tahó vagy, ugyanis Mo területe akkora volt amekkorát István király német háttérrel meg tudott valósítani. Lehet kritizálni okkal, ok nélkül - én is szoktam -,de el kell ismerni, hogy ilyen nagy terület az kurva nagy teljesítmény és munka. A topicgazda esélyes 1000dét se birtokolja annak a földterületnek. És ezen a nagy terepen kellett közigazgatás és fejlesztés és rend, etc. Szal csak hülye bohóckodik vele szerintem. De ezt ne vedd sertésnek, én akkor is zokninak tartottalak mikor együtt jártunk még gyülekezetbe...
ha nem a te világod a topiccímben szereplő kérdés, akkor minek rontod itt a levegőt? én is bemenjek nőgyógyászat topicba és írjam le, hogy az evcolúció baromság?
"A kereszténység, és a többi valláson alapuló rendszer a korszak átverése.Az emberek valóságtól és egymástól való elszakítását szolgálja. A hatalom iránti vak engedelmességre sarkall. Kisebbíti az emberi felelősséget, mondván, úgyis Isten irányít mindent. Isten nevében pedig Isten követőinek szörnyű tetteit elfogadottá teszi. De mindenekelőtt hatalmat ad azok kezébe, akik tudják az igazságot, de a mítoszt arra használják, hogy manipulálják, ellenőrizzék a társadalmakat. A vallási mítosz a létező legerősebb fegyver, és pszichológiai táptalajul szolgál a további mítoszoknak."
A Máltai Szeretet szolgálatban ismerek arcot. Hajléktalanoknak, rászorulóknak adnak ruhát, élelmiszert. Nyílt utcáról bárki bemehet. Nem mondok nevet, ismerem és annyi. Talán a bapstistáknak van még szolgálata de azt nem láttam működés közben. Mi a lényeg: a katolikusoknál aki szolgál az ténylegesen ellenőrizhetően szolgál, nem úgy mint sok 10en éves gyülekezet "pásztorai" vagy a salakadventisták.
Ha nem Szent István(*) lett volna Mo királya, hanem Koppány, akkor Mo sose létezett volna.
Volt egy férfi (István), aki megalázta magát Krisztus előtt - az én olvasatomba, és cserébe kapott egy királyságot.
A katolikus egyházról van véleményem törzskönyvezett evangélikusként, ettől függetlenül a katolikus egyház a legöregebb keresztényi közösség - hibáival együtt - tudtommal. Azaz mondhatni rangidős. én nem tisztelem a pápát, ez akkor is igaz. A katolikus egyháznak vannak ma is a legerősebb szolgálatai kereszténységen belül. Most példálózhatnék Böjte Csaba szolgálatával, de nem akarok ismételni mindig, nem vagyok bennfentes hogy tudjak több nevet sorolni, de tudom, hogy van.
(*) így hívja a történelem, azért írom így
(**) soraim nem azé írtam, hoyg beteg kultuszokat erősítsek, én olyat egy gyülekezetben sem tettem. Az ellenkezőjét igen. fényes lóránd szobrát én döntöttem le pl. és dicsekszem vele.
ZombiJézka nem megszületett a valóságban, hanem több régebbi vallásból és Istenből koppintották, plagizálták össze a meséjét. Magyarok meg már akkor is voltak és voltak vallásaink és Isteneink is, amikor még a judeokereszténység sehol sem volt. Köbö kétezer évvel ezelőtt a mai Kína felső részén és felette volt a területünk. Érintve a mai japán tengert is.