Keresés

Részletes keresés

kleo777 Creative Commons License 2021.07.20 0 1 662

Kedves Fórumozók!

 

Rég jártam errefelé...úgy tűnik a fórum szunnyadó állapotában van....talán majd valami új, átütő siker feltámasztja....

 

Kedvencemre is rég pillantottam, DE most ismét sikerült elkábítania:

Szeptembertől világhódító útjára indul a Can Yaman parfüm! 

 

Meglehet, rövidesen kicsi honunkban is hódít - bódít majd :)))

 


 

 

Addig is szippantsatok nagyokat a szabad, vírusmentes nyári ájerből!

 

SZÉP NYÁRI NAPOKAT MINDENKINEK!

 

 

 

Szasza0503 Creative Commons License 2021.06.28 0 0 661

Anolia Kedves Szia!

 


Olvasva soraidat örülök, hogy hű maradtál a török sorozatokhoz! 

Nincs abban semmi, hogy Téged az érdekel, és nem köt le a többi sorozat, még ha magyar sorozatról is van szó. 
Annak külön örültem, hogy "egy a gondolatunk" arról, amit előzőleg írtam.

A Can Yamanról írottakkal kapcsolatban meg pláne! :)


Egyébként sokat mosolyogtam soraidon!

Ahogy írtad, hogy a Házasságért örökségen egyszer még nevetgélsz, a következő pillanatban pedig már alszol?! :)))

Az az igazság, hogy én nem járhatok így, mert nekem a háttérben szól a tv, laptop előttem és mindig nézek, vagy írok rajta. Aztán a ha elmegyek lefeküdni, akkor már könyv van a kezemben a hálószobába, és ott tv sincs, mert minek?!

Ha elálmosodom, akkor leteszem a könyvet és punktum, alszom.

Ha fekve néznék tv-t, bizonyára én is hasonlóképpen járnék!

 

Nevettem azon is, amikor nem tudom jól emlékszem-e, hogy Engin Akyürek horror filmjébe csöppentél?! És azt hitted, hogy szerelmes film, közben meghal a srác, te pedig rádöbbensz, hogy horrort nézel?! :) És mindezt olyan természetes tárgyilagossággal írod, hogy én csak mosolygok rajta.

 

Aranyos volt az is, ahogy sorolod a filmeket, majd szintén egyszerűen megjegyzed szép sorban, hogy "azért ezt sem ajánlom figyelmetekbe, csak egy átlagos film, átlagos szereplőkkel....." :)))))


Én  már régen nem nézem a Life tv-n futó Házasságért örökséget, sem a  Derült égből házasságot. Az előbbihez oda szoktam időnként kapcsolni, hogy hol tarthatnak, vajon még mennyi van hátra a sorozatból, mert az utolsó egy-két részt szeretném azért megnézni, de csakis Demet miatt! Az utóbbira abszolút nem vagyok kíváncsi, Can Yaman ide, vagy C.Y oda! De nem is láttam belőle semmit!

 

Képzeld én mire kaptam rá! Még jómagam is csodálkozom saját magamon! :)

Rákaptam az Izaura tv-re! Főleg hétvégén! Lehet, hogy ez már betegség?!

 

Egyébként, jó volt olvasni, hogy úgy csinálsz, mint én, ha nem is írsz, azért "ránézel az oldalra!" :)

Tedd azt majd most is, és máskor is! Sosem lehet tudni, ki-, mikor keveredik ide?!

 

Anolia kedves, elköszönök, mert lassan éjfél közeleg és vár a könyvem is még!

Szívből kívánom, hogy találd meg a számodra legmegfelelőbb török filmet és oszd meg velünk is majd!
Kellemes szórakozást, filmnézést, időtöltést kívánok, olyat amit Te is szeretnél! Baráti ölelésem küldöm Feléd is!


Egyben innen küldöm üdvözletem szeretettel Évának, Barixnak is!

(Remélem jó vannak, remélem nem vesztettük el Őket? Sajnálnám!)

Előzmény: Anolia (658)
Szasza0503 Creative Commons License 2021.06.28 0 0 660

Sziasztok Kedves Fórumtársak!

 

Szia Kleo Drága! 

 

Hozzád is szólnék, az általad ajánlott könyvek kapcsán. 

 

Először is, témáktól függetlenül, én csak kimondottan "számomra szórakoztató" könyveket olvasok, de azt bőséggel!

Röstellem vagy nem, de ezek az utóbbi pár évben kimondottan csakis romantikus könyvek! Mert ezekben a könyvekben  nem lőnek, nincs hatalmas konfliktus még akkor sem, ha minden könyvben van ( mert tudjuk, kell hogy legyen! ) egy negatív figura, de ezek is olyanok,  melyektől az ember nem kap  infarktust. :)

Én már nem akarok tanulni, okosodni, tudom, tudom, hogy nem lennék jó pap sem! De maradok a romantikus könyveknél, mert az élet, írja már a komolyabb könyveket és ha akarjuk, ha nem, tolja az ember orra alá, és  ezt a könyvet muszáj a magamévá tenni! Node evezzünk csak vidámabb vizekre! :)

(Egyébként az utolsó "komoly" könyv  amit olvastam, Archibald Joseph Cronin: Réztábla a kapu alatt és Passuth László : Ravennában temetik Rómát könyvek voltak. Előbbi tetszett, az utóbbi kevésbé.)

 

Kleo Drága!  

Jól látom vagy gondolom, hogy a könyvek terén  Te most a  "történelmi kaland- krimi regények iránt érdeklődsz?!"

Mert én egy kicsit belekukkantottam az általad említett írók életébe,  könyveibe.  

 

Megnéztem Arturo Perez Reverte spanyol író, riporter munkásságát. Aki haditudósítóként megjárta a Falkland-szigeteki, a szaharai és a délszláv háborút, de hosszú idő óta elsősorban regényeinek él. Magyarra fordított könyvei : A flamand tábla rejtélye (1996), A vívómester (2003), A Dumas-klub (2005), Dobpergés Sevillában (2006), Alatriste kapitány kalandjai (2007), A Dél Királynője (2011), Jó emberek (2017). 

 

"Bele is olvasgattam" a könyvekbe a "könyv moly" oldalán is.  Már csak azért is, mert egy korosztály vagyok az íróval, és így különösen kiváncsi voltam rá! :)

Kleo képzeld el, ahogy ránéztem a  spanyol író A. P. Reverte fotójára, hogy miért, nem tudom, de mintha Jean Reno francia színészt láttam volna! :) Lehet, hogy még csak nem is hasonlítanak egymásra, de nekem, mégis ez a hat nyelven beszélő Marokkó-Casablancában született színész ugrott be?! )


Megnéztem magamnak  a másik kedvencedet is,  Volker Kutscher német írót. (59 éves)?! Ő még  nagyon fiatalka! :)))

(A két íróról egyébként nem is feltételeztem valamiért, hogy kortárs írók?! Pedig de! :) 

Beleolvasgattam a  három kötet alapján ( Goldstein, Csendes halál, Halál a mulatóban ) készült a Babylon Berlin c. filmsorozatba is. 

 

Még a Wikipédiai iis igen tartalmas, bőséges információkat nyújtott, hogy fogalmam legyen a könyvek alapján megjelent sorozatról.  Csak röviden, ami megfogott:

A film Gereon Rath rendőrfelügyelő egyik különös esetét dolgozza fel. A helyszín az 1920-as évek Berlinje, amely épp a radikális változások korát éli, beleértve a gazdaságot, a politikát, a kultúrát és a bűnözést is. A növekvő szegénység és a munkanélküliség éles ellentétben áll a város éjszakai életével és a túláradó kreatív energiájával. Rath olyan ügybe botlik, ami örökre megváltoztatja mind az ő, mind a munkatársai életét. 


Ezek után, megnéztem a sorozatról készül véleményeket is, melyből egy-kettő így hangzott: 

 

 " -  Remek sorozat. Jó színészi alakítások. Izgalmas cselekmény. Korhû megjelenítése a gazdasági világválság kezdetén egyszerre nyomorgó és tobzódó Berlinnek. 

-    Az izgalmas nyomozással kevert múltidézés nem egyedül az én tetszésemet nyerte el, olyannyira nem, hogy a történelmi krimik manapság az egyik legnépszerűbb műfajnak számítanak. Ritkán olvasni ilyen okos és logikusan felépített bűnügyi regényt, olyat pedig, ami történelmi regénynek is megállná a helyét, még ritkábban.A krimi, mint műfaj eléggé közel áll a szívemhez, és ez a könyv csak még jobban megerősítette a rajongásomat! Izgalmas, érdekes, jól felépített történet, amiben pörögnek az események, nincs egy unalmas perc. Krimi kedvelőknek mindenképpen csak ajánlani tudom! "


De van aki így vélekedett a sorozatról:

 
" - No ez pont abban a stílusban készült ami nálam nem nyerõ ,semmi korhûség ,felgyorsult világ mintha ma játszódna. Ráadásul süt róla az idióta német stílus ez egy schisse. "

( Igen, van ilyen is, hiszen nem vagyunk egyformák! (Szerencsére!)


Egyébként a sorozat  "három évados" kicsit hosszúnak tűnik?!

Egyenlőre csak annyit jegyeztem még meg, hogy a  sorozatot Németország legdrágább televíziós dráma sorozatának nevezik, amelynek 40 millió eurós költségvetése 55 millió euróra nőtt az újrarendezések miatt. 

És az író másik könyve alapján készül a sorozat negyedik része is?!

Kleo drága, ennyi jutott eszembe most, és elnézést ha valami bugyutaságot írtam, kérlek, tudjuk be, a hőségnek! :))

 

Kedves Fórumtársak!

Remélem, hogy Kriszti és Kleo által említett könyvek közül legalább egy felkeltette a Ti érdeklődéseteket is?! Vagy az említett sorozatba belenéztek majd, ha kedvet kaptok hozzá a hűs szobátokban?! :)

 

Bízom benne, hogy esetleg egy-egy  erre járó fórumozónak is sikerült örömet okozni az ajánlásokkal?! :)

 

Kívánok Mindenkinek kellemes nyári pihenést, kikapcsolódást, sorozatnézést, olvasást!

 

Szasza0503 Creative Commons License 2021.06.28 0 0 659

Kedves Fórumtársak! 

 

Látom, régóta ül a fórum, amin nem csodálkozom. Hiszen az utóbbi időben ennek az okát  már bőven kitárgyaltuk nem egyszer, sokszor.


Krisztikém Drága! Most Hozzád  szólok elsősorban!

Az alábbiakat kérdezted tőlem: " Szasza,  nem írtál a  könyvről amiről a fórum elején beszélgettünk: Ahol a folyami rákok énekelnek c. könyv. Meg tudtad venni? El tudtad olvasni?  "

Bár tudom, hogy ez a  topik a "török sorozatokról" szól, ennek ellenére én válaszként  Delia Owens: Ahol a folyami rákok énekelnek c. könyvéről fogok most és itt beszélni, és nem a "törökökről!" :)

De, hogy hű legyek a fórum címéhez megjegyzem, így mondok egy " törökös dolgot is! " Még pedig azt, hogy bizonyára a török folyami rákok is énekelnek?! :)))

Igen Krisztikém, amikor lassan már egy éve szó  volt a könyvről, én már akkor   belenéztem az írónő D. Owens életébe.

( És már akkor azt tapasztaltam, hogy az írónőnek, mint zoológusnak bizonyára nagyon mozgalmas, sikeres élete volt. Ami a mai napig tart is.  Elolvastam nagyon sok hozzászólást a könyvvel kapcsolatban. Lassan azt vettem észre, hogy  szinte  a könyv olvasása nélkül is megismerkedtem a történettel. De azt is tudtam, hogy nehezen fogok majd megbirkózni a témával.  Annak ellenére, hogy a  könyv két évig vezette a különféle listákat,  azaz sláger könyv lett. És érdekes, hogy mindezek fényében elég megosztó vélemények alakultak ki a könyvről. Ez talán még jobban felkeltette az érdeklődésemet, mint az én számomra kissé keserű történet.

Már a vélemények olvasáskor,  a leírtak alapján nagyon megérintett a főhős, a 8-10 éves kislány Kya sorsa. Csak az járt a fejemben, hogy volt szívük magára hagyni, szép lassan lelépni mellőle a családjának ( először is az anyának, majd az idősebb testvéreknek, legutoljára a részeg apának)?!  Hogyan lehet egyedül hagyni egy gyermeket, a lápos ingoványos területen, forró nyárban,  hideg télben egy puritán, vagy szinte élhetetlen körülmények közötti (víz, áram nélküli)  területen ?!  Ezért már akkor tudtam, hogy nem fogok egykönnyen megbirkózni a könyvvel!  Gondoltam, előbb "erőt kell gyűjtenem." De erről írtam is anno Krisztikém. 

 

Most viszont az a helyzet állt elő, hogy rám kérdeztél Krisztikém konkrétan, én  pedig bűntudatot éreztem!:)

És! Elindultam megvásárolni a könyvet rögtön, amikor ki lehetett már mozdulni a lakásból, jó pár héttel ezelőttről beszélek

( mert akkor azt gondoltam, hogy eljött végre a nagy szabadság, "vége" a vírusveszélynek, szabad a pálya mindenfelé. Hiszen kiültek, beültek, felültek, leültek bárhol,  bármely szinten a teraszokra. Tehát, irány a könyvesbolt, de csak   a "helyi könyvesboltig mentem! " Tudniillik, én vénségemre még a könyv vásárlásának időpontjában, igencsak tartottam ettől a fránya vírustól.  De! A könyvet sikerült  helyben  megvenni, igaz, kicsit "árasan!" Sőt! 

Tehát megvolt a sláger könyv! Ami sokszor "jött velem szemben" a lelkiismeretfurdalás miatt,  végül is kíváncsi lett rá az ember!  A fentiek ismeretében azért csak-csak rászántam magam olvasásra is! 

Először egy kicsit besokalltam tőle - meg a közel 500  oldaltól is! -,  de még mindig hajtott a kíváncsiság, hogy milyen az a könyv, ami 10 millió  példányban fogyott el ??!!  Node nem  is csoda, hiszen a természetbarátok örömére a regény Észak-Karolina ritkán lakott, mocsaras partvidékén játszódik! Az élővilágról,a tájról az írónő osztozik a természettel.És ebbe a természeti világban helyezte az 1950-es és 60-as években, a főhős, a lápvidéken sorsára hagyott kislány Kya Clark életét.

Aki az évek során elszigeteltségben,  önellátásra rendezkedik be, és alig érintkezik a környékbeliekkel. De őt is utoléri az első szerelem, ami felforgatja az életét. A közeli kisvárosban élő Tate megtanítja olvasni, és együtt osztoznak a természet és a költészet szeretetében is. De más is érdeklődik Kya iránt. Egy rejtélyes gyilkosságot  követően a helyi közösség felbolydul, és a gyanú hamarosan a mocsárban magányosan élő "Lápi Lányra" terelődik.

