Több millió név foglalkozást jelent, kovács. molnár, juhász stb. Felhasználható a király, császár, kán. mágus, cár, bán nevek is . Idegen nevekben is előfordul foglalkozás. filmekben, festményeken, zenében és minden más helyen megtalálhatók foglalkozások. Kérem a személyek valódi foglalkozását is tüntessétek fel, és illusztrációt is kérek! Játszatok velem.
Hozzám jő valaki És azt mondja nekem: "Ezt a versedet nagyon szeretem, Mert megtaláltam benne magamat, A hitemet, az igazságomat." - És rám szegezi ragyogó szemét.
És jő a másik, aki elveti, Vagy megveti az előbbi hitét. De hozzám mégis, ő is így beszél: "Helyettem mondottad ki az igét."
Néha gyűlölik egymást mérhetetlen', De bennem együtt vannak mind a ketten, Tudatlan, akaratlan szeretetben.
Mert én vagyok a foglalat, Mely minden arcról egybegyüjti Az ős testvér-vonásokat. És én vagyok az ötvözet, Amelyben tűz a vízzel összefér, S a híd vagyok, mely átvezet, S a sarkoktól a trópusokig ér.
És én vagyok, ki az ellentmondások Minden dárdáit a szívembe mártom. Ott elnyugosznak mozdulatlanul. - A vérem árán, - egymással, egymáson.
Ó elszakadt már sok reményem szála, De egy reményem szála nem szakad: Kibékíteni egy-egy költeményben Egy pillanatra a világokat.
A szent estén majd eljövök ide. Álmaim szekerébe fogatok És szólok fantáziám táltosához: Hipp-hopp, ott legyek, ahol akarok, És álomhintón eljövök - ide.
Itt minden fehér lesz, - fehér, s halott. Csak egy hang lesz a halott rengetegben: A zúgó patakok.
És én fenyőtől fenyőhöz megyek És minden fenyőt megsimogatok.
És megkérdezem: virrasztotok még? És megkérdezem: hogy aludtatok?
És aztán feltűzöm a szívemet A legmagasabb fenyő tetejére, - S imába kezdek: Magány, Mi Anyánk... Néked ajánlom égő szívemet...