Hitről azután beszélhetünk ha elhatároljuk a hiszékenységtől.
Szegény lump és pazarlo három külön fogalom.
Más a menekülő és más a bevándorló.
A fekete lyuk nem fekete és nem lyuk.
A vérfertőzésnek nincs köze sem a vérhez sem a fertőzéshez.
Az apokalipszis szó jelentése nem világpusztulás hanem kinyilatkoztatás közzététel.
Üldözési mániára példa : káplán a szentveszédben kérem mink keresztesek tiszteljük a rendet a társadalomban,bezzeg a liberálisok szerint mindenki csináljon amit akar :)) Mise után szaladt a kijárathoz fogadni a gratulációkat imádta a hizelkedést. Én azt mondtam neki : VAN olyan irányzat hogy mindenki csináljon bármit de az az ANARCHIZMUS ! Tudod atya ki a rendészet / belügy / minisztere éppen ? Hát kuncze gábor a liberális szdsz elnöke :))) Elsáppadt a szerencsétlen és elfutott azután pedig sokáig nem köszönt vissza :)))
Dicsértessék Jézus Biddha Zaratusztra és isten ÖSSZES SZENTJE !
Olvastam, és köszi, hogy felhívtad rá a figyelmedet. Értelmetlenségek Értelmetlenségein Felül állók Egyháza. Majd alkalomadtán létrehívok egy ilyen topikot is:) Majd ha már kellően felülemelkedett leszek én is:) De addig még szerintem nőnie kell sok-sok zsengezöld hajtásnak.
Zsengezöldek virágos Napfényréten, déli órán szépen növekedjetek, ezt kívánom szívből Néktek:) Növekedésetekhez a tiszta források vizeit gyűjtsétek gyökereitekbe, és a gyökereitek egymást táplálva érjenek össze:)
Javasolnék neked egy tegnapi nagyon rövidke, itten TABU jellegű dolgot érintő netes naplóbejegyzésemet a Világnézet blogomban. Nem is linkelem, mert lehet az is TABU lenne itt. Pedig egy filozófiai kérdést feszegetek benne.
Jómagam meg átmentem az itt tabu és valamennyire jogosan tiltott témán való agy-alással, oda, ahol nem az . A politika rovatba... mert a tudomány rovat szaktopikja meg behalt.
"A veszélyt ábrázolni ugyanis már annyi, mint felülemelkedni rajta." A neten találtam ezt az üzenetet, nem tudom, kinek a mondása, de megtetszett. Mailben lehet megtudni tőlem, hol olvasható, amit kérdeztél.
Ha egy vallás megfakul, a tanításai elhalnak, és nem vernek gyökeret az emberek szívében, vagy megújítják, vagy valóban egy vadi újat kell alkotni helyette. A Zsengezöld Egyház voltaképpen egy ilyen természetes kezdeményezés. Keressük meg a még rügyezőképes ágakat és ültessünk új fákat is, mielőtt még kipusztul az életteret adó erdő.
Hát én a mutáns szentjánosbogarakkal vagyok épp elfoglalva a könyvben, amit épp írok. Azt taglalom benne, hogy amikor az ember már nem a maga harmonikus természete szerint él, akinek őt Esten megteremtette, akkor sajnos előfordulhat, hogy az elfajzott emberiség váratlanul egy világégés közepén találja magát.
Egyetertek. 2021-et írunk! Sok fiatal 13 évesen nem szűz. Azzal kéne kezdeni vmit, hogy ebben a szerelmi érésben, ami mondjuk tartós kapcsolatba vagy hazasságba torkollik, milyen etapok vannak.
A nőiesen magas hangu szerzetes szerint bün a házasság elötti szex :)))
Ilyent a Biblia nem ir.
A liberálisokrol sem beszélt Jézus :)))
Hogy mi az én nézetem ? Köszönöm hogy kórusban kérdezitek !
A szüzesség ha nem is bün de ETIKÁTLAN mert az ellenkező nemüek választékát csökkenti olyan TERMÉSZETES életterületen mint flört udvarlás romantika erotika családalapitás. Tessék MEGÉLNI szépen az isten teremtette nemi szerepet !
Kötelező olvasmány Biblia ÉNEKEK ÉNEKE !
Várom a pirospozsgás reagálásokat ellenvéleményekért is köszönetet mondok !
Na még annyit, hogy úgy érzem, azok a rajzok nem is elsősorban Jézust gúnyolják, hanem a fafejű embereket. Talán ezért fér össze nálam a nevetés a hittel...
(Fafejű, mint "általános alany": Akinek nem inge, ne vegye magára!)
Nos pont ez az amit írsz... ezeket régebben mind kihagytam, válogattam és nem kerültek oda, mert nekem meg más alapján tetszettek a dolgok. Most kirakom legalább a két Z.J albumot válogatások nélkül teljes egészében. Látom ez most egyeseknek trauma, imádkoznak még sűrübben, mint egyébként szokásos volt, pedig ... az a helyes amit te teszel ... nem bosszankodni, hanem nevetni...
Persze, hogy nem itt kell, van is rá hely, csak írtam Jávorkának, hogy a jövőben irányt fogok váltani... és lehet nem érti miért nem egyből....
Hanyagolni tervezem a judeokeresztény valláskritikát és az ateizmus kritikáját meg erősíteni.
Egy fokozatos folyamat lesz és nem hirtelen. Például még van egy rakás mémkép, ami nem került ki abba a topikba sem, így azt még oda akarom rakni, hogy elérhető legyen egyben mind. Tehát csak le akarom zárni azt a folyamatot.
És szerinted az mennyire "építő kritika", ha valaki a moderátorhoz rohan abból a célból, hogy töröltessék ki az "építendő" személy valamely hozzászólása?
Szerinted az így viselkedő (árulkodó) személy bármiféle kritikáját miként kell kezelni a továbbiakban? Mint feltétlenül építő jellegűt, "igaz"..? ;-/