne az a pojén kör levél, ami bebizonyította, hogy a kenyér antiszociális hatás keltő és 100%-ban lassú halált okoz.
Nem vicc! Ezt tényleg bebizonyította olyan nagyszerű érvekkel, amit az előző tej leírásnál is látthatunk.
Életem, ha meg az altatóorvos elbasz valamit és a lány, teszem azt meghal illetve egyéb az jó? Ne keressél már állandóan jó magyar szokás szerint bűnbakot.
Most egy hosszú, de nagyon fontos dolog következik a tejröl Téves adatok a tejröl, amit belénk sulykolnak Ha a tej és tejtermékek valóban egészségesek, akkor minél rend-szeresebben fogyasztva belõlük, az egészség annál kicsattanóbbá kellene hogy váljon. De a felmérések hidegzuhanykénz hatnak.
Még baljóslatúbb a szarvasmarha fehérvérûség vírusától való félelem, vagy a BIV (bovine immunodeficency virus) nevû szarvasmarha AIDS-szerû virusától, valamint a gyermek cukorbetegség elõidézésével való kapcsolatától. A tejben levõ vérrel és fehér (genny) sejtekkel, valamint a benne levõ kémiai anyagok, permetek. Gyermekeknél ezek a problémák merülnek fel: allergia, fül- és mandula fertõzés, ágybavizelés, az asztma súlyosbodása, bélvérzés, görcsök, és 1-es típusú cukorbetegség. A felnõtteknél a problémák inkább a szívbántalmak és ízületi gyulladás, allergiák, homloküreg gyulladás, és a sokkal komolyabb fehérvérûség, meg a lymphoma-ban és rákban való közremûködése." A tehéntej hatása a cukorbetegség elõidézésében
Finnország vezet az egy fõre esõ tejfogyasztásban és ott a legnagyobb arányú az inzulin függõ cukorbetegek száma is. Finn, olasz, amerikai, japán, kínai tudósok kimutatták hogy a tehéntejben levõ fehérjék a szervezetet antitestek képzésére serkentik, amik a hasnyálmirigy inzulin-termelõ béta sejtjeit tévedésbõl megtámadják és lerombolják, mert azok nagyon hasonlítanak bizonyos tej fehérjékre. Ezek a béta sejtek termelik az inzulint. Minél fiatalabb korban éri a testet ez a hatás, annál maradandóbb az elváltozás és annál nagyobb az esélye az 1-es típusú cukorbetegség kialakulásának azoknál, akik genetikailag gyengébbek. Tejben sok a kalcium = erõs csontok? Ez a tévhit a legerõsebb. Sajnos nem igaz! A tapasztalatok pontosan az ellenkezõjét mutatják. Csak összehasonlításul az emberi tejben van a legkevesebb fehérje és 4-szer kevesebb kalcium van mint a tehéntejben, azaz a csecsemõknek csak ennyi kell. Az angliai statisztika szerint azokban az országokban messze nagyobb arányú a csontritkulásos esetek száma ahol igen jelentõs a tejtermékek fogyasztása. Ha valaki ezt genetikai okokra fogva eltussolná, akkor az országokon belüli, vagy ugyanazon népcsoportok más-más országból származó eredményei is ezt támasztották alá (pl kínai - hong kongi adatok stb).
A tej maga nem okoz rákot, de elõsegíti olyan környezet megjelenését a szervezetben, ami a rákos sejtek kialakulásának kedvez. Yasuo Kagawa, japán biokémikus 1978.-ban egy tanulmányban a következõ megdöbbentõ adatokat közölte: Míg 1950 és 1975 között Japánban az egy fõre esõ tej és tejtermékek fogyasztása 38%-al nõtt, addig a szívrohamok száma 35%-al nõtt, a mellrákos esetek száma 77%-al emelkedett, a vastagbél rák is 77%-al nõtt, a tüdõrákos megbetegedések száma pedig 300%-al növekedett. Természetesen minden nem írható csak a tej számlájára, de az adatok valóban megdöbbentõek.
