Keresés

Részletes keresés

btokaji Creative Commons License 2017.03.09 0 0 1068

Köszönöm!

 

A zeiss nagyon drága, de pont van egy eladó használt.

 

Lehet művészkedés gyanánt megpróbálok egy m42 konvertert, hogy aztán irány a piac.

Remélem találok valamelyik fotós boltban valami jóáru darabot. 

 

Tudtok esetleg helyeket, ahol érdemes konvertert keresni?

 

Köszönöm még1x!

 

Üdv

B

rumos14 Creative Commons License 2017.03.08 0 0 1067

a minőségi 50-es az a Zeiss FE 50/1.4, de talán kicsit túl drága.

a Zeiss 55/1.8 egy fantasztikus üveg, lényegében hibátlan, a mérete rendben van, nem olcsó, de használtan már oké.

a "sima" 50/1.8 is korrekt optikailag, építési minőségre műanyag, kb. olyan mint egy Nikon 50/1.8G. az AF lassabb és hangosabb mint a legtöbb rendszerobi, de nem vészes. a tesztek óta van új firmware, javult a sebesség.

24-70-nek javaslom a Tamron 24-70-t, nem tudom, milyen Canon átalakítóval hogy megy, de optikailag jó és megfizethető. Canon 24-70L első verziónál biztosan jobb.

írj egy mailt a publikus címemre, hátha tudok még másban is segíteni, pl. obi próbában.

Előzmény: btokaji (1064)
Noxin Creative Commons License 2017.03.08 0 0 1066

Lehet hogy videora inkább vennék egy A6000-et egy APS-C zoommal :-)

Előzmény: btokaji (1064)
padam19 Creative Commons License 2017.03.08 0 0 1065

Fotóra egyértelműen jobb a Zeiss 55/1.8, sokkal jobb az AF, bár azért ez nem pont 50 (a Sigma ART pl. még szűkebb is, olyan 48mm körül lehet)

 

Próba nélkül nehéz fórumban leírni, hogy mennyire "jó" vagy mennyire "nem jó" az AF adaptált objektívekkel, vannak róla YouTube tesztek szép számmal, de azok sem feltétlen szimulálnak jól egy valós helyzetet. Tényleg nagyban függ attól, hogy mit és hogyan fotóznak vele.

Én csak annyit tudok erről mondani, hogy nagylátószögű obinál (különösen kevesebb fény esetén) pl. előfordul, hogy ugyanoda világít a zöld AF négyzet (center AF), miközben a fókusz mégsem ugyanoda kerül egymást követő fotókon. Szóval nem mindig jó, de sokszor nagyon jó.

 

Áltanánosságban elmondható, hogy Sigma MC-11 sokkal olcsóbb és ugyanolyan jól működik, mint a Metabones (egyes beszámolók szerint bizonyos obikkal az egyik, másokkal a másik működik némileg jobban, de egyenértékűnek tekinthető)

A különbség (a beépített állványgyűrűn kívül) videó terén van, ekkor hasznosabb átkapcsolni Advanced üzemmódba a Metabones-t, a Sigma adapteren ezt nem lehet. Viszont ha a kamera kerül videó üzemmódba, akkor a Sigma is hasonlóan működik.

Egy adaptált Canon 50/1.8 STM is közkedvelt választás, nyilván nem lesz olyan az AF, mint a Zeiss 55/1.8, viszont a Sony 50 1.8-nál még mindig sokkal olcsóbb, és adaptert pedig úgyis célszerű venni, mivel a fly-by-wire manuális fókusz a Sony FE 24-70 objektívek esetén videóra nem annyira jó.

Előzmény: btokaji (1064)
btokaji Creative Commons License 2017.03.08 0 0 1064

Sziasztok!

 

Van jelenleg egy Nikon D800 gépem, amit lecserélek egy Sony alpha 7rII-re.

Jelenleg egy nikon 24-70/2.8 és egy sigma 50mm 1.4 art obim van. Előbbi videóra, utóbbi fotóra kiváló. 

A kérdés, hogy milyen objektíveket vegyek a sonyhoz?

 

Gondolkoztam az olcsó megoldáson, hogy megveszem a Sony 50mm 1.8 120ezres objektívet, de azt olvasom, hogy lassú. Van tapasztalat?

 

De mit vegyek a 24-70 helyett? 

