Keresés

Részletes keresés

Blade-Runner Creative Commons License 2021.02.22 -1 0 25

tahó vagy, ugyanis Mo területe akkora volt amekkorát István király német háttérrel meg tudott valósítani. Lehet kritizálni okkal, ok nélkül - én is szoktam -,de el kell ismerni, hogy ilyen nagy terület az kurva nagy teljesítmény és munka. A topicgazda esélyes 1000dét se birtokolja annak a földterületnek. És ezen a nagy terepen kellett közigazgatás és fejlesztés és rend, etc. Szal csak hülye bohóckodik vele szerintem. De ezt ne vedd sertésnek, én akkor is zokninak tartottalak mikor együtt jártunk még gyülekezetbe...

Előzmény: Egy nagy felhő (4)
dave_dömper Creative Commons License 2021.02.22 0 0 24

Köszönöm a figyelem-felhívást. Kérlek nézd meg, hogy tévedek - e, de - ha jól tévedek - a 3. sz. alatti

hsz. - odban már szó suncs kérdésről. Az bizony kutya-közönséges állítás, és nem más. Szóval ?

Előzmény: takamod (22)
Blade-Runner Creative Commons License 2021.02.22 -1 0 23

akkor mennyünk együtt a nőgyógyászat topicba

Előzmény: ErkölcsTan (21)
takamod Creative Commons License 2021.02.22 0 0 22

a topik címe nem állítás, hanem kérdés

Előzmény: dave_dömper (5)
ErkölcsTan Creative Commons License 2021.02.22 0 0 21

Tévedsz ebben is.

Hibás mémeket gyógyítok.

Ez is egy hibás mém.

Előzmény: Blade-Runner (20)
Blade-Runner Creative Commons License 2021.02.22 -1 0 20

ha nem a te világod a topiccímben szereplő kérdés, akkor minek rontod itt a levegőt? én is bemenjek nőgyógyászat topicba és írjam le, hogy az evcolúció baromság?

Előzmény: MemetikaTan (19)
MemetikaTan Creative Commons License 2021.02.22 0 0 19

Tudom. Kényszerképzetekről szól.

Kitalált alakok adhatnak-e bármit is a valóságban? :-)

Például kiskutyánknak kaját és összeszedhetik-e a piszkát???

Még azt sem tudják, nem hogy mást. 

Nos erről tehát ennyit.

Előzmény: Blade-Runner (18)
Blade-Runner Creative Commons License 2021.02.22 -1 0 18

ez a topic NEM arról szól, hogy van Isten vagy nincs, és ha igen akkor jogosan  létezik e, hülye gyerek

Előzmény: MemetikaTan (16)
Blade-Runner Creative Commons License 2021.02.22 -1 0 17

Jézus mondta, hogy ő és az Atya EGY. De hiába mondta, ha kurvára off voltál a kritizált hszólásodban. IS.

Előzmény: MemetikaTan (16)
MemetikaTan Creative Commons License 2021.02.22 0 0 16

Ezt egyeztessék le a keresztény szekták egymás közt.

A katolicizmusban olyan 300-350 körül lett istenítve egy szavazás által.

Ez törtélelmi tény.

Meg az is hogy csak kitalált alak.

Más szektáknál, ember, tanító, Isten, Isten Fia, Isten megtestesülése, Harmadolt Isten .... stb

Előzmény: Blade-Runner (15)
Blade-Runner Creative Commons License 2021.02.22 -1 0 15

látom nem sikerült felfognod a topiccímben szereplő kérdést. Szó nincs benne Istenről...

Előzmény: ErkölcsTan (14)
ErkölcsTan Creative Commons License 2021.02.22 0 0 14

"A kereszténység, és a többi valláson alapuló rendszer a korszak átverése. Az emberek valóságtól és egymástól való elszakítását szolgálja. A hatalom iránti vak engedelmességre sarkall. Kisebbíti az emberi felelősséget, mondván, úgyis Isten irányít mindent. Isten nevében pedig Isten követőinek szörnyű tetteit elfogadottá teszi. De mindenekelőtt hatalmat ad azok kezébe, akik tudják az igazságot, de a mítoszt arra használják, hogy manipulálják, ellenőrizzék a társadalmakat. A vallási mítosz a létező legerősebb fegyver, és pszichológiai táptalajul szolgál a további mítoszoknak."

