Valahogy úgy tűnik nekem, hogy Dominik nem igazán találja a helyét a Lipcsében. A csapat a szar szezonkezdet után, kezd egyre jobban feljönni, viszont Szoboszlai meg egyre inkább morzsolódik le. Mutatókban sem olyan erős ez a szezonja, de ami aggasztóbb, hogy egyre kevesebb időt tölt a pályán. Oké a tegnapi kupameccsen pihentették, meg nem is kellett nagyon csinálnia már semmit, mert eldőlt a meccs. De bajnokikon sem játsza végig a meccseket mostanság.
Hátha csak egy kis hullámvölgy és nem az van, hogy innentől csak megy lefele a lejtőn. Nagyon kellene egy jó Szoboszlai a válogatottnak.
Hogy kirúgták? Várható volt. Mondhatni nem talált egymásra a csapat és az edző. De lehet úgy is fogalmazni, hogy Marsch számára túl nagy ez a mellény! Mert se foci, se eredmény!
Mégsem volt olyan tökéletes, hogy a Lipcsébe igazolt. Sajnos az első félév kiesett neki a sérülés miatt, akkor még jó volt a csapat. Szerintem az edzőváltással el is vesztették azt a pluszt amivel kiemelkedtek a középcsapatok közül.
A Nagelsmann keze alatt összeállt egy csapat, a Marsch keze alatt meg szétesett. Se fazon, se stratégia, se eredmény, se látvány. Pedig a játékosállomány alig változott!
Ami a Szoboszlait illeti, kb 60 perces játékos, aki szépen beleszürkül a középszerbe. Sajnálom.
Kezdőként igen sokat tett hozzá a csapat játékához, lendületesen ésszel focizott, bár sok hibával! De bárhogy is nézem, azért nélküle, vagy cserebogár poszton kevesek lettek volna a Dortmund ellen.
Amúgy szerintem a 75. percre elfáradt testileg is, agyilag is, és ötből négyszer rossz megoldásra volt csak képes. Le kellett volna cserélni!
Szerintem a következő meccsen is kezdő lesz.
Egyébként az egész csapat focikázott és nem önfertőzött. Megérdemelt győzelem.
Mert pl a Nagelsmann képes volt csapatot formálni a Lipcséből, ahol valóban csapatjáték folyt! És ahol harmonikus egységet alkottak a különböző alkatú játékosok. Most meg? Hiba volt szét…szervezni azt, ami jól működött!
ezt magyarázom 20 éve, hogy a futballpályán igenis helye van a rasszizmusnak, amíg a feketék ilyen bénák a focihoz, és csak a fizikumuk miatt sorozzák be őket (nem érdemes másnak nevezni azt, ami ebben az ügyben zajlik)
Bene rúgott egy ilyen gólt a Benficának, hogy a kapus már fedobta a labdát, hogy kirúgja, akkor lopta el a levegőből. Ezek szerint akkormég szabad volz.
A fekete fiúk színt hoztak a bundesligába! Labdazsonglőrök, szélvészgyorsak, igyekeznek! De sajna a játékintelligenciájuk többnyire nulla. A csapatjáték a kaputól 25-re megszűnik. Onnantól többnyire marad az önfertőzés. És sajna szerintem ez a gond a Lipcsében is; a Szoboszlai valahogy kimarad a játékból, ha kapuközelbe jut a labda.
Persze ez a gólja meg pont másként született; egy remek beadást követően. És hogy rosszul látom? Lehetséges. Ami szerintem tény; a Szoboszlai góllövő is és csapatjátékos is. Lenne.
Már ha a többiek is úgy akarják!
Pedig ha mindenki azt tesz, amihez ért és egyfelé húz, úgy könnyebb is, eredményesebb is. Lehetne.
Hogy a Szoboszlai milyen típus, azt a vevő pontosan tudta, hiszen volt rá bőven lehetősége, hogy megnézze a játékát. A jó rugótechnika egyébként ritka adottság. Amúgy pedig képzett, lát a pályán és nem önfertőző, ami a játékostársainak többségéről bizony nem mondható el! Akik rúgni ugyan képtelenek, de bátran vállalkoznak huszonötről. Évente egyszer talán beakad.
Szoboszlai nem egy "banyalo" tipus n er m Bundesliga tipus. Nem egy Dardai vagy Lisztes , vagy Szalai. Nem egy fejelogep , nem nyer fizikallis 1az1-eket. Ot a rugotechnikaja repitette idaig.
Számomra úgy tűnik, hogy a Szoboszlai a Lipcsében outsider. Lő gólokat pontrúgásból. Ad gólpasszt pontrúgásból. A játéknak meg valahogy nem részese, csak ott van. Abból inkább kihagyják! Pláne a tizenhatos környékén.
Pedig képes lenne focizni is, hiszen láthattuk többször is! Persze nem a Lipcsében! Szerintem diszkréten fagyasztják!
Szerintem is jól játszott a Szoboszlai, sőt, de ez a Lipcse sajnos már nem az a Lipcse! Valamint –szerintem – az új edző nem nagy szám. Nem látszik, hogy valamit is hozzátett volna. Valahogy nincs fazonja a csapatnak, hiányzik az összhang.
Végre jól játszott, nem a gólpassza miatt írom, hanem mert odatette magát a mezőnyben is. Ha a végén bement volna a helyzete, akkor a forduló gólja. Nagyon szépen összekapta magát.
Szoboszlai szörnyen súlytalan volt. Szoknia kell még ezt az iramot és keménységet, mert amikor a második félidőben Goretzka bodicsekje után 4 métert repült-gurult, akkor azért látszott, hogy ez nem az osztrák liga. A technikai képességei megvannak, de itt most mentálisan-fizikálisan kell ugrania egy újabb szintet, vagy elfelejtheti a kezdőcsapatot. A Spox egyébként a mecccs legrosszabjának válaszotta. Kicsit szigorúak talán, de tény, hogy az egyetlen emlékezetes megoldása a Silva lesgólja előtti pre-assist volt, pech, hogy belógott a portugál keze.
Pedig van egy jó kapus és egy jó középhátvéd és mégis harmatgyenge a védelem, mert a széle lyukas.
Szerintem a Szoboszlai jól játszott, a labdái jó helyre mentek, de valahogy nincs harmónia a csapatjátékban. Valami nagyon hiányzik! És erről legkevésbé a Szoboszlai tehet. Ez az edzőcsere nagyon megviselte a csapatot!
A Müller kezezésére visszatérve; ha nincs leszorítva, akkor az a tizenhatoson belül büntető. Akkor is, ha háttal áll és nem is látja a labdát. Legfeljebb nem sárga lap, hiszen nem volt szándékos. Ugyanis az. “ ügyetlenség“ nem mentség. És a véletlen sem! Ez esetben pedig erről van szó, ugyanis a Müller keze – vétlenül bár- de egy gólszerzési lehetőséget akasztott meg! És mint azt korábban írtam; a mezőnyben ezt gondolkodás nélkül fújják! De a Bayer és a Müller más elbírálás alá esik!
Emlékezzünk pl a Hertha elleni hosszabbításra! Addig játszatta a meccset a jv spori, amíg a bajorok végre kiegyenlítettek! És ez nem egyszeri eset! Erre meglehetősen sokan emlékeztettek már!