Átnézetem tél előtt, amúgy is ki akarom cserélni a gyertyákat akkor már kitisztítom mindenhol......remélem nem lesz vele gond....
Mit szóltok a Lóerős kötelező biztosításhoz??? gondolom minimum egy 10 -essel drágább lesz, és ez is csökkenni fog úgy mint az éves lóerő adó, vagy itt nem fog amortizálódni a motor és 20 évesen is 136 Le-lesz, míg az önkormányzatnál pedig igen....
Fékbetét fals visszajelzésem a Calibrámnál volt. A jelző úgy működött, hogy a kritikus kopottság után egyszerűen a féktárcsán keresztül testet adott. A rossz viccet az űzte velem, hogy a kábel kidörzsölődött és a gólyaláb környékén letestelődött. Csak egy tipp, nézd meg a fékbetét jeladótól jövő kábeleket, hogy nincs e valahol kirepedve, kidörzsölődve úgy, hogy valahol testet kaphat.
Sziasztok! Világít a fékbetét kopás visszajelzö lámpa,de a betétek nem vékonyak. Illetve a radió mögött megszünt a világítás hogy tudok mögé jutni hogy izzokat cseréljek? Elöre is köszönöm a segítséget!!!!!
Én is gondoltam erre, de azom van és teljesen nem ilyen, ráadásul az fel is van ragasztva. Meg ezen kb kétszer annyi csatlakozó láb van, mint az esőérzékelőmön. Szal nem tom. A sráv control sensor/modul-nak hívta.
Helló coupe-sok!!! Ne én legyek már egyedül a 2 ajtós autóval! :-)))) Teveful, Rábört, hol vagytok??? Jó lenne már egyszer legalább 4 ilyen kocsit egymás mellett látni!
Köszi, a tükör leszedéssel kapcsolatos válaszokat, sikerült levennem, de persze csak az esőszenzornak van ott a csatlakozás, a tükörnek semmi, azt már tudom, hogy kell neki egy + egy - meg egy tolatólámpa jel, csak azt nem tudom, melyik melyik. Meg az a kérdésem, hogy hogyan lehet levenni a tetőkárpitot? Köszi!!
Érdemes a 300 ml-es kiszerelésen gondolkodni, mert ez ~5000 Ft-ból 600 liter benzinbe elég, ez meg egy átlagos félévi benzinigény. Ekkor 8,33 Ft esik egy literre, míg a kis kiszerelésnél 11,25 Ft.
Én azt hiszem, megvárom a 70 liter elhasználását követő eredményt, aztán veszek egy 300 ml-est. (valójában a havi tankolásom ~30.000 Ft, ehhez képest a félévre elegendő 5.000 Ft nem is olyan nagy tétel. Nálam még csak ~300 km-t ment a lötty, de tényleg mintha dinamikusabb, csendesebb lenne. (persze mondom ezt egy 3.0V6-ra, ahol egyébként sem veri szét a zaj a fejem:-) Direkt OMV sima 95-ösbe tettem és eddig tetszik az eredmény. Végül a WEBshop-ot nem próbáltam, de elvileg működik - mert egyébként nagyon kevés helyen kapható.
Válaszoltam. Azért 43 ezer 4 db 17"-os alufelniért szerintem elég sovány, hiszen igen jó állapotban vannak a felnik... Én olyan 65 ezer körül gondolkodnék árban...
Aknából végig kellene néznünk, mert én is döbbenettel tapasztaltam párszor, hogy a coupe alatt a közepe táján áll egy víztócsa. Azt gondolom, hogy a légkondi kondenzvize lehet valahogy errefelé elvezetve, de azért ezt nekem sem ártana tisztázni. (mert egyébként soha, semmilyen folyadék nem hiányzik)
Tali. Sajnos ezzel kapcsolatban nem tudok nyilatkozni, mert hétközben általában későig dolgozom, hétvégén meg családi programok. De azért figyelgetek, hátha egyszer el tudok szabadulni .-)
Szerintem elso korben keresd fel az Alig utcai muszereszcsapatot, csak hibas muszefalakkal, kijelzok javitasaval foglalkoznak....guglizd ki az elerhetoseguket....
A csatolt képen látható műszercsoportot tudna valaki szerezni nekem??? Én már sajna kezdem feladni, két hónapja ezt keresem :(
Az enyém processzor hibás lett állítólag, gyújtás levételkor elfelejt minden adatot, az óra 999999 megtett kilóméterről indul a következő indításnál ill. most már menet közben több alkalommal leesik a sebességmérő, majd pár perc múlva hirtelen újra mér. Szerintem kisebb zárlat is lehet olyankor, mikor nem mutat a sebességmérő, mert a motor is megtorpan erőtlen lesz, gázelvételnél erősen visszadurrog a kipufogó ill. a fedélzeti nem regisztrálja ezen hiba alatt megtett km-t...