forrás

Előzmény: ErkölcsTan (8)
Blade-Runner Creative Commons License 2021.02.22 0 0 13

A Máltai Szeretet szolgálatban ismerek arcot. Hajléktalanoknak, rászorulóknak adnak ruhát, élelmiszert. Nyílt utcáról bárki bemehet. Nem mondok nevet, ismerem és annyi. Talán a bapstistáknak van még szolgálata de azt nem láttam működés közben. Mi a lényeg: a katolikusoknál aki szolgál az ténylegesen ellenőrizhetően szolgál, nem úgy mint sok 10en éves gyülekezet "pásztorai" vagy a salakadventisták.

Előzmény: Blade-Runner (12)
Blade-Runner Creative Commons License 2021.02.22 -1 0 12

Amit írok az nagyon szerintem.

Szerintem IGEN

Ha nem Szent István(*) lett volna Mo királya, hanem Koppány, akkor Mo sose létezett volna.

Volt egy férfi (István), aki megalázta magát Krisztus előtt - az én olvasatomba, és cserébe kapott egy királyságot.

A katolikus egyházról van véleményem törzskönyvezett evangélikusként, ettől függetlenül a katolikus egyház a legöregebb keresztényi közösség - hibáival együtt - tudtommal. Azaz mondhatni rangidős. én nem tisztelem a pápát, ez akkor is igaz. A katolikus egyháznak vannak ma is a legerősebb szolgálatai kereszténységen belül. Most példálózhatnék Böjte Csaba szolgálatával, de nem akarok ismételni mindig, nem vagyok bennfentes hogy tudjak több nevet sorolni, de tudom, hogy van.

(*) így hívja a történelem, azért írom így

(**) soraim nem azé írtam, hoyg beteg kultuszokat erősítsek, én olyat egy gyülekezetben sem tettem. Az ellenkezőjét igen. fényes lóránd szobrát én döntöttem le pl. és dicsekszem vele.

dave_dömper Creative Commons License 2021.02.22 -1 0 11

"Érintve a mai japán tengert is"

Innen már csak egy ugrás a Csendes óceáni tűzgyűrű mentén dél felé haladva Borneo és Celebesz,

amelyikről köztudott, hogy : magyar volt és magyar lesz. Ámen. Elnézést, de ez lemaradt a végén.

dave_dömper Creative Commons License 2021.02.22 0 0 10

Aha. Gondolom, hogy ez nyilván egy Rómával és egyebekkel is alaposan egyeztetett álláspont (mármint

Mária Istenanyaságának elvetése). Ámde talán ne legyünk kicsinyesek, legyünk belátóak és fogadjuk el,

hogy még ma is élhetnek közöttünk olyan felkentek, aki - habár még nem éltek a Teremtés idején - ám

mégis, ilyen tévedhetetlen alapossággal tájékozottak az Atya, a Fiú és ráadásul még a Szentlélek eme

viselt dolgaival kapcsolatban. Spongyát reá, habár ilyen és efféle  nézetek terjesztése okán némelyek

súlyos büntetéseket voltak kénytelenek elszenvedni, már az arianizmus korában is (nagy Constantinust

megelőzően, de még a későbbiekben is, például a reformáció honi virágba-- szökkenése alkalmából is

(máglya, gályarabság, hogy csak a leg-elborzasztóbbakat említsem). De hát valóban spongyát reá, ma

már egészen más szelek dagasztják Isten látható Földi Egyháza(inak) vitorláit.

dave_dömper Creative Commons License 2021.02.22 0 0 9

Megnyugtattál. Leges - legfőként a Fríz - föld, Kamerun és a Szovjetunió sorsa vonatkozásában. Utóbbi

tekintetében, szabad szemmel is jól látható jelei vannak ennek a foglalkozásnak. Változatlan külső,- és

belsőségek közepette tartják meg a "Győzelem"-napi megemlékezéseket dísz-szemlével, felvonulással

is egybekötve. Mindenütt lobognak a csillagos, vörös lobogók, a megszólítás továbbra is "Továris" - sal

kezdődik. Egyetlen markáns különbséget látok éppen a központi, moszkvai Vörös-téri disz-szemlén. Az

ismételten katonaruhába öltöztetett Honvédelmi Miniszter - amikor a nagy, nyitott, fekete autója kifelé

gördül a Kreml kapuján, a kocsi megáll, a miniszter leveszi a tányérsapkát, pravoszláv módon keresztet

vet, majd felveszi a tányérsapkát és az autó gördülhet tovább. Azután mehet minden tovább a régi, jól

bevált rend szerint. Sztálin, Hruscsov, Brezsnyev, Andropov Csernyenkó, még Gorbacsov is elégedetten

mosolyogva tekinthet le a Kreml Szpasszkij - bástyája magasságából a Vörös térre. Felhangzik a régi jó

