Igen, a hírekből az következik, hogy a megyehatár utáni lehajtóig lehet az előző megyematricával közlekedni. Ebből az következik nekem, hogy odafelé működik a dolog, visszafelé nem.
Más:
Egy ogy. képviselői vélemény (szövegkörnyezetből kiragadott részlet):
"Annak, hogy a korábbinál kedvezőbb áron lehessen használni a teljes naptári évben az autópályákat, csak azok a politikusok nem örülnek, akik legszívesebben a rezsidíjakat is visszaállítanák, nehogy tovább sérüljenek a nemzetközi energiacégek érdekei. Azt, hogy a magyarországi utakon milliószámra tranzitáló külföldi autósok egy jelentős része fizessen végre útdíjat, és ne az alsóbbrendű utakon tegye élhetetlenné az ott élők hétköznapjait, csak azok nem támogatják, akik struccként a homokba dugják a fejüket. Javaslom, üljenek egy órát az M0-s bármelyik szakasza mellett, és számoljanak, majd tippeljenek: az elmúlt évtizedben hány gépjármű használta a körgyűrűt elhagyva a díjkerülés miatt az ingyenes alsóbbrendű utakat, ha Bukarestbe, Belgrádba vagy éppen Isztambulba tartott?"
Tipikus kormányzati kommunikáció": egyoldalú. Jól elvannak maguk között, ellenvéleményt még véletlenül sem óhajtanak meghallgatni. Pecás Józsi is ezt követi.
Nem lesz fizetős a ferihegyi reptérre vezető út, olcsóbb lehet a balatoni kiruccanás és a megyei matricák a megyén kívül is érvényesek lehetnek. De sok polgármester csalódott lesz, eddig nem is tárgyaltak velük. A kormány mai ülésén téma az útdíj. Tovább »
A polgármesterek egyelőre semmilyen választ nem kaptak az NFM-től a kifogásaikra, sem írásban, sem szóban. Egyeztetni sem hívták még őket a minisztériumba.
Ez már mekkora büntetés! Furcsa, hogy egy nagyon jól körülhatárolható csoport "mindegyik tagja" rendszeresen él vele, mikor végleg elfogy az érv. Mások szinte soha.
Gyermektelen vagyok. Majd lesz, ha eljön az idő, de nem ilyen harrachpéter-félék fogják diktálni, hogy mikor legyek szülő. Ez az én fricskám a rendszernek.
Meg sem kérdezem, hány gyereked van, mert minden balliberális legalább 3 (éltanuló) gyereket nevel nagy jólétben, miáltal teljes mértékben lehívja a családi adójóváírást is (miközben igazságtalannak tartja). (És van egy rendes cigány szomszédja és egy európai értelemben vett magyar barátja is.)
Csak azt nem értem, ha ilyen nagy a jólét, akkor a "KorFa" (ami a rendszerhű KSH !!! kiadványa) miért jósol szintén további igen jelentős népességvesztést:
Sokkal kevesebb pénzből is fel lehet nevelni tisztességesen sokkal több gyereket is, mint amennyin milliók vinnyognak, hogy annyi nekik maguknak is kevés. Mert vinnyogni jó. A világ fejlettebbik harmadába tartozunk, nem cigányputri vagyunk, ahogy azt egyesek próbálják sulykolni Hofi óta. Kifogásnak persze jó mindenre, hogy bezzeg a németek jobban keresnek.
Nincs kedvenc pártom. Tavaly mindhárom szalonképes párt (vagy jelöltje) kapott tőlem szavazatot.
Az pedig nem új, hogy a balliberálisok utálják a nemzeti gondolatot. Ezen az sem változtatna semmit sem, ha PC módon, a balliberális szájíznek is megfelelő szavakkal, ATV-kompatibilisen mondanám el ugyanazt.
Semmi gond. De akkor húzzuk föl a berlini falat a Nagykörút mentén, és oldja meg a belvárosi a belvárosban a nyűgjeit.
- a kitiltott boltokkal (nekem ne pöfögjön az orrom alá a peremkerületben az én még működő hiperembe)
- azon a néhány zsebkendőnyi zöldön, ami még megmaradt (mi keresnivalója van az M7-esen, ha a vidéki csak súlyos pénzekért mehet be hozzá)
És fogja be a bagólesőjét, amikor majd a szolgáltatások neki 2x annyiba kerülnek, mert a szakinak fizetnie kell a kiszállást és ezen felül még az extra díjakat is.
Igen, igen csak ott nem okoz fejfájást az hogy miből nevelei fel a gyerekeit miből veszel nekik ruhát mint nálunk ahol a többség a mindennapjait sem tudja megoldani, miközben az a szegény gyerek gakorlatilag egyedül nő fel mert a szülei éjjel-nappal dolgoznak és akkor eféle lehúzásoknak meg mégnincs is vége. Tudom hogy amit fletóék elkúrtak..bocs elloptak azt a sok kifizethetetlen hitelt amit akármilyen köntösbe is csomagolnak akkor is a melósnak kell megtermelnie és nem elég hogy egy rakás seggenülő aktatologatót kell még a nyakán cipelnie ehez még ilyen bosszantó idióta baromságot is el kell viselnie csak azért hogy nehogymár jól érezze magát. Mert ha jól érzi magát a nép akkor el kezdhet gondolkodni máson is nem csak azon hogy holnap mit eszik,akkor lehet hogy rájön hogy neki nincs szüksége a megmondó emberekre amit a nyakára tettek és akkor ez a sok cionosta görény alkalmasint esetleg le lesz nyakazva.