Keresés

Részletes keresés

endre66 Creative Commons License 2010.11.26 0 0 525

A Sopron bankéhoz hasonló ajánlata van az AXA-nak, de magasabbak a kamatok.

Előzmény: Maximil1 (524)
Maximil1 Creative Commons License 2010.11.26 0 0 524

Sziasztok !

Ahogy néztem a Sopronbankot tényleg elég jó kondícióik vannak, érdemes erre odafigyelni. Bár a számlanyitás költsége nem olyan vészes és min.  100.000 forintot kell lekötnöd 3 és 5 évre,  kapsz érte 6-7%-ot amint lejár a lekötési idő. És a kamatadónak csak a 10%-át vonják le, azt is a kamatos kamatból, így a veszteségedet majdnem nullára redukálják. De mindezt csak december 31.-ig tudod megtenni, mert addig él az ajánlat. Jó dolog látni, hogy a kis bankok a saját határaikat észbentartva alakítják ki a feltételeket és megpróbálnak ügyfélközpontúbb módon gondolkodni. Én is gondolkodom ezen a lehetőségen, mert néha, szerintem mindenkinek ismerős, de hozzányúlok a megtakarításaimat, mert amikor megtervezem a havi költségvetést, mindig ott motoszkál bennem az, hogy "ha majd elcsúszok, úgyis ott van a megtakarítás" és sajnos sokszor előfordult, hogy még abból is többet vettem le, mint kellett volna. Lehet visszatartana az, hogy ha megtöröm a betétemet akkor elszáll a kamatom fele...

Előzmény: i love metric (523)
i love metric Creative Commons License 2010.11.26 0 0 523

Én is megnéztem a Sopron Bank kínálatát, majdnem megegyezik a jelenlegi bankommal (igazából csak a kamat mértékében van pár század százalékos eltérés a Sopron Bank javára). Én csak három éves lekötést csináltam, mert kalkulációim szerint akkoriban lenne szükségem a pénzre, így meg legalább nem költöm el és az inflációt is ki tudom kerülni, míg ha a párnám alatt tartanám akkor nem. De a lényeg, hogy az ilyen lekötések tényleg nem arra valók, hogy ebből profitálj, még akkor sem ha 1-2 milliókat kötsz le. Ahol már számottevő a kamat az meg más a sok tízmilliós lekötéseknél kezdődik, de nem tudom, hogy van-e a lekötésnek felső határa (ez engem úgysem érintene, szóval utána sem néztem :D). Arra való, hogy ha van pénzed amit adott időtartamra félre tudsz tenni és nem akarod, hogy romoljon a vásárlóértéke akkor lekötheted.

Előzmény: tirtikka (521)
napalm. Creative Commons License 2010.11.24 0 0 522

akkor az tényleg jó....

Előzmény: Kikiri7 (519)
tirtikka Creative Commons License 2010.11.24 0 0 521

Én az RFV-ről nem hallottam még, igaz annyira nem vagyok jártas a pénzügyi világban. MOst kezdek körbe nézni hogy milyen lehetőségeim vannak. Úgy néz ki, hogy most lesz egy jó állásom szerencsére és tudok majd havonta félretenni egy kisebb összeget. 3 évre írtam alá a szerződésem, úgyhogy 3 éves lekötést szeretnék majd, mert ki tudja utána hol lesz majd munkám. Bár remélem , hogy meghosszabítják majd a szerződéem de ez még messze van.

Sopron Banknak utána néztem és 3 évre le lehet kötni a pénzed, de nem úszod meg teljesen a kamatadót így csak ha 5 éves szerződést írsz alá.

Nem tudom, még hol érné meg körülnézni ilyen befektetések után. Több fórumot nézegetek, remélem sikerül megtalálni a legjobbat.

Előzmény: franatic (520)
franatic Creative Commons License 2010.11.24 0 0 520

Az RFV esetében mindhárom évben 10,5 %-os a kamat. Feljövőben van, hogy a román piacon is sikereket ért el. Viszont a kibocsátás megterheli a vállalatot, és növekedni fog az eleadósodottsága is, de nem nagy mértékben, ha jól emlékszem.