1989. április 15.-én a Nemzetközi Rák Magazin beszámolt a Roswell Parkban 569 tejfogyasztó és 569 kontrol egyén vizsgálatáról. A tanulmány szerint kétszeres volt a tüdõrák, 3,1-szeres volt a petefészek-rák, 2,49-szeres a prosztata-rák megjelenésének az esélye a tejfogyasztóknál. Norvégiában 1422 személyt vizsgáltak 11 és fél éven át. Azok körében akik naponta 2 vagy több pohár tejet ittak 3,5 szeresen több volt a nyirokszervi rákos megbetegedések száma, amit az okozhat hogy bizonyos állati fehérjék emésztésénél antigén (ellenanyagképz) fehérje-töredékek keresztül jutnak a bélrendszer nyálka-membránjain.
A tejcukor (laktóz) érzékenység, allergia
Az emberi test 4-5 éves korig termel tejcukrot lebontó enzimeket, majd erõsen beszünteti az ilyen enzimek termelését. Ki az az épeszû emlõs, aki még ezután is "szopni" akar? Az állatvilágban ez ismeretlen, csak az emberek fogyasztanak késõbb is tejet, ráadásul egy más fajét.
A sötét, vagy fekete bõrû emberek rendkívül túlérzékenyek a tejcukorra. Legkevésbé a fehérbõrûek érzékenyek, persze egyénenként különbözõen. Feltevések szerint az emberiség kb fele túlérzékeny a tejcukorra, akiknél ez hasmenést, erõs gáztermelést, hasi görcsöket válthat ki.
Baktériumok
Ezek egész garmadája, veszélyesebbnél veszélyesebb fajtái kerülhetnek, vagy szaporodhatnak el a tejben.
Csak néhány a legtöbb bajt okozók közül: salmonella, E. coli, staphylococcus, TBC, BLV ("bovine leukemia virus") a szarvasmarha fehérvérûség vírusa (ez az amerikai tehenek 3/4-ében benne van), a sejtfal nélküli paraTB (vagy másnéven MAP "Mycobacterium avium subspecies paratuberculosis") vírus, ami a legújabb tanulmányok szerint a "gyógyíthatatlan" (emberi) Crohn-kór okozója (az USA-ban tömegesen fertõz), stb.
A két leghírhedtebb tehénbetegség a BIV ("bovine immunodeficiency virus") ez a "gyógyíthatatlan tehén AIDS", meg a BSE ("bovine spongiform encephalopathy"), Ez utóbbi vírus okozta a "kerge-kórt".
Az egyetlen dolog ami a vírusok és az ember között van az a pasztörizáció Sajnos ez nem nyújt tökéletes védelmet. Angliában a boltok polcairól vett tejek 25%-ában is találtak paraTB vírust szezontól függõen, Irországban 19%-ában. Azaz a pasztörizáció bizonyíthatóan nem ad kellõ védelmet!
A baj nem jár egyedül, a tehenek egészsége szintén megviseli a kapott szintetikus hormonokat, tõgy-fertõzést okozva. A gazdák kénytelenek antibiotikumokat adni a jószágoknak, ami szintén belekerül a tejbe.
Két FOX tévés riporter (Steve Wilson, Jane Akre) nyíltsága miatt elveszítette állását Floridában, A riporterek a szarvasmarha növekedési hormon sötét oldalát tervezték bemutatni. E két riporter pert indított a tévéállomás ellen és meg is nyerték azt 2000. augusztus 18.-án. Egy év múlva Goldman Környezetvédelmi díjat is nyertek azért az erõfeszítésükért, amit az rBGH egészségre való hatásainak nyilvánosságra tárásában fejtettek ki.
Mivel lehet helyettesíteni a tejet?
