Keresés

Részletes keresés

sogormail Creative Commons License 2013.10.05 0 0 428

Ha valakit refluxra "himalaja soval" parasztvakitanak, nem art elolvasni EZT. :)

Törölt nick Creative Commons License 2013.10.02 0 0 427

Dankesün :-) Válaszoltam is.

Előzmény: sogormail (426)
sogormail Creative Commons License 2013.10.01 0 0 426

just sent:)

Előzmény: Törölt nick (425)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.01 0 0 425

Írtam még korán reggel, várom, h válaszolj :-)

Előzmény: sogormail (424)
sogormail Creative Commons License 2013.10.01 0 0 424

HAt a napi hasznalatuakat nem dobnam ki ide premierbe, de mint rutinos internetezo eleg nagy lefedettseggel rendelkezem mailcimekkel:) Van egy rendkivul hangzatos dummy.name.raki kukac gmail dot com ezen johet:)

Előzmény: Törölt nick (422)
Törölt nick Creative Commons License 2013.09.30 0 0 423

Szia Kriszta!

Az első két kérdésedre: én a műtét után nemhogy nem voltam éhes, hanem egyenesen megundorodtam szinte minden kajától, mert mindig elakadt a gyomorszájamnál és olyankor nagyon fájt a mellkasom, erős hányingerrel (ez a nyálfolyós, mindjárt hányok jellegű) kísérve, hosszú percekig, volt, hogy negyed órán keresztül is. Savcsökkentőt én a műtét után már nem szedtem, nem volt rá szükség (bár azt mondták, hogy szedjek, de bevallom, nem szedtem).

Nekem nem jött vissz alevegő, igazából ez egy nagy problémám, hogy a büfi nemigen megy a műtét óta, ezért puffadok, mint az állat. Reflux-diétát néhány hétig próbáltam tartani, de teljesen esélytelen volt, örültem, ha valamit, bármit meg tudtam enni. Csak a teljesen pépes és a nagyon ropogós dolgok mentek le, ezért rászoktam arra, hogy a sonkából, a halból, a sajtból, MINDENBŐL pástétomot csináltam egy kevés vajjal, krémsajttal, és pirítósra kentem. Az ment, a sima szendvics, a húsok nem.

Kb 6 hétig volt nagyon nehéz, 6 hónap után már kezdtem a műtét előnyeit élvezni, de igazából az étkezési szokásaim gyökeresen megváltoztak, sosem fogok úgy, azt és annyit enni, mint a műtét előtt.

Kitartás, ez az állapot természetes, nemsokára jobb lesz!

Előzmény: Bucsiné Juhász Krisztina (412)
Törölt nick Creative Commons License 2013.09.30 0 0 422

Sogormail, írnék neked, de nem tudok, pedig fontos lenne. Tudsz adni e-mail címet? Köszi!

Előzmény: sogormail (416)
hbummm Creative Commons License 2013.09.30 0 0 421

Kapjátok be !!!!!!!!!!!!!!!!

Előzmény: Törölt nick (361)
vavamama Creative Commons License 2013.09.29 0 0 420

Nálad most egy kicsit bonyolultabb a helyzet, mert neked az epehólyagodat is eltávolították. Szerintem a tojás az epehólyag hiánya miatt okozott gondot. Nekem is eltávolították az epehólyagot és a műtétet követően pár hétig tartott amíg a levegő felszívódott. Addig feszített, böfögnöm is kellett többet mint normál esetben. Nálad most ez halmozottan jelentkezik. Próbálj az epediétára koncentrálni és nagyon lassan állni át a normál étkezésre.

