Keresés

Részletes keresés

ttfej Creative Commons License 2019.06.21 0 0 429

Sziasztok! yaesu vx1000-hez keresek programozó szoftvert.Talán CE-7 kell hozzá.De nem vagyok biztos benne.Amit találtam a neten az nem viszi.Valakinek tapasztalat?MY-25 az előlapi procija.Előre is köszönöm a segítséget.

atika001 Creative Commons License 2019.06.06 0 0 428

CMU-160-as van az enyémekben.

Előzmény: 580~Gábor (427)
580~Gábor Creative Commons License 2019.06.06 0 0 427

A ctcss-modul neve: CTN-160, beszerezhető, nagyjából 6eFt.

A memória bővítő modul, pedig a CMU-161, ez 16 kbites (a CMU-160 csak 4 kbites).

Előzmény: atika001 (426)
atika001 Creative Commons License 2019.06.06 0 0 426

Nekem van is még, jó kis rádió, most szereztem be egy testvért is neki, ha valami baja lenne, legyen helyette. Van C468-asom is, csak sajnos a kijelzője összefolyt, így nem használható. A hibájuk hogy a tasztatúra érzéketlenné válik, meg hogy az enyémek egyike sem tudja a ctcss-t, mert ahhoz valami külön panel kellett beléjük, ami az enyémekben nincs...

Előzmény: Malaguszti (327)
580~Gábor Creative Commons License 2019.06.06 0 0 425

Nagyon sok modern rádiót is programoznak DOS-sal.

A BRG rádiók zöme kristályos, talán a TR331 volt már szintézeres, aminek a frekvencia átírásához egy speciális bin kalkulátor kellett.

BRG kérdéssel keresd HA5BRG-t, már a hívójele is beszédes.

Előzmény: atika001 (424)
atika001 Creative Commons License 2019.06.06 0 0 424

A múltkoriban valahol hirdettek un. taxirádiót, típusra valamilyen BRG 3?? (312?) annál is a programozás volt a gond, úgy hiszem szintén DOS-os. Vagy más DOS-ost hirdettek, csak összekeverednek bennem a már érdektelenné váló dolgok.... Egy szónak is száz a vége, börzéken, aukciós oldalakon bármi előkerülhet napjainkban, (néha olyanok is amitől ámulok és bámulok, pld. rendőrségi rádiók, stb...) úgyhogy még ezek a programok sem biztos hogy haszontalanok... ;)

Előzmény: 580~Gábor (317)
tiger Zoltán Creative Commons License 2019.04.10 0 0 423

Valóban nincs benne Fm rádió vevő! A csicsergést már tudom váltani. 

Nagyon sokat segítettél, hálásan Köszönöm, további szép estét Neked, szia! 

Előzmény: oregbela (422)
oregbela Creative Commons License 2019.04.10 0 0 422

Idézet a Baofeng BF-888S rádió User Guide-ból:

SUMMARY of FUNCTION ACTIVATION
Ch 1-5, Press / Hold both PTT and MONI, and Power ON VOX - ON / OFF.
Ch 10, Press / Hold both PTT and MONI, and Power ON Voice Prompt - ON / OFF
Ch 11, Press / Hold both PTT and MONI, and Power ON Alarm Function ON / OFF (if selected via SW)
Ch 15, Press / Hold both PTT and MONI, and Power ON Change Language (CHI / ENG)
Ch 16, Press / Hold both PTT and MONI, and Power ON Scan ON / OFF (if option set via software)
Ch 1-16, Press / Hold MONI only and Power ON Deactivates Voice Prompt for that session only.

Ennyit ír a UG a rádión elérhető ki/be kapcsolható funkciókról!

Ezeket a funkciókat úgy lehet ki/be kapcsolni, hogy kikapcsolt állapotban egy adott csatornára állunk, majd együtt kell nyomva tartani a PTT/MONI gombokat és úgy bekapcsolni a rádiót. Így azt hiszem egyértelmű, hogy a bekapcsolás után már elengedhető a PTT/MONI gomb!

