Keresés

Részletes keresés

szilisofor Creative Commons License 2019.12.30 0 0 86

És még egy Budget levél:

 

 

Good day. Please find below points for your queries:

 

  • Oman insurance will cost AED400 valid for 8 – 30 days in Oman.
  • If you booked for Kia Sportage, the surcharge is AED74 per day while in Oman.
  • Vehicle is not also allowed for off – road driving.
  • You must only take the Dubai – Hatta border (Al Wajajah) since all other entry and exit points to Oman will deny you from getting through.

 

Kindly share the confirmation number for your booking so we can note the Oman trip and be able to prepare all the required documents.

 

Thanks & regards,

Maria

 

Megjegyzem, hogy egy baromi nagy Shevrolet terepjárót kaptunk ami 300LE majd 4.000 ccm és a legújabb model volt. Ománban pont reklámozták egy óriás kivetítőn.

 

A gátló körülmény, hogy Nem a DWC-n van az iroda, így át kellett taxizni a központi reptérre ami majd 70 km.

szilisofor Creative Commons License 2019.12.30 0 0 85

Ezt most találtam:

 

A határátlépést Omanba a következő partnereink teszik lehetővé:Dollar, Budget, Hertz
Minden partnerünknél egy határátlépési engedélyt kell az átvételkor kiváltani (Oman Insurance Cover note), aminek a díja:
Dollarnál 1x AED750 hét napra, majd minden további napi AED100Hertznél pedig AED100/nap vagy AED550/hétBudget 1x AED250 hét napra, ezen felül a napi bérleti díj 20%-a pótdíjként az ott töltött napokra

 

 

A Budgettól kapott levél:

 

Please be advised the Oman Insurance will be AED 250valid for 7 days and Oman surcharge will be AED 74 per day.

 

For your Oman trip, please find the following:

 

  • We offer the Oman Insurance at AED 250 (valid for 7 days stay in Oman). You may purchase the Oman Insurance at the border only if it is not available at the time of pick up.
  • All required documents such as original car registration and No objection letter will be handed over to you at the time of rental.
  • Each day you are in Oman, a surcharge will apply and is non-refundable.
  • Vehicle is not allowed to be driven to Salalah in Oman.

 

 

Please kindly share the confirmation number for your booking if you wish to add the OMAN TRIP.

 

Thanks and Regards

 

Sandeep Nair R

szilisofor Creative Commons License 2019.12.30 0 0 84

Sziasztok.

Próbálok pár kérdésre válaszolni.

 

A szállást nem nagyon ellenörzik. Több arab országban is kérték de akármit beírhatsz. Javaslom a Hiltont mert az mindenhol van....vagy lesz :) Amennyiben egy szállás már van akkor azt írd be.

 

Dubai-ból Salalah-ba nem engedik a bérautót. ez rajt van a szerződésen. Budget és dollar biztosan átengedi az autót de nem árt lelevelezni velük. Olvastam más fórumokon, hogy a Thrifty is átengedi az autót de arról nincs tapasztalatom.  Persze ki lehet játszani gondolom bár hallottam olyat, hogy valaki nem a Hattai átkelőn ment át hanem Al Ainnán és amint leállította az autót GPS alapon blokkolták a gyújtást. Nem esküdök meg rá de talán Német fiatalokkal történt. Az is lehet valami helyi cégtől bérelték az autót.

 

www.daymaniat-shells.com

Mi velük voltunk. 

25 Rial volt fejenként, és két helyre vittek minket egy fél napos túrára.  Elvileg 12 személyes a kis hajó de mi 13-an voltunk és ránk bíztak egy fiatal amerikai kiscsajt. Nem palackos búvárkodás! Ahhoz kell engedély és valahol a palota utáni partszakaszon van egy öbölben a bázis.

gss Creative Commons License 2019.12.30 0 0 83

A szállás igazolást hogy ellenőrzik,mennyire veszik komolyan?

Vizum kérésnél van ilyen rubrika,nem lett beirva semmi,meg is jött a vizum de rá van irva hogy kötelező a szállás. Kb fele arányban vadkempingezni akarunk,remélem nem bukjuk.