 

Vegyek egy sigma mc 11 convertert, amivel canon objektíveket tudok használni? És akkor canonból egy 17-105/f4-el megvagyok?

 

Vagy arra gondoltam, hogy ha kell a 24-70, akkor majd bérlek egy canont, de akkor is kell egy converter. De milyen? 170ezerért nem fogok metabones.t venni.

 

Röviden kéne egy minőségi fix 50 fotóra és egy 24-70 szerű videóra.

 

Van tippetek?

 

Előre is köszi!

B

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2017.02.14 0 0 1063

Nem baj ha nem tudja értelmezni a hozzászólásomat.

Ha valakiről véleményt mondunk illik a másiknak is megadni a lehetőséget, hogy elmondja az álláspontját. 

 

Azt sem tudom igazán elfogadni, hogy számomra ismeretlen emberek kapásból letegezzenek!!!

Annyit megteszek, hogy a Simonyi Úrnak felhívom a figyelmét erre az esetre.

Részemről ennyit fűznék hozzá, nem akarnám folytatni ezt a beszélgetést!

 

 

Előzmény: B-Rambo (1062)
B-Rambo Creative Commons License 2017.02.14 0 0 1062

Egészségedre. Nyilván nem véletlenül írtam le ezeket. Közel fél évig tartott a szélmalomharcuk velük. Teljes tehetetlenség és dilettantizmus lenne a két szó, ami leginkább leírja a teljesítményüket. Egyébként pedig nem tudom értelmezni bölcs hozzászólásodat: leadok garancialevéllel javításra egy objektívet, itt milyen variációk lehetnek az adjon istenre vonatkozóan?

Előzmény: Törölt nick (1060)
astreno Creative Commons License 2017.02.13 0 0 1061

Sziasztok!

 

Szükségem lenne contax nex adapterre. Ismertek valami dealert, akitől Budapesti átvétellel tudnék szerezni? Mail címem publikus.

Törölt nick Creative Commons License 2017.02.11 0 0 1060

Nem szeretek beleavatkozni más dolgába de ez az írás nem fedi a valóságot erősen túloz. Az egyik legkészségesebb legjobb Sony szerviz Budapesten. Helyben javítanak ,amit meg ki kell küldeni külföldre azt a Sony "belső utasítására teszik"

Lehet, hogy amilyen az "adjon isten olyan a fogadj isten" szituációról volt szó.

 

Én feltétel nélkül megbízom a Budafoki úti szervízben és a munkatársaiban, ismerem őket több tíz éve.

Előzmény: B-Rambo (1059)
B-Rambo Creative Commons License 2017.02.09 0 0 1059

Hál'istennek én még nem ejtettem le fényképezőt vagy objektívet, viszont van tapasztalatom a Budafoki úti szervizzel. Hát nem akarlak elkeseríteni, de a véleményem abszolút lesújtó (2 éves információ, tehát azóta lehet, hogy változott sok minden). Kb. úgy néz ki, mint egy 20-30 évvel ezelőtti Keravill vagy Gelka szerviz, benne a szemétdomb közepén egy unott képű, (fényképezők terén) dilettáns fószer, stb. Ráadásul mindent kiutaztatnak Lengyelországba - lehet, hogy azóta ez is megváltozott. Ha minden maradt a régiben, akkor garancia ide, vagy oda, jobban jársz, ha privát úton nézeted meg valakivel (pl. Kalocsay mesterrel, vagy Csurgó L. bácsival)!

Előzmény: lolaliza (1058)
lolaliza Creative Commons License 2017.02.07 0 0 1058

Sziasztok! 

 

A SONY alpha 7S II típusú kamerámmal kapcsolatban szeretnék segítséget/tanácsot kérni! 

Egy kisebb, de annál szomorúbb esés miatt a gépem nem reagál semmire, általános hibakódot ír ki bekapcsoláskor (camera error turn power off then on). Nagy valószínűséggel az IBIS szenzor elmozdult...láthatóan ferdén van a vázban. Most viszem be a Sony, Budafoki úti szervízébe (Camcorder kft.) , hogy megvizsgálják. Van valakinek ilyen sérülésre tapasztalata?? Esetleg megbízható Sony kamerákkal foglalkozó szerelője?