 

Az elején nehezen barátkoztam meg a számomra rendkívül szokatlan "helyszínnek, élővilággal, bogarakkal, csúszó másokkal." És benne a szokatlan főhőssel. Sajnos menet közben is nagyon nehezen tudtam elfogadni, hogy egy 8-10 éves kislány hogy tud önellátó lenni?! Állandóan ott lebegett előttem a kérdés, hogy tudott az anyja kisétálni az életéből, miért hagyta a részeg, kiszámíthatatlan apjára?!. Hiszen nemcsak ő, az édesanya, de a többi idősebb lány és fiú testvérek is leléptek a félelmetes apa elől. Nem értettem, nem értem, miért nem fogta meg valaki a kislány kezét, és miért nem vitte magával ebből a lehetetlen életből?! (Közben, igen tudom, hogy ha így történt volna, akkor a könyv nem született volna meg!  Sajnos az én gondolataim Kya körül forogtak, és nem igazán tudtam élvezni közben a bogarakról, a Hold magányáról leírt tudományos dolgokat,  Szóval, már az elején nehezen emelkedtem felül a történéseken, mert Kya, a lápi lány története felkavart, megdöbbentett és erősen elgondolkodtatott.


Igen, én szomorkodtam inkább, mert szívszaggató volt a kislány egyedül való kínlódása, boldogulása. A magány és elzártsága döbbenetes. A Holdhoz való beszélgetése szintén. Annak örültem, hogy a természetben meglelte a békéjét, nyugalmát. Arról nem is beszélve, hogy ilyen körülmények között, hová jutott, milyen értékes emberré vált a társadalom számára.  És így nem volt túlzó benne a lápi lány zoológussá válása. Viszont az is lehangolt, ahogy aránylag fiatalon, amikor már akár boldog is lehetett volna ezen az érdekes lápi tájon végleg, békésen "átaludta magát a másvilágba." Vajon, mennyire volt boldog a végén? Mert ebben a könyvben van keserűség, magány, félelem, szerelem, buzgóság, erőszak, gyilkosság. És aki olvasta a könyvet, a nagy siker ellenére, azért elég megosztók a vélemények! Kicsit zavart még az is az elején, hogy Kya életének szakaszait úgy írták meg, hogy az egyik fejezet a kicsi Kyáról szólt, a következő fejezet már a húsz évvel későbbi életszakaszt mesélte el  és mindez szinte periodikusan váltakozik a könyvben. Persze ezt is meg lehetett szokni, mire az ember eme "vastag könyv" végére ér. :)

Szó se róla, a zoológus írónő Delia Owens szívét-lelkét beleadta munkájába. És a sok rajongójának örömére bizonyára hitelesen ábrázolta a lápon élő emberek mindennapjait és főleg, a természet szépségét, annak állatvilágát.  "Titkot legjobban a kagylóhéjak tudnak tartani." Milyen igaz! :) De az is igaz, hogy már az első pár oldalnál láttam, hogy ez bizony nagyon egyedi leírás, történet lesz számomra. A főszereplő kislányt, a karakterét sokat sajnáltam, örültem az örömének, izgultam érte  mert egy ártatlan lélek volt,  


Könyvmoly lévén faltam/falom a könyveket! De az hótziher, hogy az utóbbi időben könyvet  én még ilyen lassan, nehézkesen nem olvastam ki. Számtalanszor úgy éreztem, hogy félre kell tennem, emésztgetnem kell. De este sem a megszokott  izgalommal vettem a kezembe, mint eddig még minden könyvet. Ebből kifolyólag talán, vagy nem is tudom miért, egy idő után az is gondom volt, hogy mikor érek ennek hatalmas terjedelmű alkotásnak a végére??!!

Nem bántam meg, hogy elolvastam a könyvet!

Nem bánom, hogy nem egy "kihagyhatatlan mű" lett számomra! De azért, a kedvencem sem lett.


Természetesen  amit leírtam a könyvről, ez csak az én kizárólagos véleményem, tiszteletben tartva mások eltérő véleményét! (Egyébként, a könyv borítóján egy kb 200 forintos nagyságú kör van, amelyben az van beleírva, hogy " Több, mint 10 millió eladott példány". Ezt olvasva röstellem azt,  amit írtam és hogy mindezt nem rajongva tettem. Bizonyára  bennem van a hiba! Anno, talán fordítva kötöttek be........nem tudom..........


Olvastam valahol, hogy Reese Witherspoon színésznő a nagy sikerre való tekintettel a könyvet beválogatta a könyvklubjának ajánlott olvasmányai közé.

Sőt: a színésznő produkciós cége filmet is készít a történetből.  Igaz, időpontot nem közöltek. Mindenesetre nagyon kíváncsian várom a filmet. És ha még az Univerzum módot és lehetőséget ad rá, feltétlenül megnézem! :)

Krisztikém! Elnézést, hogy ilyen hosszan írtam! 

Tudom, lehetett volna két sor is a válaszom a kérdésedre ilyképpen:

Igen Krisztikém, elolvastam a könyvet! :)))))

(És megkíméltam volna a fórumozókat is ettől a hosszú litániától is! :))

 

Búcsúzom, szeretettel gondolok Rád! 

További jó fórumozást, kellemes nyári időtöltést kívánok családok körében.

Baráti ölelésem Feléd!

Egyben üdvözlök Minden Kedves Fórumtársat is!

Anolia Creative Commons License 2021.06.23 0 0 658

 

 

 

Kış Güneşi - Téli nap (2016)A sorozat 18 részes, befejező részét 2016. május 22-én sugározta a török Show TV.

 

Történet:Efe és Mete egy ikerpár, akik gyermekkorukban egy baleset során elszakadtak egymástól. Efe hét éves korában tanúja lesz édesapja meggyilkolásának, a baleset során pedig elveszíti az emlékezetét és egy szegény családhoz kerül. Húsz évvel később Efe halászként dolgozik, míg testvére Mete a család cégéhez kerül és feleségül veszi gyermekkori barátját, Nisant.
Amikor a két testvér újra találkozik, egyetlen közös céljuk lesz, hogy megbosszulják apjuk meggyilkolását. Efe húsz év elteltével, testvére halála után  Mete bőrébe bújva visszatér a családjához és megpróbál bosszút állni azokon, akik elvették az apja és az ő életét.

 

Szereplők:Şükrü Özyıldız (Mete / Efe), Aslı Enver (Nisan),

 

nkrisz308 Creative Commons License 2021.05.31 0 0 657

Kedves Fórumtársak!

Kedves Szasza!

 

Mindig örülök, amikor idelátogatsz!

 

Én azt gondolom, hogy nincs azzal baj, ha esetleg a török sorozatok nézését abbahagytad. Attól még ha van pár kedves szavad gondolatod, megoszthatod velünk. Nem kell hosszan írni, elég ha pár sort írsz, így tudjuk, hogy jól vagy!

 

Azt gondolom, annyi sorozat fut a TV-ben, hogy szinte követhetetlen és nem tudni melyiket érdemes egyáltalán nézni. Én most a neten nézem csak a sorozatokat.

Az Ertugrul sorozat folytatását a Kurulus Osman-t, illetve A  nagykövet lánya sorozatokat nézem.

Nekem ezek azért felelnek meg, mert az Osman történelmi és inkább kaland filmnek tekintem, míg A nagykövet lánya drámai szerelmi történet. Egyikben sem találkozom felesleges részekkel, felesleges történésekkel. Olyan családtagokkal, vagy szomszédokkal akik számomra idegesítőek lennének. És azt gondolom, hogy a lelkemnek most ezekre van igénye.

Ezért ezekre a sorozatokra fókuszálok és a többit hanyagolom. Amennyiben folytatódna a Cseresznyeszeron -Kiraz Mevsimi- fordítása akkor azt biztos tovább nézem, mert zeneileg, történetileg nekem nagyon teszik és a szereplőgárda is olyan amit szívesen nézek.

 

"Krisztikém drága, meghallgattam Serkan Cayoglu énekét, háááát csudára tetszett! Amint láthattad a fentiekben, máris kedvencemmé avanzsált a srác! :)) 

 

(Can Yaman elbújhat mellette! CY abszolút nem tud mozogni meg énekelni!  A táncoslábú "Demetem" mellett is csak állt a színpadon mint egy faszent! Node mozgott helyette a műsorvezető!  

 

Egyébként,  ahogy énekel Serkan és a kamera mutatja Özge Gürelt, csúnyának láttam Özgét immáron sokadszorra. De bizonyára bennem van a hiba. (Úgyérzem, talán a Bay Yanlis sorozatban ábrándultam ki a párosból. "

 

 

Örülök, hogy teszik Neked Serkan Cayoglu. Nekem is a kedvenc színészeim egyike lett. Nagyon helyes és hasonlóan jól játszik, mint Burak Özcivit. Nekem most ők a két favorit színészeim.

Ha azt veszem hogy Serkan 5 nyelven beszél, műszaki diplomája van, és férfi modell is, akkor szerintem minden elismerésünket megkaphatja. Emlékezzetek vissza hogy oda voltunk CY-ért, mert jogi diplomája van. Azt tapasztalom, hogy a török színészek (legalábbis elég soknál) szinte mindegyike szerez valamilyen diplomát a színészkedése mellé, így több lábon állnak.

 

A nagykövet lánya sorozatból nekem Uraz Kaygilaroglu játéka tetszik nagyon. Rákerestem a neten, és jókat írnak róla. Azt írták, hogy mint drámai szerepben, mind komédiában nagyon jó. (Azt hiszem marketing kommunikációs diplomája van!)  És szívesen játszott Neslihan Atagüllel. Nagyon dicsérte őt. Amikor Neslihan kikerült a sorozatból betegség miatt Uraz is otthagyta a sorozatot. Szerintem ezért lett a folytatás olyan amilyen. Én ezért csak a 37-ik részig nézem meg. A továbbiak nem érdekelnek.

 

Örülök, ha írtok az általatok nézett sorozatokról, mert így tudjuk meg, mit érdemes megnézni. Annyi sorozat fut, hogy szinte belefulladunk, ezért kell a segítség a szelektáláshoz!

 

"Krisztikém! Kérdezted, hogy ki látta a  "Ház a tónál" c. filmet?! Mostanában én nem láttam, de egyik kedvenc filmem, számát sem tudom hányszor néztem meg, főleg a két főszereplő miatt. 

 

 (Annál is inkább, mert Sandra Bullock és Keanu Reeves köztudottan nagy kedvenceim. Még ifjabb koromban szerettem meg őket, mint a Féktelenül c. film remek, összeillő párosát. Azóta követtem életüket." Én is imádom őket!

 

Szasza! Még annyit, hogy nem írtál a könyvről amiről a fórum elején beszélgettünk:

Ahol a folyami rákok énekelnek. c. könyv. Meg tudtad venni? El tudtad olvasni?

 

Most már rövidre zárom mondandómat.

 

Szép napot Mindenkinek! és Írjatok!

Előzmény: Szasza0503 (655)
Anolia Creative Commons License 2021.05.27 0 0 656

Kedves Fórumtársak!

Kedves Krisz és Szasza!

 

Nagyon örülök, hogy néhányan Ti is listát állítottatok össze a megnézett filmek alapján.

Én az általam rossznak ítélt filmeket kihagytam, természetesen ezek között vannak olyanok, amelyeket megnéztem, de igazán nem tetszettek és számtalan olyan van, amelyiket néztem-néztem, de már az eleje sem érdekelt, így abbahagytam.

 

A Life tv nem tudom miért vette meg Can Yaman összes filmjét, annak ellenére, hogy ezek borzalmasak, szerintem a magyar nézőket az ilyen filmek nem érdeklik. Csak azért, mert Can Yamannak sikere volt a többivel. Micsoda melléfogás. gondolom nézettsége sincs ezeknek a régi filmeknek.

Én is ezt érzem mint Szasza, ha ezekben  filmekben láttuk volna CY-t először,  soha nem néztem volna meg egy filmjét se.

 

Esténként még mindig nézem a Házasságért örökség c. filmet, de nem is tudom miért. Igaz alig várom, hogy véget érjen. Furkan Palali mint férfi nem tetszik, nem is szimpatikus, egy ekkora vékony langaléta mellé /207 cm/ megint egy kisméretű nőt raktak párjának /Demet/ A törököknél aki eléri 185 cm magasságot azonnal főszerepet kap valamelyik filmben. Minél magasabb, annál jobb, mellé egy 160 cm nő.

Igy van ez A bosszú csapdájában is, ahol Azat Şadoğlu elveszi feleségül Elifet, aki kb. a hóna alá befér, vagy most láttam a Kalp Atisi - Szívdobbanás  c. filmet, amelyben a 188 cm magas Gokhan Alkan mellé párként berakták a Kara Para Askból ismertté vált Karayel Öykü -  Ipeket, aki 155 cm magas. Kb mindkét filmben 0-ás alakítással.

Olyan ez, mintha nem tudnák, előre kinek ki lesz a párja a későbbiekben.

 

 

A múlt héten ismét új filmsorozatba kezdtem, a Tatli intikam romantikus vígjáték Leyla Lydia Tugutlu , Furkan Andic főszereplésével. Leyla Lydia Tugutlu-t már több filmben is láthattuk, mint pl.a Bu Sehir Arkandan Gelecek-ben. Most sem okozott csalódást, nagyon tetszik a játéka.

 

Pelin és Sinan egy főiskolára jártak, Sinan szerelmes volt Pelinbe, aki kihasználta a helyzetet, sokszor kigúnyolva a kövér, pattanásos, fogszabályozós fiút.

Évekkel később Pelin esküvőjére Sinan készíti a tortát, aki abbahagyta orvosi tanulmányait Pelin miatt, majd Ameriában séfnek tanult és visszatérve éttermet nyitott. 

Pelinnek elmarad az esküvője, majd az utcán egy nő azt mondja neki, hogy boldogtalanságának oka a múltban elkövetett hibája, a karma az oka, keresse fel azt a személyt akivel rosszat tett. Végül az étterem megnyitóján rátalál Sinanra, bocsánatot kér, de az csak úgy bocsát meg, ha az éttermében fog dolgozni. Sinan még mindig szerelmes a lányba, de nem mutatja ki, a lány pedig szép lassan szerelmes lesz a fiúba. Közben valami mindig történik, valaki mindig közbeavatkozik...

Helyes kis film.

 

 

Szép napot mindenkinek.

Előzmény: Szasza0503 (655)
Szasza0503 Creative Commons License 2021.05.25 0 2 655

Sziasztok, Kedves Fórumtársak!

