Értem . EOS 300D Na de hiába, ha nem tudom beállítani a fene vigye !
És tévedtem is, mert ez csak 10 napos :(
1. Nézd csak egy xenonal lövöm át 2. Vakuval így mutat, és jó a fókusz 3-4 Most látszik, hogy mozog, és a vérerek összehúzódása is (már amennyire kivehető).
Van Canon A60, 2 db A70, A570 IS, de nem azért van ilyen sok, hogy a tojásfényképezőt is külön le tudjam fényképezni, hanem felhőanimációkat szoktam fölvenni a zivataros napokon különböző irányokból és helyszínekről. A vezeték is azért csüng belőle, mert meg van manipulálva autómata kapcsolgatóval.
Az atipikusan sokat akart a szarka fotó :) Addig nyavalyáskodtam a super macro módban állvány nélkül, h nem nagyon lett jó a fókusz ! Így kézben látható volt a vér erek tágulása, is. Biztosan él, mert mcocrgott is picit, de ez még csak a 14. napon tartó gyöngyi tojás volt !
Ezzel az állványos módszerrel holnap én is próbálkozok egyet ! Ez nagyon tetszik. Majd leveszem a macro gyűrűt, ehhez úgy is kiváló lesz amit a gép önállóan tud ! Neked milyen a canon-od ? Látom a képen, de ezt a típust nem ismerem :(
Kedves Mindenki!
SOS segítségre lenne szükségem ! Kaptunk egy TEMP 102 típusú kerek,hungarocel keltető gépet(gyártó: Pécsi László),de nincs hozzá használati utasítás.
Kézzel kell forgatni a tojásokat,60 db fér bele,9 vízcsatorna van benne.A következő kérdéseim lennélek:
1.mennyinek kell lenni a hőmérsékletnek a keltetési idő alatt?
2.a vízcsatornákat hogyan kell feltölteni,hogy megfelelő legyen a páratartalom?
3.Mikor kell permetezni a tojásokat?
4.Hol lehet kapni páratartalom mérőt?
De bármilyen gyakorlati tanácsot szívesen veszek!:)
Előre is köszönöm a segítséget!!!!
Nagyon aranyosak a kikelt csibék, már alig várom az enyémeket is. Bár én még nagyon az elején járok de tükön ülök és a kotlos tyúknál is gondosabb vagyok. :-)
sziasztok azért küldök pár képet hogy büszkélkedjek de majd pár nap mulva amikor már megerősödtek az egész csapatról felteszek egy csoportképet remélem sikerül csatolnom.
Kelek a csibéim már 29 van 53ból és még sok kel . a reparált tojás is kikelt .köxxönöm a segitsegetek...!!!!!!:D a végső eredményről késöbb beszámolok engem se hagytak aludni ,mert éjszaka fölcsipogtak.kilenckor keltek ki az első csirkék(pontosan4 köztük reparált is).4kopasznyakú is kelt.
Ha nincs gonosz macska a közelben, akkor már a hétvégén is nyugodtan kiteheted nappalra, szép napos, nyári idő lesz 25-28, de a jövő hét elején (hétfőn, kedden) már 29-31 fok körüli maximumhőmérsékletekkel. A zöldhöz nem tudok hozzászólni. De 2-3 hétig még nem igazán érdemes nekik adni, mert megy tőle a hasuk.
Képzeljétek már 18 pipi kikelt a 26-ból és további 5 már eléggé kipattintott csak 3 van amin még semmi nem látszik lehet hogy azok nem sikerülnek de ha az az 5 még kikel nagyon elégedett leszek persze már most is az vagyok nem sokat aludtunk az éjjel de megérte(azthiszem az nem rossz kelési eredmény) gyönyörüek majd csatolok képeket .
Nagyon köszönöm a segítségeket amiket adtatok csodálatos élmény most már egy másik élmény következik a kis külön személyiségek kialakulása.
A bórítós kérdésemre azér légyszi ha tudtok válaszoljatok hogy mikor mehetnek majd ki a szabadba napozni gondolom 1-2 hétig nem.Ja és a zöld etetés megkezdése hogy mikor lehet.
Nálam még az etető, itató is egyedi. Az itató úgy volt/van megoldva, hogy a csibéknél csak egy kis citrompótlós, vagy gyógyszeres kupában jelenik meg a víz, és kívülről, egy nagyobb tartályból csövön keresztül pótlódik mindig, ezáltal nem tudnak belemászni, belecsinálni, és még kis sem borítják, mert le van rögzítve. S a leglényegesebb szempont, hogy nem a csirkéktől veszi el a helyet a dobozban
Az etető az forrasztva van kis rézcsövecskékből, amik meg lettek hajlítva, és a közepébe 2 l-es citromlés ibrik van félbevágva, lefele fordítva. Legalul ugyanannak az ibriknek az alja található, és a rézcsövecskéket lent még kicsit ki is hajlítgattam, hogy nehezebben boruljon fel a csodaetető. A csibe ide sem tud bemenni, és belecsinálni sem tud. :) Amíg ezt nem csináltam meg, addig feszt belemásztak, letaposták, belepiszkoltak, kiborongatták a kaját, és nem is tudtam itthagyni őket hosszabb időre (1-2 napra), mert pótolni kellett a kaját, és ha nem volt előttük, már szedték szét a dobozt. Az előző itatósról nem is beszélve.
