Keresés

Részletes keresés

Apádfüle Creative Commons License 2023.08.22 0 0 870

Csak azért nem értek egyet veled Moldovánnal kapcsolatban, mert a cápák nem brigádban dolgoznak. :) Önálló, a szakmájukhoz értő, karakán, a véleményükhöz ragaszkodó, a döntéseiket alaposan végiggondoló emberek. Ezért nem hiszem, hogy bármelyik pályázó elesett volna a támogatástól amiatt, hogy Moldován kiröhögte és lebunkózta őket az első percben. Attól a többiek legyinthettek volna egyet, röhöghettek vagy bosszankodhattak volna, hogy "jaj, ez az András már megint...", de ettől függetlenül felkarolhatták volna a konkrét ügyet. Mindegyik a saját pénzével játszik, nem engedtek volna el egy jó üzletet csak azért, mert az Moldován szerint egy marhaság.

A modorán lehetne csiszolni, ez tény. :) De hogy bármelyik pályázó miatta esett volna ki, az nem igaz.

Előzmény: Gabknowsworst (868)
Gabknowsworst Creative Commons License 2023.08.20 0 0 869

Megnéztem, kiféle, miféle a két új hölgy. Háááát, mit mondjak?

 

Ha eddig az volt a problémám, hogy ebben a műsorban, talán Balogh Petyát valamelyest kivéve, mindenki más klasszikus befektetőként viselkedik, semmi kockázatot nem vállal, így a legjobb ötlet, kezdő vállalkozás is megy a levesbe, ha nincsenek már mögötte meggyőző számok, nos ez szerintem aligha fog változni.

 

Az egyik hölgy az adóstruktúrák megkerülhetetlen szakértője (jelentsen bármit is ez a ködös megfogalmazás), a másik bankár és jogász - tartok tőle, hogy a vérfrissítés ellenére befektetési szempontból a műsor továbbra is roppant kiszámítható lesz.

Előzmény: Ilhilla (866)
Gabknowsworst Creative Commons License 2023.08.20 0 0 868

Stop! Álljunk meg egy szóra! Ellentmondással szeretnék élni. :)

 

Szerintem roppant káros, hogy Moldovánt bent hagyták a műsorban. Még te is utalsz rá, hogy a bárdolatlan stílusával kapcsolatban az is baj, hogy a saját rokon- vagy ellenszenve volt meghatározó ebben, nem pedig az, hogy az adott vállalkozó tényleg egy felkészületlen, esetleg arrogáns hülye lett volna.

Értem én persze, hogy szerkesztői szempontból kell egy ilyen karakter, de Moldován néha tényleg páros lábbal szállt bele teljesen normális jelentkezőkbe, igazi idiótákat pedig szóra sem méltatott.

 

Az ő szerepe, ha tényleg csak egy szerep, ha nem, azért nagyon káros, mert egyrészt szerintem tényleg jó néhány normális életképes vállalkozással rendelkező jelentkezőt távol tart a műsortól, ráadásul a legrosszabb példát mutatja kezdő és már tapasztalt vállalkozók felé is, amikor tapló módon visszaél a helyzetével.

 

Az, hogy Balogh Levente - legalábbis az elém kerülő facebook posztok szerint - szinte csak vele mutatkozik, bratyizik, nekem szintén elég sokatmondó - és nagyon nem pozitív értelemben...

 

 

Előzmény: Alpári Gnác (860)
Apádfüle Creative Commons License 2023.08.17 0 0 867

Láttam őket tegnap a tévében.


Jó, hogy Petya marad, bár az ő távozását is beharangozták. Az még jobb, hogy a "cipős fiúcska", aki esetleges cápaként szóba került, nincs a csapatban.

Lakatos is besántikált (félrelépett teniszezés közben). Üdvözölte a társaságot, és egy fél mondatot elejtett arról, hogy nincs kizárva, hogy ő is visszatér majd. Tudom, nem volt túl népszerű, de nekem semmi bajom nem volt vele. Nem finomkodott, mindig az arcára volt írva a - rendszerint lesújtó - véleménye. Én kedvelem a hasonló tárgyalópartnereket, nem vagyok a fölösleges tiszteletkörök híve.

Az új hölgyek első látásra nem voltak túl szimpatikusak, de majd meglátjuk. Szép karrier áll mindkettő mögött, nyilván értik a dolgukat.

