Keresés

Részletes keresés

Béla báttya Creative Commons License 2015.10.06 0 0 221

Üdvözlök minden kedves csili fórumozót.

 

Nem régóta fogott meg a csilipaprika íze, ereje. Itthon a lakásban csak próbálkozás szinten. cserépben nevelgetem. Jelenleg a "bohócsapka" vagy tulipán csili fajtával... Szeretném a télen "bonsai"nak átalakítva átteleltetni. Ha valaki foglalkozna hasonlóval, szívesen venném a tapasztalatait.

Dél-Pest közelében egyéb csili-vel kapcsolatos dolgok is érdekelnének, pl teleltetési tapasztalatok...

 

Ismerkedési szándékkal is várok megkereséseket... e-mail-ben is: Béla báttya

Iszka Creative Commons License 2015.09.28 0 0 220

Szia!

 

Én csak magam és a család részére készítek.

Így is atomtámadás utáni a helyzet ilyenkor a konyhában.

Meghagyom másnak ezt a nemes nagyüzemi főzöcskézést! :)

Előzmény: szaid (218)
Chilio Creative Commons License 2015.09.26 0 0 219

Nézz be a 'chiliszószok' topikba is. 

De e chilikertesz.hu oldalon is sok receptet találsz. 

Előzmény: szaid (218)
szaid Creative Commons License 2015.09.26 0 0 218

Szuper recept,köszi!Ha neked vagy másnak van még szívesen kipróbálnám!

Előzmény: Iszka (217)
Iszka Creative Commons License 2015.09.23 0 1 217

Sziasztok!

Az eddigi legjobb chili szószom!

Hozzávalók: Néhány csoki habanero, több orange habanero, tölteléknek

 1 macedonian peper ez nem csíp, 1 fokhagyma, 2 kicsi barna paradicsom, 1 SanMarzano paradicsom, kakukkfű. A többi már nem saját: ecet, citromlé, só, cukor, olaj.

Olajon megpirítottam a felvágott paprikákat, majd fokhagyma is hozzá ment. 5-10 percig pici lángon, majd kb. 3 dl víz és hozzá a paradicsom, fűszerek, só. Amikor elfőtte akkor újra pici víz, ecet, citromlé, cukor. Rotty és kész.

 

Nagyon alapos turmixolás és kész is, ebből picivel több, mint 1 tormás üvegnyi lett, azt hittem elég lesz egy évig, de nagyon fogy! Erős, de finom lett, megvan a gyümölcsös íze és a csípőssége egyszerre plusz az orange habanero jellegzetes finom íze is előjön. A csípése pedig 1-2 perc alatt elmúlik. Ajánlom mindenkinek!

fecso77 Creative Commons License 2015.09.20 0 0 216

Köszönöm!

 

Ezeket az oldalakat én is nézegettem...ezek szerint megbízhatok.

Előzmény: szaid (215)
szaid Creative Commons License 2015.09.20 0 0 215

Szia!A magokat két helyről rendeltem és egész szépen csíráztak pár fajtát leszámítva.Az egyik: www.chilioazis.com a másik pedig a http://chilimag.hu/

 

Előzmény: fecso77 (214)
fecso77 Creative Commons License 2015.09.20 0 0 214

Szia!

 

Honnan rendeltél magokat?

Előzmény: szaid (211)
emendasajt Creative Commons License 2015.09.19 0 0 213

Szia!

 

A képeid nagyon tutik lettek. Meg szeretném kérdezni tőled, hogy válaszborítékért cserébe kérhetnék-e néhány szem magocskát valamelyik trinidad scorpion morugából? Habanerot próbáltam ültetni az év elején, de nem keltek ki. Valszeg nem voltak frissek(két év) a magjaim...

 

Üdv.

Előzmény: Lumberjack chili (208)
szaid Creative Commons License 2015.09.18 0 0 212

szépek nagyon a képek nálam a  piros habanero red savina,a scorpio nem mogura csak"sima trini scorp"

Előzmény: Lumberjack chili (207)
szaid Creative Commons License 2015.09.18 0 0 211

Előzmény: szaid (210)
szaid Creative Commons License 2015.09.18 0 0 210

hoppá ezt nem így akartam:-((

Előzmény: szaid (209)
szaid Creative Commons License 2015.09.18 0 0 209

pár kép a kezdetektől válogatás nélkül..

