egyébként már kezdek összeesküvésre is gyanakodni! leeshetett a verda trélerről vagy meghúzták a fél oldalát mikor beálltak vele, oszt hogy mégis eltudják passzolni bütykölik a műhelyben és addig nem szólnak amig kész nem lesz. aztán felhívnak megjött a kocsid, aztán meg sohasem tudom meg. de mondjuk a járműpapírokra ezt kötelesek felvezetni nem? szerintem túl sok filmet nézek :))))
Pont hogy automatával gyorsabb a rajt, ott nem kell a kuplungot kiengedni...
És amiatt is gyorsabb, mert az automatáknál általában az egyes fokozat hosszabb. Nekem az OFF 3.8 -asom indulásnál ha nyomtam a gázt (nem padló), 45-50 nél váltott
Úgyhogy én továbbra is nagyon kíváncsi vagyok, milyen lehet a ceed automata váltóval!
egyébként kicsit ingerült vagyok, mert irigylek mindenkit akinek megjött 1-2-3 hét alatt a verda! lassan elkezdem húzni a strigulákat.....109 napja várok!!!!!!!!!!!
Én pont ezért hagytam abba a fórum olvasását és hozzászólások írását néhány hónapra (gondolom nem vagyok egyedül), mert néhányan nem bírtak magukkal! Ja és nehogy már szegény Apooca legyen a hibás kérem szépen!!! Megkérnék mindenkit, hogy csak olyan problémákat írjatok le kedves leendő hozzászólok, amik valósak. Bár az emberi természetből adódóan ezen kérésem úgy érzem hiábavaló lesz :(
Csak viccelt! Igazából annak a két újonnan reg-elt nick-nek szól (Gedeon28, Gorbachov...) akik szét akarják bas*ni ezt a jó kis fórumot. Sajnos az ellen nem tehetünk semmit, hogy az ilyenek ne szólhassanak hozzá és ha tovább beszélünk róla, akkor tényleg elérték a céljukat...
Jesszus, nehogy mán komolyan vedd! :))). Szándékosan írtam ezt, reagálva a korábbi néhány hozzászólásra, csak hülyéskedtem, most 3800 km van a kocsiban :)).
De erre egyébként kiváló példa a kia oldalán lévő ceed müszaki adatok, ahol a 1.6 benzines modelnél 0.6 mp eltérés van a manuál javára, de a manuálnál az a elméleti legjobb idő, mig az automatával tartható megfelelő körülmények közt mindig az az idő. 2.0 benzinnél pedig eltérés sincs, csupán ha minden tökéletes akkor ugyanugy megy a manuális is.
Én jelenleg egy 2.5td omegát hajtok, 130ló, 250nm. Ha találsz valakit aki manuálal ezt legyorsulja ugyanezzel a motorral akkor átgondolom ujra az életem, de amig a gyári adatok alapján jobban gyorsuló manuális autókat simán lehet verni vele addig nincs miről beszélni. Milyen automatát vezettél aminél ha megnyomod a gázt -felengedett féknél-, várni kell hogy "az auto felengedje a féket"? Pont hogy automatával gyorsabb a rajt, ott nem kell a kuplungot kiengedni...
Én még nem mentem pályára, csak Budaörsig. Ott evett 70-nél 3.2-t, az emelkedőig. A sebességet kilehet számolni, max hiba, hogy a gumi nem teljesen kerek (picit kilapul).
Brian63, csinálj valamit a kollégáiddal, mert szétcsapok köztük!! :))))
Amúgy nekem most 112000 km van a kocsimban, mert havi 40-50 ezret megyek, de egyre kevésbé tetszik, mert valszeg elszállt megint a turbo, pedig már kétszer is cserélték. Furcsa csörömpölés is jön a motor felől, a lengéscsillapítókat harmadszorra kell cserélni, elöl-hátul beázik a kocsi az ajtóknál, nem záródik a csomagtartó rendesen sokszor menet közben kihagy a kormányszervó. Elegem van a cee'd-ből! :))))
aztaku**** életbe! kezd szétesni a fórum gyerekek! ekkora fa****got is rég olvastam még ha viccnek is szántad! a'ta baj a mai világgal hogy az embereknek csak a márkajelzés számít a kocsi orrán! csak közben azt felejtik el hogy a nagy autógyártók már "összefekszenek" egymással és adott esetben közösen fejlesztenek! továbbá a beszállító is közös, szal a BOSCH CRDI szar a KIA-ban akkor a többi márkánál is ugyanolyan szar mert az is BOSCH. és ez csak az egyetlen közös vonás! sajnos egyik márkában sem lehet 100%ban megbízni.
Elárulom a titkot: A motor 4 csavarral van felfogatva, azt szépen kiveszed,, és 180 fokkal elforgatos, de hívj még egy embert, mert lehet egyedül nem bírod el. Ha megfordítottad, nemcsak a km óra pörög visszafele, hanem szépen a hibák is elmúlnak, de ha eléred a - 52300-at ne felejtsd el visszafordítani, mert negatív irányban is jönnek elő hibák, pl 130nál hátramenetben kicsit rángat....
A Lurdynál van egy fekete 1.4 EX + NAVI, 20e km-rel, akicóban 3.7 misiért... Tudsz a kocsi előéletéről vmit? Őszintén, mennyire ajánlod?:) Ha jól tudom, 2006 decemberi, eddig hogyhogy nem kelt el? Vagy csak nemrég óra eladó?