A topic célja az SDR-es tapasztalatok összegyűjtése programok antennák DVB-t k tulajdonságainak kitárgyalása, és minden ide tartozó információ gyüjtése
Egy éve tesztelem, nyilván a korábbi verziókkal kezdtem, maga a szerver mindig stabilan ment, igaz a gépet semmi másra nem használom, magától elindul és magától kikapcsol, monitor sincs rajta.
A kliens annál többet lemerevedett, ez a mostani verzió is már kétszer, igaz, ezt a gépet másra is használom, példáult a fórumra irok vele miközben a szerverre csatlakozva hallgatok egy átjátszót. Nyilván nem meglepő, hogy akkor döglik meg amikor nagyon sokmindent kezdek rajta nyomkodni. A csatlakozásnál ezt nem vettem észre, de majd nyúzom ezzel is. A kliens is Win7 alatt fut egy kétmagos procin, 3GHz, 2G RAM.
Ez folyamatosan alakul. Inkább a régi, elavult verziók kifuttatása a cél.
Ha fizetős lesz, minden azon múlik, mekkora díjat kérnek majd. Ha jó, normális a support akkor inkább fizetek mint egy retek elakadó vagy durván kémkedő ingyenest használjak. Egy új laptopot használok, ezen hasít a 20 MHz sávszélesség.
Telepitettem is. Számomra továbbra is kicsit bonyolult, biztos van aki használni szeretné ezeket a funkciókat, de nekem elég lenne valami teljesen lebutitott verzio amikor egy ablakban egy eszközön figyelek egyetlen sávot, sőt egyetlen frekit. Amikor belebonyolódok az extrákba, néha alig tudok kikászálódni vissza az alapképernyőhöz. Persze ez még a régi DOS-os beidegződés, mint az, hogy amikor egy új valamit akarok inditani akkor az előzőből kilépek windowsban is néha. Nem is igazán rossz az ilyen minimalizmus, mert kevesebb erőforrást használ és több marad arra amire éppen koncentrálok.
Az adás lehetőségének bevezetésével meglehetősen komplex egy szoftver lesz, de nekem az is jól jönne ha nem csak sdr eszközt tudna kezelni, hanem egy sima analóg rádiót is amely egyetlen frekvencián ad és vesz - és persze mindezt szerver-kliens megoldással, távolról hallgatva és vezérelve. A mostani verziók 2020-ig működnek (?), gondolom utána fizetős lesz mint minden a világon.
Igaz, hogy nem SDR meg nem is PMR, meg nem is TETRA, de nekünk ez rendkívüli módon megfelel a bázisállomásaival együtt:
Ezt is csak az hallja, aki a rendszerben van. De nem ez a legfőbb előnye, hanem az, hogy szinte semmi sem árt neki és órákig elvan az akkumulátorával. Az is lényeges, hogy választhatók a sávok, így nem zavarjuk egymást.
Igazából bárhol :) Még jó, hogy nálunk már a maffia megegyezik a kormánnyal, így erre nincs szükség. :D Na de politika OFF, a lényeg, hogy itt minden titok.
Itthon kódolt a Tetra, külföldön nem, csak egy digitális csatorna. Azért látni sok US videót Youtuben, akik dekódolják. Itthon le van kódolva, így hiába látod a streamet, a DSD dekóder nem nagyon tudja kiszedni az infót belőle. Kb olyan, mintha GSM-et akarnál hallgatni. Szóval marad az előttem szóló megoldása, valami private audio streamet beállítotok a központi eszközre, és aztán otthon mindenki neten tudja hallani.
Sziasztok. Látom megoszlanak a vélemények a tetrával kapcsolatba. Sok youtube-os videó mutatja hogy tetrát hallgatnak sdr-en. Lehetséges-e hogy a magyarországon hivatásos szervek által használatos készülékek forgalmazását hallhassuk? Ugyanis az önkéntes tűzoltóság egy kézit és egy mobilt kapott régen azóta se gyarapodott.. tagok viszont vagyunk 28an. Jó lenne ha legalább itthon lehetne hallgatni a forgalmazást. Ha valakinek van tapasztalata kérem ossza meg. Köszönöm
Az sem kizárt, hogy ez az utolsó éjszakai fényképem az SDR vevőm antennájáról, tekintve, hogy fenyegető tűzvész közelít felé, DVR-en figyelem a fejleményeket - egy órája készült az alábbi capture, a második képen látszik a város északi végén tomboló tűzvész:
Két tavalyi foto az ilyesmi méreteiről - az ésszerű megoldás iratokat, pénzt, fegyvert, adóvevőt az autóba dobni és minden mást otthagyni, még az SDR rádiót is, aztán pár hét múlva visszamenni egy furikkal a házat összesöpörni és kihordani a kukába ... és minden kezdődik elölről, házépítés, antennaépítés, SDR rádió, internet ... hogy csak a legfontosabbakat említsem.
Most egyelőre un önkéntes evakuáció van, aki akarja azt kiviszik a területről.
Eddig főleg a HDSDR-t használtam amíg csak az RTL pendrive vevőcske volt. Ez az SDRsharp sem tudja korrekten kezelni az erős AM jeleket. Egyedül a HDSDR ezeknél az olcsó vevőknél. Sőt, ez az új szuperprogi, az RfHack-al sem! Kb 2-3 mV felett durván túlvezérlődik. Ha leveszem az KF vagy az LNA erősítést, akkor meg az érzékenység hal el.