Keresés

Részletes keresés

híg ember Creative Commons License 2025.12.23 -1 0 6503

Sötét ...

Előzmény: híg ember (6500)
híg ember Creative Commons License 2025.12.23 -1 0 6502

Nektek HNA híveknek sajnos könnyedén megy az elítélése, kárhoztatása másoknak

Hát, igen, milyen istenszerető is lehet az az alak, 'ki mikor olvasándja, hogy nem való a királynak a  bornak itala, akkor a levegőbe bokszol: hurrá, én programmozó-matematikus vagyok, nekem 'hát való! Vagy: hú, mekkora kő esett le a szívemről, hogy nem király vagyok, hanem szűcs. Ez ám az ígeértelmezés...

Előzmény: vámmentesss (6493)
híg ember Creative Commons License 2025.12.23 -1 0 6501

Köszönjük, hogy végre egyetértesz velünk, “saját, bölcs belátással”, azaz mértékkel borozókkal, sörözőkkel.

Csak a te idiótaságod tarthatatlanságát tartottam eléd, te iq-bajnok. Minden józan ember tudja, hogy az nem az én tanácsom, idézőjel nélköl is...

Előzmény: vámmentesss (6492)
híg ember Creative Commons License 2025.12.23 -1 0 6500

Sörét vagy, mint az éj...

Előzmény: vámmentesss (6492)
híg ember Creative Commons License 2025.12.23 -1 0 6499

Az (isteni, bírói, királyi) ítélet kötelező érvényű az elítélt emberre, ezért teljesen más a súlya

Annál inkább szüksége volna borozásra, ha állítólag üdít, frissít, élesít, élénkít, minthogy neadj'isten fásultan, morcosan, tompán álljék szolgálatba', ha ekkora a súlya a felelősségének...

Előzmény: vámmentesss (6493)
híg ember Creative Commons License 2025.12.23 -1 0 6498

Azt mondta nekünk, hogy mivel mi nem vagyunk királyok és emiatt emberek bírái sem, emiatt nem vonatkozik ránk a fiának adott tanácsa

Hol mondta ezt, ígehamisító? Hol mondta, hogy a szűcsnek való? Hitgyülis apokrifába'? Mer' kánonikusban veszendőnek való...

Előzmény: vámmentesss (6495)
híg ember Creative Commons License 2025.12.23 -1 0 6497

Aki józan, az egyáltalán nem “fásult, morcos, tompa”,

Bizony, vannak józanok, 'kik fásultak, morcosok és tompák: miért írsz ilyen ostobaságot, senki sem állított ilyet...!

Előzmény: vámmentesss (6496)
vámmentesss Creative Commons License 2025.12.23 -2 0 6496

...csak a király legyen fásult, morcos, tompa…

———————————————

Aki józan, az egyáltalán nem “fásult, morcos, tompa”, miért írsz ilyen ostobaságot, senki sem állított ilyet!

Előzmény: híg ember (6482)
vámmentesss Creative Commons License 2025.12.23 -2 0 6495

Azt mondta nekünk, hogy mivel mi nem vagyunk királyok és emiatt emberek bírái sem, emiatt nem vonatkozik ránk a fiának adott tanácsa, azaz azt csinálunk emiatt, amit akarunk, pl. nyugodtan ihatunk, ha akarunk mértékkel, ahogyan a fiacskája is ihat, amikor már nem ítél embereket.

Előzmény: híg ember (6483)
vámmentesss Creative Commons License 2025.12.23 -2 0 6494

Nem amiatt ihat onnantól Lemuel, és más király, vagy bíró is, hanem amiatt, mert az anutája az ítélkezés időtartamára mondta neki, hogy akkor ne igyon.

Amikor annak vége van, akkor ihat már mértékkel.

Sima negáció.

Előzmény: híg ember (6490)
vámmentesss Creative Commons License 2025.12.23 -2 0 6493

királynak adta azt a tanácsot, hogy amikor embereket ítél, akkor ne igyon." 

Mindannyian itélünk az élet minden percébe, emberek, jó és rossz dolgába.

Az ujszövetségi keresztények pedig nem csak hogy királyok hanem még Isten papjai is 1Pt 2,9

————————————————-

Többszörösen is tévedésben és fogalmi zavarban vagy.

1. Kevered az emberekkel kapcsolatos, rájuk vonatkozó ítélet alkotást és a megítélés alkotást.

A király, a bíró itt a földön ítélhet embereket, Isten bárhol bármikor, mi nem király és nem bíró emberek nem ítélhetünk el embereket, csak megítélést alkothatunk róluk, ami teljesen más, mint az ítélet.

