Canon 600d-vel szeretnék két (vagy legalább az egyiket) vakut (canon 540EZ, maxwell dt-700S zoom) slave módban használni. A vázon mindkét vaku elvillan, a bibi ott van, hogy egyik vaku sem képes önmagában slave módban dolgozni, és nincs rajtuk szinkron csatlakozó se -régről van egy villanásra szinkron jelet adó kütyüm.
Milyen költséghatékony megoldást tudnátok ajánlani? Volt esetleg erről szó itt a fórumon korábban? Nincsenek olyan vakupapucsok amikre van szerelve egy fényérzékelő, és villanásra elvillantják a vakukat? Ha van ilyen, van ebből olyan is, ami "progrmozható" annyiban, hogy nem az első fényjelre villan?
Manuális vakunál mindent csak a vakun tudsz állítani.
Talán egyetlen kivétel ez alól a Yongnuo 560 III és a YN560TX vezérlő esete, ott a vezérlőn is lehet szabályozni a vakut. Most vettem éppen két ilyen vakut ezzel a vezérlővel, nagyon jók.
Sziasztok! Nem rég vettem egy yongnuo yn462 manuális vakut 1100D gépemhez. Olyan gondom lenne hogy, a külső vaku funkció beállításnál azt írja hogy:"Menü nem jeleníthető meg! A vaku nem megfelelő vagy ki van kapcsolva." Ez a vaku vagy a gép hibája? Vagy manuális vakuknál egyáltalán nemelérhető ez a menü?
Chrome alatt futtatva az oldalt az elküldöm gomb után ... az kiszürkül, de ha rányomsz az Előnézet gombra, akkor elmegy a hozzászólás. (valami nem műxik az oldal motorjában)
De a témához kanyarodva. Használt termék kereskedelmekor a NAV-nál az egyik alap a bizományos jellegű értékesítés. Amikor magánszemélytől megvesz valamit a bizományos vételi jeggyel (az hogy utána javít rajta vagy simán megy a kirakatba szinte mindegy) akkor eladásnál brutto ár van, vissza nem igénylehető Áfa nélkül. És az adózás a vételi és eladási ár különbözete után megy. Más a helyzet ha cégtől veszitek... áfá-s számlával és úgy adjátok tovább. De ez már tényleg csak a gazdasági oldala- ami itt nem fontos.
A hátterekből régebben a Savage cég papírjait használtuk. Teljesen jók és nem is voltak drágák. USA-ban jelenleg is 10.000 meg az apró egy 2.72 X 11m-es tekercs. De USA messze van :) Ha itthon nektek értelmes haszonnal sikerül 16-17000 magasságába beárazni, szeretni fogják a fotósok.
Sajnos valamiért nem tudok kommentálni az eredeti nick-el :(
Ez az ÁFA kérdés ne zavarjon meg, az biztos, hogy számlát és garanciát adunk a vakukhoz. Nem vagyok pénzügyi szakember, de talán a használt termékeknél un. különbözeti ÁFA van, de gondolom, majd ebben a témában jártasabbak megmondják a tutit. Viszont köszönöm a pozitív véleményt. Igyekszünk mindent raktáron tartani, ami az oldalon fent van, sőt lassan elkezdjük forgalmazni az amerikai Savage papírokat is, érdemes lesz majd azokra is megnézni.
Az oldalt most futottam csak át, engem a típus és ár "érdekelt" amikor a hozzászólást írtam. De most már tudom hogy ki a forgalmazó :)
Ami a leírás utolsó sorában volt az viccelt meg: " A feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!"
Használt terméknek nincs Áfája. Illetve van... de mivel itt kvázi bizományos értékesítés jellegű használt műszaki cikkről van szó ott nincs visszaigényelhető Áfa és az adózás is másként működik a kereskedő részéről.
A Mikrosatra viszont nem tudok rosszat írni (tudom- meglepő :) ) pl papírhátteret pár hete rendeltem, és náluk legalább van. Nem úgy mint a városunkban lévő forgalmazónál aki kerek 2 éve nem tud hozni :( De ez már más kérdés...
Pár hónapja írta pár sort ezzel a márkával kapcsolatban: " Walimex = Walser Import Export Német csomagküldő cég... illetve a Német walser-foto.de "terméke". Kínában gyártott cuccokat megvesz és feliratoztat."
Nos ez a linkelt oldal nekem több mint gyanús. A kérdéses vakuk ára még az amazon oldalán is sokkal sokkal magasabb mint az itt említett cégnél.
Sziasztok! Az utobbi egy evben kicsit lemaradtam, igy fogalmam sincs, hogy manapsag mennyibe kerul egy megbizhato E-TTL-es ado-vevo kombo Canon rendszerhez es mely` markak johetnek szoba. Koszi elore is a valaszokat! -D-
Nem volt félreérthető, lényegileg jó a megközelítése, bár igaz, hogy nem teljesen pontos.
Maga az expozíció tartama mechanikus módon 2 időtényezőből adódik össze, az egyik a zárlefutás ideje, a másik az expozíciós idő. Az első egy mechanikus "szükséglet", valamennyi időbe telik amíg a redőny az egyik képszéltől eljut a másikig, még akkor is, ha közben ki sem nyílik. A gyakorlatban ezt az időt nullának szoktuk tekinteni, és többnyire valóban el is hanyagolható.
Ha azonban az a kérdés, hogy mennyi ideig kell világítania egy fényforrásnak ahhoz, hogy a (rövid) expozíció során ki tudja világítani az egész képet, akkor nem hanyagolható el. Ilyenféle adatot persze nem adnak meg a gyártók, (cél)műszerrel ki lehet mérni, illetve egyéb módon lehet becsülni.
(Egyszer régen csináltam "méréseket" az akkori F-801-es vázammal, de már nincsenek meg a tesztfotók. Úgy rémlik, hogy az 1/250 szinkronsebességnél az exp idő kb. harmada alatt volt teljesen nyitva a zár, amiből következik, hogy a zárlefutás (a maradék idő) a szinkronidő kb. 2/3-a.)
Lényegében a szükséges kivilágítás ideje szinkronsebességnél egyezik a szinkronidővel, de ahogy egyre rövidebb expók felé haladunk (1/2000, 1/4000, 1/8000, stb. a nulla felé), a szükséges kivilágítási idő nem ezekhez az értékekhez, hanem ezeknek a zárlefutási idővel növelt értékeihez tart. Tehát ha valaki a teljes expo idejét (a szükséges kivilágítási időt) a szinkronidővel egyenlőnek veszi, akkor egyrészt nem téved sokat, másrészt felül becsül, tehát meglesz a teljes kivilágítása, nem fogy el a fény menet közben.