Veszprém városa szolgáltatóváltásra készül...
Az évtizedes Volán majd pár éves ÉNYKK szolgáltatót 2019.01.01-től új alapítású cég fogja váltani, amely a város tulajdonában lesz.
Minden érdemi információt köszönettel várok!
A Vasútállomáson szerintem nincs akkora hely, hogy a leköltöző Haszkovó forduló által generált többletforgalom (tárolótér, leszállító és felszállítóhely stb.) kényelmesen elférjen a jelenlegihez hozzáadódva. (+ még a helyközi is)
Nem beszélve a gyalázatos aszfalt burkolatról, bár ez lehet, hogy most valamilyen szinten megújul. Nem tudom, rég nem jártam arra...
Többe kerülne, mint rendbetenni a Haszkovót a jelenlegi tervek szerint.
Az, hogy most cserélik a tartózkodót, az csak a balkáni állapotok régóta várt megszüntetése.
Nem is kéne megújítani, parkolót kellene csinálni belőle, a végállomásokat meg letenni a vasútra úgy, hogy normálisan megálljanak a volt laktanya területén épült lakótelepen.
Jó ötlet lenne kihasználni az Endrődin a nma már nem használt megállókat újra üzembe helyezni. Az Endrődi Sándor utca megállóval szemben még a buszforduló nyomai is megvannak.
Hát pedig muszáj, ide kellett volna tenni legalább egy buszmegálló-táblát! De nem, hanem semmi nem történt, és csak elméletben áll meg!
De vannak még érdekes dolgok: pl. a Jeruzsálemhegy városrészben több olyan régi buszmegálló található, melyeknek csak a vasoszlop jelzi, hogy arrafelé helyijárat ment régen. Ezek lenne a Kinizsi utcai megálló mindkét oldala, Endrődi Sándor lakótelep, Endrődi Sándor utca, Vámosi utca és Pázmándi utca megállók másik (napjainkban már nem üzemelő) oldala. A Jeruzsálemhegy városrész helyijárati kapcsolataira nekem az lenne a megoldás, hogy a 2-es járatnak indítani kellene egy betétjáratot, ami hasonlít a 2-esre, de tőle abban különbözne, hogy a jeruzsálemhegyi hurkot fordítva csinálja. (Jelen esetben ezt az elképzelésemet 2A-ként kell érteni.) Még nem tudom, hogy a Kinizsi utcai megállót mi fogja érteni. 🤔
2019 őszén, amikor átadták a Pápai út és Kistó utca közötti új utat, akkor buszmegálló is épült. Erre az az elképzelésem, hogy a 10-es és 13-as járatokat kicsit módosítani kéne, még pedig azzal, hogy a jelenlegi "Avar utca - Juhar utca" (a korábbi Avar utca 52.) megállót át kellene tenni a még kihasználhatlan megállóra.
A 8-as Haszkovó forduló felé is érinti a Házgyári út / Henger utca megállóhelyet? A menetrendben szerepel, azonban mikor arra járok, soha nem látok megállóhelyet, mikor a bemondás is ott tart. (Mikor lekanyarodunk a Házgyári útról.)
Tegnap láttam, hogy már tesztüzemben muzsikálnak a Hotel és az autóbusz-pályaudvar megállóknál a valós idejű kijelzők. Közelről még nem csodáltam meg őket.
Tegnap a Pápai úton a V-Busz vizsgáló műhelyében állt a REM-829 és még valami a régi kotlák közül.
Ezeket is viszi valaki?
Továbbá Fehérvárról kifele jövet a 8-as mellett, az AVIA kút szomszédságában egy üres (valószínűleg TTP-s) telken áll egy kicsontozott lila ex-V-buszos valami, talán Citaro... Tudja valaki, hogy mi (volt) ez?
A megosztás sikeres (annak, aki akarja, hogy az legyen), ha érdekel a tartalma és nem vagy tag, kéred a felvételed. Ha nem, ott hagyod és mész tovább. Ennyi.
A vasútállomás felújításának apropóján kicsit összekapja magát a Volánbusz is, ennek eredményeképpen megszűnhetnek a spártai körülmények a forduló környékén:
"A veszprémi vasútállomásnál lévő helyközi és helyi autóbusz-állomáson kisebb tereprendezést hajt végre a Volánbusz is, a munkálatok tavasszal fejeződhetnek be."
A Facbook miskolci illetőségű, Trilex nevű közössége szerint a REM-855 már nem lila, hanem fehér színű, ahogy valószínűleg a többi ex-veszprémi MAN is hamarosan az lesz.
Ezzel együtt miskolci forgalomba állásuk ideje még bőven bizonytalan.