vettem egy szerintem aranyosat. tarka-barka fahaz, " farm haz" allatokkal. az ablakai olyan geometrikus lukak es lehet beledugdosni. teteje nyithato, szoval egyszerüen beledobalni is lehet ... huzogatost mar kapott mastol. www.jumbo.eu ( ott pont ezt nem talalom)
A bármit azért írtam, h bármivel eljátszanak még ilyenkor : )) a legjobb az a PET palack pl. : )) de azt nyilván nem vehetsz. Most mondjam, h az én 1 évesem a tescos favonatokat pakolja ki-be legszívesebben? a síneket, váltókat, kocsikat... de azt nyilván nem akarsz venni a kislánynak. (majd később viszont zseniális ajándék, mindig bővíthető, nekem a lányaim is imádják).
A tologatós csattogóslepke sztem akkor jó, ha megy már a baba. Megy már? Bár az én fiam a járássegítőjét négykézláb is tolja, ha olyanja van, meg állva is (Albi nem megy még önállóan, csak kapaszkodva lépeget).
de barmit nem tudok ajandekba venni ... ö meg csak kipakol, kidobal, kiszor, befele semmit! na majd en megmutatom neki! egyebkent csak kepletesen akarok vmi szines izet aminek örül, mert a mesekönyvek az igazi ajandek, de azt meg nem ertekeli.
Igen, de majd fél év múlva már nem. de síkban legyen, amibe bele kell illeszteni, mert azt tudják előbb, ami homorú (pl. nekünk FP csiga van) azt nem igazán, csak pár évesen.
A ki-be rakosgatós játékokat élvezik ilyentájt nagyon, de ehhez monnyuk ölég egy bármilyen doboz és BÁRMI pl. nagyobb építőkockák (van kimondottan babáknak való, gumiból, Clemmy a neve) amit ki-be lehet pakolni : p
Az mondjuk igazán az én gyerekemet nem érdekelte... Viszont poharas építő vagy karikákból építhető piramis bejöhet neki, vagy húzogatós kukac vagy tologatós csattogós lepke-szerűség. Vagy valami fürdőjáték.
Innen: http://fakopancs.hu/elso-jatekaim-c-25.html A húzó-toló/Montesszori/egyéb kategóriából akármelyik.
elnezest kerek itt nagyon off, de hatha tudtok segiteni. 1 eves lassu, nem nagyon aktiv kislanynak mit vegyek jatekot? Becsben el, felig magyar. rengeteg magyar mesekönyvet mar vettem. kifejezetten vmi jatekot szeretnek. nem egy vagyonert ...
Nálunk is elhangzik 1-1 Ödön vagy Béla a sok becézgetés közepette, de azért a környezetünk csak-csak azon a néven szólítja, amit mi eredetileg kiötlöttünk erre a célra:)
Én is remélem : ))) csóri gyerek : )) Az én fiam neve ugye Tündérkirályfit jelent, de vhogy újabban nem jut eszembe így hívni... inkább ördögfiókának : p
: ))) Én is Mancinak hívtam a lányaimat. : ))) Attól meg, hogy a fiam tündérkéből Tüncivé lépjen elő épp egy hajszál választ el. : ))) Azért remélem, nem ugorjuk meg. : )))
Ez csak poén részéről : ) A Kevin nevű fiát meg Vitéznek hívja : ) én meg a lányaimat Mancinak, anyám engem Lujzának, öcsémet meg Döncinek hívott : ) (közel sem ez a nevünk : p)
Mondjuk a Gellért-Bandi is lehet ilyen "viccesség" akár... vagy apuka/nagypapa Bandi, a kisfiú richtig nem lett az, de mégis mindenki így hívja...
Ezen csodálkozom, hogy vannak, akik valami tök más keresztnéven (vagy annak egy becézett formáján) szólítják a gyermeküket, mint aminek keresztelték. Egyszer a játszótéren megörültem, hogy más is bandizza az Andrást, ezt az örömömet meg is osztottam az apukával, mire elárulta, hogy igen, de ez a Bandi igazából Gellért:)
Jelentésre ezt is írják: Más magyarázat szerint, – mivel uralkodók neveként jelent meg a magyarban – török eredetű, a kora középkori eurázsiai sztyeppén széles körben használatos bojla méltóságnév.
A b-v csere nem olyan meglepő, és a vojla már majdnem vojtech, tehát el tudom képzelni, hogy hogyan alakult. Bár nem vagyok nyelvész, csehül meg végképp nem tudok... :)
Béla nem tetszik, Vojtech igen.
Közben találtam ezt a táblázatot, nagyon tetszik, hogy így összegyűjtötték: http://hu.wikipedia.org/wiki/Keresztnevek_gyakoris%C3%A1ga_Magyarorsz%C3%A1gon_a_2000-es_%C3%A9vekben
Luca nagyon durván feljött az utóbbi pár évben, idén szerintem még előrébb lesz...
Azért a rendszeresen 55-62. helyen szereplő Krisztofer is kissé meglepett...