Előzmény: Szgyurma (79)
egér23 Creative Commons License 2019.12.29 0 0 82

Sziasztok! Február 2-án utazok Dubajból Maszkatba. Ha valaki aznap tervezné szintén az utazást bérelt autóval, szívesen betársulnék :) 

rebkaaa Creative Commons License 2019.12.27 0 0 81

Köszi, mi csak február 5- én érkezünk Dubai- ba.

Előzmény: toth.mari (80)
toth.mari Creative Commons License 2019.12.27 0 0 80

 Üdv.   Mi január 29-én megyünk  bérelt autóval át Ománba.  Ha érdekel írj.

Előzmény: rebkaaa (70)
Szgyurma Creative Commons License 2019.12.23 0 0 79

Mi most Salalah-ban vagyunk, két kisgyerekkel... saját szervezésben (én navigáltam) voltunk az Empty corner-ben... sivatag túra. Tegnap a legszebb parton nézegettük a delfineket... mindent meg lehet oldani. Csodás ország. Net kártya 4gb 7 omani....

gss Creative Commons License 2019.12.23 0 0 78

Bookingon 6-8eFt/éj környékén már lehet találni szállást,volt olyan is hogy csak az első éjszakát fizettük bookingon keresztül,utána annyira megtetszett hogy maradtunk még 2 napot,még olcsóbban.

Bevásárló központokban van olcsón sátor,a sivatagi éjszakát vétek kihagyni és nem veszélyes (nincs skorpió vagy hasonló)

Telefonnal lehet navigálni.

Teknős parton kb január-februárban voltunk (szálloda fizetős programja) csak 1-2 eltévedt kis teknőst láttunk,de érdekes volt,az idegenvezető miatt.Nem bántuk meg.

Nethez mi vettünk kártyát,nem tudom mennyibe került.Jan végén majd megirom tuti most is veszünk.

Wifi ált. szállodákban van

A két hétre most 460 riálért bérlünk terepjárót korlátlan km-el,azt hiszem fullos biztositással.(nem nagy nevű cég hanem vmi kis utazási iroda,remélem nem bánjuk meg)

Előzmény: rebkaaa (75)
gss Creative Commons License 2019.12.23 0 0 77

Ez a salalahi tiltás nekem új,tudsz erről esetleg bővebbet? (most tervezzük hogy arra is lemegyünk)

Mi az oka?Hogy ellenőrzik?...

Dimaniyat jó ötlet.Tudsz esetleg konkrét buvárbázist ajánlani?

Előzmény: szilisofor (74)
bounty112 Creative Commons License 2019.12.23 0 0 76

Mi normál autót bérlünk Muscatban, a hegyeket és a sivatagot pedig szervezett túrával nézzük meg, 1 éjszaka sátorban a dűnék között :) Sajnos tényleg nem olcsó, de amúgy máshol a szállás árak szerintem nem olyan vészesek.  Oké, nem 4e/fő, de olyat itthon se nagyon találni, az akkor vadkemping.  A terv 2 nap Muscat, 2 nap Nizwa környéke + kanyon, 1 nap sivatag, aztán 4 nap Sur környéke, tengerpart, Wadi-k. Azt tervezem, hogy veszek egy ománi sim kártyát a nethez+mobilon offline gps.

Előzmény: rebkaaa (75)
rebkaaa Creative Commons License 2019.12.22 0 0 75

Köszi. Nagyon örülök, hogy írtál. Már kezdtem elbizonytalanodni...

Nem gondolom magunkat beszarinak, minden télen ázsiai országokat járok egyedül vagy egyik barátnőmmel, de ezekben az országokban még amikor azt gondoljuk, hogy a világ végére keveredtünk is mindenhonnan fillérekért és könnyedén eljutunk A- ból B-be, mert ott a helyieknek szánt tömegközlekedés és kérdezek

Elkezdtem viszont körbejárni a dolgokat, árak vannak rendesen.Nem tudom,én a bookingon olcsó szállást még csak megközelítőleg sem találok sem Muscat- ban, sem máshol. 