Előzmény: Lumberjack chili (208)
Lumberjack chili Creative Commons License 2015.09.18 0 1 208

Yellow trinidad scorpion morugaTrinidad scorpion moruga

Yellow trinidad scorpion morugaCarolina reaperChocolate trinidad moruga scorpionBrown bhutlah

Lumberjack chili Creative Commons License 2015.09.18 0 0 207

Ez habanero :S

Ő pedig ugyan az, csak a sárga színváltozat. Ő trinidad moruga scorpion

Előzmény: dorger (181)
Lumberjack chili Creative Commons License 2015.09.18 0 0 206

Szia!

Ha zavar a paradicsom héja, akkor vágd be X-ben, kicsit és pár percre forrázd le, simán le tudod húzni a héját innentől. Ha nagyon finnyás az ember akkor a magokat is ki lehet szedni, én ilyennel nem szoktam babrálni.

Előzmény: szaid (197)
Chilio Creative Commons License 2015.09.18 0 0 205

Jófélék!  :-)

szaid Creative Commons License 2015.09.17 0 1 204

27 fajta 4,68 négyzetméteren a másodikon))))))

Előzmény: szaid (203)
szaid Creative Commons License 2015.09.17 0 0 203

A bogyós Pumpkin habanero,a nagyobb meg trinidad scorpion:-))

Előzmény: Chilio (202)
Chilio Creative Commons License 2015.09.14 0 0 202

De jó, mi az a fényes narancssárga? (Tetszik) :-)

szaid Creative Commons License 2015.09.14 0 0 201

pár kép az ültetvényről:-)

szaid Creative Commons License 2015.09.14 0 0 200

köszönöm szépen a segítséged.közben elkészült kétféle szószom és a chili lekvárom,ami még érik abból már csak paszta lesz.

Előzmény: szaid (197)
Chilio Creative Commons License 2015.09.05 0 0 199

Pár napja beérett az első Rocoto-m. Szép narancssárga lett. 

A kánikula után ismét kitartóan virágzik. 

 

Chilio Creative Commons License 2015.09.04 0 0 198

Minimális hőkezelést minden összetevő igényel.

A puhábbakat rövid ideig, a keményebbeket hosszab ideig főzd. Állíts fel sorrendet, melyikkel kezded, s melyikkel zárod a főzést.

szaid Creative Commons License 2015.09.01 0 1 197

Sziasztok.

 

Segítséget szeretnék kérni chili krém (pasta) készítéséhez.leginkább az érdekelne hogy ha paradicsomot vagy más zöldséget szeretnék hozzá adni,azt kell e valahogy előkészíteni főzni,forrázni,akármi,vagy csak simán passzírozni és kész.savanyúságnak már tettem el pár üveggel,készül az olaj és az ecet,szárad is elég sok,de a krémet nem tudom hogy kezdjem el..idén kezdtem el a termesztést hobbi szinten,de kicsit túllőttem a célon,27 fajtám van 80 növény:-)) tehát van anyag kísérletezni.

mikusmate Creative Commons License 2015.08.16 0 1 196

Na nekem is megvolt az első szüret. A Habaneroból holnap csinálok szószt, a többit (Etna és Cayenne) szárítom és később vagy por, vagy chilipehely lesz belőle.

Iszka Creative Commons License 2015.08.14 0 1 195

Az idén jó a szezon! Idei eddigi legerősebb, bár nem igazán hittem bent:

 

A teljesség igénye nélkül ezeket tartom általában:

Legtöbbtől a kevesebbig.

Habanero orange mexicó,

Habanero vegyes,

Jalapeno,

Thai chili,

Pfefferoni elefánt, ez egy érdekes paprika.

Tabasco,

3-5 tő:

Dark purple, Pequin, Habanero csoki.

Chilio Creative Commons License 2015.08.09 0 0 194

Június elején vagy közepén ültettem ki őket,az első kánikula előtt. A lemon habi csúnyán meg is égett, még most sem terem. Az orange-ra már jobban vigyáztam, egy héttel később ültettem ki, másnap takarást csináltam föléjük. Kellett is, sok kánikulát kaptak már. De a virágok, termések megmaradtak. 

Februárban kezdtem a keltetést, azért van már érett termésem most. És ugy tünik érik is folyamatosan.

Sipeki40 Creative Commons License 2015.08.09 0 0 193

Mikor ültetted ki a palántákat. Nálam még nem szinesednek. :(

Előzmény: Chilio (192)
Chilio Creative Commons License 2015.08.07 0 0 192

Tegnapi menü: 

Jalapeno, Orange Habanero, Cumari,

Indigo rose, Kecskeméti, Romus. 

 

Az egyik Habanero pizzában végezte. Nem volt egyszerű megenni... :-) De finom volt! 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!