Hali. Nekem is így kezdődött,az órában a motor ált meg.30e ért javították volna.Kis idő múlva a teljes óra feladta.majd egyszer csak megjavult magától egy darabig működött most az óracserénél tartok.
Igen így kellene működnie,eddig így is volt.csak a számomra új óra az enyémben nem alszik el,s a megvilágítás világítás nélkül is világít.és sajna el sem alszik.És így csak meríti az aksit,gondolom egy felszereltebb,autóból való lehet.A bontós szerint talán valamelyik vezetéket kellene megcserélni,de a sok közül melyiket?Azt Ő nem tudja.Sajnos.
Abban az autóban videó szerint tökéletesen működött, nem feltételezem hogy egy másik órát küldött volna az óra állás ugyan az,meg hát miért tenné.Ha más nem lesz egy kapcsoló megoldja a problémát.csak sajnálnám hogy nem eredeti maradna a dolog.Vagy esetleg computerrel meg kellene tanítani?Nem tudom.
Nekem is ugyanilyen van. Ha kinyitod az ajtót, akkor egy darabig világít nekem is, majd lekapcsol. Ha gyújtáson van, akkor is világít, függetlenül a világítástól. Szerintem ez nem hiba, tulajdonság. Gondolom, az ECU így van programozva...
Új vagyok a fórumon,bár már régóta nézelődöm itt, sok ötletet megoldást találtam már problémáimra és ezért köszönet mindenkinek!!!
Van egy 2000 év 112 cdi vitóm s olyan gondom lett vele hogy műszerfalam tönkre ment,sok keresgélés után találtam egy megfelelőt amivel csak az a problémám hogy állandóan világít a világítás benne meg a kilométer kijelzője.Esetleg valakinek lenne ötlete hogy mi lenne a megoldás.
Valaki cserélt már sikeresen műszerfal LCD kijelző szalagkábelt, nekem nem sikerült jól, csak részeredményeim vannak(( Kuva drágának találom az erre szakosodottak 31rugós árát!
638, vagy 639 ? De mindenképp a V classe irányában nézelődj, a 120 ló már eléggé meggyőzően mozgatja a bódét (pláne, ha kicsit felhúzod). Komfort miatt mindenképp automata, tempomattal. Sokan fanyalognak (leginkább az elméleti automatások, azok akiknek sosem volt), de nincs valóságalapja. Nekem a 638 százötvenezer magasságában kapott új olajat (szűrőt nem), 240-nél tart most, hibátlan. Karosszéria hajlamos a virágzásra, akár az ajtó közepén is.
(egy jó kályha szintén sokat dob az élettartamon) :-))
Vito-t szeretnék vásárolni,busz kivitelűt(tehát nem teher változatot),long vagy esetleg extralong-t.
Melyik motorral (a leggyengébb és az erősebbik V6-t nem különösebben érdekelne) ajánlanátok,milyen váltóval(kézi vagy automata)? Melyek voltak belőlük az extrább felszereltségűek,esetleg limitált kiadások?
Mit fontos a vételkor mindenképp megnéznem,mik az esetleges rejtett hibái?
nem működött a központi zár a vitomon. 99/ 112 cdi.
De sem kulccsal sem anélkül. első körben biztosíték, anyós ülés lábnál lévő biztosíték tábla.
KI volt sülve , ami később ki is derült miért.
a csere után elindult a tanksapka motorja, ez adott némi lökést a további keresgéléshez. a hátsó ajtó zárjában lévő mikrókapcsoló mint kiderült szétszedés után,nem volt a helyén + zárral is volt némi gond amit előző tulaj mókolt meg, rosszul.:)
ezután a sofőr ajtó zsanér alatti kábelköteg kisebb mozgatásra a kezembe maradt, 5 szálas köteg egy az egyben ketté volt törve.
javítás után , beindult a vezető oldali ajtó is.:) mik vannak:)
következett a másik oldal, ugyanez bár ott csak 3 vezeték szakadás volt ,de csere mind.
majd a tolóajtó ahol a megint csak mikrókapcsoló volt a ludas. Lerohadt a csatlakozó.
ma délelőtt 11h- 18h ez a program volt, de sikerült s minden ajtó nyit zár,kulccsal is és a távval is.
