Én Auchan-t használok, na jó, télen, ha nagyon durva hideget ígérnek, akkor a smart verziót :). Eleinte kipróbáltam az OMW-Max-ot nehéz ezt pontosan megítélni, de inkább többet fogyasztott, mint kevesebbet, és érzésre sem volt jobb semmivel, szóval részemről nem erőltetem.
Üdv ! Mindvégig azt tankoltam mióta nálam van az autó és szerintem nyár végere takarítota ki a rendszert a jó gázolaj +a tisztító adakékok(mannol),"hozzáértő" szak szerelők nélkül ,szint emelkedés nélkül megy azóta,amit meg mondom öszintén én sem gondoltam ,azt feltételeztem hogy ezzel ezen túl együtt kell élni !:-) Persze ez nem recept ,csak a saját autó saját tapasztalatom !:-)
Üdv ! Ha az adatok stimmelnek(évjárat,km,autópálya használat), ,akkor a Dpf nem lehet tele !:-) Nem tudom milyen üzemanyaggal használod(OMV max.-al kéne) ,Én inkább egy rossz(huggyozó porlasztó csúcsra) gondolnék ,főleg ha nagyon gyors a higulás időtartama ! :-) Nálam is hasonló próbléma volt,de (2013 évj,195 e km),és Én akkor kitisztítottam a Dpf -et és 3x olajat is cseréltem ,de még mindig sokat regenerált ,és majd egy éve az utolsó olajcsere után elkezdtem mindig 2000 f/p felett használni az autót(városba 3 . fokozatban stb.csak 2000 f/p felett legyen)és persze a legjobb gázolajjal ,de nekem azóta megszünt a szint emelkedés ,amit semmelyik szerviz sem tudta megoldani ! Ezért gondolom ,hogy nálam is a jó gázolaj után rendbe jött a porlasztó csúcs(adakékokkal is etettem),és szerelő bevonása nélkül megy azóta is, szint emelkedés nélkül pedig már több 25 e km -t mentem 85-15% város-autópálya viszonylatba !:-)
Ebben van DPF? Ha igen, akkor az lehet a gond, hogy tele van a szűrő, és sosem fut le a regenerálás. Nagyon kevés az a km, amit írtál. Menjél vele 500km-t egyben autópályán 3000-es fordulaton.
Segítséget, tapasztalatokat szeretnék 1.4 diesel kombi-ról. 6 éves 32 000 km van benne, normál használatban (50%-ban autópályán). A problémám, hogy a motorolajszint állandóan emelkedik, belekerül az üzemenyag. Van ötlet, hogy hogy lehet megszüntetni ezt a jelenséget? Szerelő azt tanácsolta, hogy mindig cseréljek olajat, de ezt nem tartom normálisnak, hogy 2 hetente cseréljek vagy gyakrabban. Valakinek van tapasztalata, ötlete ezzel kapcsolatban? Köszönettel!
Szívesen:) Dehogy veszek össze vele. Azt tudtam, mert írtad korábban is, hogy Rio-t veszel a fiadnak. Az új ceed, vs rio, sztem közel azonos lehet az elektronikájuk.
Köszönöm a segítséget! Össze ne vesszetek, amúgy sem ceed-ről van szó esetemben, hanem Rió, de a Rió fórum halott. :-)
Azért próbálok ceed-búl kiindulni, mert sok mindenben hasonlítanak. Többféle infót hallottam már erről a hátsó helyzetjelzőről és nem igazán tudtam eldönteni, milyen lesz.
Furcsállom ezt a lassú melegedést... mondjuk nekem i30 van, de a motor ugyanaz benne (1.4 benzin).
Most reggelente a +1, +2 fokokban nézegettem, kb. 2-3 km (4-5 perc) alatt felment a szokásos 5 vonalkára (város, 1-2 piros lámpa). Szellőztetés egyes fokozaton, középállásban, tehát klíma nem volt.
A 12-15 perc alatti bemelegedés nekem nagyon soknak tűnik.
Jeleztem ezt a tippet a tulaj felé, azt mondja, hogy friss tapasztalata szerint a nedvesebb időben van meg a hiba, száraz körülmények között a hiba nincs jelen. Most próbálja megtalálni a beázás helyét.
Üdv! Van egy 2010-es 1.4 benzines Kia Ceed autóm.Azt szeretném kérdezni az elektronikája tanitható ?Arra gondolok például,hogy a start-Stop-rendszert ki lehet e kapcsolni elektronikán keresztül?Tehát valami beirt kód alapján értem, és nem a szerviz által kiírt kódra gondolok.Ugyan igy a kéz hátsó ajtó automatikus bezárárására is van e ilyen opció?
Én is jeleztem ezt a "hibát" tavaly, hogy szerintem túl lassan melegszik be a motor. Én kicseréltem a filléres termosztátot, de nem sokat javult a helyzet. Mondjuk 15 km helyett 12 lett, de ezt nem is mondanám javulásnak mert nem lehet egyforma körülményt teremteni.
A lelkemnek viszont jót tett :)
Én is kipróbáltam úgy hogy teljesen kikapcsoltam a fűtést és láss csodát 3-4 km alatt majdnem üzem meleg lett a motor.
Az előző beszélgetésbe bekapcsolódva, szerintem is úgy a legjobb a fogyasztás, hogy hirtelen gyorsítás (nem hideg motornál természetesen) és rögtön tempomat.
DE EZ KIZÁRÓLAG DIZEL MOTOROKRA IGAZ!
Benzinesnél ez nem igaz, ott lényegében mindegy, hogy gyorsítasz.
További tapasztalatom, hogy dizel autóknál a tempomattal lehet üzemanyagot spórolni, míg benzinesnél nem.
Jelzem, ha valaki trollkodik annak nem kell nekiugrani, mert csak örömöt okozol neki :)
Ezért választottam olyan autót, amiben ülésfűtés is van. Amíg nem melegszik fel a motor a kellő hőmérsékletre, addig csak az ülésfűtés dolgozik alattam. Az igazi a szélvédőfűtés (dróthálós üveggel) lett volna még mellé a párásodás és a jég miatt, csak sajnos az ritka a KIAban. De így is nagyon jó a hideg reggeleken, hogy a motornak van lehetősége bemelegednie, nem pedig szinte közvetlenül az indítás után már kapcsolja is az ember a levegőfújást, azonnal elvárva a komfortos, meleg belteret.