 

Előre is köszönöm a válaszokat! 

sgyxxx Creative Commons License 2017.02.03 0 0 1057

Kiegészítem saját tapasztalatokkal padam19 és noxin topiktárs gondolatait. Én most A7II-t használok, nagyon szeretem, egy nagyon jó, sokoldalú gépnek tartom.

Előnyei: pontos AF, valamint segítség a pontos élesség beállításához nem AF üzemmódban vagy AF közben.

Nagyon sokféle beállítási lehetőség. Beállítási lehetőségei megegyeznek a "nagy testvér" A99-cel.

Viszonylag kis méret és súly (600 gr.).

A régi Minolta és Nikon, Canon stb. objektívek használhatók, csak megfelelő adaptert kell megtalálni hozzá. Persze itt vannak korlátok, mindenki eldöntheti mit akar, mi a kényelmes stb.

Hátrányai: gyenge fényben lelassul az AF. Statikus témánál ez nem olyan nagy gond, riportnál fel kell tenni a vakut.

Kicsi az akku. Pót akkut kell venni, mert egy akkuval csak legfeljebb az első sarokig szabad elmenni. Az A7II-höz nem adnak "külső" töltőt, de lehet kapni töltőt egy akkuval viszonylag jó áron. Viszont akku töltésnél van egy pozitívuma, mivel az akku gépen belül tölthető, szorult helyzetben akár egy telefon töltővel is fel lehet tölteni. Minden USB 5V!

Javaslom, hogy menj el egy Sony szalonba, ajánlom a Kecskeméti utcait, vigyél egy kártyát, lőjj vele különféle beállításokkal, aztán otthon kiértékeled és eldöntöd kell-e neked ez a gép. És ha hazai vásárlás mellett döntesz, várj meg egy akciózást, sokszor van. Pl. JOY napok (női magazin).

Előzmény: clay____kiss_ (1054)
padam19 Creative Commons License 2017.02.02 0 0 1056

A sporton (vagy bármi egyéb, ahol jól jön a villámgyors AF meg úgy általában a gyors működés) és "szélsőséges körülményeken" kívül gyakorlatilag mindenre jó.

Csak számításba kell venni, hogy az objektívek tekintetében itt igazából nincsenek olcsó, de jó opciók, mint a 'bejáratott' Canon/Nikon DSLR rendszerek esetében.
Természetesen adaptálni is lehet szinte bármilyen más objektívet, de az is kompromisszumokkal jár.

Itt van pl. egy viszonylag objektív összevetés, hogy miben jobb a Sony, és miben a Canon.

Az A7II a dolgok egy jó részét nem tudja az ott szereplő A7RII-höz képest (pl. a videót), de pl. fájlméret tekintetében talán még jobb is.

Előzmény: clay____kiss_ (1054)
Noxin Creative Commons License 2017.02.02 0 0 1055

A más fullframe MILC az maximum a Leica lehetne :-)
A MILC egész más gondolkodásmódot igényel, ha rugalmas az ember és helyén tudja kezelni az előnyöket-hátrányokat akkor nem lesz gond.
Nekem a sima 7-es van AF obik nélkül, simán bevállalnék esküvőt is vele, persze mellette ott lenne az A6000 :-)
A világban nagyon sokan váltottak A7 rendszerre és nem csak amatőrök, hanem sok fotózásból élő profi is. Nálunk itt még kicsi ez a világ és lenézik az embert ha nem villástargoncával hozza a felszerelést...  

Előzmény: clay____kiss_ (1054)
clay____kiss_ Creative Commons License 2017.02.01 0 0 1054

Sziasztok.

 

Egy kis segitséget kérnék, a napokban elgondolkoztam a tükör nélküli rendszeren, és mivel nem volt még a kezemben, nem használtam ilyen típusú komolyabb gépeket, ezért szeretnék tanácsot kérni.
Elsősorban sony a7 II néztem ki, de érdekelnek a a vélemények, más fullframe MILC gépekkel kapcsolatos tapasztalatok.

Mivel nem akarok feleslegesen ki adni több 100e ezért kérném a véleményeteket, tapasztalatokat. Elsősorban esküvő, modellek, portré, divat kategóriákban érdeknének a tapasztalatok.

