Keresés

Részletes keresés

tsabee Creative Commons License 2004.01.28 0 0 581
Ha kíváncsiak vagytok, hogyan kell elkészíteni az Aliensben szereplő fegyvert...

http://home.pressroom.com/philips/pulser/grenades.htm

tsabee Creative Commons License 2004.01.26 0 0 580
Egy kis érdekesség.
http://index.hu/kultur/mozi/sig0123/
Inner Circle Creative Commons License 2004.01.20 0 0 579
Nemá, ez komoly? Akkor megnéznék egy tekősbéka-idegent is. Fajának hihetetlen gyorsasága révén akár az óránkénti négy és fél kilométeres sebességet is elérné, és dühödten csattogatatná az összes fogsorát. Zsákmánya főleg csigákból állna, valamint leharapná azok kezét, akik a röhögéstől a térdüket csapkodják.
Előzmény: thing froM ANOther world (578)
thing froM ANOther world Creative Commons License 2004.01.20 0 0 578


Előzmény: Inner Circle (576)
khadaji Creative Commons License 2004.01.19 0 0 577
Határozottan emlékszem, hogy valamelyik könyvben az első rész idegenjéről is azt írták, hogy összegömbölyödve repült bele a galaxisba... Az hogy a filmeken mi van, az egy dolog, sok a változtatás a könyvekhez képest, itt van mindjárt ez a "Plútó kutya"-alien meg az "El torós"-alien közti eltérés.
Meg a 2-ben (könyv) ugye Ripley Newt megmentésére menet megtalálja a bepetézett Burke-öt és gránátot ad a kezébe hogy öngyilkos lehessen. Ez is kimaradt a filmből.
Van még ilyen, persze a leendő filmnek az eddigi filmeket kell követnie. Kicsit fájt azért, hogy az AvP nem a könyvbéli AvP lesz, mert az a sivatagos bolygó + 1000 alien vs 100 ember vs tucatnyi predator azért marha jó lett volna! Tekintve az arányokat, micsoda kasza! :)

Jó ez az "átmorpholunk-nővé" elmélet, tetszik kilövi az eddig fentálló logikai bukfencet, DE: a kis alienünk hogyan tojik királynő tojást tojócső nélkül? Ha meg tojócsöve nő, hogyan tud szaladni meg prédálni? Mert a mi hangyáink és darazsaink átváltozáskor fullos királynők lesznek, az meg egy nagy amorf petegyár, mint ahogy a tolyócsővel az alien-királynő is az.
Ezt a logikai bukfencet is magyarázni próbálta valamelyik könyv, onnan vettem ezt a 2 alien-verziót, ott a leszállóegység aljára tapadva ott az anyakirálynő, akit a kikelő dolgozó kiszolgál husival meg keltetőgépekkel. Ebben az elméletben legalább bukfenc nincs.

A másik naív kérdés ami már csak a könyvekkel kapcsolatos: hogy miért nem csak és kizárólag androidokat küldenek? Mondjuk még azok is kikapnának, de nem nőhetne a kolónia létszáma. Vagy olyan mikrobikat, amik olyan kicsik, hogy az alienek nem tudnak effektive harcolni ellenük.
Vagy tankokat, és még sorolhatnám. Miért gyenge, alulpáncélozott, sebezhető embereket?

Inner Circle Creative Commons License 2004.01.19 0 0 576
Mano: "az ökör tényleg megdöglött... egyébként a feltevés helyes, hogy akkor mi a helyzet az öröklött tulajdonságokkal!"

