A két busz nagyon nem egyforma, ezen nem lehetsz biztos benne, hogy becsukódtak az ajtók. Látni kell! Nem érted, hogy miért nem indul el a busz: Jé, nyitva van a hátsó ajtó! Nem érted, hogy miért nyomják menet közben a vészcsengőt: Jé, nyitva van a hátsó ajtó!
Ezek mind velem (többször) megtörtént esetek. Az ajtó nyitó gombok nem jelzik vissza a nyitott ajtót, oda kell erősen nézni a tükörben. A kamera (ha működik) se tökéletes megoldás, de tömegben peldaul az utasok teljesen eltakarják előle az ajtót. Ami az infra miatt folyamatosan visszanyílogat, kivéve ha nyomva tartod a központi zárót, azt csak az élszenzor nyitja vissza, ami az ajtó élén levő gumiban van. Ezt sokszor még elindulás után is nyomják, biztos ami biztos alapon.
Ha kiesik valaki, akkor pedig a biró nem azt fogja kérdezni, hogy miért nem álltam szépen a megállóban, hanem hogy miből tudom, hogy zárva volt az ajtó. Úgy gondoltam?? Vagy esetleg saját szememmel láttam is? Nagyon nem mindegy!
Ez engem is érdekelne. Csak ezt egyetlen BKV-s sem csinálja a 7700A-val, ezért furcsa. Ők tudnak párhuzamosan beállni és az utolsó ajtó nem 40 centire van a megállótól. Egyetlen BKV-s sem kezdi eszeveszettül az utolsó méteren tekergetni jobbra a kormányt, hanem érzi és látja a busz jobb oldalát. Gondolom ez lehet a legnehezebb feladat, mert ameddig a BKV-sok elmennek 10-15 centire a párhuzamosan parkoló kocsisor mellett, addig itt ez nem megy. De ki lehet menni az 5-ösre és látni fogod miről beszélek.
Aki látni akarja a hátsó két ajtót is az sose fog párhuzamosan beállni a megállóba. Nagyon jól megfigyelted, hogy az utolsó egy-két méteren jobbra húzza a kormányt.
Aki látni akarja a hátsó két ajtót is az sose fog párhuzamosan beállni a megállóba. Nagyon jól megfigyelted, hogy az utolsó egy-két méteren jobbra húzza a kormányt. A csuklós buszt kicsit meg kell "törni", hogy szemmel lehessen tartani az utascserét. Ez fontosabb, mint hogy hány centire áll meg.
Rengeteg tapasztalat gyűlt össze, mióta elindult ez a szolgáltató a buszaival Budapesten. Klímát még nem láttam egy kocsin sem működni (5-ös). A megállóba egyszerűen nem tudnak beállni. Szinte az összes sofőrnél megfigyelhető az, hogy a megálló felénél kezdi húzni a kormányt, majd a tábla előtt egy méterre (mikor már látja, hogy kva messze van a padkától) elkezdi jobbra alászedni, hogy legalább az első ajtó ott legyen. Ezáltal a busz sosem lesz párhuzamosan a megállóval. Ezt rengetegen csinálják, szerintem hibásan oktatták nekik. Semmi fejlődés nincs, elképesztő reakcióidővel ülnek egyesek a volán mögött, nem érzik a buszt, bármilyen egyenestől eltérő művelet kihívást jelent számukra. A végállomásról történő elindulást egyedi módon értelmezik (+1-1,5 az alap). Szóval elkeserítő. BKV-s kocsin ilyen járművezetők nem ülnek...... Van kivétel, de az kevés. Ez az a szolgáltató, akinek nem szabadott volna teret engedni Budapesten, főleg, hogy tudták az eddigi munkásságát.
Ja, a klímavezérlő csinálja, tévedtem. Talán pont ezért. A hátsó sarokban lévő ülések alatt a kipufogó van, nem csoda ha forró.
A klíma szabályzásának finomsága engem megvett, de nem mindenütt van jó idő. Az első kocsitestben egyértelműen melegebb van, mint hátul, a csuklóban pedig túl meleg van.
Nagy valószínűséggel az összesre igaz, de ma a 386-ot fogtam ki. A leghátsó sorban a pad konkrétan forró és a sarokban lévő két szellőző is rátesz a dologra, így a jobb utolsó ablak folyamatosan nyitva van. Végállomáson állva a klíma miatt a motor 4-5 perc állás után újraindul, aminek az alulméretezett akkupakk (ugyebár kétszer ekkora volt a 7700 Hybridben) a forrása.
MYK-385, ma. A ventilátorfokozat kapcsoló, amit a tisztelt jvez kezelt, az a fűtőtesteké volt, igaz nem fújtak meleget, de akkor is teljesen feleslegesen jártak.
Láttam működő fűtőventilátorokat nyáron pér hete a 388-ban is.
Az a kapcsoló, az nem a klímáé. A hatás a legjobban a négyes ajtó, második szárnya mellett figyelhető meg, a többi ventilátoros fűtőtest halkabb.
- a visszanyitási problémák felvezetése a forgalmi munkalapra és javítattása a műszakkal
- nem kell ennyire tartani tőle szvsz Ahol van mód alapból engedélyezőzni, ott az esetek döntőtöbbségében, még a visszanyitás ellenére is van mód fotocella használatára is
Nem tudom van-e ezekben egyedi ajtónyitásra és automata visszazárásra lehetőség, de szerintem egy kis beállítási idő után (utasránevelés a'la Combino & TW automata visszazárás) szerintem érezhető lenne a fogyasztásban is a hatása: Pl. egy Zuglónál, Blahánál (5,7) vagy Astoriánál (9) amikor lámpaváltásra zárnak, addig szellőzés van nem melegedne fel annyira a kocsi. A másik az ablakokat kérem csukja be mert megy a klíma szöveg használata. Persze csöves esetén felejtős a dolog, mert akkor inkább legyen meleg, de elviselhetőhöz közelítő környezet (szag)..
Minap lepróbáltam a klímát, a hibrid aksik merültek jobban és a diesel végig alapjáraton ketyegett és az 5-ös vonalon 5 megálló alatt lefagyasztotta az utasteret.