Ugyan nem a zsúfoltsághoz hanem az árakhoz szólok hozzá!
Ha nem hamarkodtam volna el és nem foglalom le márciusban a kompjegyeket, több mint 200 eurót spórolhattam volna. Mi vasárnapi napon Civithavecchiából Olbiába megyünk és két hét múlva Porto Torresből Civitavecchiába megyünk vissza. Megnéztem újra ugyanazokkal az adatokkal, és most már két napja Porto Torresből vissza "0" euróért adja a jegyet(OK-FERRY), persze az együttes, azaz két jegy foglalásánál. Jelezték itt a fórumon, hogy vannak akciók, nem hittem hogy ekkorák és türelmetlen voltam, mi lesz ha nem lesz jegy és a többi.
Egyebkent meg a szardinia travel honlapjan( azt hiszem a gyakorlati tanacsoknal) olvashatok a receptjeim is, ha gondolod, akkor megkeresheted. Nem nagy ugy. Fokhagyma, petrezselyem, olivaolaj, feherbor, paradicsom es ennek keverekei, halak meg sutve.
Tudja valaki, hogy a hét mely napján kevesebb a tömeg a kompjáratokon? Milyen napot érdemes választani? Úgy a lejutás is, az autópálya forgalom is érdekelne, mikor szerencsésebb menni és van e tapasztalat, hogy Budapestről Livornóig a gyakorlatban mennyi a menetidő sz.gépkocsival?
Akkor végül is mivel van bajod? Mások is írták már, nem az a baj, hogy leírod azt ami nem tetszett, hanem az, hogy közben egy csomó embert lebarmolsz. Ez miért kell? Mire jó?
Azt gondoltam világos volt, amit korábban írtam. Amennyiben részben vagy egészben nem tetszett valami, azt nyugodtan leírhattad volna ide is, de ebben a stílusban inkább ne tedd.
tegyük föl, hogy én is inkább az Auchanban veszem meg a halas cuccokat, meg mondjuk rákot, különösen ez utóbbit, azt hogy fogm elkészíteni magam, hogy legalább olyan finom legyen mint az étteremben, vagy akár a halat? Milyet érdemes megkóstolni? Hogy készítsem el?
Mind azoknak akiket nem butítanak a Szardínia fanatikusok!
Ki lehet forgatni a szavaimat,mondataimat nekem nem a táj szépségével van bajom gyönyörű!
Cdak azért merészeltem ide írni, hogy ha van olyan ember aki még nem járt a szigeten ne essen pofára mert TI akik bevagytok ettől ájjulva teljesen megvezetitek mind azt az embert aki ide készül!
Nem vagyok Balatoni fanatikus nem járok Balatonra nem vagyok nagy igényű!De még mindig elmondhatom,hogy annak ellenére,hogy szép ennyit nem ér hogy így lehúzzák az embert akár boltban,akár szállodában bár hol!
Amivel készültök újonnan indulók szorozzátok meg hárommal mert itt egy lehúzós cigány nép lakik!!
Privátban szívesen elmondom a konkrét élményeimet azoknak akiket esetleg érdekel! Dr az itt posztolo matuzsálemekre ne hallgassatok,elvakult borzalmas egyének!Meg már nem is érdekel mert vége!!
Izlések és pofonok. Képzeld el, ha minden nó ugyanazt a tipusú pasit szeretné:))
A lányom egyébként 6-án megy 3 hétre Valenciába dolgozni egy panzióba, na meg persze kicsit nyaralni is. A panzió tulajdonosnője épp ma írt neki, hogy mit szólna első esti vacsoraként a tenger gyümölcseihez. Lányom válaszolta, hogy imádja. Mire a nő rendkivül megörült. Azt mondta, hogy az emberek zöme( mármint akik odamennek dolgozni) utálja.
Neked meg tényleg maradnak a sajtok, sonkák, mortadellák, tészták és saláták. Ez nem a bélszínek, szűzpecsenyék és egyéb komoly kaják élvezésének helye, mert az nagyon drága mulatság lenne.
Igen minden megtalálható, csak keresni kell, azért ebben szerintem más nemzetek fiai se maradnak le.
Az egyik régebbi hozzászólásodban írtál(kép is volt, talán 2006-ból) a rákvacsoráról. Ez az egyik, amit írigyelek, mennyi-mennyi biztosan jó kaja van, amit mások élvezettel esznek, engem meg még a szagától is kiver a hideg. Próbálkoztam én kagylóval, scampival, sworfish-el, nem jött össze. No nem baj, maradnak nekem a proshuttok, az olasz sajtok és szalámik,.
Köszönöm válaszod, így legalabb tudom mire számolhatunk. Sajnálom hogy elhamarkodtam a foglalast, visszamondani nem lehet, mert már le is vonták az árat. Mai eszemmel 1 hét északon 1 hét délen jobb lett volna. De most már ez van és örülők ennek, mert persze biztos ez is gyönyörű lesz. Egyébként egy olasz üzleti partnerem javasolta Villasimiust!?
Sajnos mi hadilábon állunk a "tenger gyömölcseivel". Próbálkoztunk már sokszor, de eddig még nem nagyon sikerült. Nekünk halból való étel, maximum a magyar halászlé.
Az olaszországi étterem árak régebben is elég magasak voltak de egy egy pizza vagy spagetti még belefér majd a büdzsébe.
spanyolországban híresen olcsó, olaszországban híresen drága az autóbérlés. ennek ellenére 60 euro per nap még olasz mércével mérve is durva (úgy értem, olaszo-ban más helyen is olcsóbb, mint szardínián)
néztem többfelé, de mivel előtte való héten voltunk Mallorcán és ott 20 euróért béreltünk naponta+benzin, ahhoz képest a napi 60 euro nekem soknak bizonyult volna Szardínián.
friss információm nincs, elég rég voltam szardinián, akkor még digi gépem sem volt...
de aki elmegy oda és nem a parton akarja tölteni a nyaralás teljes idejét, bőven van mit nézni. mi a déli részen voltunk (szeretnék még azért a smaragd partra is eljutni ;-)), pl.cagliarit érdemes megnézni. norában római kori romokat lehet látni, baruminiben az őskori kőépítményeket a nuraghekat, ami azt hiszem egyedülálló, és több faluban a falfestményeket (ált. politikai indíttatású), amit muralesnek hívnak. voltunk egy faluban (sajnos most nem jut az eszembe a neve) ahol "zenélő" szobrokat láttunk és a szobrásznál is jártunk. vadlovakat néztünk, mirtuszlikőrt kóstoltunk, szóval lehet válogatni :-)
Az éttermi árak- szerintem- iszonyatosan magasak. A szupermarketben sem lehet az itthonihoz képest hasonlítani semmit se. Akkortájt azt mondtuk, hogy kb. minden az itthoni duplája. Tej, kenyér, vaj stb. Viszont voltak friss halak, kagylók, rákok, tintahalak,( erről már írtam Lénának), amik persze lényegesen olcsóbbak voltak , mint itthon. Mi ezeket használtuk ki. Elfogadhatóak voltak a saláták, idénygyümölcsök, bizonyos sonkák és sajtok, de persze a benzin, a különféle belépők, vagy hajójegyek, barlangokba hajózások, azok drágák. Ezek az olasz árak. De ez Olaszországban is drága. Pl. az Amalfi parton ha az ember Sorrentóból megy Ishiába, vagy Capriba, az is olyan 80 EUR fejenként, ha jól emlékszem.