A börtönkolónia amúgy sem túl szívderítő folyosóit kihaltságuk, és az immár bennük rejtőző, lopakodó iszonyat most ezerszer félelmetesebbé tette. Ripley lélegzetvisszafojtva lépett ki a zsilipből és lopakodott végig a B korridoron.
Nem mozdult semmi, csak saját lépései kongtak a halálraítélt komplexumban.
Számolta a lépéseket. Próbálta megsaccolni, vajon milyen messzire távolodhat el a zsilipből úgy, hogy ha az idegen előbukkan valamelyik árnyékból, rohanva még visszaérhessen a biztonságot nyújtó, nehéz ajtók mögé.
Az árnyékok egyre sötétebbek lettek. Ripley idegesen kémlelt körbe. Ott mintha mozdult volna valami...
Ripley megpróbált úrrá lenni rettegésén, és szemeit a sötétségbe fúrta.
A sötétségben megcsillant két szem: egyenesen visszanézett rá.
- MÚÚÚÚ!!! - bőgte az idegen, és Ripley-re rontott.
Ripley kétségbeesetten sarkon pördült, és ahogy csak ereje bírta, rohant visszafelé a folyosón. Talán még elérheti a zsilipajtót...
A rémséges idegen lény hátborzongató sikolyát azonban már szinte a tarkóján érezte.
- MÚÚÚÚ!!! - bömbölte a szörnyszülött.
Ripley képtelen volt tovább kitartani. Egy utolsó rémült mozdulattal oldalt vetette magát. Jól számított: az idegen immár utol is érte, és nehéz, biomechanikus patái éppen ott csapódtak a földbe, ahol egy pillanattal előbb még az űrhajóstiszt feje volt.
A lényt továbbvitte a lendület, csak pár lépéssel tovább bírt megállni. Nyálkás tőgye megremegett, ahogy ismét prédája felé fordult - kegyetlenül kitátott szájában megcsillantak a tépőfogak, ahogy önkéntelenül felkérődzött egy fél telepest, majd ismét magába gyömöszölte.
Ez a pár másodperc szünet épp elég volt Ripley-nek. Vaktában rácsapott egy ajtó nyitócellájára, és szinte bezuhant egy kisebb lakóhelyiségbe.
A szobácska valaha a telep egyik vezetőjéé lehetett. Mostanra már alaposan lepusztult: csak pár rozsdamentes bútor, néhány, ránézésre négy-öt éve elszáradt virág, valamint a funkcionális külsejű ablakot barátságossá tenni igyekvő, kifakult piros függöny maradt meg.
Ripley a karnissal együtt letépte a függönyt a helyéből, épp, mikor az idegen biomechanikus szarvai szilánkokra törték az ajtót. A nő még épp bele tudta döfni az imént zsákmányolt karnist - voltaképpen csak egy puszta rudat - a lény orrában fityegő karikába, és minden erejét megfeszítve távol tartotta magától.
Az idegen ismét felbődült.
- MÚÚÚÚ!!!! - azzal Ripleyt a karnissal együtt átlódította magát, ki az ajtón, vissza a folyosóra.
Dübörgő patákkal, rövidke farkát jobbra-balra csapva máris utánalódult.
Ripleynek csak annyi ideje maradt, hogy a kezében maradt függönyt maga elé rántsa, majd kiugorjon mögüle. Legnagyobb ámulatára a lény a függönyre vetette magát.
- MÚÚÚÚ!!!! - bőgte dobhártyaszaggatóan.
Ripley megértette! A következő rohamra már felkészült.
- El Toro, el Toro! - kiáltotta, és ismét megtréfálta a bika-lényt a vörös posztóval. Az őrjöngve vetette rá magát, de ismét csak a függönybe gabalyodott bele.
A rabok az amfiteátrumban tömték magukba a chipset és a kólát, és napernyőik árnyékában pompásan szórakoztak.
- Mutasd meg neki, kislány! - kiáltozták.
- Ez az, senorita! - üvöltötte az orvos.
- El Toro, el Toro! - rikkantotta ismét Ripley. A lény már szédelgett, egyre nehezebben találta el. Bizonytalanul imbolygott tömzsi lábain. Aztán az idegen Ripley lábai elé bukott. A nő kirántotta kardját, és megmártotta a lény szívében.
- És most, senores - fordult az őt tomboló lelkesedéssel ünneplő közönség felé mélyen meghajolva - ki kér bikahere-pörköltet?