Előzmény: Ilhilla (866)
Ilhilla Creative Commons License 2023.08.16 -1 0 866
Apádfüle Creative Commons License 2023.07.25 -2 1 865

Én rengeteget olvastam az elmúlt időben, de ha valamiért tévézésre vágytam :), kívülről tudott Agatha Christie filmeket, a kisvárosi gyilkosságokat, meg Vera nyomozó sokadik ismétléseit néztem. Egyszerűen nézhetetlenek a mostani műsorok, pár másodpercnél tovább nem bírom ki. A Cápák se voltak a kedvenceim, de azért hoztak egy bizonyos színvonalat. Legfőbb ideje volt azt is lebutítani. :(

Előzmény: Alpári Gnác (864)
Alpári Gnác Creative Commons License 2023.07.24 0 0 864

Na de nem elég, hogy a pályázók többségét nézni is kínos, akkor most majd a cápákat is elviszik a burleszk irányába?

 

Akkor már inkább hozzák vissza Supermant, annak se volt pénze és elég irritáló egy fazon, ő pont jó lenne...

Előzmény: Apádfüle (863)
Apádfüle Creative Commons License 2023.07.24 -2 1 863

Én is felszisszentem, mikor megláttam a nevét a lehetséges új cápák között. De én elsősorban azért, mert sikeres, tapasztalt üzletembereket várnék erre a posztra, akik amellett, hogy befektetnek, némi mentori munkát is végeznek, tanácsokkal is ellátják a kezdő partnereket. Már csak azért is, mert ha nem jól meg az üzlet, azt immár az ő pénzük is bánja. (Petya szerette is hangsúlyozni ezt a vonalat, a többiek nem beszéltek róla, de nyilván náluk is működött - saját érdekükben - a fokozott odafigyelés.)

 

Persze az is lehet, ez csak most jutott eszembe, hogy a cipős gyerek szerepeltetésével azt akarják sugallni, hogy érdemes a Cápákhoz fordulni, mert egy évvel a pénzért kuncsorgás után már olyan menő üzletember leszel, hogy magad is cápává válsz.  Reklám a köbön.

Előzmény: Mazsola0070 (862)
Mazsola0070 Creative Commons License 2023.07.23 -1 0 862

A horrorárú edzőcipős kiscsákó nekem azért érdekes, mert ha jól értettem, ő most építi a saját vállalkozását, most nyitott valahol boltot, gondolom az benyeli az isten pénzét is. 

 

Ehhez képest a kiscsákónak még lennének további százmilliói, hogy befektesse a csodalekvár készítő üzem 25-be, esetleg egy új lángossütő bódéba (amelynek tulajdonosa valami elképesztő magabiztossággal, zokni nélkül felhúzott cipőben adja elő, hogy felfedezett egy soha, senki által nem ismert tésztafélét - ez lenne a lángos - és a közeljövőben megváltja vele a világot), netán két vigyori és szintén a magabiztosságtól duzzadó kismama unalomból létrehozott gyerekbiznicébe (pl. a kölök levetett gönceit egy "Turkáló" márkanévre keresztelt üzletben olcsobbért meg lehet vásárolni)?

 

Mert ha esze ágába sincs befektetni csak beültetik a műsorba trollnak, aki minden adásban elmondja, hogy az nem lehet sikeres, akinek az edzőcipője nem kerül minimum 800 ezerbe, akkor az némileg röhejes lesz.

Apádfüle Creative Commons License 2023.07.08 -2 0 861

Így is lehet mondani azt, hogy nincs rá pénze, a roppant sikeres befektetései meg szart sem érnek.

 

Ha így van, akkor jó döntésnek tartom, hogy a meglévő, "szíve csücske" vállalkozásaival akar foglalkozni, és azokba pumpálni pénzt, időt, energiát. Túl azon, hogy nem fog hiányozni a műsorból. A jóval karakteresebb pasik között nem igazán érvényesült, annál meg azért sokkal okosabb és öntudatosabb, hogy a mutatós nő szerepét töltse be a műsorban. Azt is értékelem, hogy nem ragaszkodik a reflektorfényhez, nem igazol át a celebválogatottba. :)
Összességében nekem nem volt ellenszenves, egyszerűen csak nem volt elég érdekes.

Előzmény: Alpári Gnác (860)
Alpári Gnác Creative Commons License 2023.07.07 -2 1 860

Az új befektetésekre se kedve, se ideje, se energiája.

 

Így is lehet mondani azt, hogy nincs rá pénze, a roppant sikeres befektetései meg szart sem érnek.

 

De nem baj, örülök, sokszor írtam, mennyire irritál a hölgy.

Nekem kivételesen a disznócsászárral sincs komoly bajom, ő szerintem egy karaktert alakít, amit nem is csinál rosszul és lássuk be, a jelentkezők túlnyomó többségét ennél sokkal, de sokkal határozottabban kellene elküldeni az anyja kínjába.

A baj csak az, hogy sokszor az első rokon/ellenszenv látszik motívumnak.

