AOTD - Album of the day
EFB - Első felületes benyomás
NFR - Nice fucking refrén (azaz épp nem tudod kitörölni az adott refrént, dallamot a füledből)
MM - Most megy (azaz most épp ezt hallgatod)
Nemt´om mér´ de már teljesen megfekszik a gyomromat a kiadókkal kapcsolatos zűrök. Nemigen értek a témához mélyebben, de ezzel kapcsolatos a Megadeth-sztori újabb fejezete is. Az én szememben a ´deth éppúgy hiteltelenné vált, mint a Metalicska. Mivel te közelebb vagy a tűzhöz, talán jobban átlátod a témát. Bármilyen módon mentegetik is magukat, nekem az egészből csak az jön le, hogy egy nyíltan rádiós "slágerekkel" megpakolt lemezen nagyot buktak, és most megpróbálják a táblát a kiadó nyakába akasztani. Ő a hibás, ő tehet mindenről, mi nem is így akartuk... ez tényleg lehetséges volna? Szerintem csak megérezték a pénz szagát, nem jött be, és most szépen visszatáncolnak. Ez mondjuk evidens. Biztos, hogy király lemez lesz az új ´deth, de ez már nem lesz soha az az őszinte banda, aki volt. Ezek a dolgok nekem nagyon visszatetszőek és megbocsájthatatlanok. Vagy haa már hibázik valaki, nem ilyen átlátszó módon kéne indokolni.
Ilyenek jutottak eszembe, ahogy az interjút olvastam. Bocs, ha ez már lerágott csont...
szerintem ez nem vita, max. eszmecsere.
Egyetértek, a kiadónak feladata lenne, hogy a lemez a boltok polcaira kerüljön. Ezt a Head Not Found csak nagyon korlátozott mértékben volt képes megoldani az Ulver esetében. A korai Ulver lemezek azóta kaphatóak szélesebb körben, amióta a CM-nál tett egy kanyart a banda. Itt nem reklámról, cikkekről van szó, hanem egyáltalán a beszerezhetőségről, arról, hogy tudjon a nem feltétlenül fanzine-olvasó ember is arról, hogy ilyen zene is van.
Tehát ilyen szempontból az Ulvernek akkor szüksége volt a CM-ra, én csak ezt mondom.
bocs, hogy csak most tudok válaszolni, de érzésem szerint a téma különben sem vitaképes...
Szóval, én itt nem látok összefüggést, legalábbis a magam részéről. Nyilván a nagyobb kiadónak szerepe van abban, hogy az adott zenekarnak a nevét minél jobban megismerje a "nagyközönség", de ez nem kizárólagos feltétele annak, hogy a lemezt megvehessem. Az én szememben a kiadónak annyi szerepe van az ügyben, hogy az adott CD ott legyen a bolt polcain (a stúdiós dolgokon most lépjünk túl). Ez ilyen próbálkozós módszer - vagy belenyúlsz a jóba, vagy nem. Ez persze pénzkérdés, amiből nekem sincs sok, de még olyan nagyot nem buktam. Ha meghallgat az ember másokat, már tudja, merrefelé szabad elindulnia. Lehet persze olvasgatni pl. netes kritikákat, de azok nagy része elég szélsőséges. Sokszor ua. lemeznél mindkét végletben.
Azt, hogy nem érdemes a témáról vitázni, pedig azért mondtam, mert természetesen a másik oldalról neked is igazad van. Van akinek az jelenti a jó lemezt, amit minél nagyobb felületen látható reklámokkal próbál a kiadó az újságokon keresztül az emberekbe sulykolni. De ez már régi téma, én csak annyit tennék hozzá, hogy az Arcturus eddig összesen 1/3 oldalt kapott az MHH-ban (tudomásom szerint), M.P. Masquerade-kritikáján kívül én mást róluk nem olvastam (meg persze még pár sor a legutóbbi lemezről), én meg egyszerűen tettem vele egy próbát anno (még a Masquerade megjelenése előtt az Aspera lemezzel). Nálam ez így működik, és nem tervezem megváltoztatni a módszeremet. Mondom, itt szerintem az a lényeg, hogy tudjak az adott lemez megjelenéséről, mert még az interjú is előre árnyalhatja azt a képet, amit a zenéről magamtól kialakítanék. Nekem nem kellenek ezek, de másoknak fontosak, és őket sem akarom leszólni. Az újságot persze én is olvasom, de csak a legritkább esetben döntök az alapján. Én mást nem tudok mondani.
láttad már a septic pain basszgityósát? Na, hasonló testelket, hasonló tetkó (inkább full egyező), csak vastagabb nyak, és mindez ALBÍNÓBAN. Szal durva!
Oksi, kösz az infót, és rendelni kell, vagy ha bemegyek a boltba, akkor van ott is?
nem olyan kurva nagy szponzorálás az, elhiheted, mármint hangszerszempontból, max az, hogy kedvezményesen javítják a gitárt, meg pár százalékkal olcsón veheti meg a csávó. konkrétan a freshfabriknál látom azt, hogy ugyanazt a hangszereket használják évek óta. azért mondjuk az elgondolkodtató, hogy külföldön mondjuk egy olyan underground zenész, mint a tyr meg tudja engedni magának a neuser basszusgitárokat, ami ugye az egyik legprofibb mesterhangszer, itthon meg a sikeres, populáris csapatok se mindig játszanak felsőkategóriás hangszereken. istenem, ez van. :)
Scott: A Concerto véletlenül nem akar egy ROTTING CHRIST + INFERNAL POETRY koncertet összedobni május/június környékén?
Rottingék jönnének rendesen Bp-re egy buli erejéig (de akár többre is) a közép-európai turnéjuk keretében, de eléggé tanácstalanok, kit keressenek ez ügyben.
Mindegy, a választól függetlenül átzavarom hozzád őket. :-)
szerintem valami endorseri szerződése van a palinak a gyárral, ami kint ugye megszokott dolog, lásd dimebag darellt, meg a többieket. magyarországon, ha bemennék a doc medgyesihez hogy mittomén van egy zenekarom és adjon már gitárokat és ez milyen jó reklámlehetőség neki, elküldene a faszomba.