Aki tud segíteni annak előre is köszönöm

sebestyenlaszlo Creative Commons License 2017.01.31 0 0 1053

Sziasztok

Eladó egy Sony A7II váz SN:3792002 450 000 Ft.
Zeiss 24-70/4 objektív SN:0343984 280 000 Ft
Sony töltő BC-TRW 20 000 Ft
Aksi 2db Grátisz ha nem alkudozol csak picit:)
2016 nyarán vásárolt, keveset használt hibátlan, karcmentes szett eladó.
Doboza, minden papírja és bigyó megvan. Nemzetközi garanciával.
Budapesten megtekinthető.
Írj vagy hívj
+36307776405

pagrus Creative Commons License 2017.01.27 0 0 1052

Ja, hogy barkácsoláshoz. Ahhoz én egy M-bajonettes Techart Pro adaptert (~9,5 mm).

Előzmény: delta4 (1051)
delta4 Creative Commons License 2017.01.27 0 0 1051

Az M42 végződésnek ezeknél az adaptereknél csak praktikus oka van, hogy egyszerűbb legyen a kis bázistávolságú gépekről való objektíveket felhelyezni. Úgyhogy biztosan van létjogosultsága, mert én is ilyet használok, teljes megelégedéssel:

https://www.flickr.com/photos/110624125@N04/31695780814/in/dateposted-public/lightbox/

https://www.flickr.com/photos/110624125@N04/31727473573/in/dateposted-public/lightbox/

😊

Előzmény: pagrus (1049)
delta4 Creative Commons License 2017.01.27 0 0 1050

Ezek a gépek már rosszak. Vagy nem vagy gazdaságtalanul javíthatók... 😊

Az M42 végződés praktikus a keskeny helicoidnál is, mert könnyű kiegészítőket szerezni hozzájuk. Én egy 1.000,- Ft-os közgyűrűsornál nyerek 3 levágható véget. Mindig akkorát vágok a közgyűrűből, amennyi ahhoz kell, hogy a leszerelt objektív kiadja a végtelent (mivel ez a szám mindegyik objektívnél különböző). Így elég egy helicoidot venni (mert ez a legdrágább tétel), és az objektíveket M42-vé alakítani. A 13mm-ről induló adapter egyébként a legtöbbnél elég, de van olyan, amelyik csak a 12mm-esen képes a végtelenre (pl. ISCO 2.8/45). Meg persze olyan is, ami még akkor sem, azoknál nincs más megoldás, mint egy nagyon pontosra vágott egyedi közgyűrű, mondjuk egy fordítógyűrűn. De itt nincs holtjátékod, tizedmilliméterre pontosnak kell lenned, ráadásul csak az eredeti csavarmenettel számolhatsz, így a legkisebb tárgytávolságod általában 1 m körüli...

Előzmény: astreno (1048)
pagrus Creative Commons License 2017.01.25 0 0 1049

Nincs létjogosultsága, 27 mm-nél picivel több a végtelen állás M42-nél, annál csak hosszabbra van szükség.

Előzmény: astreno (1048)
astreno Creative Commons License 2017.01.24 0 0 1048

Óóó, barbár! Így leműteni egy odakonstruált objektívet, ezzel halálra ítélni a hátrahagyott részt... :-)

 

Igen, erre én is gondoltam, hogy más bázistávú objektívekhez jó lehet, de akkor miért m42-es a vége? Miért nem m39-es? Én még arra gondoltam, hogy valakinek lehet ezzel kényelmesebb fókuszálni. Vagy ha berakok egy 10mm-es közgyűrűt, akkor ugyanott vagyok, csak talán a kisebb kinyúlás miatt stabilabb lesz a szerkezet (32 mm helyett csak 14 mm). Ennyi elég is nekem. Vagy ha veszek egy m39 -> m42 adaptert, akkor úgy is tudom használni. Mindenesetre egyik megoldás sem tűnik sziklaszilárd érvnek a 17 mm-es m42-es adapter létjogosultsága szempontjából. 

Előzmény: delta4 (1043)
delta4 Creative Commons License 2017.01.24 0 0 1047

Jaaa, így már tiszta! 😀

Előzmény: ophidian (1046)
ophidian Creative Commons License 2017.01.23 0 0 1046

Jogos, a féligáteresztő tükör nem a gépben, hanem az E-bajonett-A-bajonett átalakítóban (LA-EA4) van, az meg ugye nem kötelező tartozék.

