Keresés

Részletes keresés

think_pad Creative Commons License 2008.04.16 0 0 982

A véleményezést nem úgy értettem, hogy odaáll valamelyik táborhoz. De az emberek életét átszövi a politika és a gazdaság, akár akarjuk, akár nem. És Hobonak mindig is "életszerű" szövegei voltak. Nem Gammapolisról énekelt, mint az Omega például. És ott automatikusan beindul a véleménynyilvánítás. Bár lehet, hogy tévedek... Elfogadom.

Előzmény: Törölt nick (980)
Markov Creative Commons License 2008.04.16 0 0 981
A jubileumi koncert mikor is lesz pontosan? Kicsit csodálkozom, hogy még sehol semmi a Maestro nyilatkozatain kívül, pedig pl. a dec. 30-i V' MotoRock-ra már hónapok óta kaphatóak jegyek + hirdetik is.
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.16 0 0 980

Miért kéne neki a közéletet véleményeznie? Az egy nagyon régi, de szerintem már meglehetősen elavult káeruópai berögződés, hogy egy énekesnek, egy zenésznek, egy írónak stb. föltétlen meg kell szólalni közéleti ügyekben.

 

Egyébként meg hogy hallgat-e... nemrég friss lemez, azóta koncertek, s nem sokára a 30 éves jubileum stb.

Előzmény: think_pad (979)
think_pad Creative Commons License 2008.04.16 0 0 979

Mostanában nagyon hallgat a Mester. Ez szomorúvá tesz.

 

Bár nem csodálom, hogy nem áll a nyilvánosság elé a mai érában. Én sem tenném a helyében. Nem méltó a mai közélet arra, hogy véleményezze egy olyan ember, mint ő.

Markov Creative Commons License 2008.04.07 0 0 978
22:05, Szombat (április 12.), DUNA Televízió:
Hobo - Kötéltánc: Tudod, hogy nincs bocsánat - József Attila versei

Úgy olvastam, még négy további Hobo-est is várható a Duna-tévén, érdemes figyelni a műsort!
exon_rock Creative Commons License 2008.04.04 0 0 976

Ejej.... nem is tudtam hogy ott voltál:-( Pedig a vészhelyzeti zenekari jägerből nyeltünk volna egyet. Igaz a herflis kicsit többet lenyelt..... :-)

Mindenesetre örülök, hogy sikerült a körülményektől függetlenül megteremteni a picasso-ban is azt a feelinget amit általában hozni szoktunk. Bár én személy szerint jobban szeretem azt a cuccot ahol van némi kontroll is és nem kell állandóan bedugdosni a fülem, hogy halljak valamit magamból... Dehát, a front adott volt, a sajátot meg nagyon nem érte volna meg elvinni. Az elvünk egyébként is az hogy nem panaszkodni kell hanem tolni a rakkendrollt :-) Idén úgyis lesz pár bulink ami rendes nagy színpadon és komoly cuccon megy majd.

 

crowkins: a Betegség bluest nem játsszuk. A banda túl lassúnak találta. Ebből az is következik, hogy az én nagy-nagy-nagy kedvencem, a Nem bűn a lustaság se lesz műsoron :-( 

Előzmény: kozakz (974)
Zizi6785 Creative Commons License 2008.04.03 0 0 975

Naná! De lenyomtam a Ne vénülj meg! Ginsberg klasszikust is!

Remélem azért ez nem Nagyon fáj-t (JA).

Előzmény: crowkins (973)
kozakz Creative Commons License 2008.04.03 0 0 974
mindenki csak a kifogásokat hozza :)

ami tetszett:

tobacco road, farock, éjféli csavargó.

Jó dögös kis pince klubban nyomjuk érzés volt, tiszta kopaszkutya feeling.

A Picasso sajna nem túl jó hely, a hang cucc is szarul szolt, mert , egyik oldal néma , a másik meg recseg. korábban nem ilyen volt. Ráadásul mindenki a pár nézön gázolt át ami engem nagyon tud idegesiteni.



crowkins Creative Commons License 2008.04.02 0 0 973

Gondolom Zizi, addig otthon nyomtad a Betegség bluest.:)

Azt nem szoktátok jáccani Exon?

Én se tudtam sajnos képviselni magamat, családi tragédia miatt(szülinap), de remélem mihamarabb bepótolhatom amit ki kellett hagynom.

Majd előre megírom mikorra szervezzetek bulit!:))))

Sok sikert addig is!

exon_rock Creative Commons License 2008.04.02 0 0 972

Remélem rendbejöttél azóta!!!!!! Ha nem, akkor jobbulást!