Nincs is hostel,Oman nem a hátizsákos túristákra van berendezkedve.  Nekem az olcsó szállás 2-4000ft/ fő max. Ha a sivatagban szeretnék 1 éjszakát kinn aludni+ vigyenek is valamerre, az min. 50-60.000 ft/ fő. 

szóval át kell kalkulálni a programot, hogy merre menjünk, csak olyan helyre amiket magunk is meg tudunk közelíteni.

Sátrazás nem játszik, wizz kézimotyóval útazunk, semmi plusz dolgot nem viszünk.

Inkább több helyen aludnánk. Ebben szeretném a segítséget kérni, egy ésszerű útiterv kialakításához.

Dubai semmilyen szinten nem izgat bennünket, viszont Abu Dhabit meg szeretnénk nézni, ezért most úgy gondolom, hogy érkezés után másnap  elbuszoznánk oda és 3.4. nap innen Salam Air- el 24.000ft- ért elrepülnénk Muscat- ba, hogy egy kicsit gyorsítsunk az odajutáson. Így Oman- ban kell kocsit bérelni.

Muscatban hány éjszaka lenne ideális ha a távolabbi látnivalóknál inkább ott aludnánk? Hol érdemes továbbá megszállni? Nagyjából mik fűzhetők fel egy útvonalra? Sur akkor az egyik kiindulopont, köszi hogy írtad.

Maps.me vagy egyéb offline térképen jól követhetők- az útak, könnyen megtalálhatók- e a híresebb wadi-khoz vezető mellék útak

A túra útak vannak valamennyire jelezve vagy valami telefonos térképpel nem lehet eltévedni? 

A Grand Canyon kérdéses akkor, hogy mivel? hol van a legszebb részei? 

 A teknős partról olvastam még. Érdemes oda ellátogatni vagy februárban nem?

Internetet hogyan használtok ott? Van sok helyen WiFi? 

Na nem mintha net- en akarnék lógni,csak a gyerekeimmel szeretnék komunikálni. 

 

 

 

 

Előzmény: szilisofor (74)
szilisofor Creative Commons License 2019.12.21 0 0 74

Szia!

 

Ha nem haragszol akkor én is válaszolok.

Dubaiban bérelt autóval mentünk át Ománba és 10 napot voltunk ott.

A Budget is átengedi az autókat. Kia sportaget foglaltam, helyette kaptam egy batár nagy Shevrolet terepjárót.

A határon nem szórakoznak soket de csak a hattai határon lehet átmenni autóval és vissza. Ezt nagyon komolyan veszik. Útközben nagyon nem sok látnivaló van de Soharban érdemes megállni mert Valami miatt azt hiszik az 1001 éjszaka mesebeli Szinbádja itt született:) Szerintem vicc... Lehet olcsó szállást találni Muscatban is de mi ott csak 5 éjszakát töltötttünk és csillagtúráztunk. Majd le Sur-ban mentünk. Útközben rengeteg a látnivaló, érdemes korán menni. Pláne, hogy a Wadi Shab- ba ahol csónakon visznek át csak sötétedésig lehet lenni. Sur megint jó kiindulópont a Wadi Bani Khalid és a Wahiba Sand felfedezéséhez.

A déli úton (amit a google alig mutat) mentünk végig Al Khalufon át Duqm-igés a 31-esen vissza. Sinawban van az ország egyik legnagyobb piaca....csak megemlítem.

 

Salalah egyrészt messze van, másrészt még az ománi autókölcsönzők közt is van ami nem engedi el addíg az autót, pláne az Emírségekbeli. Ezért azt majd legközelebb fedezem fel.

 

A Grand kanyonhoz egy jó darabig fel lehet menni és valóban a kilátó pont és pár resortnál aszfaltos az út de vannak szakaszok ahol km hosszan csak földút van. És bizony elég meredek részek is ahol egy normál autó nem megy fel.  Figyelmeztettek is minket, hogy csak terepjáróval vágjunk neki.

