Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Tarzy52 Creative Commons License 2020.03.04 0 0 65749

Kedves Erika!

Köszönöm!

Előzmény: Pápai Erika (65748)
Pápai Erika Creative Commons License 2020.03.04 0 0 65748

Igen !  A kempingben minden nap más színű karszalagot adnak ami kedvezményes -árban a délutáni belépőjegy . A karszalggal mindenhova bemehetsz idértve a szaunarészt is . Szauna szeánszokra kell külön fizetni.

Télen nincs ellenőrzés kiskapunál, de főzezonban odaállítanak egy kisúttörőt aki megfelelő szigorral kezeli a bliccelőket. 

Ráérsz kifizteni a karszalagokat a kempingezés végén is . Szép kártya , bankkártya , kézpénz ahogy jól esik. Mint mondottam volt a Motel nem sokat ér .

A  kinti toporgóban , pedig nyáreste zene szól. 

Előzmény: Tarzy52 (65744)
Nyakas Jakab Creative Commons License 2020.03.03 0 0 65747

Vlies tapétát bármelyik nagyobb barkácsáruházban kapsz. Tartós erős, egyszerű felrakni, csak a falat kell bekenni ragasztóval és mehet rá a száraz tapéta. Lakótérbe kiváló, de a fürdőbe inkább a vinylt tenném. Sőt, ha használnék zuhanyt is a lakókocsiban, akkor pedig vékony, 2mm-es linóleumot ragasztanék.

Üdv: NyJ  

Előzmény: Lábasmáz (65741)
sátortábor Creative Commons License 2020.03.03 0 0 65746

Jó reggelt kedves Fórumtársak! Ha valakit érdekelne: eladóvá vált minikonyhánk és Bürstner 390 lakókocsiba függöny. 

https://www.jofogas.hu/somogy/Minikonyha_elado_101941229.htm

https://auto.jofogas.hu/somogy/Fuggony_lakokocsiba_101959915.htm

Tikky XTS Creative Commons License 2020.03.02 0 0 65745

Régebben a recepción lehetett megvenni a kedvezményes karszalagot nyári időszakban,

mindennap más színűt.

Télen körbe kell menni és a fürdő bejáratán keresztűl kell bemenni, fizetni.

Előzmény: Tarzy52 (65744)
Tarzy52 Creative Commons License 2020.03.02 0 0 65744

Köszönöm mindenkinek a Tamási kempinggel kapcsolatos infókat!

Természetesen fogok telefonálni, és amit kihagytam, Én...Mi nyáron mennénk!

Amúgy tájékozódás szinten jártam a kempingben.... úgy két éve egyedül, kicsit furcsának találtam az "átjárás lehetőségét"!

"....azon a nyitott kiskapun csak átmegyek, és abban a medencében fürdök amelyikben akarok.....? ......."

Előzmény: Pápai Erika (65739)
Kempingez Creative Commons License 2020.03.02 0 0 65743

Ha ezzel együtt kiszereled az összes 230-as vezetéket és szerelvényt, akkor valószínűleg nem kell. 

Előzmény: Amurcsuka (65742)
Amurcsuka Creative Commons License 2020.03.02 0 0 65742

Sziasztok!

Ha megszüntetem a 230v-os betápot, akkor is kell érintésvédelmi?

Lábasmáz Creative Commons License 2020.03.02 0 0 65741

Van konkrét beszerzési forrás?

Nekem azért kellene vinyl, mert a fürdőbe kell. Nem a zuhanykabinba, hanem a WC mögé. Vagy oda is jó a vlies?

LM

Előzmény: Nyakas Jakab (65737)
Lábasmáz Creative Commons License 2020.03.02 0 0 65740

A Kresz szerint semmilyen garázs- vagy kapubehajtóban nem szabad parkolni. Akkor sem, ha felfesteted sarcért a rendszámot. :-)

LM

Előzmény: Atis57 (65730)
Pápai Erika Creative Commons License 2020.03.01 0 0 65739

Szilveszteri bulira a következő ajánlatot kaptuk. A mosdók zárva,  fűtés nincs,áram van. 