A duettet majd bepótoljuk - igérem. Pillanatnyilag semmi kilátásunk újabb bp-i klub bulira, de majd ficergek erre-arra hátha sikerül valamit kibrusztolni....

Előzmény: Zizi6785 (971)
Zizi6785 Creative Commons License 2008.04.02 0 0 971
Bocsánat a távolmaradásért, de húsvét óta az ágyat nyomtam magas lázzal, köhögés stb, pedig nagyon vártam a lehetőséget. Társasággal mentünk volna, és még nekik is meglepetésnek szántam, ha felhívsz egy dalra. Remélem lesz másik lehetőségetek nektek is, nekem is:-)))
Előzmény: exon_rock (970)
exon_rock Creative Commons License 2008.04.01 0 0 970

Köszi az érdeklődést! Amolyan jó erős közepes buli volt. A közönség jó volt - egész jól vették a lapot. Igaza hely tényleg elég kicsi, de az a 70 ember aki ott volt egész jól szórakozott - úgy érzem ill. a buli utáni visszajelzésekből ez jött át. Sajnos Zizi nem volt ott és igy nem tudtuk előadni az alkalmi Kopaszkutya duettet :-( Viszont volt egy ismerős énekes akit sikerült rávenni egy kis Johnny B. Good-ra.

Összességében pozítivak voltak a mi érzéseink is. A jäger hideg, a pultoslányok szépek. A buli 10-ből 7-es. Azt nem tudom lesz-e folytatása. Talán egy másik helyre is sikerül majd beférkőzni - csakhát kérdés sikerül-e elfogadható kondíciókat kialkudni? Meglátjuk...

Előzmény: pudingman (969)
pudingman Creative Commons License 2008.04.01 0 0 969
Milyen volt a koncert? Sajnos nem tudtam hazamenni, mert edzötáborban voltam:-((
Előzmény: exon_rock (964)
Hepatithos Creative Commons License 2008.03.22 0 0 968
ja hogy így...  köszi, én ugyan nem emlékszem, hogy kértem az enyémet is,  de nosza, szerkesszük át közösen a topikot.
Hepatithos Creative Commons License 2008.03.22 0 0 967
na tessék, már megint mi rosszat mondtam??? Repültünk innen szénichtől bőröstől...
exon_rock Creative Commons License 2008.03.22 0 0 966
Nem voltam még ott - annyit tudok, hogy nem túl nagy. De bánja a fene, toltuk mi már kis büdös kocsmákban is meg elég nagy színpadon is :-) 
Előzmény: kozakz (965)
kozakz Creative Commons License 2008.03.22 0 0 965
Voltál már a Picasso Pointban koncerten? a koncert hely kb 10x4 méter alapterületű pince.... :)
Előzmény: exon_rock (964)
exon_rock Creative Commons License 2008.03.22 0 0 964

Kellemes húsvéti ünnepeket mindenkinek!
A lényeg:
Exon koncert - 2008. március 27. (csütörtök) 21.00 - Budapest, Picasso Point (1065 Budapest, Hajós u. 31.)


Sajnos a belépő 1000 Ft, de a belépő teljes egészében lefogyasztható! Így talán elmegy... Mitagadás, jó lenne ha többen eljönnétek, mert ez a Bp-n debütáló bulink és ha jól sikerül akkor talán többször is lesz alkalmunk zajongani errefelé nemcsak hétközben hanem valami emberibb hétvégi időpontban is...
Mire számíthattok? Amolyan hangos (remélem lesz elég kraft a klub front cuccában) bluesos rock&rollos buli lesz. A műsorban lesz 10-12 régi HBB szám is - remélem tetszik majd a közönségnek a mi HBB értelmezésünk is. Nem lesz kispálya a duett amit majd Zizi-vel csinálunk :-)

Zizi6785 Creative Commons License 2008.03.13 0 0 959
Akkor úgy néz ki van igény a kutya bőrre:-)))
exon_rock Creative Commons License 2008.03.13 0 0 958
Zizi! 27-én játsszuk a Kopaszkutyát is, sz'al tanuljad Bill szólamát :-) Ahogy beszéltük... Inkább költ az ember nőre...  :-) 
Előzmény: Zizi6785 (956)
crowkins Creative Commons License 2008.03.10 0 0 957

Hepatitisz!

Bocs ha nem pontosan idézlek,fejből írok:

 

.."ez nem az a hely ahol baromira megkell gondolnunk mit mondunk, nem parlament"PONT!.........................

 

:)))))

zseniális!

:)))))

 

Áldás, békesség, nyugoccság, satöbbi!

 

Üdv!

Zizi6785 Creative Commons License 2008.03.10 0 0 956

Én sem értem igazán miért pöccent be Géza.

