Persze h nem lehet meggyőzni engem - de szerintem senkit sem aki az ilyen fórumozást valamennyire is komolyan veszi - olyan állításokkal és érvekkel amelyek nem igazak és gyakran pluszban még rosszindulatúak is.
Bohus Bea kilencven százalékban ilyeneket kapott itt néhány kommentelőtől (akik zsigerből utálják a NEKÁt valamiért). Szó se róla, Bohus sem tökéletes, neki is vannak hibái, de szó nincs arról h 'nem ért a szakmához' 'nem tud meccselni' 'eszetlenül cserél' 'borzasztó a keret kialakítása' etc. etc. És ha valaki azt írja h a 'meccsek közbeni cserélések inkább csak hátrányt jelentenek' akkor talán szabad megkérdezni h konkrétan milyen cserék jelentettek hátrányt DEN ellen például....?
Én komolyan veszem ezt a témát, annyira feltétlenül h spontán nem írok ide be mindenfélét ami elsőre eszembe jut. Másoknak is ezt javasolom, legalábbis ha nem akarja h aztán kijavítsam.
Egyébként visszaolvasva általában igyekeztem mindenkivel normális stílusban vitatkozni és mindig írtam érveket arra h szerintem miért igaz/nem igaz egy-egy állítás. Ami itt messze nem igaz mindenkire.
Hiába mondtok bármilyen érvet neki, Bohus szinte mindig, mindent jól csinál nála. Ha kellően rosszindulatú lennék azt is mondhatnám, hogy Bohus vagy a NEKA fizetett ügynöke, neki őt hivatalból meg kell védeni. Mondjuk mindig is ezt tette. Még nem tűnt fel senkinek? Bohus nála sosem hibás, max. csak apró-cseprő dolgokban. A NEKA-val ugyanez pepitában.
Én veled ezekről már nem akarok érdemben vitatkozni. Az van, hogy te kórosan bele vagy pörögve az UP-dolgokba, már -már mániákusan. Mindenkinél okosabbak hiszed magad bármilyen témában, ami érinti az UP-meccseket, játékosokat. Bárki bármit ír, mindenbe belekötsz, vagy korrigálsz.
Bármit írok, úgyis kitalálsz valamit, hogy szerinted az miért nem úgy van. Túlságosan elfogult vagy a saját tudásodat és az utánpótlás-győzelmek jelentősségèt illetően. Ezek a kérdések csapdak. Választ vársz, hogy aztán kifejthesd, hogy az hülyeség. :D Hát ebben meghagylak magadnak.
Borzasztó eszetlen a keret kialakítása és a meccsek közbeni cserèlèsek is inkább hátrányt jelentenek. Bohus ráadásul a saját, korábban elkövetett hibáiból sem tanul.
Granát Dorka beállóban játszatása úgy lett h ő volt a beállónk tám/véd cseréje, néha támadásban is fent maradt aztán végül mindig fent maradt és ő lett a beálló. De Evelint így is néha becseréljük (ami lassítja a játékot eléggé).
Varga Dalma szegény holnap aligha fog játszani, lehet h már az egész héten sem:((((
Neki van viszont egy kompetens cseréje, Kiss Dia aki a jobbszélt is meg tudja oldani. Ennyiben más a helyzet mint tavaly Szabó Annával.
'...Kiviszünk egy szem balszélsőt, akit utána a lelátón ültetünk és helyette irányítókat játszatunk ott (akik csak vészmegoldások)... Akkor miért vittük egyáltalán ki ha nem is játszatjuk?'
Nekem úgy tűnik h a balszélsőknek legfontosabb feladata h balkettőben tudjanak védekezni és ezzel tehermentesítsék Mészáros Renit, aki ilyenkor b1 védekezik. Két legjobb játékosunk közül ő az egyik, érthető h Bohus figyel arra h a meccs végjátékában is pályára tudja küldeni (ezért csak tizenöt percig védekezik b2ben).
Amúgy a balszélsőt én sem cseréltem volna le de ma például Bristyán Dorina jó volt a második félidőben.
Egyébként olyan játékos minden válogatottban van aki alig játszik, elég ha csak megnézed Szilágyi Zoltán junior-EB győztes csapatát. De Vova junior válogatottaiban is voltak ilyen játékosok, nem is egy (Szilovics Fanni, Hornyák Betti....)
'...A meccselésnél is hülyeség eszetlenül cserélgetni a játékosokat, főleg a kapusokat, ennek megállapításához sem kell mély korosztályismeret....'
Ez egyetlen meccsen volt eddig. ROM ellen nagyjából 23 percig védett az egyik kapusunk, aztán öt percig a másik, végül a meccs végéig a harmadik. Hargitai Normának lehet valami sérülése - rajta van ez a szemüveg ami korábban nem volt - lehet ezért óvatos vele, mert amúgy szerintem ő a legjobb kapusunk.
Négy meccsből az egyiken három kapust pályára küldeni szerintem teljesen elfogadható. És nem 'esztelenül' lettek cserélgetve mert a harmadiknak beküldött kapus aztán bizonyított és pályán is maradt.
Kacsó Noéminak ez volt az első jó éve a LU17 Keletben, egy éve a serdülő első osztályban Keleten még a 34. góllövő volt, nem az első. Nyilvánvaló h a keretkijelölésnél azok vannak előnyben akik már másfél éve a válogatottal együtt készülnek, nem most fognak hirtelen behívni valakit mert volt egy jó évbe az egyébként közismerten gyengébb U17 Keletben.