 

Valóban Amman egy kicsit káoszos de Omán se piskóta. Az autópályán elég nagy a forgalom, rengeteg körforgalommal ami 2-3 sávos is lehet. Erre nagyon kell figyelni besoroláskor mert index az nincs az autókban....szerintem. Viszont az autópályák melletti szervízútakra bárhol le és fel lehet hajtani amit meg is tesznek és közben gyalogosok futkosnak át az ember előtt. Kb. 2 km-enként van trafipax ahol lassítanak majd jön az őrült száguldás megint.

 

A helyi utazásszervezők horror áron ajánlanak túrákat, nem ajánlom. Viszont mi voltunk búvárkodni a Daymanian szigeteknél és 25 Rial volt csak fejenként a fél napos program.

 

Ha nagyon bevállalósak vagytok akkor akár kempingezni is lehet szinte bárhol. Nem szólnak érte a helyiek ha úgy döntesz sátrat versz valahol. Persze vannak kivételek de zömmel ott alszol ahol akarsz.

És ha eszedbe jut akkor most rögtön válaszolok is: Nőknek semmiféle baja nem történik az országban. Tisztelik őket és a túristákat még véletlen se zaklatják. Nagyon szigorú a törvényük. Ezért ha nem miniben és pántos felsőben flangáltok akkor semmiféle baj nem lehet még a legeldugodtabb faluban se. Végtelen baráttságos nép.

Előzmény: rebkaaa (70)
gss Creative Commons License 2019.12.15 0 0 73

olvass vissza!!!

Dubai-ból kocsival:nehéz ügy,ha sikerül írd be ide,szerintem nem fog menni és-vagy nagyon drága.

Kb olcsóbb közvetlen muscat.

Oman off-road konyvet vegyétek meg,drága de nagyon megéri.Haverom neten utána nézett muscatban vmi nagy bevásárló központba vettük meg.

Meg persze turista térképet érdemes keresni.(jó eséllyel a határon találsz)

"terepjárós ember" nagyon drága,(két éve ha jól emlékszem 60-80ezer ft lett volna átszámitva hogy átkisérnek minket a sivatagon) inkább terepjárót béreljetek

Van vmi magyar szállásadó-turaszervező csaj a sivatag szélén,drága nézz utána(utikritika.hu)

Grand Kanyonhoz felül van egy tökéletes műut azon jártunk, lent ugy tudom nincs.

Találni olcsón szállást (pl bookingon) 

Mi harmadszor megyünk januárban. 

Amit vsz ujra megnézünk: Wadi bani khalid (fönt a barlangot vétek kihagyni),wadi tiwi,halpiacon biztos megint rámutatunk 1-1halra hogy azt kérjük megsütve,

sivatagba biztos megint éjszakázunk min 1x,eddig kimaradt de most lemegyünk Salallah-ba,GrandKanyonba lent is tekergünk,sugar dune...

Már láttuk de érdemes megnézni: 1-2 várat,Muscati piacot,Ras al Jinz (hotelből kivisznek teknős lesni),Bimmah Sinkhole,Al Hoota barlang,nemugrikbeaneve viztározó...

 

Előzmény: rebkaaa (70)
bounty112 Creative Commons License 2019.12.15 0 0 72

Mi hamarosan utazunk 10 napra, a vízum 2 nap után lett jóváhagyva. Mindenképp szeretnénk Jebel Shams túrát, remélem ott kinn akad majd alkalmi túralehetőség vezetővel. Vagy jobb lenne előre leszervezni?

Előzmény: drp1 (71)
drp1 Creative Commons License 2019.12.13 0 0 71

Szia,

10 napja jöttunk haza, szuper hely. Dubaibòl az éjszakai busszal mentünk, 10 EUR a kilépési illeték, az út jó volt, a határátlèpés kb 1,5 az egész út 7 óra. Csak 6 napot voltunk, 4 napra béreltem autót, 1150 km-t mentünk, full biztosítással utólag km ràfizetéssel 220 EUR volt ( dollaroman). A hegyekbe nem mentünk föl, mert nem akartam terepjàrót bérelni, a befizetett túra meg horror áron lett volna, meg nem is volt annyi időnk. Maszkatból repültünk haza, a kocsit a reptéren adtuk le. Omán gyönyörű, mi nem bántuk meg. Vízum pár perc alatt megjön

Előzmény: rebkaaa (70)
rebkaaa Creative Commons License 2019.12.13 0 0 70

Szia Strawberry 1990, Nemrég találkoztunk az Azori fórumon:) Mi azóta meg is jártuk november elején.

