Olyannira lerágtuk ezt a csontot hogy már le is zártuk.... (te hoztad fel megint)
Lámpánál én meg 1-esben vagyok képzeld! :-)))
A lényegét azért elkaptátok mert te a F-1 ig jutottál a kolléga meg a V8-ig az 1.6 4fokozatútól.... sztem a hasonlo kalibereket érdemes összehasonlitani de lehet hogy én vagyok nagyon földhözragadt.
De most már tényleg vegyen valaki autómatát!! - hogy egy nyári tali alkalmával összemérhessük mit is tud!
Rosszul tudod, P-be csak leállításkor rakja az ember, lámpánál soha,ott D-ben van, a jobb lábad a féken , a bal meg pihen, mint mindíg. ( 100ezer km automatával a hátam mögött mondom ezt.)
Egyébként a forma 1 is automata, ill. kuplung nélküli. Pont amiatt, hogy ne veszítsen időt a kinyomogatással
De ez az egész vita olyan meddő már, nem is értem miért kell forszírozni, azért, mert itt néhányan érdeklődünk az automata ceed iránt. (Pedig nekem is manuális van)
Olyan helyen kell venni, ahhol a márkaképviselet által hivatalosan meghatározott felszerltséggel adják az autót, vagy engedjék el a a risztó és a távírányitó árát,
Én nagyon magasnak tartom ezt a 6 feletti THM-et. Igazból azt ne értem, hogy a sima LX és a Plusz közt 500 ezer ft a különbség és jóformán csak a klíma van benne pluszban. Reális ez?
És valóban kb 300 ezer mínuszban lennék... Az meg rengeteg!
Nekem is LX+ van csak SW! szerintem kb. 100 - max 150.e-et tudsz belőle alkudni, de ez persze függ attól hogy mennyiért veszik be a gépet, és milyen a THM.
Nekem 3,9 volt a THM igy nekem még ennyit sem sikerült kiszednem belőlük.
azért ha 800 helyett 400-at adnak a kocsiért cserébe meg 100.e-es metáfényt akkor még mindig 300 minuszban vagy....
a tapasztalatok alapján azért azt is nézd ki hogy van-e valahol a kiszemelt gép/szin hacsak nem akarsz 3 hónapot várni.
Én sem azért vettem mert szeretem kitaposni a lelkét a kocsinak, csak egyszerüen kényelmesebb meghát ekkora motornál szerintem valamelyest gáz a manuális váltó. (fönököm 07es tuaregje manuális, diesel. Vezettem, ültem is mellette de mindig kuncogok rajta hogy az automatát miért hagyta ki belőle...) Mindazonáltal ha minden jól megy, kb 2 hét és énis manuálisra váltok, bár csak 1.6os motorhoz :)
Küldözgetem szépen sorban az e-maileket, eddig ketten válaszoltak.
Az egyik (nem mondok kereskedőt) 800 ezer körül venné be a 2000es évjáratú, 1,5ös Lanosomat, semmi kedvezmény ezen kívül (később remélem csak ajánl valamit). Összesen 3.599.000 Ft lenne a kocsi (LX Plusz).
A másik kereskedő 400-450 ezerért:) Azért ez vicces! :)
Vagy nem is annyira. :( De ez "ajándék" metálfénnyel adná az LX Pluszt így összesen 3.390.000 Ft lenne... Ebből még csak lehet alkudni, nem?
Asszem már nagyon elkanyarodtunk az alap verziótól, mert nincs se 2,5-es diesel Ceed se V8-as ha jól tudom! :-)
Ha te mondod akkor elhiszem hogy valaki azért vesz egy 1,6-os dieselt 4seb. automatával hogy gyorsuljon..... én a kényelem miatt venném, meg főként a városban élvezném de különbözőek vagyunk ;-)
Nem igazán kellene személyeskedni az autómata váltók kapcsán.....teljesen hangulatrontó. Az érvek egyébként már a 80-as években olvaskatóak az ADAC lapokban és természetesen most online még elérhetőbbek.
Ami a jogosítványt illeti...hát csak annyit mondanék, hogy a tavaly hagytam el az 1.000.000 kilómétert, amiből sajnos csak felét vezettem autómatával ....és Európa majdnem minden országában vezettem. Amikor betöltöd te is ezt a távolságot ... jelezz és fizetek egy sört-:))
P-be eleve senki nem rakja lámpánál a kocsiját, ez hülyeség. Ha te másképp csinálod akkor itt nem én vagyok aki gratulációt érdemel. P a parkoláshoz van, Te sem húzod be a kéziféket minden egyes lámpánál ha jól gondolom...
éppenséggel nem akarok 5 autószerelővel, 4 festékvastagságmérővel, plusz 3 ögyvéddel és még 3 fogyasztóvédelmissel autót átvenni, de akkor is furcsa ez nekem!
Ha te sosem teszed P-be az autómatát ahhoz is gratulálok!
Mert ugye csak ugyanolyan dolgokat lehet hasonlitani, tehát ha én váltok 1-est akkor te tolsz P-ből D-be... de lehethogy neked mindig D-ben van a kocsid.
Dieselben nem vagyok otthon az ugyis olyan "jól gyorsul" de benzinesnél szerintem nem gyorsabb a manuálnál. De biztos én tudom rosszul és a sok GTI és egyéb sportautó "viccből" manuális...