Előzmény: Bucsiné Juhász Krisztina (419)
Bucsiné Juhász Krisztina Creative Commons License 2013.09.29 0 0 419

Sziasztok! Ana olyan kérdésem lenne ha nem baj hogy a levegősödés te belőled mennyi idő után ment ki mert én folyamatosan büfizek,meg érzem még mindig hogy tele vagyok levegővel.......tegnap sajnos úgy jártam hogy megettem egy főtt tojást ,és útólag tudtam meg hogy ezt sem szabad,hát csavarta úgy a beleket hogy menni sem tudtam,annyira begörcsöltem,utána meg úgy jártam hogy 2 kanál húst megettem,és onastól kezdve folyamatosan jött fel a levegő de úgy fájt hogy még ilyet soha nem éreztem.a végén már ott tartottam hogy öklendeztem is ,és csak így jött ki,időnként csuklok is.(nem tudom ebben az esetben ez normális),?Engem konkrétan ,részletesen érdekelne hogy te annak idején hogy élted meg a mindennapjaidat,étkezésileg??!!! meddig tartott a levegősödés stb...a címem:bucsine1979@gmail.com Köszi! Nagyon számítok a véleményedre!!! egy levelet már írtam itt a fórumon nem tudom olvastad-e? savcsökkentőt szedtél -e műtét után? üdv:mindenkinek!!!

gombóc63 Creative Commons License 2013.09.28 0 0 418

Ha meg lennénk vádolva a csapatmunkával az igen vicces lenne, látván a másik topikot.  Nem szorulsz Te az én támogatásomra, ellenben nálam is van egy határ....

Előzmény: sogormail (416)
Törölt nick Creative Commons License 2013.09.28 0 0 417

.

sogormail Creative Commons License 2013.09.27 0 0 416

Meg a vegen megkapjuk, hogy csapatmunkaban toljuk:)

Ebben a storyban nekem se kellett volna racsapnom minden hulyesegre, a trollkodas reszemrol se visz elobbre. :) 

Előzmény: gombóc63 (414)
sogormail Creative Commons License 2013.09.27 0 0 415

"s enyhe neurotikus tünetek miatt a háziorvos beutalt egy szuper neurológushoza"

Ezt te irtad, ha mar az idegbetegsegnel tartunk:)

De inkabb hagyjuk, elnezesedet kerem! Ez egy felesleges szekalas volt! Dobtal egy labdat.:) A felesleges trollkodasok a reszemrol se visz elobbre. MAradjunk annyiba, hogy alapvetoen nem vagyunk egy hullamhosszon. A masik forum a holisztikus tema, ez meg itt az evidence based. Trollkdoas meg leallitva..

Előzmény: Törölt nick (413)
gombóc63 Creative Commons License 2013.09.27 0 0 414

Hogy jössz te ahhoz, hogy más fórumozót valamint engem folyamatosan rendreutasíts, mást pedig idegbetegnek titulálj? A mosoly jeleiddel nem tudod leplezni, hogy milyen faragatlan egy ember vagy! Nyugadtan gyakorolj a tükör előtt több önkritikát mielőtt másokat minősítesz!

A többi gondolatom veled kapcsolatban pedig nem publikus!

Előzmény: Törölt nick (413)
Törölt nick Creative Commons License 2013.09.27 0 0 413

Úgy van ANA, bevallom, hogy ellenséges közegben a szokásosnál is óvatosabban kell fogalmazni, ezért nem szabadott volna a baráti társaságban megszokott óvatlan, kissé pongyola fogalmazással élnem. Ez önkritika volt, ha úgy tetszik, amit megintcsak a szememre hánysz:))) Amúgy őszintén sajnálkoztam a helyzeteden, mert S-ben tényleg kissé tapintható az idegenellenesség, amúgy nem sajnállak, biztos jó dolgod van. Azért sajnállak, mert látszólag nyitott, humoros ember vagy, mégis néha ideges görcsbe rándulsz.

