Én értem de az én szivattyúim miért nem csinálják ha ez így van ? Sosincsennek benne bugyborékok ,pedig elég jó a vákuma mert a homokot is tudja szívni újabban .
A vízben amelyik levegővel érintkezik, márpedig a talajvíz is ilyen, mindig vannak oldott gázok (levegő). Ennél fogva, minél nagyobb vákuumnak teszed ki annál nagyobb mennyiségű gáz válik ki. Ezért levegő-södnek le a szivattyúk, ha túl mélyről kell kicsalogatni a vizet, és ezért nem nagyon használhatók a régi, injektor nélküli szivattyúk 5-6 m-nél mélyebbről. Minden méter szívómagasság 0,1 bárral növeli a vákuumot, és -0,6 bár már elég nagy vákuum ahhoz hogy a gázok kiváljanak.
Gondolj a szénsavas italokra (sör, kóla, szikvíz, pezsgő, stb). Ahogy megnyitod a palackot azonnal elkezd habzani mert hirtelen leesik a nyomása.
De amit én láttam az csúszógyűrűs megoldású ,vagy annál is lehet ilyesmi hiba ,mert én többször is szét szedtem semmi olyat nem láttam benne ami oka lett volna és ez nem gázos nyitott ,ásott kútból szívott . A bugyborékot folyamatosan tolta ,igen bosszantott a dolog de semmit sem tudtam tenni vele .
Akkor kavitál, ha a kikapcsolási nyomás nem jól van a szivattyúhoz beállítva, a légbuborék meg vagy a vízből kiváló gáz, vagy a szivattyú erőlködése miatt a szimmering mellett beszívott levegő...
De én már olyat is láttam amikor a szivattyú valamiért kavitál és tele lesz légbuborékkal ,megfejteni sajnos nem tudtam a hiba okát ,és meg sem szünt sosem .
Lehet gázos a vized és induláskor a gázban "szárazon fut" ezért tilt az áramláskapcsoló. Viszont a gáz nagy részét kidolgozza, így a reset után mielőtt letiltana már felkapja a vizet. Ha ez a helyzet, akkor ezen egy másik áramláskapcsoló sem segít...
Van egy szivattyúm áramláskapcsolóval.Szeretnék rákötni egy öntözőrendszert 1 collos rákötéssel. Viszont a szivattyú néha ,amikor teljesen kinyitom a csapot néhány másodperc után leáll, gondolom üresjárás miatt, de ahogy mndjuk resetelem, már indul is és termeli a vizet.
Kérdésem,hogy másik áramláskapcsoló kellene ,aminek lehet szabályozni az alsó nyomásértékét?Köszönöm.
Nekem a hidroforon ilyen szivattyú van és locsolok is róla. Ahogy Studiod1 is írja, kb az a valós vízszállítása. Nálam a locsoló csapon van egy 6 m-es colos slag, majd ahhoz csatlakozik egy 25 m-es 3/4-es. A 3/4-es nem fog olyan sokat vissza, hogy azért érdemes legyen colossal kínlódni. (A 6 m-es végét befogva kb 8, a +25 m végét elszorítva meg 6,5-7 méterre tudok elspriccelni.)
Ha a kert túlsó végét kell locsolnom, akkor még + 25 m 3/4-est is hozzá csavarok, így összesen 56 m. Na ott már érezhető a nyomáscsökkenés de még akkor is 4-5 méterre spriccel...
Persze a ínai is azért eszi rablóhal mint egy csuka ,vagy süllő alakra nagy fogas szájjal és szép nagyra nő ! Olyan 2-3 kilósak ahogy néztem a gyakoribb méretek . És a rizs földön is megél .
Nem csak az angolna ilyen ,már nem soká de ide fog érni egy igazi invazív faj hal ami akár 3 napot is elvan víz nélkül ,sőt többszáz métert is képes eljutni egyik tóból a másikba a szárazföldön reggeli órákban amikor vizes a fű Kígyófejű hal a neve. Az oroszoknál már elterjedt mindenfelé . Kínai származék . Amerikát már meghódította és szétterjedt ,semmit sem tudtak tenni ellene ,pedig ahol elsőnek az egész tavat kiirtotta és leívott ,totál kimérgezték az egészet nehogy megszökjön 1 is még is az ivadékok már akkor ementek és csak a szárazföldön tudtak kijutni belőle .