Tegnapelőtt még nem tudtam, hogy Ománba akarok menni, de most már igen. Vettem egy nagyon olcsó 2 hetes Dubaj Wizzair jegyet és innen tovább Cebu Pacific tervem lett volna, de februárra ehhez már nem túl jó az időzítés, nagyon drágák  a jegyek.

Elkezdtem gondolkodni, hogy Dubaj tuti, hogy nem (az idén egy vietnámi átszállásnál 12 óra alatt meg is néztem az összes látnivalóját) és csak pozitivumokat olvastam Ománról.

Ketten vagyunk a barátnőmmel, kocsit szeretnénk bérelni Dubajból. Ezzel kapcsolatban kérdeznék is a többiektől. Jó az információm, hogy csak a Dollár autókölcsönzőnél van lehetőség Ománra külön biztosítást kötni és tőlük kölcsönzött autóval lehet átmenni?

Egy kb 10-11 napos proram összeállításában tudnátok segíteni? Dubajban mindenképpen aludnunk kell, mert 21-re érkezik este  a Wizz gép és visszafelé sem aznap jönnénk inkább, mert én az az óvatos duhaj fajta vagyok, előző éjszaka már szeretek abban az országban lenni,ahonnan indul haza a gépem.

 

 

Felmerült busz Maszkatig és ott bérelni, de azt olvastam, hogy ez azért nem túl jó ötlet, mert útközben is vannak látnivalók és akkor visszafelé kellene jönni.

Bár 33 illetve 40 éve vezetünk autót, nyilván valahogy elboldogulnánk egy terepjáróval is, de maradnánk inkább  a sima személy kocsi mellett. Inkább Dubajban félek a közlekedéstől, de nem lehet rosszabb mint Amman:)) 

Sivatagi túrához illetve az ománi "Grand Kanyon"-hoz viszont keresnünk kell terepjárós embert. Ezeknek a túráknak mi a reális ára? Mondjuk egy sivatagi táborban alvósnak? Irodákban kell befizetni  vagy működik más módon is? 

Egy kicsit beijjedtem a szállás áraktól, látom hostelek nincsenek is Ománban. persze nem a hátizsákos turizmusra állt rá, mint Ázsia de legalább nincs is tömegnyomor és ha valahol akkor itt találhatunk igazi arab kulturát.

Érdemes-e egyáltalán szállást foglalni vagy találunk valamit mindenhol? Látom, hogy ez nem a megszokott low costs útazás lesz... 

Bocs, hogy ilyen sok bajom van, de vízúm kérdésem is lenne.

Az e vízúm mennyi idő alatt jön meg és mikor érdemes megcsináltatni, minél később? Van-e Dubajból kilépési illeték, illetve visszafelé Oman-ból? Sima ügy a határátkelés? 

 

Autóbérlés szempontjából lehet hozzánk csatlakozni még 1 vagy 2 főnek, február 5-19...

Köszönöm mindenkinek előre is a segítséget.

 

 

 

Előzmény: Strawberry1990 (67)
szilisofor Creative Commons License 2019.11.10 0 0 69

a KLM és a Qatar is szokott akciózni. Érdemes egyből Muscatba menni. Dubai nekünk se jött be de én ott béreltem autót és azzal mentünk át Omámba. Nagy terepjáró volt és mindenhova elvitt.

Viszont Ománban egy mezei autóval is el lehet közlekedni ha nem akartok vagánykodni. Viszont a Grand Kanyont csak 4*4- essel lehet megközelíteni mert nem engednek tovább az úton és nem is tudsz felmenni a hegyre kis autóval. A Snake kanyont is csak terepjáróval lehet megnézni és pár wadinál is ajánlatos a nagy kocsi. Mi bementünk a sivatagba is de nem vészes ha ésszel csinálod.