Vadkerti Luca jobbkezes, játszott néhány felkészülési meccsen, körülbelül annyit mutatott mint Himer Laura (aki most kint van Montenegróban). Bengi Liliről meg honnét tudjuk h a teljes korosztály legjobb kapusa...? Június elején az U17 rájátszáson ETO ellen 12/41, a NEKA ellen 6/21 ezek azért nem olyan meggyőző statok. Ráadásul Lili az U17 Keletben véd, ott gyengébb csapatok vannak eleve.
Kapusgondok itt sosem voltak, más kérdés h nem kellene ugyanazt a kapust pályán hagyni hatvan percig.
Biztos, hogy jobban ismered ezt a korosztályt nálam, ezért kérdezem, hogy minek vitt ki Bohus egyáltalán 2. számú beállóst, ha nem is használja? Ilyen szinten nem bevethető? Miért kell a balátlövő Granátot azon a poszton játszatni?
Illetve, ami szerintem jogos kritika, hogy egy-egy szélsőt vitt csak ki. Kérdezem, mivel nem tudom, hogy nem lett volna más, aki ilyen szinten használható?
És hát a szerencse sincs Bohussal, ugyanis Szabó Anna tavalyi sérülése után megint megsérült az egyetlen szélső a posztján, jelen esetben Varga Dalma. Kérdés, hogy tud-e játszani a holnapi meccsen. Ha nem akkor megint Kiss lesz ott vészmegoldás, vagy a végén már ott is Granát játszott (nyilván a védekezés miatt).
Csak egy példa. Kiviszünk egy szem balszélsőt, akit utána a lelátón ültetünk és helyette irányítókat játszatunk ott (akik csak vészmegoldások)... Akkor miért vittük egyáltalán ki ha nem is játszatjuk?
Az biztos, hogy 1-1 bal-és jobbszélsőt kivinni hülyeség, ehhez nem kell nagy ismeret, hogy az ember ezt megállapítsa (főleg azt az egy balszélsőt is kihagyni a meccskeretből). A meccselésnél is hülyeség eszetlenül cserélgetni a játékosokat, főleg a kapusokat, ennek megállapításához sem kell mély korosztályismeret.
"Miért, kik maradtak ki....? Ratalics Lucát kivéve."
Mondhatnék például egy Kacsó Noémit Vácról, (közel 240 akciógól 70% feletti hatékonyság), vagy egy Vadkerti Lucát Szegedről (balkezes és abból jó a több!). De legfőképp a teljes korosztály legjobb kapusát Bengi Lili személyében. Végy egy jó kapust... Az egész tornán kapus gondokkal küszködtünk az átlövéseknél...
Hírtelen ennyi így elsőre... De később biztos eszembe jut még egy két lány.
Én csak annyit tudok, h Bohus gyenge edző, ennek megállapításához elég megnéznem a keret kijelölését, a meccselését és meghallgatnom a nyilatkozatait, ez tök független Penszkitől, akiről szintén nem vagyok nagy véleménnyel.
A magyar up válogatott edzők közül egyedül Sótonyit tartom minőségi edzőnek.
Ne beszélj olyasmiről amiről fogalmad sincs. Láttad valamelyik meccsüket Penszkivel...? Szerintem nem.
Amúgy meg emlékszem például Pál Tamaráékra serdülő korukban és Farkas Johannáékra is tizenhat évesen. Már akkor majdnem ifi szinten játszottak. Minimális ilyenkor már a különbség.
A négy közé jutásért 1) FRA le kell h győzze DEN és 2) nekünk tíz góllal kell verni NED.
Mi játszunk előbb. Elnézve ezt a holland válogatottat nemhogy tíz de tizenöt góllal is meg tudjuk őket verni ha akarjuk.
És mi a végén sem fogunk visszavenni mint ma a franciák. Sokkal gyengébbek mint gondoltam és szerintem ellenünk sem fogják különösebben odatenni magukat.
A FRA-DEN meccs a franciáknak már mindegy, a dánoknak kell legalább egy döntetlen. Itt a franciák gyakorlatilag eldönthetik h kit akarnak magukkal vinni a négy közé: a dánokat vagy minket.
A túlsó ágon GER, CRO esetleg MNE futhat még be, egyik ellenfél sem olyan komoly h a franciák valamelyikkel is inkább akarnának játszani. Ráadásul gyengébb csapatok ezért még az elődöntőre sem érdemes h különösebben tartalékoljanak.
A dánoknál szerintem alapból jobbak és sokkal könnyebb meccsük volt ma. Viszont az ellenfélnek élet-halál h győzzenek, a franciáknak nem. Meglátjuk...
Előtte serdülők voltak. Be is b.na, ha ifiben rosszabbak lennének, mint seriben, ennyire még Bohus sem dilettáns. Az meg nem tudom, hogy jön ide, hogy Penszki milyen. Nyilván nem őt javasolnám Bohus helyett, Bakót viszont talán be lehet dobni, ha már ő veszi át a NEKA csapatát.
(A mait nem láttam, mert Fradi-meccsen voltam, az eddigiek alapján írom ezt.)