A Sopron Bank ajánlata elég barátságosnak tűnik abban, hogy bizonytalan időre is vállalhatod a befektetést, bár a 3 év vállalása kötelező, ugye? Az lenne a legjobb, ha 5 évig tudnám fizetni, de nem látok bele a jövőbe..

Kikiri7 Creative Commons License 2010.11.22 0 0 519

én úgy tudom hogy végig

Előzmény: napalm. (518)
napalm. Creative Commons License 2010.11.22 0 0 518

de csak az első év a 10,4 %, nem?

Előzmény: Kikiri7 (517)
Kikiri7 Creative Commons License 2010.11.22 0 0 517

RFV kötvény bevezetésre került 3,5 év 10,4% os kamat/év azért az sem olyan rossz.

GaGa in the room Creative Commons License 2010.11.17 0 0 516

Sziasztok!

Ez egész jó befektetésnek tűnik. Nekem sajnos nincs valami sok megspórolt pénzem , jön a karácsony, úgyhogy mindenki inkább költene mint spórolna. Ezért lenne jó még gyorsan lekötnöm a pénzem, hogy nehogy kísértésbe essek :) Az igazán jól hangzik , hogy nem kell kamatadót fizetni , bár 5 év az tényleg sok idő lekötni a pénzt. Én max 1-2 évre szoktam betenni lekötésre a bankba, de biztsoan megérné hosszabb távra. Még tudna valaki valamilyen lekötést ajánlani?

Előzmény: Irrational (515)
Irrational Creative Commons License 2010.11.17 0 0 515

Szia!

Én úgy tudom, hogy most a Sopron Banknál is van valamilyen lekötési akció, talán az év végéig van rá lehetőség. Van olyan konstrukciójuk is, ha minden igaz, amiben le lehet kötni a pénzt bizonytalan időre is, legalábbis az oldalukon azt írják, hogy olyanoknak is ajánlanak kedvezményes lekötést, akik nem biztosak benne, hogy mennyi ideig tudják nélkülözni a pénzüket, és erre az esetre 6,25%-os kamatot ajánlanak.

Ráadásul, ha mégsem veszed ki, hanem bent hagyod legalább 3 évig, akkor a kamatadó felét is meg lehet spórolni, ha meg még az 5 évet is kihúzza a betéted, akkor az egész kamatadót.

Na, de szerintem nézd meg inkább, ott lehet, hogy érthetőbben van leírva, mint ahogy nekem most sikerült, a bonyolult fogalmazás területén ugyanis én is otthon vagyok :D Itt az oldal, szerintem jobboldalt lent a 2-es pontot érdemes tanulmányoznod.

Előzmény: ndor83 (509)
tangerine Creative Commons License 2010.11.10 0 0 513

A helyedben jelenleg a Unicreditbe vinném. Most 7,70% a kamat két hónapra. Ha mégis kell közben a pénz, akkor is kiveheted akár részben is. Akkor a kivett részre még mindig kapsz 5,70%-ot

insurances89 Creative Commons License 2010.11.09 0 0 512

Szia!

Az általános banki lekötésre nem mondható el, hogy ha feltöröd a betétet, akkor is kapsz kamatot. Ilyenkor sajnos bukta van.

Két dolgot tudok hirtelen ajánlani, ami kényelmes és nem kell vele havi szinten variálni.

1. Axa TBSZ - Az előttem szólok már írtak róla, 60 hónapos lekötés esetén nincs kamatadó és magas a garantált kamat. Ez nem azt jelenti, hogy kötelező 5 évig ott tartani (ez szól az előttem szólóknak is!). Az 5 év annak a feltétele, hogy kamatadómentességet élvezz.

Alapvetően ahhoz, hogy kamatot kapj, minimum 12 hónapon át kell ott lennie a pénznek. Azon túl, ha kiveszed, akkor kamatot kapsz. Csak nyilván nem mindegy mikor veszed ki. 3. évnél már csak 10% a kamatadó, 5. évnél pedig kamatadómentes.