Pl. a Sugar Sandhoz mi inkább gyalog mentünk mert bár sokan ródeóztak arra de annyira nem voltunk bevállalósak.

 

Magasan a legkultúráltabb ország amit ismerek, pedig elég sokat bejártam már. A nőknek semmitől nem kell félnie és rendkívűl baráttságosak és segítőkészek az emberek. Bármikor vissza mennék és szerintem fogok is:)

motoremelo.hu Creative Commons License 2019.10.22 0 0 68

gjc-vel egyetértek,kivéve a sivatagot :-)

 

ha nem mész le az útról egy négykerekessel nagyon simán vállalható a sivatag

helyiek rémiszgetnek hogy fizess vezetőt (mocskos drágán)

először mi is fostunk,de bidiyahban egy pakisztáni éterrem góré és a helyi rendőr is azt mondta hogy 4 kerékkel nyugodtan nekivághatunk,csak ne menjünk le nagyon az utról (meglepően nagy a forgalom)

persze mi lementünk,mind a kétszer,el is akadtunk,de arra járó helyiek segitettek :-)

 

a busszal meg az a gond hogy elvesz az egészből min 2-3 napot ( a sok óra várakozással együtt a repülés-buszozás között)

pegazust pl érdemes figyelni,nem tul drága a bud-muscat

 

Strawberry1990 Creative Commons License 2019.10.22 0 0 67

Mindenkinek köszönöm a segítséget , nagyon sok dologban sikerült előrébb jutnunk . :) 
Skyscanneren néztünk repjegyeket stb , annál a verziónál maradunk hogy , Dubaiba leszállás aztán megyünk is át Ománba mivel ahogy néztük kb 50 ezerrel drágábban jön ki a Maszkatba repülés ami azért nem elenyésző összeg . Viszont Dubaira mi nem akarunk időt szánni egyáltalán . A könyvet ami ajánlva lett beszerzem mindenképp , aztán már csak pörögnie kell a napoknak . 
Tényleg mindenkinek hatalmas köszönet ;) 

gjc Creative Commons License 2019.10.21 0 1 66

Két éve a busz innen indult. Mi azért mentünk Dubai-on keresztül, mert némileg olcsóbb volt a repjegy, illetve kicsit körülnéztünk Dubaiban. Utólag számunkra a Dubaiban eltöltött napok inkább elpocsékolt időnek tűntek Ománhoz képest. Ha ismét megyünk (nagyon remélem :) ), biztosan közvetlenül Ománba repülünk.

 

Hölgyeknek igazán nincs miért aggódni, komolyan. Sőt...

 

15-16 nap alatt nagyon jó útvonalat be lehet járni. Én a bérleti díjak optimalizálása céljából lehet, hogy úgy tervezném, hogy azokra a napokra kérnék csak terepjárót, amikor nagyon fontos. A többit meg mezei kocsival be lehet járni. Persze ez nagyban függ az útvonaltervtől, sorrendtől. A homokdűnéken való szánkázást én magamtól nem vállalnám be, mert nincs benne gyakorlatom. Arra ott vannak a helyiek.

Bár Ománban a feelinghez hozzátartozik egy terepjáró. :) Szóval jól megmondtam.

 

 

Ami nagyon fontos: mindenképp menjetek!

 

 

Előzmény: Strawberry1990 (63)
motoremelo.hu Creative Commons License 2019.10.18 0 1 65

Ne fáraszd magad a busszal,menj muscatba egyenesen repülővel.

Vedd meg az oman offroad könyvet,két hét van akinek elég.

olvass vissza itt,érdemes

Előzmény: Strawberry1990 (63)
W.L. Creative Commons License 2019.10.18 0 1 64
Info a busszal utazasrol:

https://www.phenomenalglobe.com/bus-dubai-muscat-via-hatta-border/

Bo 2 het alatt sajat kocsival szerintem siman bejarhatjatok az orszagot eszaktol delig. Nekem annyi ido sem kellett ra, berelt kocsi nelkul sem, tehat az az idotartam mar kenyelmes lesz.
Előzmény: Strawberry1990 (63)
Strawberry1990 Creative Commons License 2019.10.17 0 0 63

Sziasztok !