Előzmény: thing froM ANOther world (573)
golic Creative Commons License 2004.01.19 0 0 575
a végén megjelenik a tervező bishop, amikor ripley-t kéri, hogy ne ugorjon le.
Előzmény: thing froM ANOther world (573)
jamamura szadakó Creative Commons License 2004.01.19 0 0 574
mmmm. ennél már csak a newborn édes kis cickói szexisebbek. :]
Előzmény: thing froM ANOther world (573)
thing froM ANOther world Creative Commons License 2004.01.19 0 0 573
golic: a helyzet ugyanaz: ALIEN 2 = ALIENS ! :)

Inner: az ökör tényleg megdöglött, de éppen azért mert megtámadta az arcmászó. tehát élt mikor megtermékenyítették, csak szerencsétlent túlzabálta belülről az alien. emiatt lehet, hogy túl is fejlődött, hiszen nagyobb példányként született mint korábban az első és második részkeben.

egyébként a feltevés helyes, hogy akkor mi a helyzet az öröklött tulajdonságokkal! szegény hírhedt Dog Alien elnevezésnek lőttek...

khadaji, az első rész idegenjét elégette a narcissus hajtműve, a királynő túlélhette!

az AVP a két predator film után és az alien filmek előtt fog játszódni. én még mindig hiszem, a harmadik részben nem ember volt, hanem robot! (mármint bis)

Mr_Fusion: Dallas elfogását, és az idegen vészhelyzetben való átváltozását jól írtad!

BONUSZ: a negyedik rész legjobb jelenete? :D



Mr_Fusion Creative Commons License 2004.01.19 0 0 572
Nekem úgy rémlik (bár régn olvastam már az első regényt), hogy Dallasékat éppen azért gyűjtötte be a drone (de nem petézte be, mivel olyat nem tudott), mert ha királynő nélkül marad, akkor elindul benne valami átalakulás, aminek köszönhetően maga is képes létrehozni egy olyan tojást/arctámadót, amiből majd királynő lesz, és ehhez kellettek élve.

Asszem egyes földi rovarfajok is képesek hasonlóra, dolgozóból/heréből nőstény lesz (valami enzim/feromon hiánya miatt, amivel normál esetben a boly királynője blokkolja az ilyen átalakulási hajlamot), ha nincs a közelben olyan, hogy új, életképes boly jöhessen létre.

Előzmény: khadaji (566)
golic Creative Commons License 2004.01.18 0 0 571
az AvPben és az Alien 3ban is az alkotó Bishop (nem a robot) lesz benne.
Előzmény: jenette (570)
jenette Creative Commons License 2004.01.18 0 0 570
de ugyanaz a Biszexuális Shop szerepel benne? mármint szerepe szerint? mer ha csak rokon, akkor há lehet hasonfekvő lóság 2 tej között. nicht wahr?

mer az a kettészakított one nem lehet ugye mert azt a A3-as Bishop alkotta ha jol emléxem bár csak eccer láttam a 3 - t, de emlékeimben igy él (és emléke szívemben él)

Előzmény: golic (569)
golic Creative Commons License 2004.01.18 0 0 569
én viszont arra leszek kiváncsi, hogy hogyan szerepelhet az AvP-ben is az eredeti Bishop és az Alien 3ban is. akkor az Alien 3ban már jó öregnek kellett volna lennie...:))
jenette Creative Commons License 2004.01.18 0 0 568
ahhhhhhaaaaaaa. akkor tán még alra a khairdaishre is választ copounk ho ho kkerült a LV426 - ra az a wreck

. . . bár ezt oeszintain nem várom h ien aprawshagokra quitairyeneck . . .

Előzmény: golic (567)
golic Creative Commons License 2004.01.18 0 0 567
az AvP jóval az Alien előtt fog játszódni.
khadaji Creative Commons License 2004.01.18 0 0 566
Tényleg annyira szar lesz az AvP? A sztori elég gyermeteg, az Antarktiszi piramisok meg minden, de attól még lehetne fasza film.

Ha jól emlékszem nem csak a királynő hanem az első rész idegenje is a zsilipen át távozott, akkor ezek szerint lehet hogy az is túlélte.

De ha minden igaz, enniük is kell a dögöknek (Alien 3 alapján), így örökre nem tudják magukat hibernálni, nem? Akkor az alien 1-ből a királynő/alien ami a tudós elefántlényből pattant ki, hogy a picsbe élte túl az évmilliókat? Vagy nem élte? Mert az űrhajón 2-en kellett hogy legyenek, ugye egy a tojásokat tojta pl. Dallast is bepetézték ugye, a másik meg a dolgozó, aki vadászgatott. Vagy a dolgozó olyan profi lett volna, hogy a kikelése után visszabandukolt az idegen hajóra és a vállán hozott vissza pár tojást?