Előzmény: delta4 (1045)
delta4 Creative Commons License 2017.01.23 0 0 1045

Ööö... Lehet, hogy én értelmezem rosszul az írást, de az A7 nem SLT-váz... ILCE vagy MILC, tökmindegy, az SLT viszont eléggé más rendszer. De ha Te találtál az A7S-ben tükröt, akkor azt tényleg ne merd tisztítani, inkább gyorsan vidd szervízbe, hogy szedjék ki belőle... :-)

Előzmény: ophidian (1038)
delta4 Creative Commons License 2017.01.23 0 0 1044

Ja, az szerintem is csak elírás, hogy ami jó az A7-re, az nem jó az A7 II-re. Nálam működik minden, eBay-ról lett beszerezve (made in China :-) ), nincs minőségi problémám. Az nem elírás, hogy végtelent megtartó élességállításra jók azok, amelyikeknek ugyanakkora a méretük, mint a normál adapternek és azok is, amelyikek keskenyebbek, csak azok kisebb bázistávolságú objektívekhez valók. Ezeken kívül léteznek csak makró-helicoidok is, amik kényelmesebbek és praktikusabbak, mint a közgyűrű. :-)

Előzmény: astreno (1042)
delta4 Creative Commons License 2017.01.23 0 0 1043

Szia! Nem elírás, a keskenyebb helicoidokkal a kisebb bázistávolságú vázakról származó objektíveket lehet adaptálni (tudomásom szerint a 12mm-ről induló a legszűkebb...). Én speciel a központi záras gépekről lebontottakat teszem fel ezekkel (valahogy így: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=805372476280957&id=577281589090048). De a csigamenetes adapter mindenképpen nagy találmány, ha az ember ki akarja kicsit terjeszteni az objektívje határait. Van pl. olyan Komine 135mm-es objektívem, amelyik optikailag kiváló, de csak 2 m-re állít közel, ez a helicoiddal válik teljes értékűvé... Annyi esetleg még - a költségoptimalizáció kedvéért :-) -, hogy én Canon EF-Sony E adaptert vettem, így erre az egyre a meglévő Canon adapterekkel mindent (PK, M42, Nikon stb.) fel tudok tenni.

Előzmény: astreno (1042)
astreno Creative Commons License 2017.01.19 0 0 1042

Sziasztok!

 

Eljutottam odáig, hogy nekem is kellene egy Helicoid adapter, mert nagyon kényelmessé tenné a mini tárgyak fotózását és a közeli portré felvételeket. Viszont én M42-es adapterben gondolkozom. Van olyan adapterrel tapasztalatotok, ami nem lötyög, nem kotyog, nem akar szétesni, nem lóg, nem csúszik ki magától, nem szorul és nem vignettál? A látszattal ellentétben nincsenek nagy igényem, csak jól használható legyen. Ha nincs ilyen, nem ragaszkodom hozzá... elég lenne egy 12mm-es közgyűrűnek megfelelő kihuzat.

 

Miért van ezekből alapból 27 és 17 mm-es verzió? Valaki ezzel akar fókuszálni? És miért van az, hogy valamelyik jó az A7-re, de A7s-re meg A7II-re már nem? Szerintetek ez csak elírás?

 

Előzmény: Noxin (979)
estvan111 Creative Commons License 2016.12.31 0 0 1041

Elnézést mindenkitől a fórumon. Nem ide akartam. De azért mindenkinek buék.

Előzmény: estvan111 (1040)
estvan111 Creative Commons License 2016.12.31 0 0 1040

 

Ezzel a csilis, foghagymás pálinkával kívánok mindenkinek boldog új évet. Egyben összefoglaltam rajta mindent amit ebben az évben a fórumon elsajátíthattunk a jó fotóról. Nem volt könnyű egy képbe sűríteni. 

De ha az ember jól beszéli a képi nyelvet akkor minden megoldható.:)

veinert Creative Commons License 2016.12.02 0 0 1039

Sziasztok!

Van egy "hülye" kérdésem. Azon gondolkoztam, hogy az A7 vázamon és gondolom a többi Sony MILC gépen is, manuális objektívekkel "A" és "M" módban van fénymérés. Ha, vennék egy TTL vaku-t, akkor képes lenne megfelelő villanási erősséget állítani a rekeszérték hiányban? Működhet?

üdv :)

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!