nyugi van... nem tenyallast kozvetitettem, hanem egy "hallomast"... ezert vannak a topicok, hogy az ember leszurje a hallomasai alltal generalt valosag alapjainak egyezoseget a vilag barmely sarkaban lako, mas informaciokkal gazdag gazdatestek hasoloan teves v. eppen meggyozoen eloadott, akar a valosagnak megfelelo velemenykinyilvanito eszmefuttatasaival... :)))
koszontem.. :)))
ez nem igazán igaz én láttam egy 10 perces ingame videót ,és leesett a pofám a földre...ha van rendes vasad a játék alá akkor egészen kivételes élményben lehet részed:)
"es allitolag a gamma CSAK az uj ATI kartyan fog kirrul muzsikalni az uj AMD procival hajtott gepen... (olyat is hallottam, hogy mason nem is fog menni, mivel azt akarjak, hogy ez a jatek csak a maga fullos pompajaban fusson)"
2.2-es AMD-n futott a bemutato ATI kartyan (gondolom Radeon 8500), de semmi olyan hogy csak ezen futna.
Nem majd a DOOM3-mat bundle-ben adjak az ATI kartyakhoz, az Nvidia/Matroxosoknak meg szar a szemukre. Gondolkozzal mar...
Igen, talán pont a HWSW lév? hírben nyilatkozta Carmack hogy az nVidia-t részesíti el?nyben a jobb drivertámogatás miatt.
A családban van egy Radeon 7000-es, ami ugyan már nem mai kártya, de azok a bugok amik el?jönnek rajta még így is elég riasztóak. Valószín?leg az újakban már kiküszöbölték ezeket, de azért megmarad az emberben egy kis rossz érzés.
1. Amit a képeken/videokon látsz, az maga a játék, nem a sokmillió poligonos modellek. Azok csak a karaktertervezési szakaszban léteznek, és valóban arra szolgálnak, hogy a a bumpmapolt cuccost átvigyék róluk a a "valós", játékban is látható modllekere - ezek pedig nem 2-3000, hanem 5-6000 poligonból állnak. Az eljárás lényege pont az, hogy a (realative) lowpoly modellek ilyen veszett jól nézzenek ki, mint amit az (ingame!) képeken látsz.
2. Az ATI dologot nem tudom, honnan vetted, az E3-as bemutatógépben valóban egy ATI kártya ficánkolt, de maga Carmack nyilatkozta, hogy a legmegfelelőbb kártya a gémhez jelen pillanatban egy GF4, de egy normál GF3-al is korrekt látvány/teljesítmény arányt lehet elérni.
remelem azert lattad (es halgattad) az interjuvolast... e szerint a videokon es kepeken lathato karakterek "csak" un. tesztek, es a jatekban ezeknek sokkal kevesebb polygonszamu bajtarsai fognak szerepelni... (elvileg a tobb millios karaktermodellekrol szedik le a kulonbozo effektekkel megpiszkalt "texturakat" /bump mapping, stb./, majd ezeket a texturakat dobjak ra a 2-3000 polygonos karikra... 2-3000 polygonos karakter pedig mar most sem ujdonsag, nemhogy 2003ban, persze ez nem PCre, hanem konzolokra igaz :))))))
ami szerintem az egeszben tenyleg kiemelkedoen ujj, az az utkozes/fizikai technologiak... (bar lehet, hogy mire megjelenik, mar masok is "kitalaljak":)))
es allitolag a gamma CSAK az uj ATI kartyan fog kirrul muzsikalni az uj AMD procival hajtott gepen... (olyat is hallottam, hogy mason nem is fog menni, mivel azt akarjak, hogy ez a jatek csak a maga fullos pompajaban fusson)
Röff. Vagy mondhatnám azt is hogy ez kérem szépen odab@sz. De inkább megyek és feltöröm a malacperselyem (megint röff), mert azt hiszem súlyos hardware upgrade elé nézünk...
(BluesNews) A YAHOO biznisz részlegén olvasható, hogy az id Software ÚJ DOOM JÁTÉKÁT, A DOOM 3-at az Activision fogja világszerte terjeszteni ÉS AZ IDEI E3-ON FELFEDIK A JÁTÉKOT!
Nah gyerekek, ezt is megéltük! Az id végre valahára fellibbenti a fátylat a legalább 2 éve fejlesztés alatt álló Doom3 projektről. Egy éve láthattunk egy vacak, rossz minőségű, tartalmilag mégis lélegzetelállító bejátszást a vélhető MOHA trónfosztóról. Most pedig elérkezett a pillanat, amikor csupán pár hét és valóra válik mindenki álma, s harmadjára is eljön a VÉGZET!
Egyébként Carmac még ezt is hozzáfűzte a róla szóló cikkhez:
Azt állították, hogy valszeg a doom3nak is jelentéktelen története lesz, mint az előzőknek, inkább a grafikán lesz hangsúly.
Erre ő ezt írta:
"Unlike everything we have done before, the new Doom actually DOES have a real plot, and I think it is going to be presented well. I don’t really expect most people to believe us at this point, but wait and see…"
Carmack tisztázza a poligonszámos kérdést:
http://slashdot.org/comments.pl?sid=27412&cid=2951313
"The Doom engine is not an ultra-high poly count engine, because it is built around dynamic lighting and shadowing, but it is still a large step up from our previous games. Typical scenes will have around 150,000 polygons, versus 10,000 for Q3. There will certainly be other games with higher raw polygon counts, but that is really focusing on the trees, not the forest (image quality). The large numbers that have occasionally been tossed around are the polygon counts for the high detail characters that are used in the generation of normal maps for the real time rendering. Some characters are over 500,000 polygons in their original form. "
Azért azt ne mondd nekem hogy még rondább lesz...nyilván Carmack bácsi tudja hogy mit csinál,én biztos vagyok abban hogy el fogunk ájuldozni 2003ban,hogyha közel megyünk egy egy falhoz a doom3ban =)
Esetleg ezaz állat kitalál egy LOD os bump mappinget,már ha egyáltalán ilyesmi létezik és megoldható :))
PEdig nekem úgy tűnik, hogy kellett... Carmack már mítikus hőssé magasztosult, és a lehetetlenre is képesnek tartják ;)
Amúgy ne gondold, hogy a bump mapping önmagában megoldja a korlátozott textúrafelbontás problémáját... Inkább a felületek egyformaságát szünteti meg, a megfelelő specular tulajdonságokkal párosítva. De ha közel mész, akkor a bump map is szétfolyik, sőt még randább lesz az eredmény.