Otthon vagyok az Index néhány fórumán, tudnék mondani egy-két helyet, ahol keményen megy a bunkóskodás (sajnos, és én sem azért vagyok ott ha-ha-ha), de ez a fórum nem tartozik közéjük. Néha ide is téved néhány elvetemült, de még azokat is finoman fogadja a törzsközönség.

 

Géza! Itt a rajongóid vannak! Ne veszítsd el őket!

Hepatithos Creative Commons License 2008.03.10 0 0 955

Örülök hogy itt vagy, minden tiszteletem a Tiéd, amennyiben visszaolvastál, nem hiszem, hogy csak azt találtad, hogy kizárólag kritizállak. DE!

Engedd meg, h megjegyezzem, szerintem tévedsz, ez nem az a hely ahol mindig baromira meg kell gondolni, hogy mit beszélünk, nem parlament, nem megasztár zsűri, képzeld úgy, hogy egy kocsmában beszélgetünk, magunk között, fenntartva a jogot, hogy akár hülyeséget is mondjunk. Én megtiszteltetésnek veszem, ha a kritika tárgya is betéved, de ne legyen már elvárás, hogy ha van véleményem X vagy Y gitárjátékáról, bajúszáról, mittudomén, akkor ezt csak közvetlenül neki mondhassam el, elérhetőségét felkutatva, vagy fordítva, ezt csak névvel és címmel tehessem meg.

Mindemellett, ha kiváncsi vagy a véleményemre, örömmel megkereslek és elmondom, szerintem semmi olyat nem mondtam, amit ne vállalhatnék szemtől szemben a gymorszájam kockáztatása nélkül! A reakciód alapján nem hinném, hogy nagyon érdekelne, mit gondolok, de ez nem is elvárás, hiszen sem kritikus, sem gitárvirtuóz vagy tanár nem vagyok, csak közönség, ezért írtam ide, ahelyett, hogy a koncert után odamentem volna hozzád azzal, hogy figyelj, Géza, nem tetszik a hangzásod az új lemezen, viszont azt elképzelhetőnek tartottam, h valakit itt érdekel, hiszen ez a célja a fórumnak. 

Ezt itt könnyebb árnyalni, pld. most hozzátehetem, hogy az élő koncert hangzásodhoz képest nem tetszik, ami viszont nagyon tetszik, ha tetszik, ha nem, valamint voltam bátor az Idegen Tollakat említeni, ahol gyönyörűen szólnak a gitárok, bárki játssza, a borító alapján úgy gobndolom, hogy Te. Legyen szabad mint közönség fenntartani azt a véleményemet, hogy az új lemezen az én fülemnek nem annyira kedves a gitárhangzásod, mert inkább rockos, mint bluesos, de tudd, hogy van aki meg pont ezért szereti.

És ami miatt eredetieleg elmerasztaltál, Joe Satrianit illetően, aki nálad rutinosabb fórumozó (ezzel nem elmarasztallak, sőt) annak szerintem nem az jött le, hogy gyűlölném satrianit, vagy bárkit, de ha mégis félreérthető voltam, akkor megpróbálom ekzaktabban.

Se Tátrai, se Satriani életművét nem ismerem részletesen, se rajongója se ellendrukkere nem vagyok egyiknek se, de mégis, amikorhallottam őket, élőben , vagy lemezen, ez előbbi nagyon tetszett, az utóbbi egyáltalán nem. Ennek ellenére
 tisztában vagyok vele, hogy mindketten kitűnő, virtuóz gitárosok - az "ezért szar gitáros Satriani" idézet volt, aki akarja tudja honnan, de mindegy, szerintem senki nem gondlja komolyan, hogy az én véleményem döntene erről, én se, szerintem volt is ott egy smiley valahol.

De tényleg, álljak itt egyedül ezzel a véleményemmel, ami lehet baromság, de Satriani tejengős virtuóz szólói untatnak, amikor éppen nem idegesítenek, Tátrai viszont bármilyen felejthető is tudott lenni a HBB néhány lemezén (pl vadaskert, csintalan lányok, de asszem a nemek háborúján is ő játszott) ez a három hang a Hajtók Dalában számomra maradanadó magyarázata annak, hogy miért nyűgöz le mindig élőben.

Remélem, ezek után érthető, hogy alkalmasint a negatív, és a kontextusnak megfelelő stílusban fogalmazott kritikám ellenére is nagy tisztelője vagyok a játékodnak és a zenekarodnak, de  ha ez a magyarzat nem elfogadható, és azt gondolod, hogy erről ezek után is személyesen illene beszélnünk, lsz. erősítsd meg, és azonnal kereslek. Ezt a hozzászólást elküldöm emailben is, ha tudom, de kérlek
ne kivánd tőlem,  hogy egy internetes  fórumon névvel és címmel szerepeljek, mert  ezt semmilyen értelemben vett morál nem követeli meg  és ettől függetlenül is butaság.