Inner Circle Creative Commons License 2004.01.17 0 0 565
Mert nagyrészt rossz történet-mesélésből származnak. De ez elvileg hülyeség. Épp az volt a szörny lényege, hogy ugyan egy gyilkológép, de a gyengesége, hogy kell egy élő szervezet, ami kihordja. Erre má' az se kell... ez olyan, mintha kiderülne, hogy a Gabi fogkrémmel közömbösíteni lehet a savat, ami különben sem hat a csigaházakra.
Előzmény: gyanus_capa (564)
gyanus_capa Creative Commons License 2004.01.17 0 0 564
olyan sok logikai baki van benne, nem értem miért pont ez zavar

Előzmény: Inner Circle (563)
Inner Circle Creative Commons License 2004.01.17 0 0 563
Ezen nagyon láccik, hogy CGI! Arról a jelenetről van szó, mikoris a filmben a kutyából születik az első dög, holott a könyvben valami nagy ökörállatból (ez lógna a háttérben a henteskampón)? Nade akkor a kutyaszerű tulajdonságok helyett döglött ökörszerű tulajdonságokat vett volna át a kis szörny, nem?
Nekem az amúgyse jött be, hogy döglött állatban is ki tud fejlődni, ez azért már túlzás!
Előzmény: thing froM ANOther world (558)
golic Creative Commons License 2004.01.16 0 0 562
golic Creative Commons License 2004.01.16 0 0 561

aliens 3?
:)

Thomas_ Creative Commons License 2004.01.10 0 0 560
Ezt nem ertem... fura lehet ugy, alig varom, hogy lassam :)
De miert tulkapas az szerinted?
Előzmény: hlasz (556)
golic Creative Commons License 2004.01.09 0 0 559
ez csak nem golic?


:))

thing froM ANOther world Creative Commons License 2004.01.09 0 0 558
igaz:



Előzmény: golic (557)
golic Creative Commons License 2004.01.09 0 0 557
thx.:)
az is igaz, hogy van benne computeranimált szörny?
Előzmény: hlasz (556)
hlasz Creative Commons License 2004.01.08 0 0 556
Rendben, nem szívesen, de elárulom, miröl beszéltem. Elöször is, valószínüleg túlzásba vittem a titokzatoskodást, valójában egy apróságról van szó, mégis mindenkinek akinek bejött az Alien 3 és tervezi, hogy megnézi az extra verziót tanácsolom, ugorja át a következ?ket.

Spoiler space, vagy mi
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Itt pedig a film végéröl egy jelenet balról jobbra olvasva:

.ynrözs ttölülzsjú za elöleb ik nbbor MEN ,ebzüt a el nahuz yelpiR nebzökim ,négév mlif A
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
/Spoiler Space

Hozzá kell még tennem, hogy talán egy kissé túlságosan lelkesen nyilatkoztam a filmröl és elfelejtettem megemlíteni, hogy az extra változat nézöinek fel kell készülniük a film csapnivaló hangminöségére. Az új jelenetek néha annyira rosszul szólnak, hogy a készítök kénytelenek voltak feliratozni öket.

Ettöl függetlenül a harmadik rész marad személyes kedvencem és az extra változatot még hibáival együtt is ajánlható kuriózumnak tartom.

golic Creative Commons License 2004.01.08 0 0 555
?
Előzmény: tsabee (554)
tsabee Creative Commons License 2004.01.08 0 0 554
"jajjj, engem annyira érdekel mi az, írdd már meg légyszíves a címemre!!:)"

hát akkor tégy úgy, plíz

Előzmény: golic (553)
golic Creative Commons License 2004.01.08 0 0 553
"Ráadásul az extra változatból kimaradt az egyetlen túlkapás ami... De ezt talán nem kellene elárulnom"

jajjj, engem annyira érdekel mi az, írdd már meg légyszíves a címemre!!:)

Előzmény: hlasz (547)
golic Creative Commons License 2004.01.08 0 0 552
najó, azért golic-ot csíptem a filmben!;-PPP
Előzmény: golic (551)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!