Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
Minden fűkaszámat, még az elektromosat is kiszoktam slagolni minden munkavégzés után. Mondanom sem kell, a motort nem éri víz, csak a szárat meg a végét. A terelőről ha frissen rögtön lemossa az ember akkor simán lehozza a víz a szennyeződéseket, a szárat meg egy mosogatószivaccsal szoktam szép tisztára subickolni.
Drótkefét még sose használtam, sőt a műanyag elemek nem is díjjaznák.
Utánna igen, beszoktam indítani, így damilfejben nem marad víz meg a késen se, aztán kirakom a napra vagy a szélbe és csak utánna megy a garázsba.
A motorburkolatot viszont nem szoktam tisztogatni, azt max akkor ha szét kell szedni.
Légszűrőt se szedegetem ki mindig, szezonban max kétszer.
Persze van aki minden munka után kiszedi a légszűrőt és szerintem úgy több port ver a motorba mintha hozzá se nyúlna..
De mivelhogy pollenallergiás vagyok így szeretek eső után kaszálni/nyírni mert akkor szinte nem is porol.
Vizes fű kaszálása után meg csak jóttehet a kislagolás. Bár az ilyen elektromos meg kínai kaszák kotyogós szöghajtásának megint kb ugyanmindegy az ilyen dolog..
Az a fontos,ha vizzel mosod,utána inditsd be a gépet,kicsit járasd meg,hogy az esetleg benneb maradt vizet eltávolitsad belőle...nehogy valami összerozsdásodjon benne...
Vízzel még nem mostam damilos fűkaszát, bevallom őszintén.. Mindig egy erre alkalmas fadarabbal lepucolom majd drótkefével is pucolom aztán kinek mi az igénye az újabbak már nem készülnek olyan strapabíró anyagból, főleg ha egy szórásvédőre gondolunk persze ha ritkán takarítod sem lesz baja. :-)
545RX, eldöntöttem. Rezgéscsillapítás fontos mert nem bírja a kezem és ilyen áron rezgés csillapított stihlt nem kapok. Kapok annyiért úgy néz ki, de remélem nem valami visszavitt vagy javítottat mert újnak hirdeti az üzlet de nem hivatalos HUSQVARNA kereskedés.
Nem elektronikus a porlasztó azt mondták.
Kell valamire figyelni a husiknál, vagy csak nem tőgázos használat kisfűvel bejáratás, full szintetikus olaj, 1:33 majd 1:40 aránnyal és remélhetőleg jósokáig elmegy?
Van elektromos porlasztós is-azt,hogy sima porlasztóval is kapható,azt nem tudom... rá kell nézni.A stihl 240 most 255 ezer-ha ennyiért kapsz újban Husit,akkor mérlegeld a dolgot-tiz ccm-el nagyobb motor,jóval erősebb hajtás rendszer,szintén jóval erősebb komfort rendszer...tehát nem egy osztály a két gép... nem is egy felhasználási körre van tervezve...
Jobb-nem jobb:ezt azok tudják,akik használtak ilyent is-olyant is,elméletileg az üzemóra meg egyebek az mind nagyon felhasználó és egyéb körűlmények függvénye.De felesleges is beszélni ilyenekről,mert ha a 240 és az 545 között vacilálsz,akkor egyértelműen jobban jársz ugyanazon árért egy erősebb,magasabb osztályú géppel.Vannak itt Husi felhasználók,majd biztosan segitenek,mire kell figyelni a munkavégzés során...
Amit írtál az 553 rs-ről betűről "betűre" alátámasztom...brutális kondi van benne :D nekem még a 180 E ft-os akcióban sikerült megcsípni...nagy hiba lett volna kihagyni.
Legegyszerűbb bemész egy Stihl boltba és megtekinted őket, szerintem ott kézbe is engedik venni ha komoly a vásárlási szándék. 185 magas vagyok nekem a 260-as szára megfelelő, de azt nem tudom milyen kell magasabb embereknek. Reméljük összejön valami erősebb, és méretben is kényelmes gép én nem tartanék a 235, 240-től sem ahogy írod.
BC 400T, a lagyszárú cuccokat damillal toltam le, meg van a gyari 3 ágú kés. Érdemes valami mást venni hozzá?
A mulcsozó kés milyen szituációkban jó?