2. Az (isteni, bírói, királyi) ítélet kötelező érvényű az elítélt emberre, ezért teljesen más a súlya, mint a megítélésnek, ami nem kötelező a megítélés alá vont emberekre nézve.

3. Emiatt nem igaz az, amit itt írsz, mondván “mindannyian ítélünk az élet minden percében,” mert mi nem király és nem bíró emberek az életünk egyetlen percében sem ítélünk, mert az emberek felett az ítélet az Úré, (földi szinten még bíróé, királyé), emiatt mi csak megítéléseket alkotunk a földi életünk során, ítéletet sohasem.

4. A királyi papság és a szent nemzetség ez utóbbira vonatkozik tehát, a megítélés alkotására, lévén a királyunké és főpapunkké, Jézusé az ítélet, és nem a szent nemzetségé, és nem is a királyi papságé. Nekünk emberekkel kapcsolatosan a megítélések alkotása marad, s nem az ítéleteké. 

Nektek HNA híveknek sajnos könnyedén megy az elítélése, kárhoztatása másoknak, “bukott kereszténynek, ördögnek, iszonyat sötétnek, ostobának, tökfejnek” nevezése olyan embereknek, akik magukat Krisztus követőjének vallják, de ilyenekből is látszik, hogy olyan jogkört, az ítélkezés jogkörét igyekeztek a saját kezetekbe venni, amit sohasem adott nektek Jézus.

Sokan hivatkoznak az “oldás és kötés“ földi egyházra is érvényes jogkörére, de az sem emberi jogkör, lévén csak Isten, azaz jelen esetben a Szent Szellem közölhet emberekkel kapcsolatos ítéletet a szellemek megítélése szellemi ajándéka működése által, ahogyan tette ezt pl. Pál a Szent Szellem által felindíttatva (Apcsel 13.9.) Barjézus kapcsán (10. vers).

A Szent Szellem ehhez hasonló, tehát nagyonis személyre szabott kijelentése nélkül egyetlen hívő sem közölhet semmilyen ítéletet egyetlen emberről sem, legfeljebb megítélést.

Előzmény: llang-ilang (6484)
vámmentesss Creative Commons License 2025.12.22 -1 0 6492

Ezt írtad:

”Ezért kell mindenkinek saját bölcs belátására bízni, nem...?”(6446)

Ez egy világosan érthető beszéd, nincs benne semmi sötét.

Köszönjük, hogy végre egyetértesz velünk, “saját, bölcs belátással”, azaz mértékkel borozókkal, sörözőkkel.

Elteritot is, engem is megleptél ezzel a felvetéseddel, de nyilvánvaló, hogy amiatt írtad le, mert végre hatottal rád az érveink.

Fogom még ezt a felvetésedet idézni tőled soxor a jövőben.

Mégegyszer köszönjük…

Előzmény: híg ember (6489)
híg ember Creative Commons License 2025.12.22 -1 0 6491

Olyan sötét, hogy nem érti: Lemuél anyja nem szakmák alaptyán tartja vkinek (nem) valónak a bort. Nem azt mondja, hogy a királynak nem való, de a vargának igen. Ha a "mértékletes" borozás Lemuél anyja szerént "üdítene", "frissítene", "élénkítene", Istennek tetszőn vidámítana, legelsőnek a királynak ajánlaná...

Előzmény: llang-ilang (6484)
híg ember Creative Commons License 2025.12.22 -1 0 6490

akkor onnantól már Ő is ihatik

Mert omnantól mán veszendő...

Előzmény: vámmentesss (6485)
híg ember Creative Commons License 2025.12.22 -1 0 6489

Iszonyat sötét vagy. Szerénted az én tanácsom a bármily' mennyiségű borozás? Miolta? Reménytelenül sötét vagy...

Előzmény: vámmentesss (6487)
elterito Creative Commons License 2025.12.22 -1 0 6488

Nincs is olyan szakma, ami örök 24 órás absztinenciát kíván, mert még ha egy héten keresztül telefonügyeletes is valaki, akkor is amikor az letelik munkaidőn kívül ihatik vagy sört vagy bort amelyik éppen neki tetszik.

Onnan tudom, hogy jómagam is néha be vagyok osztva egy hetes telefonügyeletbe.

Ilyenkor jóllehet ihatok sört de csak alkoholmenteset. Ám  ha letelik az egy hét, ihatok serfőzdei italt.

vámmentesss Creative Commons License 2025.12.22 -1 0 6487

Na, na, na!