Tökre örültem , hogy van ilyen fórum is , őszintén nem gondoltam hogy Ománról is lesz topic .
Jövő évre igaz be van már táblázva a kis noteszünk de kb 1,5 év múlva mindenképp szeretnénk meglátogatni az országot .
Autentikus élményekre vágyunk ezért az Emírségek pl szóba sem jöhet annál inkább Omán .
Olvasgattam a fórumon az előző leírásokat és ez a Dubai - Maszkat buszos dolog tetszik viszont az lenne a kérdésem , hogy Maszkatba honnan indulnak a buszok ? A reptérről közvetlen vagy valahonnan másfelől ?
Illetve aki már járt Ománban , úgy kb terepjáró bérléssel 15-16 nap alatt mennyit lehet felfedezni az országból ? Mivel látjuk, hogy elég nagy ország így a távolságok sem kicsik ezért nem szeretnénk rá kevés időt szánni .
Végül de nem utolsó sorban egy hölgynek mennyire ajánlott célország ? Értem itt az arab világ nőkhöz való hozzáállását . Az öltözködési normákkal tisztában vagyunk , atrocitás vagy bármi rosszalló megjegyzés nem ért minket Törökország Szíria/ Irakhoz közeli területein sem ehhez mérten és az eddig olvasottak alapján itt sem számítunk ilyesmire , de jó lenne hallani nők véleményét akik megjárták ezt a gyönyörű országot . :)

Mindenkinek köszi a választ .

Weszkos Creative Commons License 2019.10.02 0 0 62
Sziasztok. Tervezünk utazni az Emiratus a Al Ainba többek között. A határ túloldalán van Al Buraimi Ománban. A kérdésem, hogy Al Ain buszallomastol kB 3 km a határ. Ezen az atkelon át tudunk menni Al Buraimibe? Természetesen vízum al indulnánk. Állítólag tavaly nyílt ez az atkelo, és lehet csak a 2 ország állampolgárai használhatóak, de erről semmi biztosat nem találtam sajnos.
gss Creative Commons License 2019.09.24 0 0 61

...pegazusnál meg is vettük,retur fejenként 118eFt 

és változott a vizum igénylése:határon nem lehet csak online.Sok közvetitő árulja mint az ESTA-t.

Azok is itt intézik,csak szépen keresnek rajta:

https://evisa.rop.gov.om/?fbclid=IwAR3eUzBiM1buGg41hat1zWgWBF8nrADB6x8mMUSYWcN8v7hFASYVOJAw9Z4

gss Creative Commons License 2019.04.20 0 0 59

hátha másnak is jól jön:

flydubay,pegazus, és turkish jár Muscatba Ferihegyről 1 átszállással

(januárra nézegetem a jegyárakat)

szilisofor Creative Commons License 2019.01.23 0 0 58

Jelenleg belépésnél nem asnak vízumot. Csak e-vízum van érvényben.

Előzmény: BúvárBenö (57)
BúvárBenö Creative Commons License 2019.01.23 0 0 57

Köszi. Azt esetleg tudod, hogy a turista vízumot a belépésnél felehette venni?  

Előzmény: szilisofor (56)
szilisofor Creative Commons License 2019.01.10 0 0 56

Szia!

 

Tömegközlekedés gyerekcipőben és nem megbízható. Maradna taxi de ott elég simlisek és keményen kéne alkudni vagy előre megállapodni.  Javaslom a stoppot. Akár az autópályán is lehetséges és nagyon barátságosak, segítőkészek. 

 

A Nagymecset, esetleg Mutrah és ott sétálni a tengerparton vagy kajálni valamit a helyi souq-ban. Nyugodtan lehet enni az utcán is mert nem fertőz a kaja:) Sajnos a látnivalók elég távol vannak egymástól.

 

 

Előzmény: BúvárBenö (55)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!