Régen írtam. Az utolsó két hozzászólásom egy kicsit " elbocsátó szép üzenetnek, " kicsit búcsúnak is szántam. Miért? Azért mert már megcsömörlöttem, kiégtem és nem akartam, hogy mindig ezt a negativitást sugározza az ember ezen a fórumon. Hallgatásom alatt  nyugodt voltam, hogy nincs már restanciám ami a válaszokat illeti.  És nekem jó itt már csak  olvasó üzemmódban lenni! :)

 
Igen, hirtelen csapott meg a török sorozatok szele, mint az olvasót egykor Moldova "mozdony füstje." :)

De sok volt nekem a filmekben látott és megismert, de meg nem értett és életidegen kultúra is!  De nem jött át és elegem lett az elém tolt  család modelltől is, a törökök együttélés furcsaságairól is.

Sőt, a roma sori  hangzavar szintjéről  már  nem is beszélve. Én pedig a csendet szeretem! És a csend nekem sokszor még mindig tud mesélni is! 

A szembejövő állandó  rosszindulat, acsarkodás, gyűlölködés, amely sosem jó tanácsadó, mégis állandó vendég volt minden sorozatban. De az írók csak ezt a fegyvert használják mindig, mint konfliktus forrást. Ráadásul még megspékelik  mindig, minden körülmények között egy jó nagy adag hazugság cunamival. Eklatáns példája ezeknek,  a  Life tv-n most futó "Házasságért örökség" c. sorozat! De az utána sugárzott " Derült égből házasság " is jó példa a leírtakra! Szerintem.


A "Házasságért örökség" c. sorozatban annyi áskálódás van adásról adásra, hogy csúcsot dönt vele a török filmkészítés. A sorozat  azzal kezdődött ugye, hogy egy átmulatott éjszakán, két ember összefeküdt  részegen. És láss csodát, megfogant közöttük  egy gyermek?! :) Aki azóta sem született meg?! Pedig immáron saccperkábé a 100. résznél járnak, de baba még sehol?! De helyette van veszekedés és cirkuszok, hazugságok, rosszindulat, félreértések tömkelege!

Az írók mit gondolnak?! Jól szórakozik a néző vajon?! Nem! Miért?! Azért, mert a kutya farka sem kiváncsi a két házvezetőnő áskálódására, kémkedésére, jelentgetésére??!!  Egyébként már régen csak háttérben megy a sorozat, csakis a legkedvesebb színésznőm, Demet Özdemir miatti  becsületből "hallgatok" bele időközönként. :)  


Node, Demet Özdemir ide, vagy oda, házassag ide vagy örökség oda,  a  szülők, főleg a két fiús anya össztüze egymásra az örökségért,  nézhetetlenné teszi a sorozatot számomra. Szívem szerint lőnék én is, de jobb a békesség felkiáltással, nevemből kiindulva inkább felkiáltok, hogy Julcsa, kezedben a helyzet kulcsa!  És tadadadááá, előkapom a "barátom" és elkapcsolok végső esetben! :) Most is odapillantottam a háttérben menő eme sorozatra és Erol meg a pille agyú édesjóanyukája, no meg Pelinsu pont konspiráltak Onur és Lale ellen. Mindhárman parókában, napszemüvegben beöltözve álcázták magukat (de úgy, hogy először, nem is ismerték meg egymást! Ó, ó te  drága medve anyám, pssssszzzzziiiiiiiiii, botrányos!

Ez már gagyinál is gagyibb jelenet. És! Még vagy száz "bölüm" van hátra?! No persze "töltelék" nélkül természetesen ! :(

Megjegyzem még, amikor a házvezetőnő megkapja a soros kémkedéséért kizsarolt pénzét és rohan élvezkedni az ékszerboltba, ezért a húzásáért, már az aranyat is megutáltam! :)))

Már csak arra lennék kiváncsi - de ezt már nem fogom megtudni -, hogy a további 100 részben mi fog történni, mivel akarják a tv előtt tartani a nézőket?!

(Bízom benne, hogy azért ezt csak meg fogja írni valaki?! :)


És akkor most kérdezem én, hogy ugyehogynaugye?! Lám bejött amit az elején jósoltam! Node mit is?!  Azt, hogy  rosszul jártok velem, unalmas lesz már nagyon, ha én beköszönök ide  a fórumra?! :)

Röstellem is, hogy nem hoztam érdekességeket és főleg újdonságokat. Bánt,  hogy nem tudlak lelkesíteni benneteket újnál újabb sorozat nézésére. És nem tudok hozzászólni a "Nagykövet lánya", a "Végtelen szerelem" és még sok említett sorozathoz, mert nem láttam őket. És egy darabig pihentetem is a nézésüket.
De Ti nélkülem is olyan jók vagytok! Annyi mindent írtok, néztek, láttok, hogy öröm olvasni soraitokat, bizisten!  Egyébként, sosem felejtek el benézni  ide, a "török fórumra!" És külön örültem Anolia egyre gyakoribb hozzászólásainak!


Amint tudjuk, a  "Házasságért örökség" sorozat után vetítik a " Derült égből házasság " c. sorozatot, Can Yamannal. Halkan jegyzem meg,  ha ebben a filmben látom először CY-t,  bizisten nem lobbantotta volna fel vén szívemet!:) És sosem kezdtem volna el nézni a török filmeket! (Ahogy elnéztem ebben a sorozatban egy jelenetnél feltűnt, hogy igen csúnya neki az alsó fogsora. Node azóta már "fussssa" neki szebbre is)


Végül  én is megpróbáltam összeszedni emlékezetből és a teljesség igénye nélkül. az általam látott török sorozatokat, filmeket, íme: 

- Szerelem íze - Dolunay  Ez volt az első török sorozat amit megnéztem. 
- Álmodozó - Erkenci Kus (Kedvencem! Itt szerettem meg Demet Özdemir-t)

- Elsöprő szerelem - Inadina Ask ( "Defne" is kedvenc lett!)

- Rossz úr - Bay Yanlis (nem lett kedvenc)

- Az eper illata - Cilek Kokusu  (andalítóan szórakoztató volt)

- Sorsod a ház, ahol születtél  ( Megszerettem Ibrahim Celikkolt !) 

- Csak Te - Sadece Sen ( Ibrahim Celikkol partnernője Belcin Bilgin ) A vak lány története mélyen megérintett és két főszereplő játéka is)

- Fetih 1453 (Ibrahim Celikkol mint Ulubatli Hasan a történelmi filmben, előttem van a végén amikor a zászlóval a mélybe zuhan, mint a "mi Tituszunk"

- Te csengess az ajtómon - Sen Cal Kapini:  Kerem Bursin miatt néztem sajnos csepegtetve adják a részeket.

- Becsületbeli ügy: naná, hogy Kerem Bürsin miatt néztem, de remek volt az öccse is az ügyvéd, Sükrü Özyildiz is

- Can Feda:háborús film  Kerem Bursin és Burak Özcivit játékával, Burak mondta a gálán, hogy "a török moziban először a föld és a légierő együtt talált helyet"
- Gyűrű - Halka: krimi Serkan Cayoglu és Kaan Yildirim főszereplésével. Újabb két kedvencem lett személyükben!

 - Házasságért örökség (Demet miatt kezdtem el nézni egy darabig, majd "tekertem egyet a videón" és megnéztem a "finálé bölüm" részt, mert nem fogok végig nézni a nyögvenyelős több százat! :)

- Derült égből házasság: csak pár jelenetet láttam belőle, de nem nézem.


Az eddig látottak alapján, Demet Özdemir a kedvenc török színésznőm. Drukkolok, hogy Ő legyen a legszebb török színésznő, ami hamarosan kiderül a most folyó versenyről?!

A férfiaknál a jelenlegi kedvencem: Kerem Bursin, Ibrahim Celikkol, Burak Özçivit, Serkan Cayoglu, Kaan Yildirim,

 

Krisztikém drága, meghallgattam Serkan Cayoglu énekét, háááát csudára tetszett! Amint láthattad a fentiekben, máris kedvencemmé avanzsált a srác! :)) 

(Can Yaman elbújhat mellette! CY abszolút nem tud mozogni meg énekelni!  A táncoslábú "Demetem" mellett is csak állt a színpadon mint egy faszent! Node mozgott helyette a műsorvezető!  

Egyébként,  ahogy énekel Serkan és a kamera mutatja Özge Gürelt, csúnyának láttam Özgét immáron sokadszorra. De bizonyára bennem van a hiba. (Úgyérzem, talán a Bay Yanlis sorozatban ábrándultam ki a párosból. 

Krisztikém! Kérdezted, hogy ki látta a  "Ház a tónál" c. filmet?! Mostanában én nem láttam, de egyik kedvenc filmem, számát sem tudom hányszor néztem meg, főleg a két főszereplő miatt. 

 

(Annál is inkább, mert Sandra Bullock és Keanu Reeves köztudottan nagy kedvenceim. Még ifjabb koromban szerettem meg őket, mint a Féktelenül c. film remek, összeillő párosát. Azóta követtem életüket. Különösen KR életét, mert azon ritka hálivúdi sztárok egyike, aki mindmáig képes volt megőrizni szerénységét, közvetlenségét. Nála az anyagi harácsolás ignorálva!

Életét számos tragédia hálózta be,  egykori legjobb barátja halála, a kislánya elvesztése születéskor, majd később a párja halála balesetben, és éveket küzdött és költött leukémiás húgára mind-mind beárnyékolta életét. De megmaradt tiszta szívű puritán embernek. 

A Mátrix trilógia befejezése után kapott millióinak több, mint felét adományozta a sminkeseknek és a speciális effektekért felelős csoportnak. Továbbra is követem az életét,  ennyit megérdemel, hogy említésre kerüljön róla. Szerintem.)

A filmre visszatérve az időutazásban, a tér-idő kontinuum, mint olyanban, azért még mindig "eltévedek!" :)

 

Kleo drága! Az általad feltett két linkedet, amelyek tényleg szó szerint "tartalmas" linkek, elmentettem azonnal. Tényleg sok érdekesség híresség között lehet informálódni, ugrálni egyik helyről a másikra, mint a

kismadár. Táplálkozom is belőle, de nehéz abbahagyni, mint a mogyoró evést :)))

Egyben megköszönöm a sok-sok információt amit megosztottál eddig a fórummal, hiszen utolérhetetlen ismeretek birtokában vagy a török filmekkel kapcsolatban IS!

 

Köszönöm, hogy elolvastátok soraimat!

Nem maradt más hátra, minthogy kívánjak kellemes időtöltést Mindenkinek!

Legyen olyan szép minden Nektek, ahogy szeretnének!

Jó egészséget Mindenkinek!

nkrisz308 Creative Commons License 2021.05.25 0 0 654

Sziasztok!

 

 

Elkezdtem nézni A nagykövet lánya sorozatot. Elég sok részt láttam.  Hát azt kell hogy mondjam, nem egy egyszerű sorozat. Kicsit hasonlít a Végtelen szerelem sorozatra. Ebben a sorozatban is sok mindent fel kell dolgozni. Főleg Nare és Gediz kikerülését a filmből. (ezt megírhatták volna úgy hogy jobb legyen)  Én nagyon drukkoltam Gediznek. Nekem szimpatikus volt, de azután  ez kicsit változott, amit sajnáltam. Megírhatták volna úgy, hogy ne kelljen csalódni.

Nekem az új szereplőkkel már nem a nagykövet lányát jelenti a sorozat címe. Persze azokat a részeket nem láttam még futólag sem, de úgy gondolom onnantól már nem is fogom nézni.

 

Azt látom hogy sok sorozatot készítenek hosszúra elnyújtva.

 

Nektek mi a véleményetek? Ki nézi?

 

További szép napot!

Előzmény: Anolia (652)
nkrisz308 Creative Commons License 2021.05.18 0 0 653

Kedves Fórumozók!

Kedves Anolia!

 

 

Teljesen igazad van, abban hogy nem mindenkinek áll jól az erős szín. Én sem szeretem, illetve nekem sem tetszik Özge Gürel erősen kifestve. Elég egy rossz rúzs választása és már másképpen néz ki.

Például a Cseresznyeszezonban a 9-ik részben amikor Ayazzal vacsorázik szerintem ott csodaszép. Illetve az első részben amikor elmegy Burcu szülinapi partijára ott is nagyon szép a ruhája (nagyon jól áll neki a kék) és szép a haja és a sminkje is. Nem tudom, hogy a maszkmesterek miért esnek sokszor túlzásba és rontják el a kinézetet. ... Talán nem szeretnék ha mindig szépnek látnánk egy színésznőket? nem tudom. Sokszor olyan "ronda", vagy ízléstelen ruhát adnak rájuk hogy egyáltalán nem tetszik a kinézetük, és emiatt kicsit ki is ábrándulok belőlük.

Ilyen sokszor volt a Szerelem ízében illetve az Álmodozóban is, amiben Demet Özdemir játszott. Ő is hol nagyon szép volt, hol meg egyáltalán nem tetszett. Ez van....

 

Sajnos a nagykövet lányát nem tudtam megnézni, mert este 6 után érek haza. De köszönöm hogy feltetted.

A mostani sorozat - Cseresznyeszeon- is hosszú 59 részes. Most belepillantottam a egy pár későbbi részbe. Nem biztos, hogy teljesen végig fogom nézni. De az első 25-30 rész szerintem nagyon jó és érdekes. Érdemes megnézni.  A többi részről nagyon nem tudok még érdemben nyilatkozni, de félek hogy ezt is feleslegesen elhúzzák, mint ahogy  többi sorozatot szokták. 

 

Köszönöm szépen, hogy megosztottátok velem milyen filmeket láttatok, és mit érdemes még megnézni.

Egyébként azokat a hivatkozásokat amiket Kleo is feltett szinte mindegyiket láttam. Engem is folyamatosan érdekel, hogy melyik színészek azok akik jelenleg a top 10-15-ben vannak. Érdekes lista és ezáltal én is szépen lassan megismerem őket. Ezek alapján azt látom, hogy sok helyes szimpatikus török színész van. Talán még sokkal helyesebbek, mint a magyarok és jó néhányról nem is feltételezném, hogy török színész. Közöttük elég sok beszél több nyelven is és soknak van ilyen olyan diplomája. Tehát mielőtt színészek lettek teljesen más pályát képzeltek el maguknak.

Nekem ezek a dolgok nagyon szimpatikusak.  És nagyon tetszik hogy Özge Gürel és Serkan Cayoglu már lassan 7 éve (talán 2014-től?) alkotnak egypárt....Szerintem nagyon édesek együtt...

Drukkolok nekik, hogy esküvőjük is hamarosan meglegyen....

 

Hétvégén láttátok a Ház a tónál c. filmet? Mi a véleményetek?-egyik kedvenc filmem....(persze igaz, hogy  ez nem török sorozat)

 

Szép napot Mindenkinek!

Előzmény: Anolia (652)
Anolia Creative Commons License 2021.05.18 0 0 652

Kedves Fórumtársak!

