Attól még lehet valaki rendes ember, aki szerint el kellene árasztani Magyarországot pár százezer illegális határátlépő bűnözővel. Rendes, de buta ember :)
Ugyanitt tartottam én is. 100%-ban, kizárólag abban tud gondolkodni, hogy megtérülés legyen belőle, s a cél szentesíti azt,amit EX-Mekkelek akar.
Más téma, de mindenkinek.
Hogy a f#&#&#&-ba nem unjátok még, hogy XY néven visszajön ez az ember és folyamatosan leálltok vele vitatkozni, ami meddő vita és etetitek a trollt ??????? Ott van a lehetőség, hogy letiltsátok és az egész letudva, nincs több hsz-on keresztüli huza-vona az okoskodásiról.
Köszi. Én közben ezt találtam 15 cm-es és így csak két réteget kell teríteni. Gondolom, hogy hosszában eltolva.
Viszont párazárást a lakótér felől ír. Mivel lehetne utólag belülről párazárni? A konyhában 0,5 cm-es polisztirol lap van ragasztva. Ha mindenhova ragasztok az jó lehet?
Párazárást értelmesen párazárófóliával tudnál csinálni, szerintem hagyd a fenébe. Ha elrontod, esetleg több kárt okozhat, mint hasznot.
Hőszigetelési képesség tekintetében jelentéktelen difi van a különböző hőszigetelő anyagok között, padlásra felesleges drága anyagba ölni a pénzt. Ursa, Isover, sárgaszínű gyapot teljesen megfelelő. 2-3 réteg 10cm-es, vagy 2 réteg 15cm- es gyapotot legurítasz és örülsz a komfortnak és a megtakarításnak.
Esetleg egy konkrét márkát és típust javasolnál? Vagy mindegyik márka ugyanazt tudja egy bizonyos kategórián belül? Érdemesebb nagyobb márkától vásárolni.
Födém felett a párazárást nem erőltetném, talán az álmennyezet felett kellett volna. Amúgy meg veszel elegendő mennyiségű szimpatikus 10cm-es tekercses üveggyapotot, elteríted 2-3 rétegben, a rétegeket egymáshoz képest eltolva és készen is vagy. A tetejére mehet esetleg páraáteresztő-fólia, ha védeni akarod. Oldalfali hőszigeteléssel, ha van, érintkezzen szorosan, hézagmentesen, végig.
Nem atomfizika , a képen látszik , hogy az ablak szélének a vonalában folyik a rozsdás víz . Könnyűszerkezetes , tehát az ablak két odalán van egy-egy függőleges fémprofil ami levezeti a vizet . Láttam már ilyet téglaháznál is (emeleti ablaknál talált be a víz és a tégla lyukain lefolyva a földszinten szivárgott a másik ablak tetejénél ) de faszerkezetnél is , nem szilózták ki rendesen az ablak körül és belül megjelent az esővíz egy vízszintes esőjű vihar után . Pár perces munka körbehúzni rendesen a nyílászárókat , meg a párkányokat és nincs ilyen gond .
A mostani rétegrend. Festett gipszkarton mennyezet kb 20-30 cm légrés, régi festett mennyezet, vakolat deszkázás, fa gerenda, légrés, deszkázás, padlástér.
A kérdésem, hogy 30 cm szigetelést tennék rá és, hogy kell-e valahová párazáró, vagy páraáteresztő fóliát tennem. És, hogy melyik szigeteléstípus az ami házilag kivitelezhető és ár érték és hőszigetelés szempontjából javasolt.
Szinte biztos , hogy valahol az ablaknál tömítetlenség van és a csapadékvíz bejut a falszerkezet belsejébe és rozsdásodik ... és ugye alul is van gond , mert ott meg kifolyik . Értesítsd az építő céget , hogy garanciális javítást kérsz , de azonnal . No meg az összes nyílászáró körül meg kell néni , hogy nincs e hasonló hiba Ill. a lábazati résznél körben a házat . És nem udvarias hangnemben .