Úgy emlékszem, Juhász nem volt jó a legutóbbi versenyén, ő szélsőként volt jó régebben. Győri és Nagy pedig biztosan nem volt jó a legutóbbi versenyen, hoztak egy közepest, teher nélkül, felszabadultan, nagy bizalmat kapva.
Állítólag vmi lábsérülés hátráltatja. Ki kellene mennie melléje Ligetvárinak ésvagy Győrinek is az őszre, akkor nyernénk velük, Szita nagyon sokat fejlődött, és Sabaté játszatná is őket!
Nem értem Szitát miért cserélték, és pont amikor beindult, csak 25 percet játszott, pedig ő volt a jobb. Egyébként tetszik a bátor játéka, és gólpasszokat is ad, és jól védekezik.
Az előző meccs nem mérvadó. Mást sem mertek beállítani és más fontos meccsen sem, szóval nem pikkelnek Győrire, csak ők Hanuszban bíztak, amíg megtehették, most meg már senki olyanban, aki eddig nem győzte meg őket.
Szerintem meg így pontos, mert az előző meccsen jó volt, nem is merték nem nevezni, de most meg nem kapott perceket sem.
És elérték azt, hogy itt pörgünk az irányító kérdésen, holott rohadtul van egy csomó ember erre a posztra, csak nem sikerült jól menedzselni.
Juhász, Győri, Hanusz, Nagy - nálam ez a sorrend perpill. Ők egyébként mind fiatalok, tehetségesek, láttuk már őket bizonyítani is többször. Ehhez képest Juhász itthon maradt, a másik kettőből meg csak Hanuszt próbálgatták, akinek nem ment (ami lehet a kovid, lehet azért, mert azért a vb más kávéház mint a Csurgó meg az edzőmeccs), de másik kettő nem igazán kapott lehetőséget. A többi poszton ment a rotáció, itt nem. Ez eléggé érthetetlen amúgy.
De egyébként Lékai bírta, meg úgy senkinek sem voltak különösebb erőnléti problémái. A végjátékban is egy szar Máthé hetes meg egy felesleges Lékai lövés volt, amiért nagy kár. Bodó játéka meg mindig ilyen, lő becsülettel, azért tartják.
Kellenek tényleg a megbízható csereemberek, és jó lesz ez! Kell még egy covid és sérülés mentes ősz - habár a többieknek is jót fog tenni ez, lásd németek - egy jó sorsolásba betenni magunkat és akár érem is lehet belőle. Nagyon sok fog múlni azon, hogy mi lesz a tatabánya sorsa, ott játszik a félválogatott, most kell alájuk nyúlni és félretenni a politikát! Nem hiszem, hogy mindannyian jól el tudnának igazolni, és ez veszélyes lehet...
Győri, Nagy Bence akkor minek? Oké, Hanusznak ez az első nagy versenye, de pl Bodónak már nem. Ne már Hanuszt pécézzük ki.
Mikler,Lékai,Máthé, Sipos, Bánhidi óriási VB-n van túl. Rosta sokat feljődött, Szita sem rossz. Ancsin inkább vegyes volt. A szélen szerintem egy picit javultunk, de a védekezésünk meg sokkal jobb lett. Az ötödik helyünk mindenidők harmadik legjobb VB szereplése. Talán egy jó plusz csere, mint Juhász elèg lehetett volna a négyhez. Nem baj, majd jövőre!
Ligetvári bőven befér ebbe a válogatottba, illetve jó lenne, ha a Győri-Hanusz-Juhász háromasból találnának valakit, aki legalább időszakosan tehermentesíti Lékait. Rövidtávon kb. ennyit lehet változtatni. Jobbátlövőben megvagyunk, de Ilicsen és Bartókon azért érdemes rajta tartani a szakvezetők szemét. A Máthé-Szita-Rosta háromas azért világversenyről világversenyre több tapasztalatot szerez, tőlük várok további fejlődést.
Valahogy olyan érzésem van, ha hosszabbításban verjük is a franciákat, az akkora energiát emésztett volna fel, mint az izlandi meccs, és lehet ugyanaz a forgatókönyv lett volna, mint Londonban.
Az ötödik hely teljesen korrekt, szerintem ezt a többség aláírta volna.
Igen, esély volt, a 2.félidő védekezését és a késői kapuscserét nehezményezem a stábnál. De ezzel együtt inkább ez a realitás, vagy inkább pluszos eredmény. Főleg ha a horvátok 15.helyét nézem.
Én egyébként úgy érzem, hogy úgy értük el ezt a jó eredményt, hogy még van is a csapatban bőven lehetőség.
Egyrészt Ligetvári jöhet vissza, ő Sipos szinten tud védekezni, és azért láttuk, hogy ha előre kerül, akkor gólveszélyes is. A széleket keveset foglalkoztattuk, de láttuk,hogy Bókában sok potenciál van, lehetne erre is építeni kicsit többször. Kapuban ha Székely eligazol és valahol formába kerül ,az már csak plusz lehet a válogatottban. Jó lesz ez!
Máthé sokat fejlődött de még nem kiegyensúlyozott. Hullámzó a játéka.
Bodó meg a végletek embere. Vagy vág hatból hatot, vagy hatból nullát. Őt egyértelműen csak kiegészítő embernek tartom. Szerintem Ancsin sokkal többet tett le az asztalra mint előre gondoltuk.
Szita nem tudott kiteljesedni, benne is több van. Lehet tényleg valamilyen sérülés hátráltatta.
Le a kalappal a magyar csapat előtt. Megmutatták, hogy mire képesek egy nagyon erős csapat ellen. Az döntött, hogy a franciák a cserepadja erősebb volt és ezt csak egy ideig lehetett lelkesedéssel kompenzálni. Behozták a csereszélsőiket, Lagarde-ot és Tournat-ot és ők szépen hozták a kezdők szintjét. Mindenkit pihentettek kicsit. Jelenleg a dán, spanyol és a francia válogatott a legjobb a világon, mégpedig azért mert a csere cseréje is nagyon komoly játékos. Ahhoz, hogy eljussunk a szintjükre elő kell az utánpótlásból halászni még pár BL szintű játékost a kritikus posztokra (irányító, kapus, jobbszél). Nade egy vb 5. helyet azért ünnepeljünk meg. Nem olyan rossz az...
Még idézőjelben is nagyon rossz az "utálat"! Az edzők sokat tettek, hogy legyen 2. irányító, ők Hanuszban gondolkodtak, nem véletlenül, de nem jött be. Győri az EB-n nem játszott jól, most meg keveset, kockázatos lett volna beállítani. Bár utólag könnyű azt mondani, hogy segített volna. Szerintem Balogh tudott volna segíteni irányítóban-átlövőben, vagy nem, vagy-vagy.