A kempingben szolgálat napközben . Tapasztalatom , hogy telefonon érdeklődni kell indulás előtt .                               A  kemping ( jó idő esetén ) nagyon jó .                                                                                                                   A motel nem sokat ér. A Fürdő az nagyszerű . 

Előzmény: kanapekamred (65738)
kanapekamred Creative Commons License 2020.03.01 0 0 65738
Nyakas Jakab Creative Commons License 2020.02.29 0 0 65737

Lakókocsiba vlies tapéta ajánlott, a hozzá való ragasztóval. 

Előzmény: zogobacsi (65728)
Nyakas Jakab Creative Commons License 2020.02.29 0 0 65736

Szia!

Tamásiban többször voltunk, a kempinggel szerintem semmi gond. Rendezett, a vizesblokk kultúrált, tiszta, vannak árnyékos helyek. Karszalagot a recepción lehet venni, amivel korlátlan az átjárás a fürdőbe, ami kb 2 percre van. Van kinti nyitott gyógyvitzes medence, úszómedence, benti fedett medencék is vannak, élmény-wellness rész. Büfé terén nem állnak túl jól, inkább étterembe mentünk, abból van több napi menüs is. 

Üdv: NyJ

Előzmény: Tarzy52 (65735)
Tarzy52 Creative Commons License 2020.02.28 -1 0 65735

Sziasztok!

Idén tervben van termálfürdős kempingezés, lakókocsival!

Két kemping után érdeklődöm, az egyik a Csokonyavisontai, a másik a Tamási-i!

Ha járt már ott valaki, megosztaná a tapasztalatait, ilyenekben, mint terület, fürdőbe való belépés lehetősége.........esetleg valami "jó tanács"!!!

Mi a feleségemmel egy kiskutyával mennénk, így fontos lenne a fürdőbe való bejutás mikéntje, mivel egyszerre a kiskutya miatt csak felváltva, és napi többszöri belépéssel valósulhat meg.

Előre is köszönöm!

ezerkilencszáz90 Creative Commons License 2020.02.28 0 0 65734

Ma megkaptam az új C-s Barumokat. Sikerült átcsrélni  villám gyorsan sikerült minden.

Semperitek voltak rajta. Sajnos rosszul emlékeztem, nem akartam ennyi ideig húzni. Úgy emlékeztem 9 évesek de most a levétel után jobban megvizslattam. 11 évesek. Ha hívő lennék elmondanék egy imát, hogy megúsztam. Viszont elképesztően kifogástalan az állapotuk. Se kopva, se kifakulva, se repedezve, legalább 1 centis bordamélység. 

Még meg is kérdeztem a gumist, tudom meddig jó egy gumi de ezek annyira kifogástalan kívül, belül újszerű állapotban vannak, hogy nem érdemes-e tartalékba elrakni? Válasz: Ebben a korban bármelyik pillanatban szétrepedhetnek terhelés alatt.

Mondjuk egy valamin azért észrevettem a különbséget. Az új gumi ugyanazzal a nyomással egyáltalán nem ült, mig a régi egy ideje már úgy nézett ki mintha nem lett volna 4 bar-ra fújva.

Holnap indul a szezon. Go.......

ezerkilencszáz90 Creative Commons License 2020.02.28 0 0 65733

Nem haragszom :-).... de durva általánosítás volt, főleg, hogy pár ismerősödből alkottadt a véleményed.

De részemről lezárva.

Előzmény: zogobacsi (65732)
zogobacsi Creative Commons License 2020.02.28 0 1 65732

Ne haragudj, de valamit nagyon félreértettél.  Én arra céloztam írásom elején, hogy bizony vannak, akik egyfajta státuszszimbólumként vesznek nagyobbnál nagyobb lakóautót, jellemzően ezért, hogy a nyaraló udvarán álljon. Van pár ilyen ismerősöm. :-(  Nem mennek max, Pest-Balaton viszonylatban.  Na hát erre nem elég 2-3 milla. :-) 

Előzmény: ezerkilencszáz90 (65731)
ezerkilencszáz90 Creative Commons License 2020.02.28 0 0 65731

Az arcoskodás az egyik véglet, amit te írtál az meg a másik. 