Így kapcsolhatók a következő funkciók:

VOX funkció (1-5 csatorna) (Ha jól sejtem, az 1-5 csatornára állítással a VOX érzékenysége változtatható!)

A bekapcsolás utáni csatorna bemondás ki/be, (10-es csatorna)

Az alarm funkció, (11-es csatorna)

Át lehet váltani a kínai/angol nyelvű csicsergés között, (15-ös csatorna)

A 16-os csatorna az ominózus SCAN funkció ki/be kapcsolása.

Van még egy ide vonatkozó megjegyzés! Ha a programozáskor be van kapcsolva az FM rádió opció, akkor nem működik a scan! Ez nekem nem teljesen tiszta, mivel tudtommal nincs is benne műsorszóró FM rádió vevő!
Vagy valamit rosszul értelmezek?

Előzmény: tiger Zoltán (421)
tiger Zoltán Creative Commons License 2019.04.10 0 0 421

Értem és Köszönöm !Bocsánat a hülye kifejezésemért, de dolgoztam, nem nagyon volt időm hosszan fogalmazni... Próbáltam a Chirpet is, de folyamatosan hibajelzést küldött, gondolom az usb miatt.. A ptt és a moni gombot Meddig kell nyom a tartani? Amíg jelzi, hogy bekapcsolt és bemondja a csatornaszámot, vagy bekapcsolás után azonnal elengedhető? 

Előzmény: oregbela (420)
oregbela Creative Commons License 2019.04.10 0 0 420

Ez nem egészen így működik, nem használhatod akármilyen frekvencián!

A rádiód UHF sávos, ha nincs rádióengedélyed, akkor csak a PMR frekvenciákat használhatod rajta, hozzátéve, hogy az sem szabályos és legális, mivel egy PMR rádiónak maximum 0.5 watt teljesítménye lehetne és az antennára olyan megkötés van, hogy csak fix lehet, nem szabad eltávolíthatónak lennie. Ez a megkötés azért van, hogy ne lehessen irányított, vagy nagy nyereségű antennát rácsatlakoztatni!
Mindezek ellenére sokan használják, de legalább a PMR csatornákra programozd rá, hogy ne zavarj másokat!

A frekvenciákat megtalálod a neten! Most nem fogom ide bemásolni mind a 16 PMR csatornát, de te magad is kiszámolhatod, ha tudod, hogy az első frekvenciája 446.00625 Khz és innen számolva 12.5 Khz-enként követi egymást a 16 csatorna.

Egyébként mit értesz az alatt, hogy a Chirp nem játszik? Ez egy meglehetősen idétlen és értelmetlen kifejezés annak fényében, hogy rengetegen használjuk ezt a remek programot, többek között ennek a rádiónak a programozásához is!

Ha beprogramoztad a PMR csatornák frekvenciáit és beállítottad a SCAN funkciót mindegyikhez, akkor úgy tudod aktiválni, hogy kikapcsolod a rádiót, a 16-os csatornára tekered, nyomva tartod egyszerre a PTT és a MONI gombot és úgy kapcsolod be. A keresés elindul, ha talál forgalmazást megáll, majd továbbkeres, ha megszűnik a jel. Kikapcsolni ugyanígy tudod a SCAN-t, mint be.

Keresd meg a neten a User Manualt hozzá!

Előzmény: tiger Zoltán (419)
tiger Zoltán Creative Commons License 2019.04.10 0 0 419

Sziasztok !Baofeng bf 888s programozáshoz kérnék segítséget. Gyári usb kábel megvan, program felismeri a rádiót, kiolvas, ír... Chirp sajnos nem játszik. Viszont nem ismerek egyetlen frekvenciát sem, melyet feltehetnék rá, és a scan módot sem tudom elindítani... A programban ki van pipálva. Ha valaki tudna segíteni esetleg részletes leírással, hálás lennék! Köszönöm a segítségeket, Üdv:Zoli 

oregbela Creative Commons License 2019.04.08 0 0 418

Hozzám került egy Navcomm TK-890 típusú rádió, ami Lengyelországban sűrűn fordul elő.