Előzmény: Fehér Géza (953)
exon_rock Creative Commons License 2008.03.09 0 0 954

Kedves Géza! Üdv a topicban! Én szívből remélem, hogy rendszeresen benézel és időnként ha úgy érzed, hogy szükséges, akkor elmondod a hátteret is.

A zenészi-zeneszerzői kvalitásaidat szerintem senki sem vonta kétségbe.  A hangzás megítélése szubjektív - kinek mi jön be. A gitárosunk pl. a Szabad a szó gitárhangzását azóta is próbálja megfejteni:-)   Persze nehéz is lenne 1 az 1-ben reprodukálni mert másféle gitárt, erősítőt és effekteket használ.

Az, hogy az ittenieknek vannak kedvenc HBB korszakaik (kinek melyik) - talán természetes is.

Előzmény: Fehér Géza (953)
Fehér Géza Creative Commons License 2008.03.09 0 0 953
És még egy utószó: Én nagyon szeretem azt, amit csinálok....És ajánlom mindenkinek, aki még nincs tisztában magával. És kérve kérek mindenkit, hogy piszkosul gondolja meg, hogy mit, és legfőképp miért mond!!!!
Fehér Géza Creative Commons License 2008.03.09 0 0 952
elérhetőségeim: 06 20 495 08 94
Váci út 121/2 fszt. 1.
vagy vonalas: 06 1 239 65 72

vagy bújjak én is egy gyógyíthatatlan betegség mögé?

Tisztelettel: Fehér Géza
Fehér Géza Creative Commons License 2008.03.09 0 0 951
És még külön szeretnék elnézést kérni azoktól, akiket nem kérdeztem meg az új lemez hangzását illetően. A jövőben mindekihez oda fogok menni, speciális közvéleménykutatás-szerűen, hogy ne haragudj... te milyen gitárhangot képzeltél el? www.láncfűrész.hú
Fehér Géza Creative Commons License 2008.03.09 0 0 950
Kedves Hozzászóló! (hepatibusz)
Szerintem nincs szebb dolog a világon, mintsem az, hogy azt csinálja az ember, amit a legjobban szeret....Így nekem eszembe sem jutna párhuzamot vonni, e két nagyszerű gitáros között. Ha netán erre kerülne sor, akkor azt mondhatnám....: egyik jobb mint a másik....Jó dolog elidőzni a gondolatok között. Gondold át újra.: Csak akkor szerethetek valakit, ha gyűlölhetek is?
Hepatithos Creative Commons License 2008.03.05 0 0 948
kicsit off, de ittvan mégegy példa, hogy miért ezért szar gitáros joe satriani...:) este hosszú idő után a vadászatot hallgattam újra.  úgy emlékeztem, hogy a hajtók dalában Tátrainak van egy virgás szólója...bakker, ez az, hogy nincsen ottan semmiféle szóló, három négy hangot prüntyög a mester a körök végén, de azt hogyan!!! ha három hangba joe bele tudna pakolni ennyi filinget, végetnemérő körök helyett, akkor tudna gitározni.
think_pad Creative Commons License 2008.03.03 0 0 947

Szénichről ezt asszem Hobo írta a Hobo Sapiens könyvben.

 

Nehéz mostanában Hobonak. Gondolok arra, hogy a blues (szerintem) egy hétköznapi történeteket elmesélő rétegzene lehetett a kezdetekkor. Aztán ilyen szövegekben remekül (megfelelő tehetséggel) el lehetett bújtatni a rendszerellenes szövegeket a múltban.

 

Ma már nincs mit elbújtatni, mert mindent szabad, sajnos rosszértelemben véve. Ordibálhatsz amit akarsz, legfeljebb kiröhögnek az "intelligensebb emberek".

 

Én Hobonak, a mai énjének leginkább a József Attila, Villon esteket, Morrison emlékesteket látom szinten maradási lehetőségként. Nagyon jó dolgokat ír, de néha az Ő dalszövegeiben is felfedezhetők "tükörfordítások".

 

Remekül tolmácsolja a nagyokat. Pl. Allen Ginsberg Üvöltés-ét magamtól többször is próbáltam "befogadni" sikertelenül. Aztán a Lágymányosi KH után sokszor meghallgattam/hallgatom.

 

Vagy József Attila Tiszta szívvel. Ennyi ember nem tudott még fejlből ilyen drámai verset elmondani. És megérteni.

 

Előzmény: crowkins (944)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!