Én is tavaly ősszel ültettem 6 tő Blissy málnát, ebből 2 már egy hónapja kihajtott, 3 most a héten hajtott ki és 1 még várat magára. Beterítettem a tövüket fűnyesedékkel és minden másnap kapnak egy locsolónyi vizet. Túlzásba sem szabad esni az öntözéssel.
Nem akarlak hitegetni, egyenlőre nem ígérhetek semmit, mert a kísérletezés időszakát élem. Ráadásul már másnak ígértem hogy adok szaporulatot ha sikerül, így tényleg térjünk vissza erre ősszel.
Ha a friss hajtások hegyét lehajtod a földbe, akkor biztos hogy lesz szaporulatod. A tősarjakon is van gyökérképződés, azokat is szét lehet szedni, csak én eddig nem bántottam.
Az is előfordulhat, hogy nálam nem találja a helyét megfelelőnek gyökérsarj képzésre, de elvileg hoznia kellene, hisz málna. :)
Köszönöm a felajánlásodat, de azt hiszem, sajnos már nem lesz helyem újabb fajta ültetésére. A meglévőket szeretném szaporítani.
Mindenesetre rettentően kíváncsi vagyok az idei termésre. Tavaly tavasszal telepítettük a málnást, és késő nyáron már termett rajta naponta egy kistányérnyi (a 9 tőből a koraiak kipusztultak, maradt 5 késői). Most szépen sorbaültettem a sarjakat, méterenként 8-12 darabot, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Ha minden igaz, ebben az évben már értékelhető termésnek kellene jönnie.
Pont ilyen az én szomszédom is :) mikor a kertben vagyok pont odahordja a ganélevet , igazából nem tudom de énnekem is akkor van kedvem avart égetni mikor feléje fúj a szél s nyitva van az ablaka ...kűlönben jól vagyunk a málnái is átmásznak hozzám sajnos aprószemű ...:)
Köszönöm válaszodat. Nem tudom, hogy sarjon termő e, mert tavaly még egy két szem volt csak rajta , az meg a fő hajtáson volt. Akkor hétvégén megpróbálom átültetni.