Én is több izzó bekötését javaslok, eggyel ne indítsd el a keltetőt, mert ha tényleg kiég, jelentősen károsodhatnak a tojások, ráadásul egyenetlenné válik a hő eloszlás. A Te esetedben 2, vagy 3 db 25 W-ost javaslok, de ha kevesebbet szeretnéd, hogy kapcsolgasson, elég 2. Bár nem ellenőriztem, hogy az izzószálban van-e különbség a hagyományos és színes égő között, én nem csak azért tettem bele színes égőt, hogy szépen viruljanak a zöld fényben az embriók, és jó hatással legyen az idegrendszerükre, hanem mert ilyen színes izzókat diszkófény-villogásra is láttam használni, ezért gondoltam, hogy nehezebben ég ki, mint a hagyományos fehér, vagy áttetsző izzó. Nem is égett még ki két keltetés alatt egyik sem, ezért javaslom Neked is. Mundjuk 450 Ft/db körül van az ára.
Nem azért kapcsol túl sűrűn ki és be a keltetőd, mert az érzékelő az izzó közvetlen közelében van, és nem a levegő hőmérsékletét, hanem az izzó közvetlen sugárzását veszi föl? Nekem az a gyanúm, hogy ez így történik. Tegyél valami közeget, egy darab fát, vagy műanyagot az érzékelő és az izzó közé, hogy ne közvetlenül érje a hőhatás, mert akkor kapcsolgat sűrűn ki és be.
A párásításnál vagy alkalmazhatod azt, hogy a hűtő egész alját beterítő edénykébe teszel vizet, vagy a képen látható kis ruhaszalagos megoldással növeled meg a párologtató felületet.
A bekapcsolások miatti áramlökéseket tényleg nem szereti az izző, ezért ajánlottam korábban itt a fórumon az előfűtős megoldást, és akkor az izzó nem hidegről indul,
jobban bírja a kapcsolgatást. Milyen hőfokszabályzót használsz?
Az "előttemszóló" is ajánlotta, - és ez több szempontból is jobb - ha egy nagy teljesítményű izzó helyett több, párhuzamosan kapcsolt kis teljesítményűt használsz, így az ördög egy részét kizártad a játékból. :-)
Meghibásodási lehetőség, hőeloszlás jobban lesz optimalizálva.
Köszönöm,kicsit megnyugodtam!Nekem ez így egy darab 60-as izzóval működik, és megnézegettem a levegő elszökést nem igazán találok olyan helyet ahol elmehet a hő!Forgatás kézi lesz és a párologtatást ki kell még kisérletezni,de ez már nagy haladás,hogy itt tartok!Én inkább attól félek hogy a sok ki és bekapcsolás miatt tönkre megy az izzó egyszer csak kihűlve találom a tojásokat!Egyébként párologtatásra is szívesen fogadok ötleteket:)!
Csak összehasonlítás képpen az én keltetőm ~54 l levegőt tartalmaz, és 50 W-os ízzókkal üresjáratban 20 másodpercet üzemelt, 1,5 percet szünetelt. "Aktív járatban (~50 tojással)" 45 másodpercet üzemelt, 2,5 percet szünetelt. Tegnap este (17. nap) az önhő következtében 28 másodpercet üzemelt, 4,5 percet szünetelt.
A sűrű kapcsolgatás nem biztos, hogy hiba! a levegőnek kicsi a hőtehetetlensége, szóval, szinte csak addig meleg, amíg fűtőd! Ha a keltetőtér szigetelését (hőszigetelés, és légtömörség) leellenőrizted, akkor várnod kell egy kicsit (ahogy Ogmet is írta) hogy a belső részek felvegyék a keltető levegőjének hőmérsékletét!
A gyakori kapcsolgatást okozhatja a szabályzó kis hiszterézisének beállítása (kicsi a bekapcsolás, és a kikapcsolás közötti hőmérsékletkűlönbség) ha félvezetős a kapcsolóeszköz, ez nem okozhat problémát! pontosabb lesz a hőn-tartás.
Tojásokkal teljesen más lesz a helyzet, azok hőkapacitása (sokkal) nagyobb a levegőnél, szebben fog működni a szabályzó!