 

Nagyon örülök, hogy kedvet kaptatok és összeállítottatok Ti is egy listát. Nekem is van több olyan film, amelyiket rövid idő után abbahagytam, ezek főleg az általunk most kedvelt színészek régi filmjei

Pl.Kuzey Güney – Tűz és víz

    Egy ellopott élet és sok régebbi film is, amelyekbe belekezdtem, de nem nyerték el a tetszésem.

Olyan ez mint Can Yaman korai filmjei, hiszen azokat sem bírom megnézni. Sem a témájuk, sem a színészi teljesítményük  nem tetszik, de még a a külső sem vonz.

 

Én is belenézek időnként Ask-i memnu – Tiltott szerelem c. filmbe, de a cselekmény lassan halad, még mindig ugyanazokat a köröket futják és nagyon fiatalok, nagyon helyesek a szereplők, de nem tetszik annyira.

Régen mindig mondtam a Mamának, hogy tudja nézni ezeket a filmeket, hiszen nem történik bennük semmi, hétről-hétre. Persze nem tudom milyen filmet nézett, törököt e vagy mást, én biztos soha nem néztem.

Időm és kedves sem volt hozzá.

 

Talán ha nem látom a Szerelem íze c. filmet, még most sem néznék török sorozatot. 

De a régi időkhöz képest sokat változtak.

 

Az ajánlásaitokban van néhány film, amelyet már én is kinéztem magamnak, de mióta az SB-n keresgélek, mindig elcsábulok. 

 

Özge Gürel szerintem akkor néz ki jól, ha világos színekkel van kifestve, a fehér bőréhez a sötévörös rúzs és a szeme erős feketével való kihangsúlyozása nem tetszik. Szerintem úgy néz ki, minha egy vámpíros filmből került volna elő.

Persze ez csak az én véleményem. 

A túl erős színek másoknak sem biztos, hogy jól állnak. Láttam már Demet Özdemírt is erősen, sötét színekkel kisminkelve, öregítette.

 

Tegnap éppen a Kalp Atışı c. filmben is esküvőt tartottak, a lányok úgy voltak kifestve, mintha ők is vámpírok lettek volna /nem is tetszettek/ persze lehet, hogy a rendező már utalt a köv. napi témára, amikor a feleség mellett az ágy tiszta vér, míg párja eltünt mellőle.

 

Tegnap megnéztem a TV2-n a A nagykövet lánya 1. részét. Hát ez az amit nem szeretek, tele reklámmal. Alig történt benne valami, aki még nem látta a filmet, azt sem tudja mi történik, ki kicsoda, mi a kapcsolat a szereplők között. 

Nagyon furcsa, hogy a szinkronizálás miatt megváltoztatták a nevét Kavruknak, Ömer lett belőle, de végig Kavrukként hívják eredetileg a filmben. De biztos lesz több változtatás is.

Engin Akyürek nagyon jó kiállású, vonzó  és szimpatikus ember, szinte betölti az egész képernyőt. Azt hiszem a film sikeréhez nagyban hozzájárult, persze a többiek is nagyon jól játszanak.

 

Ha nem tudjátok du. nézni, hiszen nem a legjobb időpontban adják, a Tv2-n meg lehet nézni:

 https://tv2play.hu/a_nagykovet_lanya/a_nagykovet_lanya_1_resz

 

Jó film nézést mindenkinek

 

 

Előzmény: kleo777 (651)
kleo777 Creative Commons License 2021.05.17 0 0 651

Kedves Fórumtársak!

Én is felbuzdultam (ráadásul szakad az eső is) Anolia listáján (melyben sok a közös) és  felállítottam az enyémet, bár egyik- másik sorozatot már korábban szóba hoztam, részleteztem vagy ajánlottam is. Most nagyjából időrendbe raktam, ahogy az utóbbi kb. 3 évben kisebb-nagyobb pihentetésekkel haladtam, mert megtetszett az egyik sorozatban a főszereplő, és kíváncsi lettem más sorozatokban való szereplésére is.

Amit legelőször egy ajánlásra láttam, többször leírtam már, az az:

Ask-i memnu – Tiltott szerelem, Kivanc Tatliluggal – rabul ejtett, rövid idő alatt a végére is értem, és utána kíváncsi lettem Kivanc más sorozataira is:

Cezur ve Güzel – Bosszú vagy szerelem következett feliratosan– még tartott az előző élmény hatása, hát ezt is felfaltam.

Kuzey Güney – Tűz és víz – bár az egyik legkitűnőbb Kivanc sorozat, de már csak komótosan haladtam vele, lanyhult a lelkesedésem. Utána belenéztem ugyan más sorozataiba is, de nem érdekeltek igazán és sokáig nem is kerestem semmi törököt.

 

Egy idő után kezdtem tájékozódni, kiket is tartanak a legsikeresebb török színészeknek TOP 10-15!(mert addig Kivancon kívül egyet sem ismertem) és böngészni kezdtem a különböző TOP-listás sorozatokból is:

Például: TOP 15 török színész 2020: https://www.youtube.com/watch?v=Tk_EwUSHSWk

A világ leghíresebb török sorozatai:

https://www.doyouknowturkey.com/best-turkish-tv-series-top-15-world-famous-turkish-series/

Minden idők 10 legjobb török sorozata:

http://beauty-around.com/en/rejtingi-filmov/item/87-turkey-serials

https://world-wire.com/top-10-turkish-drama-of-all-time/

TOP10 romantikus török sorozat: https://www.youtube.com/watch?v=PNxvoYmnuVk

TOP 10 dráma: https://www.youtube.com/watch?v=xVLVv6-GYXs

 

Persze, kismillió ajánló lista van különböző évekből, de előfordulnak visszatérő címek, nevek, melyek, úgy véltem, érdemesek lehetnek egy kísérletre.

Így akadtam rá:

Ezel – Minden listán találkoztam vele, úgy írnak róla, mint minden idők egyik legsikeresebb török sorozatáról, és valóban, a sztori nekem sem okozott csalódást, bár a férfi főszereplő nem az esetem.  Valamelyik csatorna éppen adta is, és kezdtem felvenni, utólag megnézni, igazság szerint egy idő után már felgyorsítottam, mert túl sokáig tartott. Utána ismét nagy szünetre volt szükségem.

 

A listák élén tündököl Cagatay Ulusoy neve, na, egy idő után rá esett a választásom, nézzünk meg tőle is valamit:

Medcezir –Áradat – az egyik legkorábbi sorozata, de nagyon megkedveltem benne

Icerde – A tégla – kiváló bűnügyi sztori volt, gyorsan haladtam is vele, aztán pihentettem.

 

Engin Akyürek is mindig a listák csúcsán áll, amit kiválasztottam a sorozataiból:

Kara Para Ask –  Piszkos pénz, tiszta szerelem – egy jó kis nyomozós, meglepetésekkel teli történet szerelemmel fűszerezve

Ebben ismét találkoztam Tuba Büyüküstünnel, akit már a Bosszú vagy szerelemben megjegyeztem és kíváncsi lettem korábbi, sokat emlegetett sorozatára:

Asi – gyönyörű történet egy vidéki állatorvos, gazdálkodó lányról, bár elég hosszú, a második évadot nem is láttam, mert akkor kezdték fordítani és később már egyebek másfelé sodortak. Na, ebben Murat Yildirim volt a párja, és én is kedvet kaptam, hogy másban is lássam, kb.10 éve ő volt a nagy sztár, persze azóta is szerepel, de inkább erős maffia sztorikban, én egy romantikusabb, korai sorozatát választottam:

Ask ve cesa – Szerelem és büntetés – ez is fordulatos, érdekes szerelmi történet

 

Ugyancsak a Top listák elején szerepelt, és szimpátiám alapján választottam ki Alp Navruz, Caglar Ertuglur főszereplésével:

Fazilet asszony és lányai - Fazilet Hanim ve kizlari –– az egyik legcsavarosabb, legszórakoztatóbb történet, amit a törököktől láttam! Csak kapkodtam a fejem az elképesztő történések során. Ez is olyan volt, amit rövid idő alatt bekebeleztem. Aztán ismét hosszú szünet következett…..

 

Egyszercsak bekúszott a TOP10 élére Can Yaman és akkor jött, ami még nem volt, egymás után:

Erkenci Kus – Álmodozó – mindvégig a kedvencem az Ask-i memnu mellett!

És persze megnéztem favoritom  korábbi, nem éppen maradandó opuszait is a Life Tv adagolásában.

Dolunay A szerelem Íze – csak felszínesen kötött le

Inadina AskElsöprős szerelem – Hol néztem, hol nem, ha igen, leginkább Defne miatt

Mr. Wrong – Rossz úr- végignéztem, de szintén csak közepesnek találtam

 

Majd partnereinek, Demet Özdemirnek és Özge Gürelnek a filmjei következtek:

Cilek Kokusu – Az eper illataaranyos szerelmi sztori, elandalított

Dogdugun ev Kaderindir – Sorsod a ház, ahol születtél (az első évad végén, amikor egy időre leálltak, a 14. résznél én is leragadtam). De ez vezetett át egyenesen Ibrahim Celikkolhoz:

Siya Beyaz Ask – Fekekete fehér szerelem – nagyon bírtam! Ez is gyors nézésre késztetett!

Kördügüm – Intersection – ez is végig lekötött!

Cseresznyeszezon pár része Özge Gürellel, majd párja Serkan Cayaglu sorozata:

Halka – Gyűrű – jó kis bűnügyi történet volt

 

Közben belefutottam, hogy mindenki egy új párosért rajong, Kerem Bürsin – Hande Ercel kedves romantikus sorozatáért:

Sen Cal Kapimi – Te csengess az ajtómon (még mindig csak az első 14 részig láttam) de meg kellett néznem Kerem egy régebbi sorozatát is:

Seref Meselesi – Becsületbeli ügy, Kerem Bürsin - Sükrü Özyildiz remek alakításaival

 

Persze keresgélés közben belenéztem több más sorozatba is, de vagy éppen nem érdekelt, vagy akkor valamiért abba kellett hagynom, később pedig az idő múltával egyebek eltereltek tőle.

A Sefrini Kizi – A nagykövet lányára kíváncsi vagyok, fel fogom venni, és később majd visszanézem, most úgysincs más, amit követnék. 

 

Pillantsatok rá, egy tartalmas link

https://turkishactors.net/your-choice-who-is-the-best-turkish-actor/

Számos érdekességgel találkozhattok erről az oldalról kiindulva, újabb és újabb linkeken keresztül: a török színészekről, színésznőkről, a legsikeresebb sorozatokról, a legújabb produkciókról stb. stb.

pl. közöttük van a Netflix 20 legsikeresebb török sorozatát bemutató link is (sok közülük elérhető magyar fordításban is):

https://turkishactors.net/the-20-best-turkish-tv-series-on-netflix-2021/

 

Szép napokat mindenkinek!

 

 

nkrisz308 Creative Commons License 2021.05.17 0 0 650

Kedves Fórumosok!

 

Kedves Anolia!

 

A hatásodra én is összeszámoltam eddig hány sorozatot láttam, illetve kezdtem el megnézni.

Én 12 db-ot számoltam össze.

Ha rangsort kell felállítanom akkor a következők lennének:

 

1. -2. Végtelen szerelem - Kara Sevda

szintén 1. Ertugrul felemelkedése- Dirilis Ertugrul (mivel más stílusú mind a többi)

Innentől már bizonytalan vagyok:

3.-5.Cseresznyeszezon- Kiraz Mevsimi, Szerelem íze - Dolunay, Eper illata - ,

6. Mr. Wrong- Bay Yanlis

7. Ez a város követni fog téged

8. Bosszú vagy szerelem- Cesur Ve Güzel

9. Álmodozó

10. Te csengess az ajtómon - abbahagytam

.......................

11. Makacs szerelem - abbahagytam, nem is fogom befejezni

12. Házasságért örökség -abbahagytam, nem is fogom befejezni

 

Én is úgy jártam, mint Te Kedves Anolis! Nem tudtam először, hogy a Cseresznyeszezon hány részes. Azt hittem hogy kb. 20 és mindegyik le van fordítva. Sajnos nem így van. Jelenleg az első 19 rész van lefordítva és csak a 20-24 rész-nél lehet találni automatikus fordítást, illetve angol feliratot. Így most láttam 34 részt úgy hogy a 20-ik résztől angol felirattal néztem, miközben közben lefordítgattam.

Ez részben azért is jó, mert közben tanulhatom az angolt.

 

Annak ellenére hogy nem láttam az egész sorozatot, nekem tetszik az első 24 rész. illetve nagyon szép zenéje van.

Nekem ez a kettő tetszik nagyon:

 

https://www.youtube.com/watch?v=jBfgGWI7gYI  - Első szerelem

https://www.youtube.com/watch?v=WXoiBRA4CEw  -Emelkedő dráma

 

Nekem nagyon tetszik Aydilge és Ayaz duója. Megnéztem hogy vajon miért gondolod úgy hogy Özge Gürel itt nagyon ki van festve. Szerintem a rúzsa nagyon erős, de más festék a szemén kívül nincs. Az is csak feketével van kihúzva.

 

Egyébként erről a filmrészletről (ahol Aydilge és Ayaz együtt énekel) annyit kell tudni, hogy:

Öykü főnöke szeretné Öyküt meglepni egy születésnapi bulival. Arra kérte Öyküt, hogy vegyen fel egy nagyon szép ruhát (ezt ő adta neki-tehát megmondta mit vegyen fel) , és kérte hogy legyen szép sminkje és frizurája, mert egy fontos megbeszélésen kell megjelennie. Ez a hely ahol megrendezik a partit az a hely ahol nem olyan rég az új márkájukat bevezették. Szóval Öykü nem tud arról, hogy szülinapi partin fog részt venni.

Ayaz pedig azt mondja Öykünek, hogy aznap este nem lesz a városban, mert a cége miatt egy üzleti megbeszélésen kell részt vennie. Öykü főnöke a barátok segítségével szervezi meg  a szülinapi partit.

Öykünek nagy meglepetés lesz, hogy a szerelme elénekli ezt a számot, mivel előtte úgy összevesztek, hogy azt hitte teljesen vége a kapcsolatuknak, illetve úgy gondolta, hogy Ayaz nem is emlékszik arra, mikor van a szülinapja. Egyébként Ayazt Emre nevű közös barátjuk készítette fel az éneklésre titokban.

 

Szerintem hallgassátok meg a két feltett illetve az előző hozzászólásomban feltett számokat.

Ez a kettő amit most tettem be ide klasszikus zene (zongora, hegedű stb)- szóval nagyon szépek. Az első szám első része még nem is annyira érdekes, de kb. 1,5 perctől indul el az a gyönyörű rész ami engem nagyon megfogott.

 

Ez pedig az eredeti Aydilge szám:

 

https://www.youtube.com/watch?v=KhccRZPCp6U

 

Hallgassátok nagy -nagy szeretettel!