Tehát ez nagyon rugalmas lehetőség, de az első 12 hónapban nem érdemes hozzányúlni.

2. Unit-linked szerződés

Na hát erről elég sokat kellene írnom, hogy érthető legyen, amennyiben nem vagy járatos a dolgokban. A lényeg az, hogy kötsz egy olyan megtakarítási szerződést, ahol vállalod, hogy havi x ft-ot fizetsz. De emellett, ha van nagyobb összeged (mint pl most), akkor azt be is teheted, mint eseti befizetés. Ebben az esetben az eseti befizetésedhez bármikor hozzáférhetsz. Tekintettel, hogy ez egy befektetés, így a kivétel pillanatában ha van hozam, akkor azt megkapod.

Nagyon kicsi dió héjában ennyi a lényeg, de erről bővebben érdemes beszélni, mert sokoldalú a termék, és nagyon nem mindegy, hogy melyik biztosítónál csinálsz ilyet!

Ha bővebben érdekel, akkor mindenképp jelezd, szívesen segítek!

insurances89 Creative Commons License 2010.11.09 0 0 511

Az Axa VipMax számlát október 31-ig lehetett kötni. November 2. óta TBSZ nevezetű termék van, ami kamatadómentesen nyújt lekötési lehetőséget, piacinál magasabb garantált kamattal. Tekintve, hogy nem a reklám helye, így a mail címemet megtaláljátok a nevemre kattintva, és akinek szükséges, a részletekről tudok írni privátban.

Előzmény: Laslow (510)
Laslow Creative Commons License 2010.11.08 0 0 510

Talán AXA VIP MAX. Látra szóló, azaz bármikor bármennyihez hozzájuthatsz, a maradékra megkapod a kamatot (5M Ft feletti egyenlegnél 7% felett kamatozik). Nincs számlavezetési díj.

(Persze, lehet, hogy van ennél jobb ajánlat is a piacon, de mivel nekem sajna nincs 8M Ft-om, nem nézem ilyen kategóriában a lehetőségeket.)

ndor83 Creative Commons License 2010.11.08 0 0 509

Sziasztok!

Nagyon sok hozzáértő emberke jár ide, ahogy a hsz-eket nézem.

Így bátran kérek némi tanácsot tőletek:

Nos a helyzet a következő:

Van nekem 8 millió forintom, leszeretném úgy kötni a drágát, hogy ahhoz én bármikor hozzányúlhassak (persze jó esetben nem szertetnék, de az ördög nem alszik) és az idő teltével természetesen szépen gyarapodjon...

Én ilyen évi 7%-t olvasok sok helyen ha az adott évbe nem nyúlsz hozzá mondjuk, illetve ha hozzá is nyúlsz akkor a "hozzányúlás közti időszakra vonatkozó kamatot kapod...

Szeretek bonyolultan fogalmazni.. :)

Nos a lényeg a lényeg, bármikor hozzányúlhassak és kamatozzon is a drága.

Kérem aki tud lásson el tanáccsal, mert iszonyat kezdő vagyok. :)

Köszönöm előre is.

Laslow Creative Commons License 2010.11.05 0 0 508

Igen, néztem, de ez túl nagy ár érte. Akkor lenne jó, ha épp át akarnék menni fő számlámmal az Unicredithez, gyakorlatilag oda kérni a fizut, meg ilyenek, de erről szó sincs, mert nem övék a számomra legjobb ajánlat a piacon.

Ez a 7,7% ráadásul csak új pénzre van, a meglévő ügyfeleiket nem kényeztetik ennyire.

Előzmény: tangerine (507)
tangerine Creative Commons License 2010.11.05 0 0 507

Van ingyenes is "bónusz bankszámla", ha tudsz havi 150e-et utalni rá. ( http://www.unicreditbank.hu/maganszemelyek/szamlavezetes/bonusz_szamlacsomag.html?defaultLanguage=hungarian )

Előzmény: Laslow (506)
Laslow Creative Commons License 2010.11.05 0 0 506

Jól hangzik az Unicredit 7,7%, de szükséges, hogy legyen mellé Unicredit lakossági folyószámla is. Így nálam kilőve.