Ezekszerint, ha valakinek 3 millió feletti lakóautója van az arcoskodik? Hát elég furán látod a világot. Kissé finomabban kellene fogalmazni. Tudod attól, hogy valakinek többre futja mint neked vagy nekem, attól még nem biztos, hogy egy arcoskodó bunkó. Nem egy olyan lakóssal találkoztam már, akinek 30 vagy 50 milliós lakóbusza volt és nem lehetet ráhúzni az általad említett klisét. De tovább megyek. Ha valakinek csak 400 ezres lakókocsira tellik, akkor az simán beskatulyázhatja a 2 milliós lakóautóst? Kíváncsi lennék, hogy éreznéd magad ilyen helyzetben a 2 milliós lakóautódban? 

Az az ország pedig, ahol automatikusan nagy a becsülete valakinek csak mert látszólag nincs jól eleresztve.........na ertől inkább nem írok véleményt, nem lenne túl finom. Csak annyit, hogy tele van a hírek olyan szegényekkel akik ölnek, lopnak,  rabolnak.

Előzmény: zogobacsi (65729)
Atis57 Creative Commons License 2020.02.28 0 0 65730

Szia!

A másik meg az, hogy ki a fene nézi? A....

Ezt helye válogatja ,hogy mit lehet 

Pl; Miskolcon  a parkolóőrök, a Közterület felügyelők, A Város Őrök.meg az unatkozó rendőrök.

Először papirlap , utána a piros csomag  azután elszállitás. a sorrend . 

Sem utánfutót sem lakóautót ,sem teherautót nem tárolhatsz közterületen. ?

S ezt a városlakók kérték ? ! ? 

Itt a saját garázsod előtt sem álhatsz  az autóddal , csak ha engedéllyel felfesteted a rendszámot, meg fizeted a sarcot !

Előzmény: Lábasmáz (65727)
zogobacsi Creative Commons License 2020.02.28 0 0 65729

Az autót az igényszintttel kell összehozni.  Ha nem felvágni, meg arcoskodni akarsz, akkor bőven találsz 2-3 milla között nagyon is megbízható darabokat. Itt az is szempont lehet, hogy merre akarsz csavarogni vele. Egy régi darabot könnyebben szívatgatnak nyugati szomszédainknál, de Magyarországon, északon, keleten vagy délen soha nem fogsz ilyesmivel találkozni. Én a keleti határszélen lakom, jellemzően Erdély a célpont, de mondhatom, hogy egész romániában bátran élvezheted a szabadságot akármyilen öreg, füstös géppel. Ott állsz le ahol akarsz, a fő utak nagyon jók, a táj lenyűgöző. Románia már nem az a régi magyarszívatós rendőrbüntetős hely, mint rég volt. Ha betartod a közlekedési szabályokat (legalább nagyjából) akkor otthon is érezheted magad. A Kinti magyarok, és jellemzően a románok is kedvesek, segítőkészek, és nem lehúzósak. Románia még mindíg nem egy gazdag ország, ebből kifolyólag egy régi lkakókocsival nemcsak hogy nem lógsz ki a sorból, de még szimpátiát is ébresztesz a helyiekben.  Műszakilag egyszerű, nem lestrapált autóba gondolkodj, és akkor nem lesz baj. Legjobb választás szerinetem ducato 2.5 TD. vagy amik ezután jöttek. 