 

Szép napot Nektek!

 

 

 

Előzmény: Anolia (649)
Anolia Creative Commons License 2021.05.16 0 0 649

Kedves Fórumtársak, kedves Kleo és Krisz!

 

Mint az előzőekben írtam én is tisztában vagyok vele, hogy meg kellett volna néznem, hogy eredetileg hány részes egy sorozat és valóban végig megtalálható feliratozva.

Mivel A nagykövet lányát 2019-ben kezdték adni a török csatornán, én már befejezettnek tekintettem a filmet, hiszen nálunk általában előre felveszik az összes részt egy sorozatnál és csak utána kezdik lejátszani. Hát én ebből kiindulva kezdtem el nézni ezt a filmet, valamint az Asla Vazgeçmem – Soha nem adom fel (2015-2016) c. filmet is. 

 

Az előző hozzászólásokból tanulhattam volna, amikor arról írtatok, hogy minden héten várjátok a filmek köv. részét és a  fordítást, mint pl.  Bay Yanlış - Rossz úr (2020-), vagy Sen Çal Kapımı - Te csengess az ajtómon (2020) c. filmek esetében.

 

Én ez utóbbi filmbe még nem néztem bele és Bay Yanlist is csak akkor néztem meg feliratozva, amikor a film véget ért és az összes rész feliratozásra került.

 

A napokban összeírtam hány filmsorozatot  néztem meg az elmúlt időszakban, mióta török sorozatokat nézek, kiválogatva melyek voltak azok amelyek nekem tetszettek.

25 filmsorozatot számoltam össze, ebből 5-öt még nem láttam végig különböző okok miatt.

Nagyon kevés az igazán nekem tetsző film. Nem tudnám sorrendbe rakni őket, melyik a legjobb, de azt hiszem nem mindegy az sem, hogy milyen sorrendben látjuk őket. 

 

Kara Sevda - Végtelen szerelem (2015-2017)

Kara Para Aşk - Piszkos pénz,  tiszta szerelem (2014-2015)

Elimi Bırakma - Ne engedd el a kezem (2018)  Fogd a kezem

Cesur Ve Güzel - Bosszú vagy szerelem  /2016/

Sefirin Kizi - A nagykövet lánya (2019-)

 

Asla Vazgeçmem – Soha nem adom fel (2015-2016) 18 rész feliratozva az 59-ből

Kalp Atışı - Szívdobbanás (2017-2018)

 

A második csoportba a szintén a jónak mondható filmeket sorolom, de ezek között olyan is van, amelyiket pihentettem, majd ujra kezdtem, nem kötötte le a figyelmemet, de érdemes megnézni.

 

Dolunay - Telihold (2017)

Adi: Zehra - A név: Zehra (2018)

Erkenci Kuş - Korai madár (2018)

Bu Şehir Arkandan Gelecek - Ez a város követni fog téged (2017)

Bay Yanlış - Rossz úr (2020-)

Şeref Meselesi - Becsületbeli ügy (2014)

Hercai - Árvácska (2019-) A bosszú csapdájában

 

Hétfőn kezdik adni a tv-ben A nagykövet lánya c. filmet. Az előzetest nézve rájöttem, hogy ha szinkronizálva is megnézem, mennyire fog hiányozni Engin Akyürek beszéde, már annyira megszoktam a feliratozást /eleinte nagyon idegenkedtem tőle/, de szeretem hallani amikor mondja Allah Allah. Ha tehetitek nézzétek meg akár visszanézve is a tv2-n mert elég korai időpontban adják.

 

Kedves Krisz!

Ismerem az általad ajánlott videót, de ott én mindig csak az erősen kifestett Özge Gürelt látom.Egyébként rendszeresen hallgatom ezt a duót Aydilge-vel.

 


 

 

 

 

Előzmény: kleo777 (648)
kleo777 Creative Commons License 2021.05.14 0 0 648

Kedves Fórumtársak!

Rég írtam ugyan, mert a …két oltás, nyitás, tavasz stb. engem is mindenfelé elrepít, de azért az írásaitokat követem.

Kedves Anolia, én is jártam már úgy, hogy éppen a rövidsége miatt valamely sorozatba belekezdtem, aztán nagyot csalódtam, mert egyszercsak vége lett, anélkül, hogy befejezték volna. Azóta sokkal óvatosabb vagyok, előre megnézem, mire számíthatok. Általában van mindegyik szériáról az eredeti címmel egy wikipédiás cikk,  ahonnan kiderül, lezárták vagy még folyamatban van a forgatás, másrészt beleolvasok a Sorozatbarátra felrakott sorozat utolsó darabjainak kommentjeibe, ott a hozzászólások elégedetlenségei, dátumai mutatják, hol tartanak, eléggé rendszeres-e a fordítás vagy túl hosszú a várakozás, befejezték-e egyáltalán avagy sem stb.

Ez a gyakorlat ugyan egyelőre a múlt, mert mostanában jegeltem a témát, néha, ha úgy adódik, belenézek a Házasságért örökség kockáiba. Most is meg kell állapítanom, hogy ezek a kis romcom török sorozatok (szóltunk már róla) gyakran népnevelő célzatúak, legutóbb pl. azt a részt láttam, hogy párosával járnak a gyermeket váró szülők a papa-mama tréningekre, ahol nemcsak együtt tornásztatják az ifjú szülőket, és a kispapa segít a kismamának a gyakorlatokban, hanem azt is megtanulják, hogyan kezeljék az újszülöttet, pl. hogyan fürdessék, ápolják, stb.  Biztos vagyok benne, hogy abban a hatalmas és igencsak eltérő kultúrával rendelkező országban az elmaradott távoli tájakon pedig még inkább, éppen ezek a sorozatok terjeszthetik széles körben a korszerűbb szemléletet, pl. milyen is az, amikor a páros egyenrangú, együtt készül a baba fogadására, együtt írja a babanaplót, egyformán kiveszi részét a gyermeknevelésben. Sajnos még nálunk sem általános ez a magatartás, hát még a távoli Anatóliában….bevallom, én is élveztem ezeket a kedves, együttműködő jeleneteket. Viszont azt nehezen viselem, ahogy rátelepednek az anyák a gyerekeikre, a családtagok a többiekre, rémesen fullasztó, na de erről már eleget írtunk, Szasza legutóbbi kifakadása szívemből szólt.  Idegen számunkra ez a családmodell, ez a habitus.

Egy kedves barátnőm esete jut eszembe, aki anno egy libanoni évfolyamtárshoz ment feleségül, s noha a polgárháborús viszonyok miatt Magyarországon maradtak és csak ritkán volt alkalmuk családi látogatásokat tenni, de  minden egyes kiruccanás olyan mély nyomokat hagyott a férjben, hogy a visszatérése után hetekbe telt, hogy ismét visszataláljon a normális életvitelébe, a barátnőm pedig, hacsak tehette a kezdeti lelkes érdeklődés után igyekezett inkább itthon maradni, mint a kinti nagy család mindenbe beleszóló, gátló törvényeit elviselni, még ha csak átmenetileg is… és hát évtizedek alatt azt is nehezen szokta meg, hogy hol az egyik, hol a másik távoli családtag (leginkább többedmagával) ejti útba őket, valamilyen üzleti út során, s ha az 3 nap, de ha két hét, akkor is úgy élnek náluk, mint saját otthonukban, mert az alapelv, az én házam, a Te házad is, na meg a számtalan csomag, amit hol az egyik nagynéni, hol a másik unokaöcs szülinapjára adtak fel megtámogatva némi apanázzsal stb. stb. mert, ami az enyém, az a tiéd is, ami persze nemes elv, de két kultúra találkozásában nem mindig tolerálható….

Can Yaman új sorozatától nem vártam sokat, (Meglepetés házasság (2016), de sajnos még azt a kevés elvárásomat is alulmúlja, noha az Ő nevével hirdetik, de valójában a szomszédság, az utca népe az igazi főszereplő, az ő torzsalkodásaik, fondorlataik pedig egyáltalán nem érdekelnek.

Krisztikém, gratulálok a kitartásodhoz, legyűrted az Ertuglurt! Özge Gürel első sorozatába, a Cseresznyeszezonba korábban már én is belefutottam és néhány részt meg is néztem belőle, valóban nagyon helyesek együtt Serkan Cayogluval és igazán elismerésre méltó, hogy még mindig együtt vannak. Köszönöm, nagyon sármos és tényleg jól énekel a fiú!

Serkan egyébként nekem is felkeltette az érdeklődésemet és meg is néztem vele egy későbbi sorozatát: Halka- Gyűrű (2019) a címe, nagyon izgalmas bűnügyi történet, két fiúról, akik a törvény két ellenkező oldalán állnak, s lassan felfejtik a közöttük lévő köteléket, persze van benne mindkét oldalon szerelmi szál is. Serkan miatt kezdtem nézni, de aztán egyre jobban megtetszett a másik fiú karaktere és a végére már az ő sorsa legalább annyira érdekelt, mint Serkané. Kaan Yıldırım játsza a másik fiút, érdekesség még, hogy Serkan szerelmét Hande Ercel alakítja, akit mi a tavalyi Te csengess az ajtómon sorozattal ismertünk meg.  Nem túl hosszú, csak 19 részes és rendkívül fordulatos, csak ajánlani tudom. Utána is néztem, miben szerepel még Kaan Yildirim, mert szívesen látnám másban is, de persze még nem jutottam oda.

Serkan legújabb, 2020-as sorozata a Yeni Hayat, szintén fenn van a Sorozatbaráton, valamikor jó lenne látni, az is egy bűnügyi sorozat, noha 9 rész után hirtelen elkaszálták az alacsony nézettség miatt. Nem értem én a törököket, a síró-rívó, végtelenségig nyavalygó témákat annyira imádják, hogy 666 részt képesek belőle végignézni, a normálisabb történeteket meg rövid idő alatt megbuktatják és a készítők még annyi fáradságot sem vesznek, hogy rendesen befejezzék.…..

   

Szasza drága, a nyitottabb világban biztosan sokat barátkozol és felszabadultan, élőben csacsogsz , de azért továbbra is biztosan sokat olvasol. Lehet,hogy ismered, engem most ragadtak el a spanyol Arturo Perez Reverte kötetei: Cádiz ostroma, Dobpergés Sevillában, a Flamand tábla rejtélye stb. Közös vonásuk, hogy valamennyi történelmi kaland-krimiregény, hiteles korrajzzal, nagyon izgalmas cselekményszövéssel, ragyogó stílussal.

Pl. Cádiz ostroma: https://moly.hu/konyvek/arturo-perez-reverte-cadiz-ostroma

A másik kedvencem most a német Volker Kutscher, akinek detektív hőse Gereon Rath, a Hitler hatalomra jutása előtti időszakban nyomoz szövevényes bűnügyekben, háttérben a weimari korszak kaotikus Berlinjével (Goldstein, Csendes halál, Halál a mulatóban stb.) Három kötete alapján készült a nagysikerű  Babylon Berlin Tv sorozat. 

Kinek-kinek jó kikapcsolódást, csacsogást, filmezést, olvasást kívánok!

 

 

nkrisz308 Creative Commons License 2021.05.13 0 0 647

Sziasztok!

 

 

Hallgassátok meg,  így énekel Serkan Cayoglu! Szerintem nagyon  jó hangja van...

 

https://www.youtube.com/watch?v=PU04BJDvT4I

 

 

 

 

Előzmény: nkrisz308 (646)
nkrisz308 Creative Commons License 2021.05.09 0 0 646

Kedves Fórumtársak!

 

Kedves Anólia!

 

Köszönöm szépen hogy belenéztél az Ertugrulba!

Tudom, hogy a történelmi sorozatok nem mindenkinek jön be. Nekem azért jött be ennyire, mert telítődtem a love storykkal, illetve szeretem is az ilyen fajta filmeket.

Végignéztem az Ertugrult. Nekem tetszett, csak volt néhány dolog ami nem teszik. Pl. az iszlám vallás beállítása. Ebben a sorozatban csak jókat lehetne róla mondani, miközben az életben a sok fanatikus miatt az embereknek a véleménye teljesen más róla. Ezt persze nem is csodálom.És sajnos elég sok borzasztó dolog történik most Allah nevében... Illetve az is elgondolkodtatott a filmben hogy igazából a hódításra törekedtek, ami tudjuk sok szenvedéssel és ártatlanok halálával járt miközben pedig az elnyomottak megsegítését hangoztatták. De azért jó sorozat, csak hosszú. Lassan az Osmant is elkezdem, de félek hogy az is nagyon hosszú lesz, így majd az első 10 rész után eldöntöm, hogy végig nézem-e, annak ellenére, hogy ebben Burak Özcivit a főszereplő.

 

Bár írtad, hogy nem nézel Özge Gürel sorozatot, én most mégis arról írok Neked/Nektek. Más sorozatot nem nézek a TV-ben, mert munka után csak kevés időm marad.

 

Szóval a Cseresznyeszezont vagy más néven Kiraz Mesvimi-t nézem. Azért kezdtem bele, mert kíváncsi voltam Özge Gürel korábbi filmére is, illetve ebben szerepel a párja akivel a sorozat alatt jött össze és már öt éve! egypárt alkotnak. (serkan çayoğlu). Szerintem róla annyit kell tudni, kb. annyi idős, mint Özge Gürel, 5 nyelven beszél (német, török, angol, francia, olasz), Németországban született és mérnöki diplomát szerzett. Egyébként férfi modell is ahogyan a többiek. Szóval ahogy CY-t dícsértük a végzettsége és a nyelvtudásai miatt, szerintem Serkan Cayoglut is lehet annyira dícsérni, és szerintem van olyan helyes, mint CY.