Alexandrov - féle szovjet himnusz, majd a Vörös Hadsereg II. világháborús hadi indulója. Az emelvény

és a lelátók mind - mind tele a gondosan dekorált, dísz-egyenruhás veteránokkal, középütt Puityin-nal.

Indulhat a parádé. Ez annyira a régi, megszokott rend szerint folyik, hogy még tavaly, 2020. májusban

is megtartották, óriási közönség előtt és - habár már dühöngött a járvány, sehol egy maszk az arcokon.

ErkölcsTan Creative Commons License 2021.02.22 0 0 8

ZombiJézka nem megszületett a valóságban, hanem több régebbi vallásból és Istenből koppintották, plagizálták össze a meséjét. Magyarok meg már akkor is voltak és voltak vallásaink és Isteneink is, amikor még a judeokereszténység sehol sem volt. Köbö kétezer évvel ezelőtt a mai Kína felső részén és felette volt a területünk. Érintve a mai japán tengert is.

Egy nagy felhő Creative Commons License 2021.02.22 -1 0 7

Ffrízföld = Frízföld (Friesland)

Kihagytam az Amerikai Egyesült Államokat, amely az amerikaiaké (meg a pensilfanisch ámisoké) és nem holmi angoloké.

Előzmény: Egy nagy felhő (6)
Egy nagy felhő Creative Commons License 2021.02.22 -1 1 6

Jézus foglalkozott a Szerb-Horvát Szlovén királysággal, Svájccal, Ffrízfölddel, Szovjetunióval, és Kamerunnal is, valamint ezek szent területeivel?

dave_dömper Creative Commons License 2021.02.22 0 0 5

És (saját maga születése után) mégis mikor történt ez a nevezetes esemény ? Tudható - e ez ? És akkor

tudta, hogy ennél (az akkorinál) nagyobb bizonyosan nem lesz az ország ? És mit szóltak ehhez azok a

körülöttünk élő népek - nemzetek, akik már (sőt minket igazolhatóan megelőzve) ugyancsak felvették a

keresztény hitet, már ha elfogadjuk, hogy a magyarok (Szent) István királyunk uralkodása idején vették

fel a hitet ? Mert - hogy azt írod, hogy "természetesen, amikor a legnagyobb (volt) az ország". Mikor is

volt ez ?

És miután az nyilvánvaló, hogy Trianon előtt nagyobb volt az ország, mint Trianon után, mégis mit szólt

ahhoz, hogy tűrhette, hogy személyes akarata-döntése ellenére három, magát keresztény hitűnek tartó

ország, (de közülük is magát a leg-elszántabban római katolikusnak tartó Franciaország) olyan újonnan

létrehozott országoknak (mint például Cseh-Szlovákia, vagy a Jugoszláv Királyság) adja oda, az általa a

magyaroknak eredetileg ítélt - adott ország-jórészeket. Hogy történhetett ez. Ne titkold előttünk, kérlek.

Miért fordult el tőlünk, Mária Országától ? Magyarázd el, nekünk tudatlanoknak.

Egy nagy felhő Creative Commons License 2021.02.21 -1 0 4

Én meg pont úgy tudtam, a legkisebb területtel. :-)

Előzmény: takamod (3)
takamod Creative Commons License 2021.02.21 -1 0 3

természetesen amikor a legnagyobb volt az ország XD

Előzmény: F1 Hierro (2)
F1 Hierro Creative Commons License 2021.02.21 0 0 2

Mikori országhatárokkal?

Fat old Sun Creative Commons License 2021.02.21 -1 0 1

Saját topikot nullázni ősi román szokás.

takamod Creative Commons License 2021.02.21 0 0 0

0?

takamod Creative Commons License 2021.02.21 -6 0 topiknyitó

Jézus a magyaroknak adta Magyarországot?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!