Előzmény: netnomad00 (65726)
zogobacsi Creative Commons License 2020.02.28 0 0 65728

Köszönöm az infót. Az én lakómban a gyári tapéta több helyxn, különösen az éleknél már kopott, csúnya. Gondoltam rá, hogy újra bevonom valamivel, de nem szeretnék úgy járni, hogy csúnyább lesz mint volt.  Néztem a Metylan ragasztót, de abból is van vagy 3-4 féle.  ("Direct, special istant, normál, stb. ) Ha esetleg meg tudod valósítani a projektet, légyszi tegyél fel képet és tapasztalatról valami okulni valót. Szép hétvégét mindenkinek.

Előzmény: Lábasmáz (65725)
Lábasmáz Creative Commons License 2020.02.28 0 0 65727

Elméletileg sehol, semmilyen járművel nem parkolhatsz közterületen 2 hétnél tovább, akkor sem, ha van érvényes rendszámod. Anno a Jáksó félárbócon lógó terepjáróját vitték el emiatt Rómaifürdőről, hiába mondta, hogy de hát rendszám meg akármi.

Na persze, ha minden két hétben egyszer odébb tolod egy parkolóhelynyit, az már újabb parkolásnak számít. A másik meg az, hogy ki a fene nézi? A Jáksónál is az volt a gond, hogy már másfél éve ott koszlott az utcán.

LM

Előzmény: netnomad00 (65726)
netnomad00 Creative Commons License 2020.02.28 0 0 65726

Sziasztok!

Lakóautót szeretnék vásárolni 2-3 M körül.

Mit ajánlotok ebben az árkategóriában?

Lehet egyáltalán találni ennyiért használható jó állapotút?

Mire érdemes figyelni vásárláskor?

Ugyan azok a parkolási szabályok vonatkoznak 3,5 t-ig,mint egy személyautóra?

Pl. parkolhatok e vele hónapokig egy ingyenes parkolóban?

Privátban is elérhető vagyok! Köszönöm!   netnomad00@gmail.com

Lábasmáz Creative Commons License 2020.02.27 0 0 65725

A hivatalosnál 2x sűrűbbre kevert Metylan tapétaragasztóval. :-)

Anno volt ilyen tapétánk otthon, ahol glettelt betonfalra kellett felragasztani. Végül sikerült, de a szabályos keverési arány elég gyenge volt hozzá...

Vagy ha nem túl nagy felületről van szó, akkor ragasztóspray, aminél nem várod meg a száradást, hogy öntapadós legyen, hanem azonnal odanyomod. Az tutti megfogja, hogy jobban se kell.

LM

Előzmény: zogobacsi (65724)
zogobacsi Creative Commons License 2020.02.27 0 0 65724

Én is kíváncsi vagyok rá, és arra is, hogy hogyan kell szakszerűen felragasztani. Légyszi ha sikerül, tölts fel néhány képkockát és jó tanácsot a többiek okulására.

Üdv.Z

Előzmény: Lábasmáz (65723)
Lábasmáz Creative Commons License 2020.02.27 0 0 65723

Papír hordozó vynil tapétát, ami rendesen van a lakókocsiban, hol kapni? Nézek mindenfelé, de olyan tarka minták vannak, hogy csak lesek. :-(

Hátha mond valaki jó forrást... Leginkább sima fehér kellene. Azt kicsit igénytelennek tartanám, hogy sima papírt ragasztok fel, és arra öntapadós vynilt, meg ez azért nem is ugyanaz a megoldás.

LM

Tarzy52 Creative Commons License 2020.02.26 0 0 65722

Üdv!

Arra is kérdezz rá, hogy a "gáztömörségit" és a villamos "szigetelés szilárdságit" is meg tudják-e csinálni, vagy neked kell róla papírt vinni!

Előzmény: Lábasmáz (65720)
fekvőrendőr Creative Commons License 2020.02.26 0 0 65721

Van ahol nem vállalják, mert nem fér be a lakó, telefonon érdeklődj előtte.

Előzmény: Lábasmáz (65720)
Lábasmáz Creative Commons License 2020.02.26 0 0 65720

Lassan esedékes a következő műszaki vizsga. Ilyet bárhol csinálnak, ahol vizsgaállomás van, vagy csak arra felkészült cégek, műhelyek?

LM

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!