 

De majdnem mindegy is, ez csak egy műsor, mint láttuk, a létrejött üzletek többségéből sem lesz végül semmi.

 

Ha viszont még ketten távoznak és tényleg szóba került az edzőcipős csávó, akkor semmi jóra nem számítok.

Előzmény: Apádfüle (855)
Ashley-d Creative Commons License 2023.07.06 0 3 859

Nekem Petya volt a kedvencem😒

Mackóbogár Creative Commons License 2023.07.05 0 0 858
Mackóbogár Creative Commons License 2023.07.05 0 0 857

Lakatos is és Petya is megy, Moldován és a vízkirály marad. Castingolnak vadul. 

Előzmény: forgoszel (856)
forgoszel Creative Commons License 2023.07.05 0 0 856

Lakatost nem hiányolnám mert nagyon nem szimpi. Szabina modorosságától meg a falnak megyek, úgy hogy mehet ő is a levesbe. Moldován meg  el van telve az önön nagyszerűségétől, a megmondó ember szerepében tetszeleg, tőlem ő is mehetne. Levente hogy ott van nem oszt nem szoroz. Marad Petya, de hát egy cápa nem cápa! :)

Előzmény: Apádfüle (855)
Apádfüle Creative Commons License 2023.07.05 -2 3 855

Tegnap olvastam, hogy Szabina kiszáll, a meglévő cégeire (és a családjára) akar koncentrálni. Az új befektetésekre se kedve, se ideje, se energiája. Ezt valahogy szebben mondta, de ez a lényeg. :)

 

Mai hír, hogy már találtak is egy rátermett hölgyet a helyére. Ennél érdekesebb, hogy Lakatost és Petyát is le akarják cserélni, úgy tűnik, ők nem saját elhatározásukból távoznak. A régiekből csak Moldován és Balogh marad. Már folyik a casting, fiatalabb arcokat akarnak a műsorkészítők. Hát, nem tudom. Ide azért nem árt némi tapasztalat. Megdöbbentett, hogy a "luxus cipőboltos srác" is képbe került, aki nemrég még a befektetőknél kuncsorgott. Nem bánnám, ha nem kerülne be ez a műsor is a "fiatalos", csinibabák és szellemeskedő, harsány pasik által uralt esti programok közé. Már régóta egyetlen nézhető, tartalmas, értelmes műsor sincs az RTL-en.

Mazsola0070 Creative Commons License 2023.04.15 -4 0 854

Balogh 400.000-ért vásárolt sportcipőt Balázsnál....de azért volt egy kis Szentkirályi reklám is...:)

 

https://www.youtube.com/watch?v=5TTDyUQpf2g

 

Gabknowsworst Creative Commons License 2023.04.11 -2 0 853

Végül nem tudtam erőt venni magamon, hogy legalább az utolsó részt visszanézzem.

Ezt az Álommelót követem egyelőre, nekem bejön - vagy csak az újdonság erejével hat.

 

Azt is olvasom, hogy már keresik a vállalkozásokat a következő évadra, pedig nagyon elfáradt szerintem ez az egész. Persze lehet, hogy a cápák között egy jelentősebb vérfrissítés hozhatna új színt. Meglátjuk...

Előzmény: Alpári Gnác (850)
-laller- Creative Commons License 2023.04.08 -2 0 852

Nem nem, az a másik műsor

100 millióért? Annyiért én szopok nyalok 

Azért ne essünk túlzásokba 

 

 

 

Előzmény: Bomc (851)
Bomc Creative Commons License 2023.04.08 -2 2 851

Az egész arról szól hogy a vezérigazgató keres egy csicskát akit 0-24-be ugráltathat

Havi 100 millióé se csinálnám

Alpári Gnác Creative Commons License 2023.04.05 0 1 850

A mait nézem fél szemmel, mert hétfő-kedd HBO, amit persze megnézhetnék bármikor, de az is csak idő.

 

Szerintem fog ez működni, de csak azért, mert a napi gyakoriság adja, hogy a néző megszokja a versenyzőket.

Amúgy nem vagyok meggyőzve azzal együtt, hogy tudom, hogy a sok esetben abszurd feladatok felfoghatók a rátermettség, a komfortzónából való kimozdítás tesztelésének.

De most pl. reklám spotot csinálnak, amit nem is tudok hova tenni, nem tud nem eszembe jutni, amikor a ValóVilágban csinálják a hasonlókat a gyengeelméjűek.