 

Most egy picit a soroztról:

A sorozat Öyküről és Ayazról szól. Öykü egy fiatal lány aki egyetemen tanul és szeretne a divatszakmában dolgozni. Ruhákat tervez. Van egy gyermekkori szerelme Mete, aki észre sem veszi őt csak barátjának tekinti. Mete legjobb barátja és egyben üzleti partnere Ayaz. Ők építészek és van egy építészeti irodájuk (vállalkozásuk). Öykü édesanyjával és testvérével él. Öykü gyermekkori vágya hogy találkozzon Ömer Dincerrel (ő Ayaz édesanyja). Ez később meg is történik. Egy véletlen kapcsán Öykü összetalálkozik Ayazzal és véletlenül elkeverik a telefonjukat. Majd ezt követően Ayaz rájön, hogy Öykü szerelmes Metébe, miközben Öykü legjobb gyermekkori barátnője Sejme elhalássza előle a férfit. Így kiderül, hogy Öykünek Mete elérhetetlenné válik és közben Ayaz szép lassan beleszeret a lányba. Mindent megtesz a lányért. Nekem tetszenek a történetek, illetve vannak benne nagyon szép és megható jelenetek is. pl. a 12. rész végén Öykü megpróbál bocsánatot kérni Ayaztól és megpróbál mindent hogy ne veszítse el őt ezért késszít egy filmet a történetükről. Ezen persze sokat nevettem. Pl. énekel is benne Özge Gürel. Szerintem az is egy aranyos rész. A lényeg, hogy Öykü gyermekkori barátnője Sejma mindent megtesz azért, hogy Öykünek keresztbe tegyen és még Öyküre bízott divatbemutatót is megpróbálja ellehetetleníteni. Először a rajzokat amikről a ruhák készülnek a divatbemutatóra, azt a szabászaton direkt lecserélteti és rossz modelleket varrnak meg a varrónők. Majd direkt rossz modelleket hív a bemutatóra. Ezeket a problémákat Ayaz és Öykü barátai segítségével sikerül kiküszöbölni amivel egy nagyon szép bemutató készül, de a végén mégis minden balul sikerül, mert kiderül, hogy Sejma tett Öykünek keresztbe és ezen összevesznek amit mindenki lát, aki ott van a bemutatón. Emiatt aztán a lánynak nagyon sok bonyadalma lesz, és a végén elveszíti a munkáját is. Persze ez előtt Ayaz édesanyja megalázza  alányt a nagy nyilvánosság előtt. De a 18. részben jön egy Olaszországban élő nő aki kint Olaszországban sikeres divatüzletházat vezet és be akar törni a török piacra is. Így eljut Öykühöz is. Azt hogy hogyan, azt most nem vesézem ki nektek, de annyit elárulok, hogy megjelenik egy fiatal fotós aki egyből beleszeretett Öykübe és bekavar Öykü és Ayaz kapcsolatába is.

 

A sorozat 59 részes! de még csak az első 19 rész van lefordítva. Viszont ez fent van a Videán, így mindenki aki akarja eddig megnézheti magyar fordítással. Én megnéztem a 19 részt és nagyon tetszett. Sok minden van benne. A 20. résztől megint bonyolódik a sorozat, mivel Ayazt és Öyküt megpróbálját egymástól elválasztani, és természetesen a fiatal fótos már kezdi is a kavarást, hogy megszerezze a lányt. Ráadásul Ayaznak a tervező irodája is bajba kerül....

 

Szóval most itt tartok, de itt angol felirattal nézem tovább, és ahol fontos rész van azt lefordítom. A többit pedig gyorsan átpörgetem, a számomra lényeges részre törekedve.

 

Nekem ebben a sorozatban nagyon tetszik Özge Gürel (legalábbi az első 19 részben), szerintem itt nagyon szép ruhákat adnak rá, és szép a smikje is amivel természetes szépségét emelik ki. Nagyon kiváncsi voltam a párjára is, mert nem láttam vele még filmeket. Szerintem nagyon jók így együtt. Jól alakítják a szerepüket. A film zenéje is jó, és nagyon teszik benne egy zongora darab, aminek sajnos nem tudom a címét.

 

Nekem ez a sorozat annyiban hasonlít az Eper illata sorozatra (az első 19 rész alapján), hogy nincsenek benne olyan nagy drámák, és lelki válságok, amik számomra nyomasztóvá tenné a sorozatot. Persze ez még a többi részben simán megtörténhet.

 

Szóval ezt a sorozatot azoknak ajánlom akik szerették Özge Gürelt és kiváncsiak az előző sorozataira. Nekem eddig tetszik...

 

 

Köszönöm a segtíséget a képfeltöltéshez. Bent a munkahelyemen nem tudtam megtenni, mert valami leblokkolta a feltöltést.

Most nem bajlódom a képekkel. Ezt majd a következő hozzászólásomnál pótolom!

 

Kedves Anolia!

Rá fogok keresni az általad ajánlott sorozatra/sorozatokra is. Csak úgy szeretném, hogy ne a sorozatok vegyék el a napi szabadidőmet, hanem mást is szeretnék majd csinálni a film nézés mellett. De nagyon jó, hogy legalább írunk arról amit megnéztünk, és ha valakit érdekel akkor legaább tudja, hogy mit érdemes esetleg megnézni. És persze szeretném az említett sorozatomat végig nézni valahogy.

 

További szép estét mindenkinek!

 

 

 

 

Előzmény: Anolia (645)
Anolia Creative Commons License 2021.05.08 0 0 645

Kedves Fórumtársak!

Kedves Krisz!

 

Én is belenéztem az általad is említett történelmi sorozatokba, de nem éreztem, hogy nekem ezt látnom kellene. Majd talán a hosszú téli estéken.

 

Sajnos annyi filmet láttunk Özge Gürellel és Can Yamannal, hogy én képtelen vagyok bármelyiket is megnézni velük. Egyenlőre.

Life tv-n futó mostani sorozatot sem nézem, nem is köt le, az első 3 részt láttam, pedig itt már nem olyan rossz kinézetű Can Yaman mint az Elsöprő szerelemben. Ha abban filmben láttam volna először, soha többet nem néztem volna meg egy filmben sem, annyira ellenszenves volt. Mind a hajviselete és a rossz testtartása is taszított.

 

Most kicsit változott a véleményem a Bosszú csapdájában c. filmről is, így a vége felé már felgyorsultak az események és voltak benne szép jelenetek is. Ha végig ilyen lett volna biztos szívesebben néztem volna.

 

Beszámoltam róla, hogy elkezdtem nézni az Asla Vazgeçmem c. filmet, de csak egy része volt feliratozva. Örömmel tapasztaltam, hogy a 18. rész is felkerült az SB oldalára, végül is az ok.ru-n is meg lehet nézni.

Tegnap éjjel megnéztem ezt a részt is, tényleg nagyon jó kis film. 

Először tartottam tőle, hiszen általam nem ismert színészek játszottak benne, de végül is nem csalódtam, nagyon helyesek, jól játszanak, szép és kedves a főszereplő lány és igazán férfias a párja.

És a többiek is nagyon jók. Ebben a filmben nem ordítoznak, szép környezetben játszódik és jó kis története van.

 

Időközben uj filmet kerestem. Sajnos hiába bőséges a választék, nem minden filmet érdemes megnézni. Ha már az elején nem köt le, akkor sajnos abba is hagyom a nézését. Most is több filmbe belenéztem, így találtam a Kalp Atışı - Szívdobbanás c filmre, amely egy kórházban játszódik. Még az elején tartok, annyira nem érdekes a történet, vagy még nem bontakozott ki, de kórházas filmből már láttam eleget, de végül itt is sok jelenet játszódik a műtőben.

Néhány rész után biztos kiderül érdemes e megnézni.

 

 

 

Kedves Kriszti nagyon egyszerű a feltöltés:

2 lépés:  

- kép feltöltése saját gépről  - Fájl kiválasztása - megkeresed a képet a gépeden, amit fel akarsz tölteni

-Majd a megjelenő kép mellett rákattintasz a középső - Beillesztés nagyban  feliratra és kész a feltöltés

 

Ekkor az írásoknál megjelenik a kép és a továbbiakban a szokásos módon kell eljárni.

 

Szép napot mindenkinek

Előzmény: nkrisz308 (644)
nkrisz308 Creative Commons License 2021.05.04 0 0 644

Kedves Fórumtársak!

 

Kedves Anolia!

 

Én sűrűn megnézem a fórumot, csak az írást fogtam vissza, mert sok bejegyzésem keletkezett már, és nem szeretném én vinni a prímet.

Nagyon szépen köszönöm a feltett hivatkozást. Megnéztem azt is.

Lassan befejezem az Ertugrul sorozatot. Nekem tetszett, de hosszú sorozat, így nem biztos hogy másnak tetszeni fog. Főleg mivel inkább csatáznak benne.

De jó volt egy kicsit mást is nézni a romantikus sorozatokon kívül. Remélem az Osman sorozatot is láthatom végi. A zenéjét sűrűn hallgatom még munka közben is.

 

Tegnap este elkezdtem nézni Kiraz Mevsimi (Cherry Seasons) Cseresznyeszezon. Ebben Özge Gürel játszik Serkan Cayogluval, aki az életben is a párja.

Véleményem szerint ebben a sorozatban Özge Gürel nagyon szép és bájos. Itt a haja is és az öltözködése is szerintem sokkal jobb, mint a Szerelem ízében.

Azt nem tudom, hogy ez a sorozat mennyire lesz kiabálós, de egyenlőre (az első két rész alapján) rendben van. Nekem itt nagyon tetszik Serkan Cayoglu. Szerintem van olyan jóképű, mint a kedvencünk CY.

Egyébként az ő élete is elég érdekes. Ő is több nyelven beszél, nem rossz pasi.

 

Anólia Kedves!

Próbáltam feltenni a képeket ahogy te is lentebb írtad. De most fekete színnel jelöli a képfeltöltését saját gépről, és úgy érzékelem, hogy nem engedi.

Azt nem, tudom, hogy otthonról menne-e, mert tegnap este szét kellett szednünk a nappaliban a szekrénysorunkat az áram miatt, így nem volt lehetőségem megpróbálni feltenni. Majd legközelebb.

Még nincs elfelejtve, hogy megmutassam nektek az Ertugrul sorozatból a kedvenceimet. Talán valamelyik este otthonról megpróbálom feltenni.

 

Szép napot Nektek!

 

Előzmény: Anolia (643)
Anolia Creative Commons License 2021.05.03 0 1 643

Kedves Fórumtársak!

 

Egy kis kiegészítés az előző írásomhoz.

Biztos ismeritek a Török sorozatok magyar felirattal: A sorozatok (turkishhungarian.hu) oldalt, de ha nem, akkor innen meg lehet nézni, hogy mely filmek feliratozása fejeződött be, melyik van folyamatban és melyik tervezett.

Ismerem az oldalt, hát először itt kellene tájékozódni, amit sajnos elmulasztottam. De van remény, most néztem a feliratozás folytatódni fog.

 

Itt tényleg fel van tüntetve hány részes a sorozat és a rövid tartalma is, valamint  szereplőket is felsorolják.

 

 

Asla Vazgeçmem – Soha nem adom fel (2015-2016)A sorozat 3 évadban összesen 59 részes, befejező részét 2016. október 6-án vetítette a török Show TV csatorna.
Történet:Nur, egy egyszerű vidéki nő Isztambulba megy és megtalálja azt, amire a legkevésbé számított, a szeretet. Nur, aki egyedül maradt apja halála után, menedéket kap a nagynénjénél, aki Isztambul kevés gazdaságának egyikénél, a Kozan Farmnál dolgozik.Nur és a farm tulajdonosa, Yigit Kozan megismerkedése mindjárt az első napon viharosan kezdődik a gazdaságban. A kemény temperamentumáról és határozott hozzáállásáról híres Yiğit és a makacs és önfejű Nur között a konfliktus villámgyorsan szerelemmé változik.
Mit fog tenni Nur, amikor megtudja a nagy titkot, amelyet Yiğit őriz? Milyen napok várják szerelemben, amely úgy kezdődött, mint egy álom? Vajon Yiğit felesége, İclal kómából ébredve, megtudja-e Yigit és Nur szerelmét? Ezekre a kérdésekre megtalálod a választ a sorozatban.
Szereplők:

 

Hakan Dinçkol (Firat), Gözde Mutluer (Yagmur), Amine Gulse (Nur Kozan), Yagizkan Dikmen (Emin), Tolgahan Sayisman (Yigit Kozan) Tugçe Kumral (Elmas Kozan), Ege Kökenli (Yaren Kozan), Aysegül Günay (Aytul), Tugay Mercan (Cahit Kozan), Yonca Cevher (Nazan), ...​

 

 

Magyarra fordított és feliratozott török sorozatok gyűjteménye.

 

A SOROZAT EREDETI, TÖRÖK CÍME SZERINTI SORRENDBEN Ha szeretnéd gyorsan megtalálni az eddig lefordított és feliratozott (vagy éppen feliratozás alatt álló, illetve tervezett fordítású) 209 db török sorozat között a kedvencedet, akkor keresd meg itt. Olvasd el a tartalmát, nézd át a szereposztást és ha tetszik, csak klikkelj valamelyik elérhetőségére.

  • Facebook - A csoport nevét bemásolod a facebook keresőjébe. Ha tag vagy, akkor meg fog jelenni a csoport. Ha nem, akkor ott nem tudod nézni a sorozatot.
  • Sorozatbarát - A linkek akkor érhetőek el, ha regisztrált felhasználó vagy. 

-----------------------------------------------------------------------------------------

 

Jelmagyarázat:

  • a sorozat feliratozása befejezett (143 db),
  • a sorozat feliratozása folyamatban van (60 db),
  • a sorozat feliratozása még csak tervezett (6 db)

-----------------------------------------------------------------------------------------
Asla Vazgeçmem – Soha nem adom fel c. filmsorozat feliratozása folyamatban van.

 

Szép napot mindenkinek

Előzmény: Anolia (642)
Anolia Creative Commons License 2021.05.03 0 0 642

Kedves Fórumtársak!

 

Remélem azért ha nem is írtok, azért időnként ránéztek a fórum oldalára.

 

Én csak beszámolnék róla, hogy uj filmet kezdtem nézni, az Asla Vazgeçmem c. filmet az SB oldaláról. Sajnos megint abba a hibába estem, hogy ahogy elkezdtem nézni a filmet megtetszett a történet, gondoltam a 17 rész nem olyan hosszú, ez kell nekem. 

 Csak 2 rész lenne hátra  a 17-ből, már alig vártam a végét, tegnap annyira kíváncsi voltam a történetre, hogy még éjjel is néztem a filmet.

 

Így ma rákerestem a filmre és a szereplőkre, azonnal kiderült, hogy a film 59 részes, persze nincs lefordítva az utolsó 42 rész. Valószínűleg nem is lesz, hiszen 2015-16-ban készült a film és ha nem most kezdték fordítani, hanem már régebben, akkor nem is várható a folytatás.

Nagy csalódás ért.

 

Pedig jó kis film, egy határozott, rosszindulatú anyós és egyben nagynéni keveri a szálakat. /Mint a Sefirin Kiziben az anya, irányítja a családot. Itt is mindenki együtt lakik és adódnak az ujabb és ujabb bonyodalmak./

Mindent megtesz a lányáért, aki egy baleset során kómába esett, majd 3 év múlva magához tért, éppen akkor amikor a férje rövid ismeretség után szerelembe esik és elveszi szerelmét.

A család tud az esküvőről, de a hazatérő feleség előtt titkolják kapcsolatukat legalábbis a tervek szerint nem akarnak ártani neki az igazság elmondásával. Közben nevelőnőként a házban marad az uj feleség, közben folyamatos bántások érik. A történet bonyolódik, az anyós a férjet a lánya mellett akarja tartani, annak ellenére is, hogy tudja nem szereti, a baleset előtt el akartak válni. A férj pedig próbál mindenkinek megfelelni, de végül is szinte mindenki ellenük van, folyamatosan bekavarnak.