Például kókusztejjel, ami meg a propagandával ellentétben nem káros, sõt nagyon is egészséges. Szóba jöhet még a rizs-tej is
A baj nem jár egyedül, a tehenek egészsége szintén megviseli a kapott szintetikus hormonokat, tõgy-fertõzést okozva. A gazdák kénytelenek antibiotikumokat adni a jószágoknak, ami szintén belekerül a tejbe.
Két FOX tévés riporter (Steve Wilson, Jane Akre) nyíltsága miatt elveszítette állását Floridában, A riporterek a szarvasmarha növekedési hormon sötét oldalát tervezték bemutatni. E két riporter pert indított a tévéállomás ellen és meg is nyerték azt 2000. augusztus 18.-án. Egy év múlva Goldman Környezetvédelmi díjat is nyertek azért az erõfeszítésükért, amit az rBGH egészségre való hatásainak nyilvánosságra tárásában fejtettek ki.
Mivel lehet helyettesíteni a tejet?
Például kókusztejjel, ami meg a propagandával ellentétben nem káros, sõt nagyon is egészséges. Szóba jöhet még a rizs-tej is
Hogyan lehet a csontokat kalciummal feltölteni?
Egy fél pohár friss citromlébe alaposan megmosott, feltöretlen nyers tojást rakva, egy-két napig hagyva a hûtõben, csak ügyelni a kis mennyiségre, mert nagyon tömény. Gyors kalciumkiegészítõ.)
"Amit észre kell hogy vegyünk az az a tény hogy a gyógyászatban sok politika van. Nem azon múlik valami is hogy tudod-e azt igazolni, hanem hogy a gyógyászati szakma el akarja-e azt fogadni, vagy sem."
A tej mentségére talán csak azt lehet mondani hogy a kazein kivonatából erõs ragasztót lehet készíteni.* A tehéntejjel nem érdemes hazárdírozni, minden kis mennyisége ártalmas. Egy biztos, ezzel az információval felfegyverkezve saját magunk dönthetjük el, hogy ki akarjuk-e tenni magunkat ennek a sorozat veszélynek, vagy sem. Én már döntöttem!
Egy másik hasznos, tejbõl is kivonható származék, aminek a neve: laktoferrin. Bár a laktoferrines kutatások igen bíztatóak, de a tejfogyasztás rizikói túlságosan nagyok a benne levõ hasznos laktoferrinhez képest, és ez utóbbit inkább kivonat formájában javaslom fogyasztásra, amit csak kis hõkezeléssel, fagyasztás nélkül állítottak elõ, serkentõszerek-, antibiotikumok nélkül és legelõn nevelt tehenek szöcstejébõl kivonva, mert a tehéntejben csak nagyon kis mennyiség van.
Nos ennyit az egészséges tejröl!!!!!!!!
Na végre itt vagy és nem kell egyedül kanossát járnom Dexter Ùr téves tanaival szemben. Képzeld úra éledt a topik amit nyitottam az MM-en, a lányok ott tartanak, hogy most telihold idején is letudnak adni 1-1 kg. Nem semmi! Rátettem egy csomó receptet, ha érdekel ( tudod nálam mindez ingyé és bérmentve ) olvasd el, talán találsz kedvedre valót. Nagyon örülök, hogy megint vagy!
Te tudod a legjobban, hogy milyen a tehetelen érzés, hogy mennyire elkeserítő és dühítő.
Az elmúlt évben vagy 10x futottam neki a dolgoknak, mert már az idegbaj kap el, ha érvelek és a tettek hiányában tartanak totál hülyének...
De mindig valami belemászik a dolgokba:-((
Az egyik publikusabbnak te is a tanúja vagy, még ha csak képletesen is.
X. hó 20.-án elkezdtem ismételeten....gyönyörűen ment minden pontosan XI. hó 1.-ig, amikor is az a őrült elharapta a torkom....mit mondjak ez megint halasztatott 1 hónapot...