Javaslom aki hasonló korú vitot vásárol , kezdje ezzel az előző tulaj trehányságának és nem törődésének köszönhetően egy, szép napos vasárnapon.:):)
Üdv mindenkinek! 2010 109 cdi vitom van. Van egy kicsi-nagy problémám. Motor vészmódba állt. Ráraktuk a műszert, légtömegmérő hibát állapított meg. Pont volt is egy ilyen hibátlan alkatrész nálunk, de azzal is ezt a hibát produkálta. Légszűrőt is kicseréltük, de továbbra is megmaradt a hiba. A hibakód olvasó ezen kívül mindent rendben talált. Van valakinek valami ötlete? Köszönettel!
üdvözlök mindenkit,fellépet egy igen kellemetlen progléma a vito112dci automata váltos./1999.év/dizel automnál.erre szeretnék segitséget kérni.hollandiábol jöttem volna haza futoval+full utasokkal/6fö/indulás után nemsokkal a motortér baloldal felöl megerösödött motor kopogást hallotam,meg mintha szelelne valami.meg álltam megnézni mi a progléma.semi nem eresztet ,nem csöpögöt -folyt.folytatam tovább az utat ,emelkedönek felvelé menve egy kicsit rántott az autó,kivillant az EDC majd le állt az autó.ujrainditottam beindult el aludt minden vissza jelzö a müszerfalon.továbra is halatszott a kopogás.észre vehetöen gyengült az autó teljesitménye/lasabban gyorsult/ezt még egyszer csinálta,és inkább vissza fordultam.mi lehet a hiba.??a kocsi indul,és nincs hiba jezés.
Sajna nem, de azt hiszem marad acélfelnin egy tartalék kerék, amit majd valahogy megoldok felfogatni. Ma talán már oda jutok az autó aljához de a múltkor néztem nagyvonalakban, nem láttam semilyen keretet alúl amivel fel lehetne huzatni apótkereket. Most is kérdeztem 40.000ft-ért hoznánnak, de azon az áron vettem a 4db gyári alufelnit a Vitóra. Pumi.
Sajna létezik horror áron. Értem ez alatt hogy 80-110.000ft a gyári új mankókerék. 60.000ft-ért is árulják no de azért ez is túlzás, legalább is számomra. Szerintetek minden Viton van kialakítva alul pótkeréknek hely? Nem igazán fér el a hátsó kipufogó dob mellett ahogy én néztem.
Nem tudok róla, hogy ilyen létezne - teljesértékű pótkerék van a segge alá felhúzva. (Ettől még biztosan rá lehet mekkelni valamilyen 112-es osztójú mankót...)
3 hónapja vásároltam egy 99' es 112 cdit. Természetesen hibátlan volt a tulaj szerint,de mint kiderült nem.
Tudom hibáztam,hogy nem nézettem át:(
A lényeg ,hogy kinyomja vizet a tartályból mert túlnyomás van benne, a fűtés csap nem működik ezért fűtés sincs. mind ezt azután kezdte el csinálni, hogy után töltöttem fagyállóval mert -2 fokos víz volt benne.Akkor még nem voltak fagyok.
alapjáraton fehér füst van, menet közben nincs ,csak ha rálépek a gázra kicsit jobban akkor fekete lesz:)
Ezek a jelenségek feltétlen hengerfejezéshez vezetnek? hab nincs, víz nem olajos
Üdv Urak.Segítséget szeretnék kérni.108 cdi-ben a régi 38 pines diagnosztikai csatlakozó van amiben az 1,2,3,4,8,13,18 pont van bekötve.Kérdésem az lenne,hogy obd2-re melyiket hová kell kötni?
Sziasztok, maradt a Viano eladása után 4 db Nokian Hakkapeliitta 215/65 R16 C téligumim lemezfelnivel.
A kerekek jól futnak, nem ütnek, nagyjából 4-5 mm minta van rajtuk, egyenletesen kopottak, én még nem éreztem a csere szükségességét. A felni nem ütött, de a gyári fekete festés már kezd rozsdásodni.
A 4 db ára 15e Ft, szerintem ez baráti, a kerekek Péteri községben vannak a repülőtértől 20 percre.
Vito 110 D-nél jött elő a következő hiba. A gyújtás ráadása után fél perc telik el, míg az izzítórelé bekapcsol. Tudja valaki mitől kapcsolhat későn? Korróziót nem látok rajta, az akksi erős.
udv.99es 638 110d hidegben indul elsore de indulas utan kozvetlenul egyenletlenul kezd el jarni a motor kapkod rangat es brutalul fustol.gazzal tartva osszeszedi magat aztan kicsit melegszik es a jelenseg megszunik.jart mar hasonlokeppen valaki vagy esetleg tipp h mi lehet az oka.