 

Még ajánlottam is volna nektek, hogy nézzétek meg, de így, hogy abbamaradt a feliratozás nem teszem.

Ellenben felhívom a figyelmeteket, hogy nézzetek utána, ha egy filmet szeretnétek nézni, hogy végig le van e fordítva.

 

Most is még várom a Sefirin Kizi utolsó részeit, közben el is felejtem mi történt időközben. Olyan ez mint a könyvolvasás, azt sem tudtam abbahagyni, míg a végére nem értem.

 

Anolia Creative Commons License 2021.04.26 -1 0 641

Kedves Fórumtársak!

Kedves Kriszti!

 

Ha gondolod nézd meg a 415 sz.hozzászólásomat, ahol a képek felrakásáról írtam. Ha nem jelenik meg a kép újra kell ismételni a lépést.

 

Én még mindig csak török sorozatokat nézek. Idejét sem tudom mikor néztem akár magyar, akár amerikai filmet a tv-ben.

Bár lecsökkentettem a filmekre szánt időt, de mivel nem nézek híradót ezért helyette sorozatot nézek.

 

Du. ha meg tudom nézni A bosszú csapdájában c.  filmet megnézem, már nagyon várom, hogy végre kibontakozzon a cselekmény.Biztos megvan feliratosan is, de azért annyira nem érdekel.

 

Este még mindig nézem a Házasságért örökséget, persze mind a 2 részt, igaz néha el is alszom rajta. Nem is értem, az egyik pillanatban még nevetgélek rajta, a következőben már lecsukódik a szemem. Biztos ennyire érdekel.

Hát nem egy vonzó férfi Demet Özdemír párja, lehet a törökök jóképűnek találják. 

 

A nagykövet lányával 2 résszel is el vagyok maradva, lanyhult a film iránti érdeklődésem, mióta elhagyta a sorozatot a nagykövet lánya. Ezzel együtt néhány szálat is véglegesen elvágtak, sőt egy jóképű férfi színészt is "halálra" ítéltek.

Tuba Büyüküstün mint mindig most is nagyon gyönyörű és elegáns.

 

Pénteken hallottam, hogy valamikor a közeljövőben TV2 is adni fogja a A nagykövet lányát. Hát sajnos biztos szinkronnal is meg fogom nézni, mert szeretem egy kicsit "magyarosítva" a szöveget.

Most már megszoktam a sok olvasást, közben "tanulok" törökül.  Valóban néha jó a török szöveget is hallani. De van amikor a fordítást sem értem, hogy mit akarnak vele, se füle se farka az egésznek.

 

 

Gondolom ez a filmet nem fogjátok kihagyni, szerintem Engin Akyürek nagyot alakít benne. Persze több színész is nagyon jó ebben a filmben.

 

Befejeztem a  Bosszú /Intikam/ c. filmet is, hát ebben egyetlen jóképű színész sem szerepelt, kivéve a vége felé, amikor megjelent Alican Yücesoy és szerelembe esett Beren Saat-tal. 

Ez is csak egy közepes filmecske.

 

Utána keresgéltem, mit lenne érdemes nézni, valami rövid sorozatot, többe is belenéztem, de egy sem nyerte el a tetszésem, míg végül Engin Akyürek egy horrorfilmjébe csöppentem. Először szerelmes filmnek gondoltam, a Remények földjéből megismert Züleyha volt Akyürek partnere. Kb. mire végig gondoltam, hogy ezek után kapta e másik filmben a főszerepet, már véget is ért a szerepe. Egy baleset során életét vesztette. Ezek után derült ki számomra, hogy horrorfilmet nézek. 

Sajnos innen már nem kötötte le a figyelmemet, így abba is hagytam.

 

Végül az Adi: Zehra - Neve Zehra c. filmet néztem meg, 14 részes, Alican Yücesoy szereplésével.

Ezt sem ajánlom a figyelmetekbe, csak egy átlagos film, átlagos szereplőkkel.

Sőt a lányt pénzért akarják egy nagyon ronda öreg palihoz feleségül adni, miközben gyermeket vár a szerelmétől. Megszökik, visszaviszik, majd kiviszik az autópálya mellé, fegyvert fognak rá és kényszerítik, hogy az autók között átmenjen a túloldalra. Na de ott is várják, a vőlegény, az apja és a testvére is halálra ítélik. Mikor elüti egy autó, csakis azért mennek be a kórházba, hogy megtudják meghalt e. Még eltemetni sem akarják.

Végül nem hal meg, egy doktornő segítségével, aki tud törökül, egy eltünt lánynak adja ki magát, visszakerülve ezzel Isztambulba. Családja követi, de csakis azért, hogy megöljék.

Hát ilyen is van.

Ennek a családnak a történetét, az eltünt - meghalt lányuk történetét, titkaikat  ismerhetjük meg. Itt is megy a kavarás, a titok, van szerelem is.

 

Jó sorozat nézést, szép napot mindenkinek!

 

 

Előzmény: nkrisz308 (640)
nkrisz308 Creative Commons License 2021.04.21 0 0 640

Sajna nem tudom feltenni a képeket, pedig nem nagy méretűek.

Ami nem megy azt nem kell erőltetni...

 

Előzmény: nkrisz308 (639)
nkrisz308 Creative Commons License 2021.04.21 0 0 639

Na még egyszer... hátha most sikerül...

 

Előzmény: nkrisz308 (638)
nkrisz308 Creative Commons License 2021.04.21 0 0 638

Jaj nekem eltűntek a képek...

Ertugrul (Engin Altan Düzyatan)

 

Előzmény: nkrisz308 (637)
nkrisz308 Creative Commons License 2021.04.21 0 0 637

Kedves Fórumtársak!

 

Azt hiszem teljesen igaza van Szaszának és Évajutkának is.

Szerintem is alább hagyott a török sorozatok iránti lelkesedésünk. De szerintem ez nem baj. Annyi minden szép dolog van még amit filmnézés helyett csinálhatunk, főleg mivel jön a jó idő.

 

De én még mindig az Ertugrul felemelkedését nézem. Persze meg-meg szakítva, hiszen vannak események, amiket nekem is fel kell dolgoznom, és vannak események amik miatt elszomorodom.  A szomorúság miatt egy időre megszakítom a sorozat nézését. Most ilyen Halime halála (Ertugrul felesége).

Persze ezen is egy-két nap múlva túllépek majd ezen, és nézem tovább a sorozatot. Már a vége felé tartok, és nagyon várom, hogy az Osman sorozatot nézhessem. Nyár elejére be is fogom fejezni a sorozatok nézését és átadom magam majd a jó időnek.

Elgondolkodtam CY beszólásán, ami miatt Törökországban kegyvesztett lett. És meg kell mondjam, hogy most az Ertugrult nézve nem csodálkozom miatta. Hiszen annyi jó és helyes török színész van, hogy szerintem nem ő az egyetlen akiért rajongani lehet.  Szerintem nem kéne őt annyira favorizálni. Azt gondolom, hogy a színészi játékát simán felülmúlja egy-egy Ertugrulban szereplő színész. Ilyen például Cengiz Coskun (Turgut Alp), vagy maga Ertugrul.

 

Íme Turgut Alp (Cengiz Coskun):

 

 

 

 

 

 

 

Vagy Sungur Tekint játszó (Sengiz Erdemir):

 

 

 

 

Alaaddin Keykubat_Alaaddin szultán (Burak Hakki):

 

 

És persze ott van Osmanból Burak Özcivit is, akit én is nagyon szeretek. Valaki azt írta nekem, hogy szerinte Osman szerepe olyan neki, mintha rászabták volna.

 

Szóval szerintem van elég színész akiért rajongani lehet.

 

Úgy hallottam hogy a törökök is belefogtak megint egy nagy sorozatba,  amit szintén az Ertugrul főszereplője Engin Altan Düzyatan fog játszani. A címe: Barbarossa.

Kíváncsi leszek, hogy a Sandokannal mennyire lesz versenyben. Állítólag nagyon készülnek a film készítésére a törökök, rengeteg díszlettel, jó szereplőkkel  és sok-sok pénzzel.

Remélem ezt láthatjuk majd a hazai csatornák valamelyikén!

 

És végül íme Engin Altan Düzyatan aki Ertugrult játsza: (szerintem remek színész!)

 

 

 

 

Drága Kleo! Remélem a feltett képek közül van olyan, amelyik Neked is tetszik!

 

 

További szép napot Nektek!

Előzmény: Evajutka01 (636)
Evajutka01 Creative Commons License 2021.04.10 0 0 636

Szeretettel üdvözlök mindenkit.

 

Csak  hasonlókat tudok īrni ėn is mint az előttem szólók.

Bennem is alább hagyott a rajongás, a török filmek iránt. Hangos, zűrzavaros, fárasztó, egyik sem tud lekötni. Egy kis üresség van bennem.

Most látom, mennyivel többet adott nekem a Szerelem íze, mint a most futó filmek bármelyike.

Mindig vártam a folytatást, felvettem részeket, és többször visszanéztem, de most egy film sincs ami ennyire lekötne.

Még a Bay yanlis is jobb volt a mostaniaknál, bár az sem volt az igazi.

Talán akad majd még jó, és nézhető film abból a sok sorozatból amit készítenek.

Ha bárki találkozik vele, kérem írja meg.

Egyébként a Life tv eléggé gyengécske műsorral szolgál kissé lejjebb adta.

Máshol már rég lefutott filmeket ad.

Ez van, remélem lesz még nagy kedvencünk , akiről olyan lelkesedéssel fogunk  írni mint Can.

Üdv.Éva😘🙋😷

 

 

Szasza0503 Creative Commons License 2021.04.08 0 1 635

Kedves Fórumtársak!

( Kleo, Kriszti, Anolia, Évajutka, Barrix)


Akár bevalljuk akár nem, igencsak lanyhult  az érdeklődésünk a török sorozatokat iránt?!

Én már csak olvasó üzemmódban leszek jelen. Sajnos, elfogyott a mondanivalóm a török sorozatokkal kapcsolatban. A jó idő érkezésével pedig, inkább a szabadban  vagyok szívesebben,  mint a tv előtt. (Ráadásul muszáj is a mozgás orvosilag is!) És  nem is tudok egy helyben megülni, az mindig büntetés volt számomra. (Remélem, egy darabig még el ugrabugrálhatok, mert ha nem, hááát.....)

Talán, ha majd ha jönnek a hosszú téli esték, és még módom lesz rá, majd akkor pótolom a filmekkel kapcsolatos elmaradt igényeimet. De ha nem, az sem gond, a könyvek pótolnak mindent. :)

 

Örömmel látom, hogy Ti fiatalok, milyen szeretettel beszéltek és ajánljátok egymásnak az általatok nézett, és jónak tartott filmeket. Irigyellek is Benneteket ezért az önzetlen lelkesdésért. Pláne ami a monumentális, történelmi, nagy korszakokat átölelő alkotásokat illeti. 

Kleo drága, én is láttam a "Mennyei Királyság" c. filmet anno, teljesen véletlenül. De nem is kezdek bele a dicséretbe, mert litánia lenne belőle. Te pedig mindent leírtál róla. A szereposztás is önmagáért beszélt, szerintem. 


Node maradva a fent említett komoly filmeknél sokkal butyutább, gyengébb török sorozatoknál -  no meg a fórum címénél! -, mára csak a még futó sorozatokról tudok írni. Habár bőven kitárgyaltuk már azokat is előzőleg és menetközben is, mert ugye kiváncsiságból "gyorsban" áttekertük!  :)

 

Csupán becsületből nézem a jelenleg még futó Elsöprő szerelmet, Can Yaman miatt. A partnernője Defne (Acelya Topaloglu) a temperamentumos, életrevaló színésznő, szimpatikus. De még ennyi bolond karaktert nem láttam egy rakáson, mint amennyi ebben a sorozatban van?! Nincs  is türelmem már hozzájuk!  TV  lehalkítva, háttérzajként megy a sorozat!


Ennél még rosszabb a "nézettségi  indexem" ami a  Házasságért örökséget  sorozatot illeti, amit  Demet Özdemir (Lale)  miatt kezdtem el nézni!   Partnere, Onur (Furkan Palali) szintén szimpatikus.

Kedves, aranyos mosolyú, jó modorú karakter, kedves a nézése is. Igaz, írtátok, hogy nem az ideálotok ez a majdnem két méter magas színész. Nekem sem ilyen volt a zsánerem, dehááát, vénségére változik az ember. Az ízlésről nem is beszélve! :) Valóban Onur nem egy vehemens, küzdő típusú  karakter?! Szinte már az is furcsa, az Elsöprő szerelem Barutçu familiához képest,  hogy nem ordít?! :)) Lehet viszont, ha becsülettel végig nézném a sorozatot (mint ahogy nem fogom!), akkor  a végén még ordítana is egyet a kedvemért?! :)))Szó ami szó, ha ketten lennénk egy szigeten, azért nem küldeném el Furkan Palali-t! :)))


Jólvan! Tudom, tudom, hogy a hiba bennem van! És gyárilag is bizonyára én vagyok bekötve fordítva?!

És  a jó Isten sem igazodik ki rajtam! Jogos minden szidás irányomra, mert hiszen eddig az volt a gondom, hogy ezek a török szereplők állandóan ordítanak, ha kell, ha nem, mint a sakál?! :) Igen Onur, ez a szőke török nem ordít!  Talán, mert nem a sötétebb fajtából való?! :)  Szerény, ráadásul fiatalabbnak látszik még a koránál is, de még Lale-nél isI Ezért tűnik talán olyan nyugodtnak, higgadtnak, rácáfol  ezzel a török mentalitásra?! Pedig hat évvel idősebb Demetnél! Tehát, azért még sem egy tejfölösszájú partnere van Demet Özdemir -nek, nem igaz! :)))  Egy biztos, az eddig látott török sorozatokra egyáltalán nem jellemző, hogy szimbiózisban élnek?! :)) Bárhol is lakjanak Törökország szegmensében! :))

Szóval, ha vége lesz ennek az Elsöprő szerelemnek, a Házasságért örökséget sem fogom már nézni!

Annak ellenére sem, hogy a kedvenc Álmodozó sorozatból  közös szereplők vannak benne, mint Miriban, Mekibe, Ayhan, no és persze Sanem.)

A Házasságért örökséget sorozatban már eleve a történet is tyutyuka! A főszereplő lány rögtön az elején terhes lesz egy olyan pasitól, akinek még nevét sem tudja, illetve a névcsere sem hozott izgalomba. Azt még értem hogy se szó se beszéd összefeküdtek a 309-es szobában. Mert sok ilyen előfordult már a történelemben és fog is még.:)

Az is oké, hogy menet közben fognak egymásba szeretni. De mi a fészkes fenét csinálnak több évadon keresztül a több száz epizódban?! Hogy lehet addig elviselni az állandóan sopánkodó, ármánykodó anyákat, akiknek a viselkedésére nincs mentség!