A szokásos két tűs Kenwood stílusú csatlakozó van rajta, próbálkoztam a Chirp-el programozni, de sajnos nem ismeri és más típusokkal próbálkozva sem ment a dolog.

Valakinek nincs ötlete, hogy mivel lehetne még próbálkozni?

Mr. Pepe00 Creative Commons License 2019.03.23 0 0 417

Van egy dc step up converterem, fesz. Állítási lehetőséggel amivel power bankrol tudok tölteni ezt azt. Napelem kell még hozza majd. Fejlesztés alatt a cucc. Radiotolteshez is megfelelo

Előzmény: Desert Rat (416)
Desert Rat Creative Commons License 2019.03.23 0 0 416

Én is egy CB-re szavaznék, pédául Stalker9, de mellé egy UV5RTP, tartalék nagykapacitású aksival és AA-elemtartóval plusz néhány tárra való alkáli elemmel - utóbbi rádióval az FM boadcast vétel is megoldódik valamennyire. Persze nem vizmentes és nem profi, de pont abban van a varázsa hogy nem nagy pénzkidobás ha egy vizmntes dobozban éli le az életét, viszont adott esetben nagyon hasznos tud lenni. Magam is tervezem a tavasszal egy olyan preppercsomag összeállitását egy műanyag ládába, amit csak be kell dobni az autóba és gáz ... 

Házon belüli prepperkedéshez majdnem mindenem megvan, legalább félévig most is kibirom kimozdulás nélkül közművek nélkül,  viszont új felismerésem, hogy a rádiózáshoz villany kell (ez most a gyenge pontom), ezért a következő beruházás egy komolyabb minőségű vadonatúj benzinmotoros generátor lesz - 1 kW is elég.

Előzmény: Mr. Pepe00 (402)
dr!! Creative Commons License 2019.03.22 0 0 415

Oké, gond nélkül eldobom, de kérek ajánlást 20000 Ft-ig megbízható, PMR dual rádióra! Köszönöm előre is, vegyétek figyelembe, nem vagyok rádiós ember!

Előzmény: Doky586 (398)
Doky586 Creative Commons License 2019.03.22 0 0 414

Furcsa.. Aznap is tudtam kiflit venni és a csapból is folyt a víz.. És még a rádiót sem kellett ehhez elővennem.

Előzmény: _nyunyuka (413)
_nyunyuka Creative Commons License 2019.03.22 -1 0 413

Nagyon sokat, emlékezz 2013. március 15.-re. Az egyetlen használható frekvencia a 27,405MHz USB volt. Kamionosok szinte méterre mondták az útinfót, miközben a hivatalos közlemény az "üljön át egy másik kocsiba" volt. Mindörökké rövidhullám! :-)

Előzmény: Doky586 (412)
Doky586 Creative Commons License 2019.03.22 0 0 412

Az már több mint 50 éve volt... Azóta sokat fejlődött a távközlés. :D

Előzmény: _nyunyuka (411)
_nyunyuka Creative Commons License 2019.03.22 -1 0 411

Régebben is volt ilyen, skopjei földrengés. Minden kapcsolat megszakadt a külvilággal, két rádióamatőr kommunikált. Áram nem volt, ők mégis szereztek maguknak :-).

A régi rádióamatőr adóengedélyeknek is volt olyan záradéka, hogy köteles az engedélyes egy 2m-es amatőrsávon működő kézirádiót feltöltött akkuval készenlétben tartani, ez most már nincs.

Előzmény: Mr. Pepe00 (406)
_nyunyuka Creative Commons License 2019.03.22 -1 0 410

Pont azért vettem meg jópár éve HA8DZ-től, mert összsáv-összüzemmód. Nem elsősorban vészhelyzeti célra, hanem játszani-kitelepülni is. Gugliba: GO BOX :-).