Végül: nem én gerjesztettem vitát, hanem S. és Németország nem szar hely, azt tapasztaltam, csak egy tényt jegyeztem meg, hogy kiürülnek az utcák kissé korán. Ezt tudós S úgy értelmezte, hogy lekapcsolják a villanyt, amit nem én állitottam. Ráadásul könnyedén beintett, miszerint én fotelból ismerem a világot:)))) Mekkora BORDERLINE:))))Kóros:)))

Na lazits, s ne válj olyan tudós kukaccá, mint törzsvendég-társad, az idegbeteg S:))))

Előzmény: Törölt nick (410)
Bucsiné Juhász Krisztina Creative Commons License 2013.09.27 0 0 412

Sziasztok! Ana!  olyan kérdésem lenne hozzád hogy neked reflux műtét után volt-e éhségérzeted?,mert nekem nincs .És hogy te szedted -e tovább a savcsökkentőt?(nem szedem),nem tudom hogy ez az éhségérzet most attól nincs hogy megműtöttek?(végül is azóta van ilyen panaszom),hogy szűkebb lett a gyomorszáj?Egyszerűen nem érzem hogy éhes vagyok.de ettől függetlenül 4-5 eszek keveset,és olyan hamar jóllakok,iszonytató kevés mennyiségtől is. Te meddig tartottad a reflux diétát? ,nekem most epe diétát is kell tartanom úgyhogy szarabb a helyzet ,de múszály.A gégegyulladásom még nem múlt el 1 harmada még be van gyulladva,és hol oldalt hol felül ugrál a gombóc,de voltam orvosnál és azt mondta hogy vitamin és vashiány is okozhatja.Úgyhogy mivel most nagyon szűkített a táplálkozás,a diéták végett,így elkezdtem vitamin és vaspótlót. Mert a torkomba megvannak vastagodva a garatkötegek.Körömvirág teát ihatok? (natúrba),mert hallottam hogy belsőleg ,jó gyulladáscsökkentő,és sebösszehúzó! remélem nem szárítja a garat nyálkahártyát! mert a kamillával rendesen, kiszárítottam! üdv!!

gombóc63 Creative Commons License 2013.09.27 0 0 411

:-))))

Előzmény: Törölt nick (410)
Törölt nick Creative Commons License 2013.09.27 0 0 410

Malcsik, az idézetet magad is megfogadhatnád; nincs annál fölényeskedőbb dolog, mint egy általad gerjesztett vitát egy magasztos idézettel lezárni. Elég erősen kilóg a lóláb, hogy miért fikázod Németországot és Svájcot. Vannak ilyen emberek, akik képtelenek arra, hogy valakivel együtt örüljenek, ezért aztán mindent ekéznek, amit nem ők értek el. Igen, Svájc szar, Németország szar, és te beszélsz kifogásolásról és fölényeskedésről. Mert tudod, ha az lenne a topic témája, hogy fúj magyar eü, bezzeg a nyugat, akkor még megértenélek, de itt csak te kifogásolsz, senki más. És még el is ismered, hogy sztereotípizálsz.

Előzmény: Törölt nick (409)
Törölt nick Creative Commons License 2013.09.26 0 0 409

"Ne azt nézd, hogy mijük nincsen, hanem mijük van:
mert még a legnyomorultabbnak is van olyan lelki kincse, mely belőled hiányzik.

Kifogásolni, fölényeskedni bárki tud; tanulj meg mindenkitől tanulni."

Weöres Sándor

Törölt nick Creative Commons License 2013.09.26 0 0 408

Sógor, ha neked valóban a téma a fontos ezeken a fórumokon, akkor nem értem, miért nem egy német hasonló fórumba irogatsz. Számtalan esetben beszéltél Magyarországról  cinikusan, lekicsinylően. Mi a célod a jelenléteddel? Ha elszakadtál - sikeresen - a hazai élettől, akkor miért vagy jelen mégis virtuálisan? Remélem nem veszed sértésnek....