Ahogy Onur és Erol anyja  nyomoznak a férjeik után, ahogy keverik a fekáliát napi szinten, az nekem már sok.(kk!!)  Még burleszknek sem való. Lale (Demet Özdemir) anyja is borzasztóan zavar a pénzéhessége miatt. Úgy viselkedik, mint egy tipikus  "Csicsóné",  a három lányával. Mint egy madam oktatja, futatja  őket a jobb és szebb élet reményében. Úgy hajbókol leendő vejének Onurnak, amiért kocsit vett a  lányának, hogy az  már mindennek a csimborasszója. Úgy viselkedik "gazdagéknál" új rokonként, hogy az a pofátlanság netovábbja. Ahogy gardírozza Lale-t is, ahogy szinte rákényszeríti akaratát, az már zavaró.

Ez már nem a féltés, ez már elnyomás.  Zsarnokság! Szerintem. 


Az Elsöprő szerelemben pedig a nagymama elviselhetetlen számomra!

A rikácsolásától mentsen meg mindenkit az Univerzum!  A híres a nyugalmam se tudta már ezt tolerálni!

Sőt,   "toplák Toprak Barutcu " viselkedését sem!

Oké, hogy ő a legidősebb fiú a családban, és??!!  Ahogy néz, ahogy ordít, ahogy beszél a testvéreivel, ahogy a felnőtt és házas mérnök öccsét aludni küldi, mint a kisfiát, hááát no comment. És ahogy  sorozakozót fúj a családnak, vadállat idomárként, az már nem más, mint terror! Ez egy tiszta Toprak Barutçu diktatúra kérem szépen! :)))) 

Node, ez van a török sorozatoknál, ami az európai néző számára furcsa. Ezzel a életszemlélettel találkoztam eddig  minden török sorozatban, ezt sulykolják még  most is ezekben a még futó sorozatokban is.  (  Mindezt a  21. században, Eurázsia közepén és nem a dzsungelben vagyunk egy még éppen érintetlen törzsnél! A fenébe is! :))))

Ezek a komédiának szánt, de valóban tragédiák, ezek a magatartás mintáknak szánt élethelyzetek zavaróak, de inkább fárasztóak már nekem.  
Röstellem is, hogy erről mindig olyan sokat írtam eddig is, de kikívánkozik az emberből a mai rész után meg pláne, sokadszorra is! Node ezentúl, már nem fogok nyafogni, ha már nem írok, csak olvasok! 

 

A másik heppemről már nem is beszélve, hogy most is és minden sorozatban egymás hegyén-hátán élnek, amit fel sem foghatok. De erről is már igen sokat háborogtam.És továbbra sem értem,  ha szinte egymásba ér a farkuk, annyian vannak egy lakásban generációkon keresztül, akkor meg minek ordítanak állandóan?! Ezek még a tömegben is félnek netán??!! :)))))))))) No, erről is utoljára írtam most!

 

Egyébként, pont most megy a  háttérben a Házasságért örökség  sorozat aktuális része. Ahogy az álterhes Filiz (Ceren Tasci)  az Álmodozó Ayhan-ja eszik benne??!! Ó, nem is eszik, zabál!  Több étel jön vissza a szájából, mint amennyit lebir nyelni, óóóó,  te medve anyám! Komolyan mondom ahogy látom hogyan falja fel a tányérja tartalmát, bizisten elment  az étvágyam, és még az az egy tálka kis vacsorámat sem tudom megenni! :)

 

A két félbemaradt sorozat (Te csöngess az ajtómon/Sen cal kapimi és a Szülőházad a sorsod) már egy hete nem követem, mert mire eszembe jut "ránézni", hogy van-e folytatás, sokszor az ember már el is felejtette az utolsó részeket. Feladtam! :(

 

Végül is, azzal zárom soraimat, fórumozásomat,  hogy véget  ért az eddig tartott nagy szerelem a török filmek iránt. Annak külön örülök, hogy Can Yamanon kívül, megismerhettem még egy pár (talán nála is jobb?!) színészt!  Olyanokat, mint Kerem Bursin, Ibrahim Celikkol, Burak Özcivit, és a szép kék szemű   Onur Tuna, Engin Akyürek, Kivanc Tatlitug. És még van két három olyan színész, akinek nem jut eszembe a neve, keresgélni már nincs türelmem. A lányok közül Demet Özdemir a kedvenc és a hasonló kaliberű Acelya Topaloglu. 


Can Yamant pedig addig fogom követni csak, amíg nem jövök rá arra, hogy mi lehet az oka, hogy csak becsületből, hűségből írok róla. Hová és miért tűnt el az a nagy lelkesedés iránta ( mint ahogy nem szimpatikus már Özge Gürel (Nazli) sem?!). Miközben viszont Demet Özdemir iránt továbbra is megmaradt szimpátiám?!


Búcsúzom  drága fórumtársak!

Kívánok Mindenkinek nagyon szép tavaszi napokat, jó egészséget!

Sok-sok szeretettel  küldöm ölelésem Felétek! 

Szasza0503 Creative Commons License 2021.04.08 0 1 634

Kedves Fórumtársak! 

 


Ami a nagy kedvencemet Can Yaman-t  illeti, róla írtam  talán a legtöbbször. Ezért most utoljára vele is zárnám gondolataimat, ami a török sorozatokban megismert férfi színészeket illeti.

 

Can Yamanról áradoztam a legtöbbet, miután megismertem a Szerelem ízében. Az Álmodozó c. kedvenc sorozatomról nem is beszélve. De akkor is írtam róla, amikor úgy alakult, hogy valami nem tetszett vele kapcsolatban. 

Írtam már véleményt az olaszországi sikereiről, a  szerelme Diletta Leotta iránti nagy fellángolásáról, a nyolcmilliós követőiről, a röpke időn belül nyakába szakadt "édes teherről" a sztárságról is  Aztán minél több sorozatban láttam CY-t, minél több török színészt ismertem meg, valahogy, valamiért úgy fogyott a lelkesedés a "kedvencem"  iránt.  (Egyébként, egy 80 milliós országban, mint Törökország, tucat számra akadnak hasonló kaliberű emberek, csak nincsenek jó helyen! :)

 

Pár napja  láttam, hogy mit hoztak le   a " Vanity Fair " újságban CY-ról (amit Kleo drága, fel is tett a fórumra!).

Tehát,  " CY a világsiker kapujában áll.....".   Hacsak nem belépett már rajta, mondom én?!  

Továbbá  azt írta az újság, mondaná a régi kabaré Lujzája, hogy:

" Jelenségnek nevezzük az általa mozgatott számok miatt, mint a nyolcmillió követő miatt. CY-ért rajonganak nagymamák, akik unokaként szeretnék, a középiskolás diákok, akik férjként  álmodnak róla, az anyák, akik a lányaik mellett képzelik el. "

Igen, bizony én is, mint nagymama anno elájultam tőle, de maradok annyiban, hogy én azért nem szeretném unokámnak!  Maradok az enyéim mellett! 

A fenti nyilatkozatát elolvastam  egyszer, kétszer, sőt többször is!  Miért?!  Azért mert két helyen is megfogott CY kinyilatkoztatása, amely azt a (rossz!) érzést igazolja egyenlőre bennem, amit csak pedzegettem eddig sokszor, de nem sikerült (és még most sem!)  megfogalmazni vele  kapcsolatban.

Vajon a sok tájékoztatásban mi a valós és mi nem?! ) Mi a hirtelen jött sikerének titka?!  Amely körül minden makulátlanul olyan patyolattiszta?! Irányítottnak  és  rendezettnek tűnik számomra?!  E körül forognak a gondolataim. (Noha, ennél nagyobb gondom ne legyen az életben! :)


Először, érdekesnek tartottam, hogy CY-t,  Ferzan Özpetek a  török származású, de Olaszországban élő forgatókönyvíró hívta meg  reklámfilm forgatására. A rövid olaszországi tartózkodása alatt  CY élete teljes fordulatot vett, mintha előre megírták volna lépésről lépésre a forgatókönyvet?! CY pillanatok alatt kapott új hazát, új szerelmet, reklámfilmek forgatását és a Sandokan filmsorozat főszerepét. 
( Egyébként, Ferzan Özpetek (62 éves) homoszexualitását vállaló művész (forgatókönyvíró, rendező) , akinek házastársa Simone Pontesilli (22 éves).testedző. Sőt, CY egy sorozat forgatását is megkezdte Ferzan Özpetek-kel. Hát igen, valóban színház az egész világ! És CY meg is lovagolta, lovagolja ezt a rászakadt sikert. Jól tesz?! )


Olvastuk anno (nem is olyan rég), hogy CY és a hatalmas (több milliós) rajongótábora  ledöbbenve vette tudomásul, hogy CY szerelmes, és megkérte szerelme kezét. (Habár, még a nyula sem tudnak ilyen gyorsak lenni?!) A sok sértő és "féltékeny" beszólás miatt, CY meg is szüntette insta oldalát egy kis  időre. De! A  rajongótábort a "forgatókönyv" szerint egy mozdulattal leállították! Távoltartásra ítélve a rajongói  örjöngést  azzal, hogy a levegőben (tehát "jól látható módon!") CY megkérte  ország-világ előtt szerelme Diletta Leotta kezét. Azóta csönd van!  Csuti lett és punktum! És mindenki végzi a maga dolgát ebben a hatalmas szerelemben. :)

 

Másodszor, azt tartom érdekesnek, hogy ezt a gondolatot megerősíti az, amikor most a Vanity Fair riportere arra kéri CY-t, hogy meséljen a szerelemről, mire azt mondja a színész, hogy  " Hűséges szerelem, amelyben vállalom felelősségemet, amint láttuk. Nagyon tisztelem őt, a kapcsolatunk és a titoktartás az első igéretünk: közösen közöljük, ami ránk vonatkozik."

Nagggyyyon tetszik! Jóóó! Titoktartás! És csuti van ismét! :)))  Aztán majd ősszel, a  Sandokan promo előtt  újból jön majd egy nagy szerelmi csattanó az tuti! .

 

A Vanity Fair nyilatkozat azon része is érdekes volt  és azon is elgondolkodtam,  amit CY a "különleges barátjáról" mesélt.

 

" Ezzel a különleges barátommal, akivel akkor találkoztam  az olasz középiskolában, amikor apám munkája rosszul kezdődött és megkockáztattam, hogy meg kell szakítanom a tanulmányaimat. Ez volt a legsötétebb időszak, még a díjakra sem volt pénzünk, olyannyira, hogy végül egy sikeres sportfogadásnak köszönhetően szerencsével fizettük meg. 

 - És milyen volt ez a barátja?! - kérdezi a riporter. 

Kicsit zseniális volt. Mindig egyedül volt, senkivel sem beszélt. Engem kivéve. Ez azt a vágyat adta, hogy jó legyek, és ezáltal lehetőségem nyílt ösztöndíjak megszerzésével folytatni az iskolát. Szerettem vele olvasni, eltévedni a filozófusok történeteiben, kihívni bennünket a sakkban, újra hallgatni az órákat. Azt mondta nekem: Ahhoz, hogy közel kerülj Istenhez, bölcsnek kell lenned, a lehető legtöbbet tudnod. A bölcsesség az, amely közelebb visz téged hozzá. Amikor azt visszatért otthonába Albániába, és egyedül maradtam, mindig úgy éreztem, hogy továbbrais igazolnom kell, mintha messziről nézne rám. Azóta nem láttam. " 


Miért gondolkodtatott el ez CY fent idézett sztorija?! Azért, mert rögtön az jutott eszembe, hogy mindez amit elmesélt CY, kb 12 éve történhetett vele és "különleges barátjával". És iIgenis módfelett furcsa számomra, ha ilyen mély barátság volt köztük a középiskolában, mi az, hogy " azóta nem láttam ?! " 

Na nemá, a mai technika, internet világában nem lehet elszakadni senkitől?! Hogy-hogy nem tud CY az Ő ilyen kiexponált helyzetéből megereszteni egy videóhívást,  egy ilyen "különleges és rendkívüli barát " felé?! 

Mindezek után azt kérdezem magamtól, hogy nagy kedvencemet, ezt a világhír felé sétáló CY-t hova soroljam be magamban, hogy megértsem?!  Az extrovertáltak vagy az introvertáltak csoportjába?!  (Vagy esetleg ambivertált, azaz mindkettőbe vagy egyikbe sem?! :)) Pedig ezt jó lenne , ha el tudnám dönteni. Miért?!  Azért mert akkor már helyre tudnám tenni magamban CY viselkedését, és akkor tudnám igazán és fenntartások nélkül ismét kedvelni.


Mert így, hiába láttam a kedvencemet több sorozatban, hiába olvasok róla egyre többet,hiába van az ember egyre több információ birtokában vele kapcsolatban, számomra  annál nagyobb rejtély lesz! :(  Közben pedig tudom az igazságot, hogy  CY és barátai tesznek az én  légypiszoknyi véleményemre! Hiszen  Ferzan Özpetek ismét forgatott CY-mal. :))
Sőt, Törökország is elfelejtette CY egy évvel ezelőtti szerencsétlen "libidós" nyilatkozatát!   Ami miatt, mint tudjuk CY "hallgatásra lett ítélve." És gyakorlatilag menekült az országból az Őt ért támadások elől. (De! Érdekes, a színész társadalom nem felejtett! )
Mostanra már az elit érdeke azt kívánja, hogy " már csak a szépre emlékezzünk ".

 

És így is van, mert a legfrissebb hír alapján CY Törökország kulturális és idegenforgalmi nagykövete lesz Olaszországban. A neve garancia lesz arra, hogy fellendüljön a török turizmus, ami a pandémia alatt -  a béka poppolójánál van, mint mindenütt a világban. Szerintem.


Én pedig hogy is zárhatnám soraimat, mint az alábbi jó kívánságokkal?! 

Sok sikert kívánok Can Yaman! 
Sok sikert a munkádhoz!

Sok sikert a szerelmedhez!


Kedves fórumtársak, én is elbúcsúzom egy időre, mert elvesztettem a lelkesedést, maradok csak "olvasó üzemmódban. De ha belefutok majd egy említésre méltó török filmbe, azonnal jövök ide! :)

 

Kívánok jó egészséget Mindenkinek és szép tavaszi napokat, főleg vírusmentes életet!

További jó fórumozást, pihentető szórakozást kívánok!

nkrisz308 Creative Commons License 2021.04.08 0 0 633

Sziasztok!

 

Akkor nálam ez a sorozat megnézése elvetve!

Marad a filmeposz.

 

Egy másik zene a filmből amely szintén nagyon szép!

 

https://www.youtube.com/watch?v=hjSo0_26NNQ

 

Előzmény: kleo777 (632)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!