Idéztél engem:

a “kis mérték” fogalma minden ember esetében más és más

Aztán ezt írtad rá válaszként a 6446-ban:

“Ezért kell mindenkinek saját bölcs belátására bízni, nem...?”(6446)

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=171035584&t=9258876

———————-

Ez a te bölcs tanácsod tehát itt, s nem a miénk, de mi örülünk neki, mert végre egyetértünk most veled.

Előzmény: híg ember (6481)
vámmentesss Creative Commons License 2025.12.22 -1 0 6486

Helyesen:

”…nem a borral van baj…”

vámmentesss Creative Commons License 2025.12.22 -1 0 6485

A Rudolf embereket ítélő bíró, azaz nem a borra, van baj, hanem Rudolf szakmájával.

Na de mikor már nem ítél embert, akkor onnantól már Ő is ihatik. Szóltam is elteritonek, hogy mondja meg Rudolfnak ezt.

Úgy tudom, Rudolf meg is nyugodott, hogy nem olyan szakmát választott, ami 24 órás absztinenciát kíván, hanem olyat, amelyik csak a meló idejére követeli ezt meg Rudolfunktól.

Előzmény: híg ember (6480)
llang-ilang Creative Commons License 2025.12.22 -1 1 6484

"királynak adta azt a tanácsot, hogy amikor embereket ítél, akkor ne igyon." 

Mindannyian itélünk az élet minden percébe, emberek, jó és rossz dolgába.

Az ujszövetségi keresztények pedig nem csak hogy királyok hanem még Isten papjai is 1Pt 2,9

Előzmény: vámmentesss (6472)
híg ember Creative Commons License 2025.12.22 -1 0 6483

Mi nem vagyunk királyok

Tehátakkor mit is mond nektek: vargáknak, szűcsöknek, bognároknak Lemuél bölcs édesanyja...?

híg ember Creative Commons License 2025.12.22 -1 0 6482

mindenki a saját mértéke szerint igyon mértékkel

Hogy vidámuljon, frissüljön, élénküljön, üdüljön (a gyengébbek kedvéért: ezek a te ostobaságaid), csak a király legyen fásult, morcos, tompa: ki ne akarná, hogy egy ilyen fásult, tompa, morcos ember ítélkezzék ügyében, igaz-e ostobenkó...?

híg ember Creative Commons License 2025.12.22 -1 0 6481

Lemuel anyja a királynak adta azt a tanácsot, hogy amikor embereket ítél, akkor ne igyon

Mert?

Nekünk emiatt a te bölcs tanácsod marad, mindenki a saját mértéke szerint igyon mértékkel

Az nem az én bölcs tanácsom s nem is az Ígéé: az a te idiótaságod. Ennyire buta vagy, hogy nem vetted észre? Ha én aszondom néked, hogy éngedd bé a tórot, kiver a házadból, akkor te béengeded a tótot, hogy kivergyen a házadból? Te ennyire nem érzékeled a szemantikai, stilisztikai finomságokat? És még bárgyún vigyorogsz is az ostobaságodon...?

híg ember Creative Commons License 2025.12.22 -1 0 6480

Miért ne? Mi a baj a borral...?

Előzmény: vámmentesss (6476)
elterito Creative Commons License 2025.12.22 0 1 6479

Megmondom .

Csak hallotta tafkó buta szövegét hogy a Biblia tiltja a borivást, és emiatt egy kicsit összezavarodott szegény.

Előzmény: vámmentesss (6478)
vámmentesss Creative Commons License 2025.12.22 0 0 6478

Igen, én is így írtam Rudolfról, ezért nyugodtan mondd meg neki, hogy meló után mértékkel nyugodtan ihatik! 😀

Előzmény: elterito (6477)
elterito Creative Commons License 2025.12.22 0 0 6477

Neki a munkaköri kötelessége tiltja hogy akár bort akár sört igyon 

bíróságon nem szabad sörözni.

De ha befejezte a munkáját és hazamegy igenishogy ihat sört!

Előzmény: vámmentesss (6476)
vámmentesss Creative Commons License 2025.12.22 -1 0 6476

Na jó, akkor Rudolf se igyon ítélkezés alatt, előtt bort. 🙂

Előzmény: elterito (6473)
vámmentesss Creative Commons License 2025.12.22 -1 0 6475

Nem akartam túlzásokba esni, bár bevallom, már szinte rajongok híg ember azon, végre valahára leírt mondatáért! 🙂

Előzmény: elterito (6474)
elterito Creative Commons License 2025.12.22 -1 0 6474

" Tettem a végére egy felkiáltójelet, hogy lásd, mennyire komolyan vesszük a bölcs tanácsodat! "

Tehettél volna a végére 3 felkiáltójelet, hogy lássa, mennyire komolyan vesszitek ti a bölcs tanácsát!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!