Előzmény: tangerine (502)
tangerine Creative Commons License 2010.11.05 0 0 505

Na ja. Ha van 5 évig biztosan nélkülözhető pénzed.

Az Unis 2 hónapra szól.

Előzmény: balhaeksoncrowa (504)
balhaeksoncrowa Creative Commons License 2010.11.05 0 0 504

AXA Bank-Tartós lekötési számla: Éves kamat 7,75%. EBKM: 6,77%. Kamatadó: 0%

Törölt nick Creative Commons License 2010.11.05 0 0 503

Hoppá !  :-O

Előzmény: tangerine (502)
tangerine Creative Commons License 2010.11.05 0 0 502

Unicredit 7,70%

Kde_domov_ m Creative Commons License 2010.10.29 0 0 501
Igen, természetesen, megnéztem. Csak már a második embörke ajánl az egyértelműen eurós betétre vonatkozó kérdésemre (aminek egyébként is már régen utánanéztem és néhány hozzászólással korábban fel is tettem ide az eredményt)forintos megtakarítást. Ezért ironizáltam egy egészen picikét.
Előzmény: Laslow (499)
Laslow Creative Commons License 2010.10.28 0 0 499
A CIB Malacpersely forint alapú, és csak akkor azokban a hónapokban ad ekkora kamatot, amikor legalább 10e Ft-tal növeli az ember a Malacperselyében lévő összeget.
Előzmény: Kde_domov_ m (498)
Kde_domov_ m Creative Commons License 2010.10.28 0 0 498
Ööö, egész biztos vagy benne, hogy euróról írsz? És ha igen (most nincs időm utánanézni), akkor hagyományos betéti konstrukcióról van szó? Azaz van x összeged amit lekötsz és slussz. Szerintem bibi van itten valahol.
Előzmény: kano27 (497)
kano27 Creative Commons License 2010.10.28 0 0 497
CIB Malacpersely számla 5,25%
Előzmény: Kde_domov_ m (496)
Kde_domov_ m Creative Commons License 2010.10.21 0 0 496

No, már a papíromból átmásolni se sikerült rendesen... Szóval az Allianz és az FHB az 6 hónapra 3%, amivel már nem is elsők kategóriájukban.

A módosított értékek:

2 hónap: Unicredit, 3%

3 hónap: MKB, 3%

4 hónap: Magnet, 3,25%

6 hónap: CIB,3,5%

Remélem ez már pontos.

Aki mazochista vagy pesszimista (vagy realista?), annak figyelmébe ajánlom az Unicredit 4%/5 év konstrukcióját. Bár így, hogy devizát nem lehet TBSZ-re, talán még ők sem rohamozzák meg a bankot.

Előzmény: Kde_domov_ m (495)
Kde_domov_ m Creative Commons License 2010.10.21 0 0 495

Köszi, de engem az euró érdekel, mint írtam. Viszont kénytelen voltam legyűrni a lustaságomat és én megnézni a hirdetményeket, hátha valakinek hasznos lehet, leírom. (Tegnapi állapot, jellemzően új pénzek, és nem vettem persze figyelembe a befektetésekkel kombinált betétek kamatait):

2 hónap: Unicredit, 3%

3 hónap: Alianz, MKB, FHB, mind 3%

4 hónap: Magnet, 3,25%

6 hónap: CIB,3,5%

Hosszabbakat nem néztem, és mindez garancia nélkül, el is nézhettem valamit.

Előzmény: sa52 (494)
sa52 Creative Commons License 2010.10.21 0 0 494
A VIP betétszámla kamata emelkedik november 1-jétől 2011, január 31-ig.
Éves kamat 5.000.001 – 30.000.000,- Ft közötti betétösszeg esetén a teljes betéti összegre: 6,98% (EBKM 7,10).
Előzmény: Kde_domov_ m (490)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!