A kocsi adatai:
Évj.: 2000.07; 2.0 16V; 99KW 135le, Motorkód: RFR
Tudna valaki segíteni??? Szerintetek csak típusazonos órát tudok beletenni vagy jó esetleg HDi / 1.6 benya/ 1.8 benya/ 3.0 V6 órája is bele??? Óracserénél elég a műszercsoportot cserélni vagy kell a középkonzolon elhelyezkedő fedélzeti visszajelzőjét is? Kommunikálnak ezek egymással? Segítsen vki PLZ, mert már unom az alkatrész kereső oldalak böngészését... Előre is köszi ;) enzsolg@citromail.hu
Na ezt elég nehezen tudtamvolna ki vitelezni... Sajnos elég fos bontó szerszamon kívül nem lehet semmit be vinni és az ár is percről percre változik! 40eur volt amikor meg kérdeztük, és közöltek ha kell szedjem ki! Mire kiszedtuk lett 60 Euro! Jött a kétnyelvű alkudozás és a végen 35ert el hozzunk!
www.zsu.hu. Itt kaphato, es postazzak is asszem...de vannak partnerboltjaik orszagszerte, nezz korul a honlapjukon. En az eneos olajat is innen vettem, meg egy csomo mas dolgot is....arban eleg jok, ha kersz toluk arajanlatot alkatreszekre...
Ha alját látod az már jó jel! A szivattyú is ott van, csak az elején. Coupe-n nem tudom, hogyan van, nekem is kellett azért szerelni. Kerék le, műanyag lemez ki, azután fértem hozzá. Nem emlékszem, hogy gyári volt-e. A Startautoban vettem, olyan kis játékszivattyú formája van.
Ma volt idom es az osszes autonkat alaposan kitakaritottam, par dolgot meg is csinaltam...
De a legmeglepobb az a felfedezes volt, hogy a pug-ban a vezetoules mogotti egyke hatsoules ulolapjat felhajtva a fem uleshaz alja rendesen rohad...van ott az padlolemezen egy kupak, ott is rozsdas korulotte...kupakot kivettem, alatta van a kocsi alvazlemeze amennyire tudtam kipucoltam...gyanus, h alulrol felverodik a viz...nem lattam meg ilyet...majd ha lesz ra mod, aknabol alalesek, mert lehet, h vmi lefolyo megy ott el es eldugult...utasterben soha sehol nem lattam beazas nyomait...
Én alulról aknából intéztem az ügyet a műanyag takaró levétele után, de még így is elég húzós volt. Ha jól emlékkszem, még talán az üvegre spriccelő szivattyú van jobb helyen, mint a szélvédőmosó.
A kis szivattyúkat felfelé ki lehet húzni a tartályból és még az is lehet, hogy a fényszóró spriccelőddel ki lehet cserélni ha az jó és az is annyit nyom- amíg ugye a fényszórós ügyet nem használod.
A múlt héten külföldön voltam, de máris tervezhető a minitali, amely keretében akár a sebészet is megejthető az ismert aknából:-)
isti
ui.1- a szabi miatt még csak 300 km-t mentem a +20km löttyel, de nagyon biztatóan alakul a benzinóra állásom!! 2- az 5w40-es olaj beállt, elmúlt egy húzatás után az összes extra csattogás, nagyjából visszaállt a régi állapot. Majd meghallgatózzuk az ELF vs. Eneos eredményt :-)
", de a kis szivattyut nem... :-( Amugy is nagyon kicsi hely van arrafele, mit kellene lebontani meg, hogy jobban hozza lehessen ferni? Amugy, amit arat irtal az gyari uj szivattyu ara?"
A kereket és lámpa felőli műanyag takarót vedd le.
A páromnak van egy Pug 406-osa, 110 lovas 2.0 HDi. Az utóbbi időben, az esős időt nem tolerálja az autó, mivel ha alulról víz éri, akkor a vezérlés leszabályoz, a check engine világít. Szervízben sokra nem jutottunk, nekem - Opelos múltamból - a következő tippem van: vagy a légtömegmérő ázik be, vagy valahol van egy kipuf.gáz szenzor, és az. Ti találkoztatok már ezzel? A jelenség: teljesítmény drasztikus visszaesése, vészprogram etc...
Es vegul kovetkezzen egy kis beszamolo a pentek reggeli programomrol: lezeres futomuallitasra vittem az autot, mert alapbol kicsit jobbra huzott... :-( Szepen bemertek az osszes kereket, es kiderult, hogy elegge ossze-vissza all mindegyik, fokepp a kerkeosszetartasi adatok voltak gazosak, a csoka, aki csinalta, azt mondta, hogy jobb lesz sokkal az uttartas, mint eddig volt! (Pedig ezidaig is elegedett voltam vele, ugye Isti? :-))) )Nagyon kivancsi leszek a szerpentinre ezekutan, annyi mar most is bizonyos, hogy eltunt a jobbra-huzas, most mar elengedett kormannyal is autopalyazhatok! :-)))