Törölt nick Creative Commons License 2013.09.26 0 0 407

Svájc lakóiról a kijelentésem sematikus, itt nem pontosithatok, de tudjátok miről beszélek. De amibe bele lehet kötni, abba bele is köttök. Ahogyan Németországban leginkább azt tapasztalni, hogy este nyolc után  a kávéházak (utcai kiülő helyek), szórakozóhelyek HÉTKÖZNAP kiürülnek. Ezzel szemben a mediterránumban este 10kor indul az élet. Szoktuk ezt így sematikusan mondani, s javarészt igaz, de valóban nem kellően pontosított kijelentés. Arra itt nincs hely.

Továbbiakban nem vitatkozok ezekről a dolgokról, mert nem a fórum témája.

Ahogyan a fórum címe sem fedheti a e fórum témáját, mert nincsenek itt orvosok, sógor inkább ezen filózgass el:)))))

(Vegyél nagy levegőt pajtás, ha van eszed nem válaszolsz)

sogormail Creative Commons License 2013.09.26 0 0 406

Ha a svajciak zarkozottsagarol vagy idegengyuloleterol akarsz beszelni akkor arrol beszelj (lehetoleg ne itt:), ne arrol, hogy 0-10eves korig, nemtol es mindentol fuggetlenul a svajciak faxfejek:) Mert az utobbi minden tudomanykodassal vagy anelkul, de nem igaz!:) Na igy szoktad ugy altalaban egyszerusiteni a dolgokat.

A cinikus megjegyzesre erre vonatkozott, nem a magyarkodasra. Szoval mielott barki (barki, nem csak te) faxfejezni kezd altalanosan, nem art ha elobb tukorbe nez:)

(Kolnben/Bonnban pedig nem kapcsoljak le a villanyt este 8kor:) Koln Nemetorszag egyik legliberalisabb varosa, nem kis ejszakai es kulturalis elettel es a leheto legmesszebb a Nemetorszagrol alkotott sztereotipiaktol. Ez  a megjegyzesed olyan volt, mint a "Nemetorszagban a korhazakban mindneki valaszthat alternativ kezelest":) Neten olvastad?)

Előzmény: Törölt nick (397)
sogormail Creative Commons License 2013.09.26 0 0 405

Welcome to Hungary:)

Előzmény: gombóc63 (401)
Törölt nick Creative Commons License 2013.09.26 0 0 404

Hát igen, a fizetés pedig a háromszorosa, ha jól tudom.

Törölt nick Creative Commons License 2013.09.26 0 0 403

A scájciak. zárkózottak. nemár :-) Te a németekkel kevered őket. Nagyon barátságosak a svájciak, csak franciául ne akarj beszélni a német oldalon, mert azt nagyon nem szeretik :-)

Törölt nick Creative Commons License 2013.09.26 0 0 402

Ó igen, én is rettenetesen sajnálom magam, ezzel töltöm az estéimet, miközben ez Alpok csúcsait nézve eszem a Lindt csokit ;-)

Nade komolyan, miből gondolod, hogy faxfejek? Hallottad? Olvastad? Éltél ittt? Tavaly Zürich a világ második legélhetőbb városa volt ;-)

Előzmény: Törölt nick (393)
gombóc63 Creative Commons License 2013.09.26 0 0 401

Az a csúnya orvos a bódult állapotodban szép nyugodtan körül néz odalenn:-)) és nem ordibál 10 másodpercenként, hogy mély levegő, nyugodjon meg, ne izegjen-mozogjon stb....Az, hogy a bódítást nem fizeti ki a TB nem igaz, a kezemben volt az elszámolás a 2008-ban végzett tükrözésemről ( egy állami kórházról beszélek ) ahol ott volt, hogy dormicum 220.- forint. Azzal van a baj, hogy utána fél órán át a szomszéd szobában volt pofám elfoglalni egy ágyat, megmondta négyszemközt a doki, ezért nem reklámozzák a lehetőséget.

Előzmény: sogormail (395)
Törölt nick Creative Commons License 2013.09.26 0 0 400
Törölt nick Creative Commons License 2013.09.26 0 0 399

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!