Előzmény: Gabknowsworst (841)
Mazsola0070 Creative Commons License 2023.04.05 -3 1 849

Pár éve (talán a Cápák között első évada tájékán) ment egy évad Főnök inkognitóban címmel abból a formátumból, amikor egy cég nagyfőnöke teljesen elmaszkírozva pár napig betanítandó új munkaerőként dolgozik a cégnél kétkezi munkásként, és így beépülve ismeri meg a cég fizikai munkásait.

 

Ne persze ebben a formátumban benne volt a Szentkirályi Ásványvíz is, viszont Levi bácsinak (a formátum általam látott külföldi részeit is beleértve egyedülálló módon) pont az derogált, ami az egész lényege lett volna, azaz hogy őt maszkírozzák el, és ő sepregesse az udvart a cége telephelyén takarítóként, és személyesen ő hallgassa meg a fizikai munkásai nyűgjeit, bajait.

 

Ehhez persze joga van, meg ahhoz is, hogy a Szentkirályi ne szerepeljen ebben a műsorban, de mivel az (ingyen?)reklámot meg nem tudta elengedni, odaküldött maga helyett egy tökismeretlen csávót (akit szerintem elmaszkírozni sem kellett volna, mert úgy sem ismerte senki), hogy hát majd az képviseli őt.

 

Így viszont a résznek nem volt sok értelme, mert pont a lényeg maradt ki, de a Retek mégis adásba adta valamiért....

 

Csak aztán nehogy Levi bácsi eljusson oda, hogy majd még kakálni is a képviselőit küldi maga helyett...:))  

Előzmény: kl122 (843)
Gabknowsworst Creative Commons License 2023.04.05 0 0 848

Egy évig nála fog, illetve a belinkelt cikkből is az derül ki, hogy nála van.

Előzmény: Ilhilla (847)
Ilhilla Creative Commons License 2023.04.05 -1 0 847

A győztes lehet, hogy nem fog nála dolgozni, mert az ígéret is csak 1 évre szól. 

Előzmény: Gabknowsworst (845)
-laller- Creative Commons License 2023.04.05 0 1 846

Én sem értem, mi a gond. Egyrészt ezt az indexes újságíró állítja, másrészt amúgy sincs azzal baj, ha egy képernyőidegen üzletember az évek során megtalálja a helyét egy műsorban. Az X-Faktor zsürijében azért az összegért valóban megtesz ezt-azt a kiöregedő rocker vagy a két éve még nevét se hallottad kislány - egy milliárdos ritkábban áll be önként bohócnak. 

Előzmény: kl122 (843)
Gabknowsworst Creative Commons License 2023.04.05 0 0 845

Nem igazán látom be, hogy az általad idézett mondat miért jelentené azt, hogy ez is "csak egy műreality". Az indexes újságíró által írt mondatocska szerintem csupán annyit jelent, hogy 5 év alatt a nézőknek volt ideje Leventét megismerni, a többség meg is kedvelte, ez pedig nyilván előny egy ilyen műsornál.

 

Biztos vannak befolyásolások, hogy egy kis feszkót generáljanak 5 perc hírnévért, azaz jó néhány médiamegjelenésért, de nem hiszem, hogy az egész előre le lenne játszva - már csak azért sem, mert 1 évre nem veszel magad mellé jobbkezednek egy irritáló embert vagy egy hülyét. 

A műsor és Levente szempontjából is elég nagy arcvesztés lenne, ha kiderülne/kiderült volna, hogy már nem is dolgozik nála a győztes.

Előzmény: kl122 (843)
Ilhilla Creative Commons License 2023.04.05 -2 0 844

Utólagos engedélyeddel átviszem a másik topikba, mert ügyes, hogy rátaláltál a cikkre! 

Előzmény: kl122 (843)
kl122 Creative Commons License 2023.04.05 0 1 843

https://index.hu/fomo/2023/04/03/rtl-az-alommelo-uzleti-reality-balogh-levente-herman-pierre/

 

"...Az üzleti reality 5 évada alatt szépen felépítették Balogh Levente karakterét is..."

 

Na akkor ennyit arról mennyire spontán ez az egész műsor és hogy ugyanúgy le vannak osztva a szerepek a "Cápáknak" mint ahogy pl az X fucktor zsűritagjainak is.

Megrendezett műreality ez is.

Bomc Creative Commons License 2023.04.05 0 0 842

Márk mekkora egy f*szkalap, nem is tudom hogy került a 12 közé

Gabknowsworst Creative Commons License 2023.04.05 0 0 841

Na, "rápróbáltál" a Balogh Levente keresi hű fegyverhordozóját műsorra? Ha igen, mit szólsz? Ha nem, szerintem érdemes pótolni. Nekem egyelőre bejön, minden hibájával együtt.

Gyere akár át a műsor indexes topicjába, van ott is némi élet.

Előzmény: Alpári Gnác (840)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!