Van hozzá egy Li-ion akkupakk és egy 20W-os napelemtábla, kinti töltésre. (SOTA és WWFF szabályok okán.) Kézirádióból meg bármelyik,  azaz egyik sem :-).

Előzmény: Mr. Pepe00 (404)
Doky586 Creative Commons License 2019.03.22 0 0 409

Hát én biztos nem luxus-rádióra költenén a pénzemet vészhelyzetre készülve..

Hanem hasznosabb dolgokra aminek a mindennapokban is hasznát tudom venni.

Előzmény: Mr. Pepe00 (408)
Mr. Pepe00 Creative Commons License 2019.03.22 0 0 408

Nem a betorotol félek, hanem a készülék aratol. Ez akkor jó, ha ki van használva. Nincs vizsgám így nem használható. 

Előzmény: Doky586 (407)
Doky586 Creative Commons License 2019.03.22 0 0 407

Azt is hallottam hogy a drága műszaki cuccok miatt elsőrendű betőrési céllá válnál.. Egy ilyen rádió megszerzéséért minden éjszaka számíthatnál rájuk.. :)

Előzmény: Mr. Pepe00 (406)
Mr. Pepe00 Creative Commons License 2019.03.22 0 0 406

Vészeseti kommunikáció. Nem atombomba, háború, meg ilyesmi, akkor már lőttek mindenkinek.

Lásd pl Venezuela, ahol egy hétig nem volt áram.

Előzmény: Doky586 (405)
Doky586 Creative Commons License 2019.03.22 0 0 405

Bocs de milyen eseményre készülve? És mi köze ennek a rádiókhoz..?

Jópár tartós konzerv a szekrénybe és egy fém hullacetli a bokádra arra az esetre ha egy atombomba leégetné a húst a csontjaidról.. :)

Mr. Pepe00 Creative Commons License 2019.03.22 0 0 404

Huhh!  Szép darab, sokat tudó, mondjuk ára is van, nem kevés, hozzá egy nagyobb aksi kell, autóba vagy fixre telepítve tökéletes, fel is jegyzem magamnak, de hordozni.....

Basszus, ez mindent tud!!!!!  Ehhez én vagyok kevés a rádiótávirász katonai multtal is.

Valami kézi rádió esetleg?

Előzmény: _nyunyuka (403)
_nyunyuka Creative Commons License 2019.03.22 -1 0 403

ICOM 706MKIIG+kis kézi hangoló+macskalétrás katonai huzalantenna. Benne egy kiszuperált R105D dobozában a teljes holmi.

Mr. Pepe00 Creative Commons License 2019.03.22 0 0 402

Tisztelettel a szakértó Urakhoz lenne egy érdekes kérdésem!

Ki, milyen rádiót venne, állítana be "prepper" célra?

Tudom itt off, de hátha.

Mikor lenne haszálva:

olyan havaria (vis major) esetén, mikor megszűnnek az egyéb kommunikációs lehetőségek, tartós áramszünet esetén, stb.

Elvárások:

Minél szélesebb frekvenciatartományban lehessen figyelni, ill kommunikálni, esetleg segélyhívásra.

Hordozható.

Jelenleg UV5-r van, de ha alternatíva lenne barátságos áron, elgondolkodnék.

580~Gábor Creative Commons License 2019.03.22 0 0 401

Az a vicces, hogy tetrára is ugyanezt csinálja, pedig, ha PMR-re van állítva, bő 60MHz a kettő közti frekvencia távolság.

Előzmény: _nyunyuka (400)
_nyunyuka Creative Commons License 2019.03.22 0 0 400

Nem kell tetőantenna, elég a közelben egy DMR-rel adni, arra is nyit a zajzár. Börzén kipróbálható, ropognak mint a géppuska :).

Előzmény: 580~Gábor (399)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!