Ebben a topikban kéne megbeszélni a húsevés körüli félreértéseket.
Ne trollkodjátok szét a topikot, ellenkező esetben moderátori segítséget fogok kérni, ha valaki szándékosan más témáról ír.
Nektek HNA híveknek sajnos könnyedén megy az elítélése, kárhoztatása másoknak
Hát, igen, milyen istenszerető is lehet az az alak, 'ki mikor olvasándja, hogy nem való a királynak a bornak itala, akkor a levegőbe bokszol: hurrá, én programmozó-matematikus vagyok, nekem 'hát való! Vagy: hú, mekkora kő esett le a szívemről, hogy nem király vagyok, hanem szűcs. Ez ám az ígeértelmezés...
Az (isteni, bírói, királyi) ítélet kötelező érvényű az elítélt emberre, ezért teljesen más a súlya
Annál inkább szüksége volna borozásra, ha állítólag üdít, frissít, élesít, élénkít, minthogy neadj'isten fásultan, morcosan, tompán álljék szolgálatba', ha ekkora a súlya a felelősségének...
Azt mondta nekünk, hogy mivel mi nem vagyunk királyok és emiatt emberek bírái sem, emiatt nem vonatkozik ránk a fiának adott tanácsa, azaz azt csinálunk emiatt, amit akarunk, pl. nyugodtan ihatunk, ha akarunk mértékkel, ahogyan a fiacskája is ihat, amikor már nem ítél embereket.
Nem amiatt ihat onnantól Lemuel, és más király, vagy bíró is, hanem amiatt, mert az anutája az ítélkezés időtartamára mondta neki, hogy akkor ne igyon.
“királynak adta azt a tanácsot, hogy amikor embereket ítél, akkor ne igyon."
Mindannyian itélünk az élet minden percébe, emberek, jó és rossz dolgába.
Az ujszövetségi keresztények pedig nem csak hogy királyok hanem még Isten papjai is 1Pt 2,9”
————————————————-
Többszörösen is tévedésben és fogalmi zavarban vagy.
1. Kevered az emberekkel kapcsolatos, rájuk vonatkozó ítélet alkotást és a megítélés alkotást.
A király, a bíró itt a földön ítélhet embereket, Isten bárhol bármikor, mi nem király és nem bíró emberek nem ítélhetünk el embereket, csak megítélést alkothatunk róluk, ami teljesen más, mint az ítélet.
2. Az (isteni, bírói, királyi) ítélet kötelező érvényű az elítélt emberre, ezért teljesen más a súlya, mint a megítélésnek, ami nem kötelező a megítélés alá vont emberekre nézve.
3. Emiatt nem igaz az, amit itt írsz, mondván “mindannyian ítélünk az élet minden percében,” mert mi nem király és nem bíró emberek az életünk egyetlen percében sem ítélünk, mert az emberek felett az ítélet az Úré, (földi szinten még bíróé, királyé), emiatt mi csak megítéléseket alkotunk a földi életünk során, ítéletet sohasem.
4. A királyi papság és a szent nemzetség ez utóbbira vonatkozik tehát, a megítélés alkotására, lévén a királyunké és főpapunkké, Jézusé az ítélet, és nem a szent nemzetségé, és nem is a királyi papságé. Nekünk emberekkel kapcsolatosan a megítélések alkotása marad, s nem az ítéleteké.
Nektek HNA híveknek sajnos könnyedén megy az elítélése, kárhoztatása másoknak, “bukott kereszténynek, ördögnek, iszonyat sötétnek, ostobának, tökfejnek” nevezése olyan embereknek, akik magukat Krisztus követőjének vallják, de ilyenekből is látszik, hogy olyan jogkört, az ítélkezés jogkörét igyekeztek a saját kezetekbe venni, amit sohasem adott nektek Jézus.
Sokan hivatkoznak az “oldás és kötés“ földi egyházra is érvényes jogkörére, de az sem emberi jogkör, lévén csak Isten, azaz jelen esetben a Szent Szellem közölhet emberekkel kapcsolatos ítéletet a szellemek megítélése szellemi ajándéka működése által, ahogyan tette ezt pl. Pál a Szent Szellem által felindíttatva (Apcsel 13.9.) Barjézus kapcsán (10. vers).
A Szent Szellem ehhez hasonló, tehát nagyonis személyre szabott kijelentése nélkül egyetlen hívő sem közölhet semmilyen ítéletet egyetlen emberről sem, legfeljebb megítélést.
Olyan sötét, hogy nem érti: Lemuél anyja nem szakmák alaptyán tartja vkinek (nem) valónak a bort. Nem azt mondja, hogy a királynak nem való, de a vargának igen. Ha a "mértékletes" borozás Lemuél anyja szerént "üdítene", "frissítene", "élénkítene", Istennek tetszőn vidámítana, legelsőnek a királynak ajánlaná...
Nincs is olyan szakma, ami örök 24 órás absztinenciát kíván, mert még ha egy héten keresztül telefonügyeletes is valaki, akkor is amikor az letelik munkaidőn kívül ihatik vagy sört vagy bort amelyik éppen neki tetszik.
Onnan tudom, hogy jómagam is néha be vagyok osztva egy hetes telefonügyeletbe.
Ilyenkor jóllehet ihatok sört de csak alkoholmenteset. Ám ha letelik az egy hét, ihatok serfőzdei italt.
A Rudolf embereket ítélő bíró, azaz nem a borra, van baj, hanem Rudolf szakmájával.
Na de mikor már nem ítél embert, akkor onnantól már Ő is ihatik. Szóltam is elteritonek, hogy mondja meg Rudolfnak ezt.
Úgy tudom, Rudolf meg is nyugodott, hogy nem olyan szakmát választott, ami 24 órás absztinenciát kíván, hanem olyat, amelyik csak a meló idejére követeli ezt meg Rudolfunktól.
Hogy vidámuljon, frissüljön, élénküljön, üdüljön (a gyengébbek kedvéért: ezek a te ostobaságaid), csak a király legyen fásult, morcos, tompa: ki ne akarná, hogy egy ilyen fásult, tompa, morcos ember ítélkezzék ügyében, igaz-e ostobenkó...?
Lemuel anyja a királynak adta azt a tanácsot, hogy amikor embereket ítél, akkor ne igyon
Mert?
Nekünk emiatt a te bölcs tanácsod marad, mindenki a saját mértéke szerint igyon mértékkel
Az nem az én bölcs tanácsom s nem is az Ígéé: az a te idiótaságod. Ennyire buta vagy, hogy nem vetted észre? Ha én aszondom néked, hogy éngedd bé a tórot, kiver a házadból, akkor te béengeded a tótot, hogy kivergyen a házadból? Te ennyire nem érzékeled a szemantikai, stilisztikai finomságokat? És még bárgyún vigyorogsz is az ostobaságodon...?