A gépben volt egy szögletes narancs damil (gyári, vagy az előző gazda rakta bele), ami elég jónak tűnt. Vettem egy kis tekercs noname szürke szögletest tegnap egy szaküzletben, ami szerintem jobban bírta, de kevésbé haladtam vele jól. Milyet javasoltok vastagabb lágyszárú gyomokhoz?
Köszönöm a tippet, a kapcsolónak a saruja volt lehúzva, így érthető, miért nem állt le :) Plusz a gázbowden háza is ki volt akadva, tehát nem csoda, hogy pörgött magától..
Ezeket orvosolva, szépen rögtön indult, egész használható volt az alapjárat, az automata szivató szerintem nem működik, vagy meleg volt, és nem akart, de láttam, hogy nem mozdította a pillangószelepet.
A motor alapjáraton szépen jár, fel is pörög, meg tartja is a fordulatot, talán lehetne kicsit hirtelenebb a gázreakció, de majd szépen behangolom.
A kaszálást is kipróbáltam, az a része is működik, a csapágyak szóltak egy kicsit az elején, majd mindegyik zsírt kíván, szét kell kapnom.
Pár kérdésem maradt:
- alapjáraton néhanéha magától nőtt és csökkent az alapjárat, az mitől lehetett? Nem nagyon, csak éppenhogy hallhatóan
- amikor már bőven bemelegedett, akkor leállítom, és rögtön elindítom, csodásan indul. Azonban állt 5-10 percet, próbáltam ráindítani, de nem ment, szerintem be is köpte. Ez így normális? A kocsim is nehezebben indul ebben az időintervallumban, szóval gondolom igen, de jó kérdés :)
- plusz amikor akartam melegen indítani, akkor észrevettem, hogy könnyebb volt rántani. Az csak azért volt, mert rendesen fel volt olajozva a henger, vagy mert meleg volt és a tágulás miatt?
Amúgy van valami howto arra, hogyan és mit kell karbantartani? (zsírzás, stbstb..)
Sziasztok. Azt szeretnék kérdezni a hozzáértőktől, hogy adott egy Husqvarna 545 RX fűkasza. Teljesen új, még a doboza se volt kibontva. Viszont 4 éve vették szakkereskedésben, eddig állt. Még benzin se volt benne. Lehet ennek baja valami? Membrán, benzincső, stb. Ilyenekre gondolok. Köszi a válaszokat.
Sajnos kell róla számla és jó ha 10 év után is van alkatrész, ja meg persze mégjobb ha szinte sosem romlik el.
Ezért inkább maradnék a stihlnél, igazából a 260-as lenne a választás, egy bajom van vele, rövid a szára és drága is, ezért inkább elmozdulnék a 240 és a 235 felé is.
Csak kérdés azoknak milyen hosszú a szára, illetve jár-e hozzájuk duplavállas heveder?
Sok évre lebontva azért megéri a drágább gép, főleg amelyik megbízható csak takarítod, damilozod meg tankolod.. 165RX-et többek között ezért szeretem, ék egyszerűségű, megbízható ~4LE van benne súlya van és nincs rezgéscsillapítás egyáltalán.. persze lehet találok hozzá gumibakot cikkszám alapján, kitudja.
Most vettem egy BC 400 t fűkaszát. Sok tapasztalatom még nincs vele, az ötödik tanknál tartok. Azt már lehet tudni, hogy a rezgéscsillapítása jó, nyomatéka már alacsonyabb fordulaton is nagy, hevedere hasonló a Stihléhez. 2.5 Le-s, de nem tudom a minden napos használatot hogyan bírná.
Egy garanciális Oleo szervizes ajánlotta, aki szerint a hagyományos karbi állítási lehetősége előny az elektronikussal szemben.
Aki ilyet tervez venni nézzen szét a neten alaposan. Legtöbb helyen 200 000. Ft, de lehet találni boltot, ahol 180 000 Ft.
Egyébként most is egy Oleo 370 t kaszám van, már vagy 12 éve. Szimeringet, benzincsövet és "szuszogót" kellett rajta cserélni. Alkalmanként néhány órát használom, kiválóan működik. Nem rezgéscsillapított, de nem bizsereg tőle a kezem.
Illetve a vállhevedert szokták hozzájuk adni alaptartozékként? Mert ha külön kell venni +20 ezerért, az erősebb kaszánál meg alaptartozék akkor inkább azt éri meg megvenni.